icon

Priateľka si sporí peniaze a plánuje odísť

9. jan 2026

Ako by ste reagovali keby sa vasa priatelka s ktorou mate dieta sa dohadovala s jej mamou poza chrbat ze si zacina sporit peniaze a chce.od vas odist prec ?

Strana
z3
lentakyterapeut
9. jan 2026

Mal by som to uplne v pazi 🙂

tykat
9. jan 2026

@anonym_autor no asi by mi napadlo ze nam to neklape a ja som si nic nevsimol lebo
a) ved nam to klape
b) ved nam to klape

ndrag
9. jan 2026

Priatelka si moze sporit ako len chce lebo nieje manzelka. Skor ries preco ste sa dostali do takehoto stavu.

anonym_71b7c2
9. jan 2026

@anonym_autor tak asi je niekde problém nie? Z tvojej strany je vzťah na sto percent perfektný?

enmery
9. jan 2026

Slobodný človek si môže sporiť koľko chce. A keď chce od Teba odísť, asi má na to vážny dôvod.

anonym_ecbe11
9. jan 2026

Je to len priateľka, nie je to tvoja manželka. Môže si sporiť peniaze, lebo sú to jej peniaze, nie vaše. Ak chce odísť, tak šťastná nie je. To si si nevšimol? Doteraz?

katica06
9. jan 2026

Pravdepodobne je slobodná a svojprávna, však? Čiže má slobodnú vôľu,. môže šporiť a môže aj odisť

majka99999
9. jan 2026

Mate spolu dieta a ty vies, preco nie je manzelka. Ona si spori a chce odist, asi tiez vie, preco.

anonym_b2ddb3
Odpoveď bola odstránená
anonym_ff734d
9. jan 2026

Poslal by som ju preč okamžite. Dieťa do striedavej starostlivosi, pripadne dať súdom určiť výživné. A potom nech si býva a spori, kde chce. Ale prečo by si mala sporiť na môj účet?

sissy27
9. jan 2026

@anonym_autor mozno len dostala rozum.
Ale vazne - treba sa porozpravat, nech ti povie co podla nej nefunguje a preco chce odist. Mozno nie je chyba len v tebe, ale teda vo vasej (ne)komunikacii urcite ano.

anonym_77c8a2
9. jan 2026

@anonym_autor s malým dieťaťom žena nikdy neodíde od muža len tak. Musíš byť dobrý kvietok. V prvom rade rozmýšľaj nad sebou čo si za hňupa, ak je žena s malým dieťaťom nútená v tak kritickej situácii od teba odísť.

alenamihal
9. jan 2026

Komunikacia nic ??? Ja som vydata a sporim si prachy bokom ,nic nevidim na to zle...v tejto dobe cloveku prepne zo dna na den 😂 ..kazda minca ma dve strany..neopytas sa ,nevies... uz mate dieta spolu,tak vas troska nieco spaja ...

sissy27
9. jan 2026
@anonym_ff734d

Poslal by som ju preč okamžite. Dieťa do striedavej starostlivosi, pripadne dať súdom určiť výživné. A potom nech si býva a spori, kde chce. Ale prečo by si mala sporiť na môj účet?

@anonym_ff734d preco si myslis, ze spori “na jeho ucet” ? Mozno on vsetko prehajdaka a ziadne peniaze od neho ona nema. A mozno prave ta striedavka ci vyzivne je jeho najvacsia nocna mora, lebo by sa zrazu musel podielat na starostlivosti o dieta, co mu doteraz jednu plienku nevymenil.

bomba36
9. jan 2026

Nemám priateľku ani nie som priateľka, my sme sa vzali, až potom mali deti a spoločné financie. Keď máme nejaký problém, riešime to medzi sebou a nie na internetoch.

anonym_ff734d
9. jan 2026
@sissy27

@anonym_ff734d preco si myslis, ze spori “na jeho ucet” ? Mozno on vsetko prehajdaka a ziadne peniaze od neho ona nema. A mozno prave ta striedavka ci vyzivne je jeho najvacsia nocna mora, lebo by sa zrazu musel podielat na starostlivosti o dieta, co mu doteraz jednu plienku nevymenil.

