Priateľka ex partnera robí niečo bez môjho súhlasu
Ahojte. Píšem s prosbou o radu, potrebujem iny uhol pohľadu.
Mám dceru, jej otec sa o nu nikdy nezaujimal a jeho zaujem začal až v čase, kedy si našiel priatelku s dvomi detmi. Ide mi o tom, že jeho sučasná priatelka dava na socialne siete fotky mojho dietata a mne sa vobec, ale vobec nepači. Može to robit? Aky vy na to mate nazor?
S otcom dcerky mame zle vztahy, stale sa sudime o spoločny majetok, on za mojim chrbatom vypisuje k nam do prace, do školky, kde špini moje meno, takže sa to rieši sudne a pravdepodobne na neho bude podane i trestne oznamenie,....Sme od seba už 3 roky (dcerka ma 4,5 roka) a jeho spravanie si neviem vysvetlit a dost ma to trapi, deprimuje, stresuje. Takže neviem, či moja reakcia na to, že na soc.sieti ona ako cudzi človek zverejnuje fotky mojho dietata je normalne a moja reakcia je prehnana, alebo to normalne nie je a mam to riešit.
Poradte mi :(
@daganov bohužial sa toto musi riešit trestnym oznamením (po dohode s pravnikom). Namiesto toho, aby so mnou spolupracoval a pomahal mi (školka, kružky, lekar, a v podstate všetko okolo dietata je na mojej hlave, pretože on iba pošle alimenty a raz za dva tyždne si ju vezme na víkend), tak so mnou nespolupracuje, ani sa nezaujima a namiesto toho vyvolava do školky, kam dcerka chodi a ohovara ma tam, špini ma, to isto robi aj pred mojou rodinou, kamaratmi a vypisuje a vyvolava i k nam do prace. Bohužial to riešit musim, pretože je to za hranicou unosnosti a takto sa žit neda :(
@essenceee asi ťa sklamem, ale väčšina rozvedených mužov necháva na bývalej manželke škôlku, krúžky, lekára a pod. a iba pošle alimenty a niektorí bohužial ani to. Je to smutné, ale je to tak. Chápem, že ti nie je príjemné to ohováranie, ale myslíš, že to niekto okrem teba rieši? Ak tvoja rodina dá na jeho reči, napriek tomu, že vedia, aká v skutočnosti si, o takú rodinu by som nestála. Myslíš, že ich v škôlke zaujíma, čo im narozpráva otec dieťaťa, ktorý tam ani pre dcéru nechodí? V práci ich zaujíma tvoj výkon alebo jeho reči? Ruku na srdce, nie je za týmto všetkým to, že od vás odišiel a že má novú priateľku? Rozišli ste sa, keď malo dieťa 1,5 roka, prepáč, nikto nemá vešteckú guľu, ale toho otca si jej vybrala ty. S uverejnením fotografií by som určite nesúhlasila, ostatné by som neriešila, keď nebudeš reagovať prestane ho to baviť. Nijaký súd na svete ho nedonúti, aby "spolupracoval" ako to ty nazývaš. Keď sa rozhodne brávať si malú dva krát mesačne, tak si ju brávať bude dva krát mesačne, ak dva krát ročne, tak dva krát ročne. Je to hrozné, ale je to tak.
@daganov nechapem preco si ma nechat autorka podla teba srat na hlavu od nejakeho debila co si na nej honi ego a obtiera si o nej hubu kade tade ?! ma sa vediet udrzat na uzde on, ak nevie debilek rozdychat to, ze sa s nim autorka rozisla, to je jeho problem a jeho ega a nie autorkin! on ma uz novu priatelku, ma novy zivot, tak by sa hadam mohol prestat starat do autorkinho zivota, ci ? Pod pojmom "spolupracoval" si predstavujem normalnu dohodu o dietati, s tym, ze mi nerobi ex partner naschvali a neobtiera si o mna hubu kde to ide... Autorke je zjavne uplne u prdele, ze ma novu priatelku, ale mna by rovnako vystrelilo cez plafon, keby si cudzia zenska zavesila ako profilovu fotku moju dceru, pretoze ta zenska nema ziadne pravo si davat ako profilovku moje dieta.
@ayanamirei som rozvedená už roky, rozišli sme sa ako priatelia, vždy sme sa dokázali dohodnúť, ale ako chceš donútiť jej bývalého aby ako ona píše "spolupracoval"? No nijako. Môže sa s ním súdiť, že ju ohovára, na Slovensku to bohužiaľ nevidím s nejakým ružovým výsledkom. Ak nemá dôkazy, svedkov, ktorí budú ochotní sa ťahať po súdoch má smolu. Ja som jej napísala, čo by som robila ohľadom tých foto na facebooku, ak by nenastala žiadna odozva, potom by som to riešila súdne. Ale ohováranie? Tomu veľmi nezabráni.
