icon

Priateľova 15-ročná dcéra

15. jún 2023

Ahojte, momentálne sa nachádzam dosť v chaotickej situácii. S manželom sa rozvádzame aj napriek tomu, že sa máme radi, no už tam nie je tá iskra a vieme, že to bude pre oboch to najlepšie rozhodnutie. Obaja sa už s niekym stretávame. Máme taktiež už 15-ročného syna ktorému sme všetko vysvetlili. Žiadne zbytočne omáčky okolo toho, už je veľký a klamať sme mu nikdy neklamali, tak sme s tým ani nehodlali začínať. Všetko pochopil. Chce ísť ku otcovi, čož ja chápem a plne rešpektujem. Majú k sebe bližšie, ale aj napriek tomu vie, že ho veľmi ľúbim a ja zase viem, ze on ľúbi mňa. No mám priateľa ktorý má taktiež čerstvo 15-ročnú dcéru ktorá, ale rozvod jej rodičov nezvládla… Priateľ je s EX už rozvedený skoro 4 roky. Mňa berie ako niekoho kto jej opäť chce “ukradnúť” ocinka. No také pohľady ako na mňa mladá hádže.. uff.. Ak by pohľad zabíjal tak už som dávno kaput. Neviem čo s tým robiť. Je to tatinková princeznička. Tiež ma trošku štve, že priateľ skáče len okolo princeznej (keď je uňho)… Proste čo povie slečna to sa urobí. Mne to príde trošku cez. Tiež ju teraz bral na ten koncert Rammstein a mňa sa ani neopýtal či by som nechcela ísť. Neviem čo si o takomto správaní myslíte???

Strana
z6
julish
15. jún 2023

Nič, bola tam prvá. A koncert si chceli asi zažiť sami oni sami... len dúfam, že tvoj syn je v takej pohode, ako sa javí navonok.

autor
15. jún 2023

@julish Nie tak syn vedel, že sa niečo deje. Deti sú všímavé. My sme sa s manželom aj smiali, nehádali sme sa a aj tak syn dobre vedel, že to už nie je to čo to bolo kedysi😕

pribinak
15. jún 2023

Je to dcéra, ty si len priateľka ktorá o rok či dva ani priateľkou byt ani nemusíš

Klobúk dole ako to syn zvláda

melanta
15. jún 2023

Nepokračuj v tom vzťahu. Nemáš evidentne pochopenie preto, že dievča ťažko nesie rozchod rodičov a nemáš pochopenie že priateľ má na prvom mieste svoje dieťa. A nemáš rada to dievča, z toho ako píšeš je to úplne zjavné.

autor
15. jún 2023

@melanta Ja mám pochopenie, ale 4 roky sú si myslím dostatok času. Ona dá takto podľa slov priateľa chovala aj k jeho bývalím priateľkám. A chápem, že má na prvom mieste dieťa veď to je pochopiteľne, ale aj tak. Slečna je rozmaznaná…

glorikarebeka
15. jún 2023

No ak priateľ strieda ženy tak sa nečudujem dcére
Ona je teraz v najhoršom veku
Asi len vydržať

melanta
15. jún 2023

Tak je rozmaznaná. Ak je s tým jej otec oka, tak ty to akceptuj alebo odíď. Ak ju budeš brať ako rozmaznanú princezničku, skôr či neskôr budeš tiež jedna z tých bývalých. S týmto nastavením si dievča asi ťažko získaš. Dievča potrebuje lásku, pochopenie, záujem, skús ísť na ňu inak ako spôsobom že na ňu žiarliš.

autor
15. jún 2023

@glorikarebeka A ako by som sa jej mohla priblížiť? Ja sa snažím ako len viem, ale tak ona je taká špecifická osoba...

autor
15. jún 2023

@melanta Ja na ňu nežiarlim len sa snažím a snažím a nič z toho. Ja som v jej očiach ako taká mrcha ktorá jej ide opäť ukradnúť otca.

simca06022011
15. jún 2023

neries pubertacky, vsetky zazeraju ver mi... kolko cirkusov sme si zazili okolo toho :DDD nesnaz sa, tvojim cielom nie je ta slecna, ale partner... nechaj ju nech si funguje ako uzna za vhodne, ju to prejde, ked uvidi ze nie si chvilkova kocka, ze sa s tebou da nieco robit, ze neorbis dramy... a tak... postupne to prejde. Fakt pubertaci su najhorsi, to neopijes rozkom, nepodplatis cokoladou ;)
a inak teba zaujima ramstain? normalne by si tam isla sama aj bez neho, bez nej?