@sissy27 Myslím si, že býva u neho a on financuje všetko. A ona si zatiaľ sporí. Ženy to tu často odporúčajú ako využiť chlapa, kým nepracujú, prípadne je decko malé. Keď decko podrastie, tak aj s nim odíde. Tak by som jej to dal vyžrať. Nech si platí všetko sama už teraz. Veď ak je to tam také zlé a chce odísť, načo to zbytočne naťahovať? A nepovie jemu, že má problém, ale stažuje sa poza chrbát matke. Toto je jasné zneužívanie. Veď nech teda k tej matke hneď ide a nech si ju zasa živí ona.

enmery
9. jan 2026
@anonym_ff734d

@sissy27 Myslím si, že býva u neho a on financuje všetko. A ona si zatiaľ sporí. Ženy to tu často odporúčajú ako využiť chlapa, kým nepracujú, prípadne je decko malé. Keď decko podrastie, tak aj s nim odíde. Tak by som jej to dal vyžrať. Nech si platí všetko sama už teraz. Veď ak je to tam také zlé a chce odísť, načo to zbytočne naťahovať? A nepovie jemu, že má problém, ale stažuje sa poza chrbát matke. Toto je jasné zneužívanie. Veď nech teda k tej matke hneď ide a nech si ju zasa živí ona.

@anonym_ff734d Ozval sa tyran....
Keď si zhodnotim temy, ako tu ženy žijú...s hovädami a predstav si, oni majú spolu dieťa, aj to si isto urobila preto, aby ho mohla využiť a zarobiť milióny, takže si s pravdepodobnosťou hraničiarov s istotou jedno h****vo vzťahu, od ktorého sa dá iba ujsť.

pribinak
9. jan 2026

By som jej povedala, kľudne chod k matke aj teraz, pomôžem ti zbaliť veci

Ale dieťa budem žiadať do striedavky. To že nám to nevyšlo a nie si šťastná, chceš odísť respwkrujem

Alw dieťa ľúbim a chcem sa starať

.

anonym_56323e
9. jan 2026

Moja exmanzelka, este ked sme boli manzelia, opovrhovala druhymi zenami, čo si tajne sporili tak, ze o tom ich manzel nevedel. Dost ju to poburovalo. Ked sme sa rozvadzali, balil som jej osobne veci a nasiel hadajte co. Ano peniaze o ktorych som nevedel a bol som v soku. Ta suma bola dost velka...kedze som mal seslo od jej uctu v banke tak som sa na to siel pozriet..za cely cas manzelstva som na jej ucte nebol a tam som zistil, odkade su tie peniaze. Sedelo to skoro na chlp....roky si pred prichodom vyplaty vsetko vyberala a do skrine ulozila. Moja pocas manzelstva neinvestovala ani kedno € do spolocneho, ani jedno. Dokonca nedala nic na splatku uveru, energie, jedlo, dovolenku, vylety, inkaso, platil som jej telefon, vlasy, nechty, proste vsetko. Ked sme sa rozvadzali, nepriznala tu sumu a ja som o tom mlcal a aj nadalej mlcim, nevie o tom ze o tych peniazoch viem. Velmi ma to ranilo, že som bol za hlupaka, ale citil som zodpovednost vsetko plaltit sam a bol som na seba hrdy, že jej pomaham. A to popritom mala 1300€ plat v cistom a nic neplatila... viem, bola to moja chyba. Ale co uz. Len ako som povedal, dost ma.ranilo že moja zena opovrhovala takymi zenami a ona sama to robila tak isto...

anonym_5dfe40
9. jan 2026

To, ze chce odist je jedna vec, ale preco ti vadi, ze si spori peniaze? To mi znie velmi cudne.

anonym_0a4d73
9. jan 2026
@anonym_56323e

Moja exmanzelka, este ked sme boli manzelia, opovrhovala druhymi zenami, čo si tajne sporili tak, ze o tom ich manzel nevedel. Dost ju to poburovalo. Ked sme sa rozvadzali, balil som jej osobne veci a nasiel hadajte co. Ano peniaze o ktorych som nevedel a bol som v soku. Ta suma bola dost velka...kedze som mal seslo od jej uctu v banke tak som sa na to siel pozriet..za cely cas manzelstva som na jej ucte nebol a tam som zistil, odkade su tie peniaze. Sedelo to skoro na chlp....roky si pred prichodom vyplaty vsetko vyberala a do skrine ulozila. Moja pocas manzelstva neinvestovala ani kedno € do spolocneho, ani jedno. Dokonca nedala nic na splatku uveru, energie, jedlo, dovolenku, vylety, inkaso, platil som jej telefon, vlasy, nechty, proste vsetko. Ked sme sa rozvadzali, nepriznala tu sumu a ja som o tom mlcal a aj nadalej mlcim, nevie o tom ze o tych peniazoch viem. Velmi ma to ranilo, že som bol za hlupaka, ale citil som zodpovednost vsetko plaltit sam a bol som na seba hrdy, že jej pomaham. A to popritom mala 1300€ plat v cistom a nic neplatila... viem, bola to moja chyba. Ale co uz. Len ako som povedal, dost ma.ranilo že moja zena opovrhovala takymi zenami a ona sama to robila tak isto...