@essenceee do bodky súhlasím s @daganov. Tlieskam za jej nadhľad!
Z Tvojich príspevkov vnímam nenávisť, vy ako rodičia si ubližujete a dieťa, či sa Ti to páči alebo nie, ide bokom. Hlavne, že si nájdete dôvod ako sa štvať s jej otcom navzájom...
Jeho priateľka má možno svoje dve vlastne chlapcov a teraz sa jej splnilo vytúžené dievčatko, aj keď už takéto hotové. Teba ako mamu neteší, že je dcéra ľúbená aj druhou partnerkou Tvojho ex? A keď sa vezmú a bude jeho právoplatná manželka a mococha Tvojej dcére? Nieje to len žiarlivosť? Tvoja dcéra má dosť rozumu, vie kto je jej mamina, vždy budeš Ty pre ňu na prvom mieste ale dopraj jej, nech je v príjemnom prostredí aj mimo Tvojej náruče. Bojíme sa len toho čo nepoznáme... Môžeš ju pozvať aj s jej deťmi von, nemusíš tam svojho ex ani vidieť ale zistíš ako to naozaj je, ako sa k sebe správajú s vašou dcérkou. Držím palce, maličká je najdôležitejšia! A nie egá jej rodičov.
@sashka22 ďakujem, pri rozvode som mala na prvom mieste svoje dieťa, na druhom svoje dieťa až potom nasledovalo všetko ostatné, ale uznávam, že som to mala oveľa ľahšie, my sme ani nemali súdom určený styk, dieťa mohlo byť s otcom, koľko chcelo a kedy chcelo, bývame neďaleko seba.
Určite by som nemíňala energy ani peniaze na právnika čo sa týka ex.
Načo.
My sme mali po rozvode tiež hrozný vzťah, slovné ataky, poškriabal mi nové auto, nezájem o dieťa atď atď...
Po 7 rokoch je to už ok. Utriaslo sa a žijeme obaja v iných usporiadaných vzťahoch.
A ani by mi nevadilo, keby si jeho terajšia partnerka dala na profil naše spoločné dieťa.
Zbytočne reagovať.
@sashka22 inak by ma zaujímalo, či autorka témy dala alebo nedala v MŠ súhlas so zverejňovaním foto svojej dcéry. Či jej to vadí len preto, že dáva foto na facebook priateľka jej muža (na čo síce nemá právo), ale ak dala v škôlke súhlas, tak trochu nechápem. Opakujem nesúhlasím s tým a tiež by sa mi to nepáčilo, no ak by nemala facebook, tak by o tom ani nevedela.
dakujem za vaše nazory a ako vidim, presne toto som čakala....podla vas si mam nechat serkat na hlavu od človeka, ktory ubližil mne, našemu dietatu, ktory kade chodí, ta ma ohovara, ponižuje, v praci mam hanbi až za ušami a podla vas je toto v poriadku? A pritom ma cez dva roky svoju priatelku. Sme od seba 3 roky a toto sa deje z jeho strany? Kadial chodim, tam počuvam, že ich opat kontaktoval a ohovaral ma, uražal, ponižoval. V praci hanba, v školke hanba. Podla vas, je toto spravanie sa muža asi normalne, podla mna bohužial nie a po dohode s pravnikom sa toto riešit bude. Začina to mat negativny dopad na moju karieru a nakolko mi moja praca plati všetky učty a sama vychovavam dieta, nemožem to nechat len tak.
Chcela som nazor nestrannej osoby, ale podla vas je taketo spravanie sa muža voči žene normalne, podla mna nie.
@essenceee aj podľa mňa to nie je normálne.....
ja ti práve kvitujem, že si podala trestné oznámenie..a nenechala si to len tak....podľa toho,čo píšeš to je už sakra cez....
inak nechápem, že ho to baví robiť po 3 rokoch....
príde mi to,ako keby s tým nebol vyrovnaný a za každú cenu robiť napriek
každopádne držím palec...
@essenceee podla mna to normalne nie je.uplne s tebou súhlasím.a tie zeny ktorym sa takéto spravanie zda normalne nepočúvaj..chod si za svojim.ty vies ako to cítiš a ako ti to ovplyvnuje život.tym zenam co ti pisu ze by im nevadilo ze fotku ich dietat ma niekto iny ako profilovku asi chyba materinsky inštinkt alebo čo... choré 🤢
Podľa toho, čo píšete , to nebude najlepší človek. Neriešila by som to. Teda pokiaľ by nešlo o nejak zvlášť divné fotky. Ignorujte. Tiež to asi bude forma pomsty, ako vám zas ublížiť.
