Priateľka si sporí peniaze a plánuje odísť
Ako by ste reagovali keby sa vasa priatelka s ktorou mate dieta sa dohadovala s jej mamou poza chrbat ze si zacina sporit peniaze a chce.od vas odist prec ?
@michaela329 tu že nám radia ako majú šetriť, kúpiť dieťaťu drahú bundu, bloček ukázať mužovi koľko veľa zaplatili a potom ju pri pokladni vrátiť a pýtať si hotovosť, však čo hlupák nevie čo má dieťa oblečené
@anonym_8a884f to vážne? Takéto rady. Tak to je už choré. Veď každý muž,ktorý nie len úplný hlupák a ignorant by si to všimol.
@anonym_autor
Ako tvoja frajerka si moze robit so svojimi peniazmi co chce. V partnerstve nemate spolocne peniaze.
@anonym_ff734d výživné na priateľku aj na dieťa a dovidenia. Rodičovský nie je príjem ale príspevok pre matku a dieťa nie na tvoj zhnilý drzý zadok. Žena nerobí 8 hodín ale 24 hodín denne desiatky rokov. Ak si aj ty vážíš svoju ženu ako prezentuješ, zaslúžiš si jej odchod.
@anonym_77c8a2 Veď nech ide, ale hneď. Nie, využívať muža a popritom plánovať odchod o pár mesiacov, rokov, alebo keď stretne iného chlapa.
A veru, nie každá žena pracuje non-stop. Sú také, či neurobia celé dni nič. Ani neupracú, nenavaria, nevenujú sa deťom. Zase sa netvárte, že ženy sú ideálne. To len tu sú také stereotypy, že žena je bezchybná a vždy obeť a chlap je ten zlý.
@michaela329 Ženy ako ty nemajú zrejme predstavu, čo stojí financovanie domácnosti. Stará sa o dieťa, ktoré asi chcela, nie o cudzie. A má výhodu v tom, že minimálne tri roky nemusí chodiť do práce a dostáva naň financie. A zvyčajne si dieťa aj berie so sebou a chlapovi zostáva len platiť.
Ak žijú dvaja ľudia v spoločnej domácnosti, majú sa podieľať na výdavkoch spoločne. Nie, že jeden všetko minie, aby každý mesiac poplatil bývanie, stravu, šeky, pretože verí, že to robí pre rodinu a druhý si popritom sporí na nový život a na spoločné výdavky nedá ani cent. Ale hlavne, že plánuje odchod. Je ti vychcanosť, či už ide o muža alebo ženu.
@anonym_ff734d ale ale Arek 😂 keď ublížení chlapci nepozrú či sa prepli do anonymu a potom mazu komenty aby napísali anonymne to isté.. nehanbíš sa trošku? 🤣
Moja exmanzelka, este ked sme boli manzelia, opovrhovala druhymi zenami, čo si tajne sporili tak, ze o tom ich manzel nevedel. Dost ju to poburovalo. Ked sme sa rozvadzali, balil som jej osobne veci a nasiel hadajte co. Ano peniaze o ktorych som nevedel a bol som v soku. Ta suma bola dost velka...kedze som mal seslo od jej uctu v banke tak som sa na to siel pozriet..za cely cas manzelstva som na jej ucte nebol a tam som zistil, odkade su tie peniaze. Sedelo to skoro na chlp....roky si pred prichodom vyplaty vsetko vyberala a do skrine ulozila. Moja pocas manzelstva neinvestovala ani kedno € do spolocneho, ani jedno. Dokonca nedala nic na splatku uveru, energie, jedlo, dovolenku, vylety, inkaso, platil som jej telefon, vlasy, nechty, proste vsetko. Ked sme sa rozvadzali, nepriznala tu sumu a ja som o tom mlcal a aj nadalej mlcim, nevie o tom ze o tych peniazoch viem. Velmi ma to ranilo, že som bol za hlupaka, ale citil som zodpovednost vsetko plaltit sam a bol som na seba hrdy, že jej pomaham. A to popritom mala 1300€ plat v cistom a nic neplatila... viem, bola to moja chyba. Ale co uz. Len ako som povedal, dost ma.ranilo že moja zena opovrhovala takymi zenami a ona sama to robila tak isto...