@anonym_56323e a dôvod rozvodu bol aký? Mali ste aj deti? A prečo si mal potrebu jej "pomáhať" a nie fungovať spolu?
Asi bývala u teba, v tvojom byte, keď mala potrebu si potajomky šetriť?

zorienka28
9. jan 2026
@anonym_56323e

@anonym_56323e Ty ked si cely cas vedel ze pracuje a ma plat, si sa ani raz nespytal, kam dava vsetky peniaze?

sense
9. jan 2026

Zrejme váš vzťah nefunguje dlhodobo keď sa žena s dieťaťom rozhodne k takému kroku, emočne junk tebe už nič neviaze. Sporiť si môže

anonym_45e3a1
9. jan 2026
@pribinak

By som jej povedala, kľudne chod k matke aj teraz, pomôžem ti zbaliť veci

Ale dieťa budem žiadať do striedavky. To že nám to nevyšlo a nie si šťastná, chceš odísť respwkrujem

Alw dieťa ľúbim a chcem sa starať

.

@pribinak len ci sa on chce starat, haha

bomba36
9. jan 2026
@anonym_56323e

@anonym_56323e jasné, ty si balil jej osobné veci a našiel peniaze ktoré si dovtedy celé roky v tej skrini nevidel.
A teraz tu o červenej čiapočke 🤣

michaela329
9. jan 2026
@anonym_ff734d

@anonym_ff734d využívajú? Ty si kompletne blbý? Tie ženy sa starajú o deti, preto nechodia do práce. Ak je schopná aj ušetriť, je to jej vec a jej šikovnosť, očividne to nie je cítiť v rozpočte a ak by sa nestarala o deti, pracovala by a tiež si šetrila. A tú rozprávku o exmanželke by sme asi z jej strany počuli v úplne inej verzii, že?

anonym_8a884f
9. jan 2026
@michaela329

@anonym_ff734d využívajú? Ty si kompletne blbý? Tie ženy sa starajú o deti, preto nechodia do práce. Ak je schopná aj ušetriť, je to jej vec a jej šikovnosť, očividne to nie je cítiť v rozpočte a ak by sa nestarala o deti, pracovala by a tiež si šetrila. A tú rozprávku o exmanželke by sme asi z jej strany počuli v úplne inej verzii, že?

@michaela329 tu že nám radia ako majú šetriť, kúpiť dieťaťu drahú bundu, bloček ukázať mužovi koľko veľa zaplatili a potom ju pri pokladni vrátiť a pýtať si hotovosť, však čo hlupák nevie čo má dieťa oblečené

arek00
Autor odpoveď zmazal
anonym_ff734d
9. jan 2026
@michaela329

@michaela329 Ženy ako ty nemajú zrejme predstavu, čo stojí financovanie domácnosti. Stará sa o dieťa, ktoré asi chcela, nie o cudzie. A má výhodu v tom, že minimálne tri roky nemusí chodiť do práce a dostáva naň financie. A zvyčajne si dieťa aj berie so sebou a chlapovi zostáva len platiť.
Ak žijú dvaja ľudia v spoločnej domácnosti, majú sa podieľať na výdavkoch spoločne. Nie, že jeden všetko minie, aby každý mesiac poplatil bývanie, stravu, šeky, pretože verí, že to robí pre rodinu a druhý si popritom sporí na nový život a na spoločné výdavky nedá ani cent. Ale hlavne, že plánuje odchod. Je ti vychcanosť, či už ide o muža alebo ženu.

anonym_77c8a2
9. jan 2026
@anonym_ff734d

@anonym_ff734d výživné na priateľku aj na dieťa a dovidenia. Rodičovský nie je príjem ale príspevok pre matku a dieťa nie na tvoj zhnilý drzý zadok. Žena nerobí 8 hodín ale 24 hodín denne desiatky rokov. Ak si aj ty vážíš svoju ženu ako prezentuješ, zaslúžiš si jej odchod.

Strana
z3