icon

Priateľova 15-ročná dcéra

15. jún 2023

Ahojte, momentálne sa nachádzam dosť v chaotickej situácii. S manželom sa rozvádzame aj napriek tomu, že sa máme radi, no už tam nie je tá iskra a vieme, že to bude pre oboch to najlepšie rozhodnutie. Obaja sa už s niekym stretávame. Máme taktiež už 15-ročného syna ktorému sme všetko vysvetlili. Žiadne zbytočne omáčky okolo toho, už je veľký a klamať sme mu nikdy neklamali, tak sme s tým ani nehodlali začínať. Všetko pochopil. Chce ísť ku otcovi, čož ja chápem a plne rešpektujem. Majú k sebe bližšie, ale aj napriek tomu vie, že ho veľmi ľúbim a ja zase viem, ze on ľúbi mňa. No mám priateľa ktorý má taktiež čerstvo 15-ročnú dcéru ktorá, ale rozvod jej rodičov nezvládla… Priateľ je s EX už rozvedený skoro 4 roky. Mňa berie ako niekoho kto jej opäť chce “ukradnúť” ocinka. No také pohľady ako na mňa mladá hádže.. uff.. Ak by pohľad zabíjal tak už som dávno kaput. Neviem čo s tým robiť. Je to tatinková princeznička. Tiež ma trošku štve, že priateľ skáče len okolo princeznej (keď je uňho)… Proste čo povie slečna to sa urobí. Mne to príde trošku cez. Tiež ju teraz bral na ten koncert Rammstein a mňa sa ani neopýtal či by som nechcela ísť. Neviem čo si o takomto správaní myslíte???

autor
15. jún 2023

@river_song Pol roka sme spolu

caramellka
15. jún 2023

@kittykat22 Ona si asi zatiaľ rozvodom neprešla, píše, že sa s manželom rozvádzajú a obaja sa už s niekým stretávajú...

autor
15. jún 2023

@caramellka A na tom nevidím nič zlé, keďže to obaja cítime rovnako.

river_song
15. jún 2023

Tak to je sakra málo.. za tu dobu nieje možné si vybudovať nejaký vzťah s jeho dcerou, zvlášť v takom veku a tým duplom ak s otcom ani nebýva.. daj tomu čas.. to nieje zo dna na den, ani z týždňa na týždeň..

lenka.25
15. jún 2023

za 4 roky si štvrtá , čo otecko doniesol domov.
Ja sa jeho dcére ani nečudujem, nie je to normálne každý rok mať iný vzťah , jasné že baba ťa berie len ako poradové číslo štyri a nie ako životnú partnerku tvojho otca .
A čo sa týka koncertu , lístky mali kúpené určite už dlhšiu dobu, tak neviem prečo by sa ťa mal pýtať či chceš ísť s nimi, keď určite nemal jeden lístok navyše

autor
15. jún 2023

@lenka.25 Ten koncert sa ma dotkol asi len preto pretože priateľ dobre vie, že Rammstein mám naozaj rada...

bessie12
15. jún 2023

to ste este kratko spolu. Mojho priatela mladsia dcera ma prijala asi az po cca roku co sme boli spolu.

maryetta
15. jún 2023

Tak mozno na tom koncerte boli dohodnuti uz davno. A mozno si to jeho dcera vydupala. Ze tam pojde ona. No ze chce ist tam bez teba. Tak jej vyhovel a teba sa radsej ani nepytal.
Pol roka je este velmi malo. To sa ledva vy dvaja s priatelom poznate. A nieto este aj jeho dceru si nejako ziskat. Vsetko chce cas….

river_song
15. jún 2023

@lenka.25 presne presne.. za 4 roky štvrtá pani.. ak by si dcera ku každej jednej vytvorila vzťah, tak by mala srdce rozbité ešte viac.. nepoviem keby bola autorka s priateľom 3-4 a viac rokov.. ale tu dcéru vpodstate videla iba par krat a uz chce aby ju akceptovala ako partnerku jej otca a mali spolu super vzťah.. dcera si drží odstup a dobre robí..

lenka.25
15. jún 2023

@autor ty si nie v pozícii sa cítiť dotknutá . A si dospelá osoba lístok si si mohla kúpiť aj sama a ísť s kamoškou, keď je to tvoja oblúbená skupina

caramellka
15. jún 2023

Autorka, ja tu nie som na to, aby som niekoho súdila, každý má slobodnú vôľu a ak to vyhovuje vám, že neuzavriete jednu vec a máte hneď ďalšie vzťahy, je to len a len vaša vec. Ja som reagovala na komentár kočky, že vieš, čo rozvod obnáša, lebo si si jedným tiež prešla. To je celé.