@anonym_56323e v tvojom prípade by ma veľmi zaujímal dôvod rozvodu. Peniaze nie sú všetko. Radšej keď si zodpovedne odkladala, akoby ich mala prepiť, predrogovať. Žena ak si začne šporiť pomimo musí byť veľmi neistá vo vzťahu.
To co za zatrpknute ranene muzske ega sa tu stretli?
@anonym_77c8a2 Veď nech ide, ale hneď. Nie, využívať muža a popritom plánovať odchod o pár mesiacov, rokov, alebo keď stretne iného chlapa.
A veru, nie každá žena pracuje non-stop. Sú také, či neurobia celé dni nič. Ani neupracú, nenavaria, nevenujú sa deťom. Zase sa netvárte, že ženy sú ideálne. To len tu sú také stereotypy, že žena je bezchybná a vždy obeť a chlap je ten zlý.
@anonym_ff734d ako ťa môže využiť žena, ktorej uchádza plný plat 3 roky, ide 24h. denne a ďalšich 20 sa už má problém normálne zamestnať?
@michaela329 Ženy ako ty nemajú zrejme predstavu, čo stojí financovanie domácnosti. Stará sa o dieťa, ktoré asi chcela, nie o cudzie. A má výhodu v tom, že minimálne tri roky nemusí chodiť do práce a dostáva naň financie. A zvyčajne si dieťa aj berie so sebou a chlapovi zostáva len platiť.
Ak žijú dvaja ľudia v spoločnej domácnosti, majú sa podieľať na výdavkoch spoločne. Nie, že jeden všetko minie, aby každý mesiac poplatil bývanie, stravu, šeky, pretože verí, že to robí pre rodinu a druhý si popritom sporí na nový život a na spoločné výdavky nedá ani cent. Ale hlavne, že plánuje odchod. Je ti vychcanosť, či už ide o muža alebo ženu.
@anonym_ff734d ženy ako ja fungujú v normálnom vzťahu, kde vedia ako sú na tom finančne a našťastie majú doma chlapa, čo vie, koľko sa v tej domácnosti a kde minie a koľko tá žena obetuje, keď v tej práci nie je, lebo o to dieťa sa starať treba. Ja s manželom očividne fungujem dobre, keďže nie sme ani rozvedení a o svojich financiách vieme, čo Ty si očividne nie, že nevedel, ale ešte svoju blbosť prenášaš ako chybu na ženy.
@anonym_8a884f to vážne? Takéto rady. Tak to je už choré. Veď každý muž,ktorý nie len úplný hlupák a ignorant by si to všimol.
@sense áno nákup majú zaplatiť mužovou kartou a pýtať si vrátenie za bundu, topánky v hotovosti a dieťaťu kúpiť niečo lacnejšie
také tu boli návody ako si nasporiť na odchod
@sense áno nákup majú zaplatiť mužovou kartou a pýtať si vrátenie za bundu, topánky v hotovosti a dieťaťu kúpiť niečo lacnejšie
také tu boli návody ako si nasporiť na odchod
@anonym_8a884f kde tu boli takéto debilné rady? Akože na modrom koni? Lebo myslím, že toto by tu nebolo hromadne odsúhlasené ako dobrý postup
@anonym_8a884f kde tu boli takéto debilné rady? Akože na modrom koni? Lebo myslím, že toto by tu nebolo hromadne odsúhlasené ako dobrý postup
@anonym_0a4d73 áno tu to písali ako to robia
@anonym_autor ja len odkazujem všetkým chlapcom lebo muži zďaleka nie ste, čo tu hovoríte ako žena že vlastne doma a je zadarmo platená zo štátu... Majte gule, dajte výpoveď a choďte sa starať 24h o dieťa a žite si ako páni králi z rodičáku. Vy neviete o čom píšete a dám krk za to že neviete ani výšku rodičáku. Ste úplne mimo. Ľutujem vaše ženy, teda pravdepodobne priateľky. Ale hovorím, majte guličky a lets gooo rodičovská dovolenka.