luccija
15. jún 2023

Vždy to bude jeho dcéra a vždy bude na prvom mieste.Spravaj sa normálne slušne načo sa snažís k nej viac priblížiť?veď to je vek kedy vlastne deti bojujú s rodičmi a nie ešte nevlastné.To, že je rozmaznana je tvoj pohľad každá rodina má inu výchovu, emócie ty más chlapca asi si zvyknutá na niečo iné

stanulienkat
15. jún 2023

Ziarli na teba. Pre deti je to prirodzene. Musi sa s cudzou zenou delit o svojho rodica. Bud mila, prirodzena, zaujimaj sa o nu. Je vo velmi citlivom veku. Ak by vam to kazilo vztah, tak zrejme pojdete od seba. Skoda, ze ste s manzelom nepopracovali na vztahu, ked ste dobre vychadzali. Cakat iskrenie v manzelstve po 15 rokoch je vtipne. Tam by mali byt ine hodnoty.

janetinka27
15. jún 2023

asi nie je ten typ, co sa vie otriast, zasmiat sa na tom, brat s nadhladom rozpad vztahu a odlucenie clenov rodiny.

kittykat22
15. jún 2023

Prekvapuje ma ake mas detinske nazory na ten rozvod - pricom sama si si jednym presla. Neverim, ze tato tema je realna, lebo kazda matka ktora si prejde rozvodom vie co to obnasa. A pisat princeznicka, ukradne ocka je vyjadrovanie 20 rocneho dievcata bez skusenosti.

simca06022011
15. jún 2023

@kittykat22 myslim, ze to pise ona s ironiou :D lebo tiez ziarli na dceru

ladyblcha
15. jún 2023

Ty si nikdy nemala sama program so synom? Vsade tahas uz priatela? Ja aj v stastnom manzelstve si robim program aj sama s detmi. A ten koncert uplne chapem, bol to ich spolocny cas.

stvura
Odpoveď bola odstránená
autor
15. jún 2023

@kittykat22 Nie. Ja viem čo to obnáša, ale dievča je asi naozaj vo veku kedy proste všetko ofrfle, odkritizuje. A ona sa ako princeznička naozaj chová. Snažím sa s ňou zblížiť, no bez úspechu. Ja sa o ňu úprimne zaujímam, vždy som túžila po dcére, ale s ňou je to naozaj zložité. Možno to je naozaj preto, pretože mám syna a je to úplne o inom. Možno sa časom zblížime a ak nie tak sa spolu naučíme aspoň nejak "žiť"...

autor
15. jún 2023

@ladyblcha So synom som mala program a aj ho mám. Ale tu ide skôr o to, že ja sa snažím zblížiť s praiteľovou dcérou a on mi to nejak úplne neuľahčuje. Ale asi áno. Ten koncert je ich spoločný čas.

river_song
15. jún 2023

Ako dlho si s novým priatelom? Pises ze sa snazis najst ai cestu k jeho dcere a stale nic. Ako dlho sa snazis?

autor
15. jún 2023

@simca06022011 Nežiarlim, nemám dôvod😀

simca06022011
15. jún 2023

Jasne 🙂

jaskolka
15. jún 2023

Dievča malo teda 11,ked sa rozviedli. To je vek dieťaťa, čiže zbytočne budeš argumentovat, že "4 roky je predsa dosť času". Stále je to dieťa a možno v sebe živi stále nádej, že rodicia sa možno vrátia k sebe.
To že tvoj syn to perfektne zvláda, nie je podmienkou, že aj ona - ci hocijaké iné dieťa to rovnako super zvládne. Nemôžeš to teda porovnávať.
Na rovinu - keď ti vadí, ako sa ona správa, máš dve možnosti. Bud to budeš znášať, s vedomím, že sa to možno zmení, keď ona dospeje, ale rovnako možno nikdy ťa ona neprijme (nemusí, pre ňu si cudzia žena) alebo si nájdi muza bez záväzkov.

unicornlady
15. jún 2023

Ja to nechcem nejak moc súdiť, ale ak on má 4 roky od rozvodu a spomínaš bývalé priateľky, do toho už je s tebou. To ich koľko bolo? A vy ste ako dlho spolu?
Po rozvode by si mal dať človek čas na takú sebareflexiu, trochu oddych, zamyslieť sa nad tým, ako človek chce žiť, zahojiť sa od minulého vzťahu a ísť s čistou hlavou do nového.