jj298
Odpoveď bola odstránená
sense
15. jún 2023

Keď máš Ramstein rada mala di ich pozvať ty oboch, možno by si v jej očiach stúpla.
Ona zrejme nemá problém ako s osobou ale ako s priateľkou otca, Ďalšou tetou v poradí. Ste spolu pol roka a chces aby ta dieťa malo rado len zato ze si ju vzala do kina alebo na nechty.
Nehnevaj sa ale naoc to všetko tak sikite a ponáhľate.
Ja som svoju dcéru zoznámila až po polroku stretávania s priateľom aj to nie štýlom tento ujo bude s nami teraz. A ako si musela zvyknúť ona, musel si zvyknúť aj on ze ona otca ma. Tak ho nemusí nahrádzať a musí tiež rešpektovať ak ho ona ako otca neberie. Ale musia sa navzájom rešpektovať a akceptovať. Ale to všetko nepríde za mesiac 2,3 ci 6mesiacov.

autor
15. jún 2023

@jj298 Ďakujem😀

tanyag
15. jún 2023

Podľa mňa sa jeho dcéra bojí vytvoriť si s tebou vzťah a práve preto, že si už štvrtá...čo ak chápe rozvod rodičov...ale k tej prvej priateľke si vytvorila silné puto a potom keď otecko už s ňou nebol, tak bola sklamaná a ranilo ju to? a zrazu je tam druhá...potom tretia...a ty štvrtá? s takým chlapom by som ani nebola..a nečudujem sa jeho dcére...mať otca, ktorý domov donesie 4 ženy za 4 roky....

domkakvet
15. jún 2023

Ona to tazko zvlada, navyse je v puberte a ty tomu absolutne nerozumies a preco by ta mal volat na koncert, ked ta tam jeho dcera vyslovene nechce, je to jeho dcera, musi vyhoviet aj jej, ak sa ti to nepaci najdi si bezdetneho.

vava_1994
15. jún 2023

Z vlastnej skúsenosti viem presne ako sa to dievča cíti. Moja mama sa chcel rozviezt s otcom a ja som to nedavala, nechapala som preco, aký ma na to dovod. V tedy som videla len obcasne hadky ktore su v kazdom vztahu na takej baze bezne. Raz som mala tu cest spoznat jej priatela. Neznasala som to. Triedkala som dverami, nezdravila ho nic proste , žiadna reč nepadla. Musis dat tomu dostatok času. Nechaj ju nejaky cas nech sa venuje hlavne so svojim otcom. Potom postupne vymyslajte spolocny poan nech vidi ze sa ozaj lubite. Najhorsie spravis ak budes zla, budes davat zakaz za vsetko. Vtedy mozte zacat odznovu. Ona bude chciet hlavne v tebe vidiet niekoho mileho, a nie ze si sotva prisla do rodiny a budes si rozkazovat ako keby si jej mama

mk22
15. jún 2023

Ste spolu 6m, to ani nepoznáš priateľa, nestihla si spoznať, ved to je krátka doba.. Ešte len uvidíš ako otecko miluje svoju dcéru.. Tak to proste je.
To nezmeníš.
Budeš na druhej koľají a nezmeníš to.
A to všetky jeho priateľky poznala aj ona?
Načo jej ich rád radom všetky predstavuje..iba jej on sám robí zmätok v hlave..

simona20201309
15. jún 2023

Nemôžeš žiarliť na 15r dievča, na dcéru. Fakt nie! Tvoj priateľ je veľmi rozumný, že ta pred ňou neuprednostnuje! Ak by ste si raz plánovali založiť rodinu, môžeš mať istotu, že bude raz takto ochraňovať aj vaše deti.
Zmier sa s tým, že je milujúci otec a nebojuj s nou🙏
Časom si na teba zvykne. Ale nepríde mi ok, že na ňu žiarliš. Priateľ ta nikdy pred ňou neuprednostni a takto len môžeš ešte o neho prísť.

simona20201309
15. jún 2023

A podla mňa je obrovská chyba rozvádzať sa s človekom, s ktorým sa stále máme radi.