@anonym_0a4d73 áno tu to písali ako to robia
@anonym_8a884f kto to písal a kde? Keď si to písali nejaké dve socky, to berieš akože sa to všeobecne takto robí?
@anonym_autor ja len odkazujem všetkým chlapcom lebo muži zďaleka nie ste, čo tu hovoríte ako žena že vlastne doma a je zadarmo platená zo štátu... Majte gule, dajte výpoveď a choďte sa starať 24h o dieťa a žite si ako páni králi z rodičáku. Vy neviete o čom píšete a dám krk za to že neviete ani výšku rodičáku. Ste úplne mimo. Ľutujem vaše ženy, teda pravdepodobne priateľky. Ale hovorím, majte guličky a lets gooo rodičovská dovolenka.
@anonym_e20a2c potom je tu téma ako vedľa, že žena deti nechce a idú ju tam presviedčať, že chce, len o tom ešte nevie. Keby si mala zavesiť na krk niečo ako títo anonymní chudáci, to by dopadla.
@sissy27 Myslím si, že býva u neho a on financuje všetko. A ona si zatiaľ sporí. Ženy to tu často odporúčajú ako využiť chlapa, kým nepracujú, prípadne je decko malé. Keď decko podrastie, tak aj s nim odíde. Tak by som jej to dal vyžrať. Nech si platí všetko sama už teraz. Veď ak je to tam také zlé a chce odísť, načo to zbytočne naťahovať? A nepovie jemu, že má problém, ale stažuje sa poza chrbát matke. Toto je jasné zneužívanie. Veď nech teda k tej matke hneď ide a nech si ju zasa živí ona.
@anonym_ff734d To tu prezentuješ, ako keby sa z tej mužskej biednej výplaty po zaplatení všetkých výdavkov dalo odložiť/našetriť viac než pár bubákov :D :D
@anonym_autor posli ju do pi** uz teraz!
@anonym_ff734d ale ale Arek 😂 keď ublížení chlapci nepozrú či sa prepli do anonymu a potom mazu komenty aby napísali anonymne to isté.. nehanbíš sa trošku? 🤣
@bomba36 nehanbim, som chlap. Stalo sa.
Moj pripad je iny od autora v tom, ze on ma priatelku a ja som mal manzelku ktora si odkladala.
A uprimne? Vzalo ma to a dost, ked som tu sumu nasiel. A vies co som spravil, dal som tie peniaze naspet kde boli a poslal jej ich do posledneho papiera...a ver že vtedy som mal v sebe len negativne emocie, lebo som tam nasiel aj darceky s pisanym venovanim od jej milenca a tie som zabalil tak isto...
Moj plat, bol aj jej, aj ona z neho mala vsetko co potrebovala, ale jej plat bol len jej roky rokuce...podstata je ta, ze som si uvedomil, ze si za to mozem sam... vzdy som povedal ze ja to zaplatim ja to zaplatim, lebo som nevedel kolko zaraba, myslel som si ze malo, lebo stale len lamentovala ako je jej zle v robote a tak som jej to takto kompenzoval.
Pokiaľ nie si tyran, ktorého sa musí báť konfronfovať ohľadom odchodu, lebo jej začne robiť zo života peklo tak je rozumné riešiť rozchod spolu a nie poza tvoj chrbát s jej mamou. Ale môže mať na to svoje pádne dôvody a vedieť prečo koná ako koná. Čo sa týka odkladaní si peňazí bokom, má na to právo lebo nie ste manželia. Čo by nebolo fér je, ak by si ona odkladala celý rodičák, ty financuješ domácnosť a míňaš celkú výplatu do nuly. Málo info píšeš na to, aby sme to vedeli objektívne posúdiť.