melanta
15. jún 2023

Dievča je vo veku, kedy všetko okritizuje? No dobré ráno, má 15, je to prirodzené jej veku. Ver tomu, že 15 ročný chlapec a 15 ročné dievča môžu byť diametrálne odlišní. Tvoj syn sa bez problémov vyrovnal s rozvodom svojich rodičov, ona nie. Akceptuj to. Čo si to za ženu, že to nevieš pochopiť? Moja dcéra vo veku 15 rokov mala také chvíle a nálady, že sme s mužom infarkty dostávali a to sme sa nerozvádzali. A prepáč, píšeš, že nežiarliš. Ale to, ako stále o nej hovoríš že princeznička, tak úplne z toho srší, že žiarliš a nemáš ju rada. A keď teda toľko spomínaš, ako sa snažíš, čo teda robíš aby si sa jej problížila? To ma ozaj zaujíma. A hoci možno ani nie, pretože každou ďalšou reakciou podľa mňa len a len potvrdzuješ, že ju nemáš rada a žiarliš.

sense
15. jún 2023

Nuž ak jej otec mal za 4 roky niekoľko priateliek a dievča zakaždým spoznalo inú tetu nečudujem sa ani tomu dievčaťu.
Plusnkazde dieťa zvláda rozvod rodičov inak. Pre jedného je to v poriadku, ďalšie dieťa tým trpí a každé ktoré trpí trpí inak dlho.
Ako dlho ste spolu? Píšeš síce ze sa jej snažíš priblížiť ale na druhej strane mam pocit ze bud žiarli alebo bojuje s o to ktorá bude mať viac pozornosti "zobral ju na Ramstein a mňa da ani nespýtal" ved môžu mať aj len svoj program bez teba. Šla by si na koncert Ramstein aj sama resp keby tam oni nejdu?
Píšeš ze máš aj ty sama čas so synom, tak nechaj aj ich nech majú svoj čas. Je jasne ze keď spolu nežijú chcú mať svoj čas. A pokiaľ nie je u neho denne sa môžete by dvaja stretávať keď nie je s ňou.
Je veľa ex ktoré robia, exmuzovi peklo cez dieťa ale rovnako veľa je aj nových partnerov ktorý by najradšej aby sa deti správali ako k rodičovi. Hoci dieťa oboch rodičov ma.
Alebo aby najlepšie mali partnera len pre seba, lebo inak sú deti rozmaznané.
A možno ty pre tvojho partnera tiež nie si až tak dôležitá keďže sam nemá snahu aby sa váš vzťah zlepšil

autor
15. jún 2023

@melanta Naozaj neviem z čoho ste vyčítali, že ju nemám rada. Mám ju rada, je to predsa dcéra môjho priateľa. Snažím sa jej priblížiť napríklad vecmi ktoré má rada. Miluje si skočiť na nechty, do kina apod. Tak som ju zobrala na nechty, keď sme prišli domov tak sa všetko zdalo aj chvíľu okay, pretože sme sa aj po ceste domov smiali. No nič prišli sme domov ja som sa privítala s priateľom a už sme boli v starých koľajách. A to isté sa opakovalo aj po príchode s kina. Ja už normálne nadobúdam pocit, že ona so mnou nemá problém ako s osobou, ale má problém s tým, že som priateľka jej otca...

autor
15. jún 2023

@unicornlady Medzi tým mal 3 priateľky.

river_song
15. jún 2023

No a kolko si s priateľom? Ako dlho sa snazis si tem vzťah s jeho dcerou vybudovať? To ke dosť podstatné

aaadkaaa
15. jún 2023

Ano, presne si to vystihla, nevadis jej ty ako osoba, tvoja povaha atd.,ale to, ze si priatelka jej otca. Rozbila sa jej rodina, jedina istota, ktoru ako dieta mala. Otec zacal domov vodit kadejake tety, ktore ju oberali o ten cas s nim. A teraz si tu ty. Dalsia teta, co ju obera o cas s otcom. Je to normalny postoj. Ked vyrastie a otca bude "potrebovat menej", bude jej otcova priatelka vadit menej. Ci to budes s tvojim pristupom ty, je otazne... nazvat niekoho rozmaznanou princeznickou nie je prejav lasky a pochopenia...

Strana
z6