autor
15. jún 2023

@simona20201309 Lenže sami cítime, že už to nefunguje tak ako by malo. Necítime sa už tak dobre v tom vzťahu ako predtým...

marisoul17
15. jún 2023

Prepac, naozaj sa ta nechcem dotknúť, ale správaš sa ako by si bola v puberte aj ty. Zahodiť dlhoročné manželstvo kvôli stratenej iskre?? To vážne? Vychádzas kvôli koncertu, kde mali lístky kúpené určite dopredu a má to byť ich spoločný čas. Čo mal podľa teba robiť? Nechat dcéru doma a vziať teba či ako? Keď máš rada tu kapelu, si dospela, prečo si si lístky nekúpila sama?

simona20201309
15. jún 2023

Ale aj s týmto priateľom to nebude tak iskrit dlhšie ako 2-3roky. Vzťah je úplne o niečom inom. Mne to skôr príde, že ste obaja s muzom chytili druhu pubertu. A nwverim že 15r chlapec je s tým v pohode, skôr to len nevidíte. V tomto veku vidieť ako moji rodicia chodia za prietrtkami ...ako naozaj skvelý priklad. To ste ho mali v 16tke? Lebo sa spravate veľmi nerozumne.

kittykat22
15. jún 2023

@simca06022011 urcite. Nechapem ako zenska ktora je tam dva dni aj s cestou si mysli, ze sa okolo nej bude svet tocit 🙄

autor
15. jún 2023

@simona20201309 Syn to vie dlhšiu dobu, je s tým ok. Poznám svoje dieťa😀 A tých dôvodov pre rozvod je viac, ani jeden z nás nemá dôvod ostávať v niečom čo nás už nenapĺňa

autor
15. jún 2023

@kittykat22 To si nemyslím😂

autor
15. jún 2023

@marisoul17 Nevyvádzam len sa ma to dotklo to je celé😀

bessie12
15. jún 2023

Tak nabudúce si kúp lístky na koncert sama a nečakaj, že to urobí niekto za teba 🙄

kassandra25
15. jún 2023

Nech si píše kto chce, čo chce, ale píšu ti zle. Mas blbeho priatela, ktory absolutne nepochopil, ze je rozvedeným a ze dcera je dcera, a ma sa chovat k dcere ako ku dcere a nie ako ku bohyni na vysostiach. Dcera vyrastie, dufam, a najde si snad priatela, dufam, tu je vztah, kde ona mu nahradza vyslovene byvalu zenu a ju akoby tak berie. A ona sa citi byt v jednej osobe aj jej mamou, aj dcerou. Tvoj debilny priatel nepochopil, ze ked vlastne nechce byt sám, ale chce mat jednu stálu partnerku, ak nie aj manzelku, az do hrobu, tak sa tak má ku tej vytýčenej žene aj správat. To jest, dat pocitit dcere - toto je moja partnerka a jej slovo tu vyslovene platí a rozhoduje ako moje slovo a naopak : nie tebe dat pocítiť - dcéra = bohyna nadovsetko a ty si suseda odvedla, známa, ktorej akekolvek pocity mam v paži, mam ju u riti, ci by chcela íst so mnou alebo s nami na koncert a ci máme dobrý program a ci dcéra sa k nej milo a slušne správa a je so mnou ako chlapom spokojná. Takto, ako sa tvoj priatel správa - je jediné vychodisko s jeho chovaním a to bez priatelky zit, lebo to nebola ich chyba, ale vyslovene iba jeho, ze ziadnu nemá, a dosla si na rad ty a ty vidis tú realitu pri ňom. To on je tu chybná osoba a jeho blby pristup ku dcerke ' ' a tebe. Tu je jediná moznost pre teba, a to nastavit mu vlastné zrkadlo. Nech sa trápi on. Nech sa zbadá on. Aj ty máš dieta. Aj ty máš seba. Akékolvek jeho blbé správanie si pocítila, a videla/zažila, dozvedela sa o ňom z minulosti u jeho bývalych priateliek, mozes vyuzit v tvoj prospech a obrátit to voci nemu a donho rypnut, prupomenut, splechnut. Nastav mu zrkadlo a ty si niekto. Zi tým.

marisoul17
15. jún 2023

@bessie12 čo sa ta dotklo? Že otec trávi čas s dcérou na koncerte, na ktorý si si v pohode mohla lístky zadovážiť sama?