Nehovorim, su pripady, kde je chlap pekne hovado.
Ale:@autor Staral si sa o vsetko? Pomahal si? Staral si sa o dieta?
Pokial ano a si starostlivy a ona ta ken odrbala plus s matkou za tvoj chrbat bud rada, ze ide prec. Toto nikdy nerobi dobrotu, ked rodicia takto kuju s detmi spoza chrbta ich partnerov. Nieje to fer a ked teraz takto, potom co? Keby ste sa zobrali a ty mal peniaze a potom sa chcela rozviest, ta tvoja svokra by jej aj pomahala ta strhat z koze a aj s vyzivnym nie?
Oh kolko je takych chlapov a zien... ked s niekym zijem a je jedno ci som len partner alebo manzelka - pokial su veci spolocne a partner investment aj do mna a dietata, ja si predsa nebudem schovavat peniaze , zatial co partner robi a stara sa. Nieje to fer. Keby chcela sporit vam obom, tak ano.
Takze staral si sa alebo nie?
Slobodný človek si môže sporiť koľko chce. A keď chce od Teba odísť, asi má na to vážny dôvod.
Autor-(zrejme diskusia vyvolana adminom, aby to tu zilo)-partnerka zrejme nie je spokojna s tebou, s vasim vztahom, komunikaciou...atd. Treba sa o tom s nou porozpravat. Alebo je mozno len vychcana. Normalna partnerka by komunikovala.
@enmery je zaujimave, ze keby to bolo naopak, tak je to pruser. Ak by si sporil chlap a mal partnerku a dieta, tak by ho tu vsetky zeny hejtovali, ze ked ma dieta, uz to nie su iba JEHO peniaze. Zaujimave, ze teraz su to len JEJ peniaze.
Autor-(zrejme diskusia vyvolana adminom, aby to tu zilo)-partnerka zrejme nie je spokojna s tebou, s vasim vztahom, komunikaciou...atd. Treba sa o tom s nou porozpravat. Alebo je mozno len vychcana. Normalna partnerka by komunikovala.
@enmery je zaujimave, ze keby to bolo naopak, tak je to pruser. Ak by si sporil chlap a mal partnerku a dieta, tak by ho tu vsetky zeny hejtovali, ze ked ma dieta, uz to nie su iba JEHO peniaze. Zaujimave, ze teraz su to len JEJ peniaze.
@anonym_56cfae no vsak hej. Len preto ze je zena a spori si tak jej tu fandia. Kolko zien su len zmije a zneuzivaju kadekoho. Ale zalezi na autorovi, aky je on tiez.
@anonym_56323e v tvojom prípade by ma veľmi zaujímal dôvod rozvodu. Peniaze nie sú všetko. Radšej keď si zodpovedne odkladala, akoby ich mala prepiť, predrogovať. Žena ak si začne šporiť pomimo musí byť veľmi neistá vo vzťahu.
@anonym_77c8a2 to by si napisala aj opacne? Ze chlap si poza chrbat partnerky zodpovedne odkladal?😀 Ci mas len dvojaky meter?
@zara3 👍 presne, zeny sa vykresluju ako hrdinky, chudatka trpiace... Akokeby ani nemali zle vlastnosti.😀
@anonym_77c8a2 to by si napisala aj opacne? Ze chlap si poza chrbat partnerky zodpovedne odkladal?😀 Ci mas len dvojaky meter?
@zara3 👍 presne, zeny sa vykresluju ako hrdinky, chudatka trpiace... Akokeby ani nemali zle vlastnosti.😀
@anonym_56cfae halóóó muž či žena prichádza o príjem na celé desaťročia a ťahá 24ky? Navyše ak si ju ani nezobral tak kto odíde s holým zadkom čo myslíš? Žena či muž? Ide o vytovnané pozície a férové rozdelenie? Áno, keď nie sú zobratí, môže si ona pomimo šetriť koľko chce, ba dokonca musí! O akom metri tu píšeš prosím ťa?