@essenceee ja akoze tiez nechapem ako dokazu tie zeny este utocit na teba, ze ziarlis na jeho novu frajerku - preboha ved nie ty robis zle jemu, ale on tebe 😒 drzim palce
@ayanamirei Mám dojem, že to robenie si zle je tak trochu vzájomné. Ako už tu viackrát padlo, otec je stále otec a keď on súhlasí s tým zverejňovaním fotiek, tak sa s tým veľa neurobí. Byť policajtom, by som ju poslal s takým trestným oznámením kade ľahšie, že nemá asi čo vážnejšie na starosti. A GDPR s tým veľa nemá, otec ani jeho priateľka podľa mňa nie sú subjektmi spracovávajúcimi osobné údaje...
Každopádne na toto je len jedna rada a ani nie pre zakladateľku - dávať si sakra pozor na to, s kým idem mať deti.
@hefo zas dalsi co necita ... 😒 ona neriesi prioritne fotku , riesi to , ze ju chrapun ohovara kade tade, ze vyvolava do jej prace, do skolky k dcere a jej rodine a poskodzuje jej meno.
@ayanamirei ďakujem za oporu, ale asi nema cenu to tu s niekym nestrannym riešit a pytat sa na nazor tretej strany, pretože akorát som sa dozvedela, že je chyba na mojej strane. A pritom okrem vychovy dietata nerobim nič a ona iba na mna hadže špinu všade kam chodi. Asi sa takto spravaju aj oni, alebo ich partneri k nim.
Chytreho tu bude hrat každy, zaujimalo by ma, čo by v takej situacii robili oni. Samozrejme, že by odpovedali, že by si nespravili dieta s takymto človekom. Lenže nie všetko dokaže ovplivnit iba ženy. NIkto z nas nevidi dopredu a nikto nevie, kto sa kedy a ako začne spravat a on sa takto zmenil až v momente, kedy sa narodilo dieta, pretože sa všetko začalo točit okolo dietata a nie okolo neho a začal robit zle, kopat okolo seba.
Chapem, že nikto nie je dokonaly, ale myslela som si, že toto je forum, kde si ženy budu navzajom oporou, nie si ešte viac nakladat a navzajom sa uražat.
@mondolina já ale nič nerobim....jedine čo robim je, že stale menim pracu, pretože všade je hanba a nechapem, čoho chce docielit. Par emailov, ktore pisal k nam do prace som čitala a ver, že to nebolo nič prijemne. Všetci sa na mna pozeraju ako na kretena a ja si to mam nechat? DOkedy? Tento človek potrebuje poriadne dostat na zadok, aby sa začal spravat ako dospely, aby si ma prestal všimat, aby sa začal venovat svojej priatelke s ktorou je cca dva roky a nevypisoval po nociach mne,etc. Takto sa zdravy človek nesprava, takto sa sprava iba zakerny magor.
@mondolina lenže každy zamestnavatel sa k tomu postaví inak....mne predošly dvaja povedali, že o takuto reklamu a atmosferu nestoja a rozlučili sa so mnou. V pracui mam veducu poziciu a začina to mat dopad aj na financie. Ja ho sice ignorujem, ale neda sa to robit večne. Verim, že pravnik mi pomože.
Ako je Ta profilovka? Je tam ona -exova priatelka s tvojou dcerkou?alebo len ona sama tvoja mala?ked tam na len ju ako profilovku je to divne.. a možes to nahlasit ako uz Niekto spomenul na Fb ( aj ked milion ludi na fb mà profilovku mačky)ak je to foto kde su oni 2 tak jej zavolaj a povedz ze sa ti to nepači .Slušne a s kludom.
@essenceee ahoj, áno, ako tu píšu niektoré, je fajn, že priateľka tvojho ex dobre vychádza s vašou dcérou a preto ak je aspoň trochu normálna, tak pochopí, keď ju slušne ako matka požiadaš o stiahnutie fotiek. Máš na to právo. Ja veľmi ľúbim dieťa môjho priateľa, ale nikdy by som bez súhlasu jeho exmanželky fotky ich dieťaťa na sociálnych sietiach nezverejnila. Spoločné fotky s ich dieťaťom samozrejme mám, ale pekne doma v rámikoch.

@essenceee neviem, či by som hneď išla do trestného oznámenia, aj keď manžel podniká voči tebe to, čo podniká. Asi by som ho najskôr doporučeným listom upozornila, kópiu by som si nechala. Takto budete spolu stále bojovať.