@anonym_56cfae no vsak hej. Len preto ze je zena a spori si tak jej tu fandia. Kolko zien su len zmije a zneuzivaju kadekoho. Ale zalezi na autorovi, aky je on tiez.
@zara3 počuj Zarka, ako môže žena využiť muža, ak dňom ako otehotnie, ťahá do konca jej krátkeho života za oveľa kratší koniec ako je tvoj kábel k hlavičke?
@anonym_56cfae halóóó muž či žena prichádza o príjem na celé desaťročia a ťahá 24ky? Navyše ak si ju ani nezobral tak kto odíde s holým zadkom čo myslíš? Žena či muž? Ide o vytovnané pozície a férové rozdelenie? Áno, keď nie sú zobratí, môže si ona pomimo šetriť koľko chce, ba dokonca musí! O akom metri tu píšeš prosím ťa?
@anonym_77c8a2 komunikacia s tebou vela vypoveda o tvojom mentalnom stave, takze skoda drat klavesnicu. Za aky kratky koniec taha zena? Ako moze zena tahat 24 a prichadzat o prijem na cele desatrocia? To musi byt nejaka primitivna zena. Normalna zena ked ma v dutine lebecnej mozog, ťak si vie svoj zivot dobre a kvalitne zariadit a zmanazovat. Zrejme si si zobrala bula , co ti nie je rovnocennym partnerom, mas nizke vzdelanie, zlu pracu atd. Za svoj zivot si mozes sama. Nie kazda to tak mame.
@anonym_autor každá žena, ktorá žije takto "na divoko" a nemá nič usporené je pre mňa hlúpa. Nakoľko sa ty môžeš jedného krásneho dňa len tak vypariť...
Nie ste manželia, ste len ľudia, čo majú spolu dieťa
@zara3 počuj Zarka, ako môže žena využiť muža, ak dňom ako otehotnie, ťahá do konca jej krátkeho života za oveľa kratší koniec ako je tvoj kábel k hlavičke?
@anonym_77c8a2 ja mam toho v hlave ocividne ovela viac ako ty a som na strane pravdy, ci je to tej zeny, alebo chlapa. U mna rozdiely neexistuju, pokial sa obidvaja staraju.
@anonym_77c8a2 komunikacia s tebou vela vypoveda o tvojom mentalnom stave, takze skoda drat klavesnicu. Za aky kratky koniec taha zena? Ako moze zena tahat 24 a prichadzat o prijem na cele desatrocia? To musi byt nejaka primitivna zena. Normalna zena ked ma v dutine lebecnej mozog, ťak si vie svoj zivot dobre a kvalitne zariadit a zmanazovat. Zrejme si si zobrala bula , co ti nie je rovnocennym partnerom, mas nizke vzdelanie, zlu pracu atd. Za svoj zivot si mozes sama. Nie kazda to tak mame.
@anonym_56cfae nemám nízke vzdelanie. Dňom kedy žena otehotnie sa jej rapídne zníži príjem, zvýši množstvo dní doma s chorým dieťaťom/deťmi, zhoršia šance na kariéru, na možnosť dostať hypotéku v sume akú potrebuje, riziko dlhodobého výpadku príjmu, zodpovednosť za ďalšie osoby 24/7 na desiatky rokov. Ešte raz prosím napíšte, že nevydatá žena je rovnocennou partnerkou muža a netreba jej šetriť. Seriete si do huby.

@pribinak len ci sa on chce starat, haha
@anonym_45e3a1 prečo? Sú aj dobrí otcovia. To neznamená že keď im nevyšiel vzťah že nemá rad dieťa
Ale nevadí, tu na koni panujú stereotypy a ešte to tak aj dlho potrvá