icon

Priateľova 15-ročná dcéra

15. jún 2023

Ahojte, momentálne sa nachádzam dosť v chaotickej situácii. S manželom sa rozvádzame aj napriek tomu, že sa máme radi, no už tam nie je tá iskra a vieme, že to bude pre oboch to najlepšie rozhodnutie. Obaja sa už s niekym stretávame. Máme taktiež už 15-ročného syna ktorému sme všetko vysvetlili. Žiadne zbytočne omáčky okolo toho, už je veľký a klamať sme mu nikdy neklamali, tak sme s tým ani nehodlali začínať. Všetko pochopil. Chce ísť ku otcovi, čož ja chápem a plne rešpektujem. Majú k sebe bližšie, ale aj napriek tomu vie, že ho veľmi ľúbim a ja zase viem, ze on ľúbi mňa. No mám priateľa ktorý má taktiež čerstvo 15-ročnú dcéru ktorá, ale rozvod jej rodičov nezvládla… Priateľ je s EX už rozvedený skoro 4 roky. Mňa berie ako niekoho kto jej opäť chce “ukradnúť” ocinka. No také pohľady ako na mňa mladá hádže.. uff.. Ak by pohľad zabíjal tak už som dávno kaput. Neviem čo s tým robiť. Je to tatinková princeznička. Tiež ma trošku štve, že priateľ skáče len okolo princeznej (keď je uňho)… Proste čo povie slečna to sa urobí. Mne to príde trošku cez. Tiež ju teraz bral na ten koncert Rammstein a mňa sa ani neopýtal či by som nechcela ísť. Neviem čo si o takomto správaní myslíte???

gabika0825
15. jún 2023

Tak dievča to nezvláda, ale otec by jej mal vysvetlit že je dosť velka na to aby si takéto pohľady nehavala pre seba. Jej otcovi treba povedať aby s nou prehodil reč, ty skús tiež narovinu si sadnite všetci traja a rozprávajte sa, ty jej povedz čo si si vsimla, ona nech ti povie aký má problém. A porozprávala by som sa aj s tvojim synom, podľa mna nebude až tak v pohode. Drzim palce

dilino
15. jún 2023

@jj298 si nahlasena admínovy.

marisoul17
15. jún 2023

@kassandra25 myslím, že si mylis rešpekt s autoritarstvom a podriadenostou. Rešpekt si nevynutis, ten si musíš získať. A ešte podotknem, dieťa sa učí pozorovaním, ak nerešpektujú jeho, dokonca ani len v názore, ako môžeš od neho chcieť aby rešpektovalo ten tvoj... Rešpekt je ako láska, keď to iný necíti, môžeš sa aj na hlavu postaviť.

rebrambora
15. jún 2023

Nuz. Moj muz ma tiez deti z byvaleho manzelstva. Toto co opisujes nieje normalne. Ty niesi chyba. Ked to s nou nezvladli rodicia, mali ju dat k psychologovi. Ludia sa tozchadzaju je to tak.
Partnersky vztah ma byt na prvom mieste, kazdopadne ale zalezi to na tom, ako dobre sa poznate. Ak ti to teraz uz ale vadi a riesenie je v nedohladne vykasli sa na to.

jj298
Odpoveď bola odstránená
dilino
15. jún 2023

@jj298 nemáš začo rado sa stalo aj na búduce.

oonnaganamakusai
Odpoveď bola odstránená
zmrzlinka2021
15. jún 2023

Dostatok času pre jeho dceru na čo?

Na pochopenie, ze rodina skoncila, ze som sama, ze mi vzali na to, na co mam pravo a to plnohdnotnu milujucu rodinu? Na pochopenie extremnej bolesti v srdci,a tolerovanie, ze zrazu moj otec objima cudziu zenu namiesto mojej matky a moja matka sa mozno vlaci s cudzim chlapom a obaja moji rodicia si vytvorili vlastne svety?

Ty odchadzas od rodiny kvoli "iskre", ale v momente, ak je clovek citlivy, veci inak vnima. Rozbitie rodiny je jedna z najvacsich traum v zivote dietata.

zmrzlinka2021
15. jún 2023

@abbey1 Pre vacsinu ludi deti nie su dolezite... lebo keby boli, tak by sa aj vo vztahu snazili rodicia vzajomne milovat a podporovat

tanyag
15. jún 2023

@dilino Takže podľa teba otec nemá nárok, právo, či ako to nazvať...aby so svojou dcérou strávil jeden večer, jeden deň atď. osamote? Všade musí ťahať už svoju 4tú priateľku?
Otec určite dobre vie, že dcéra autorku nemá rada, tak prečo by jej mal pokaziť koncert tým, že ju tam bude ťahať? Autorka ak chcela, mala kúpiť lístky a ísť s kamoškou, so synom alebo aj sama...a nechať nech si otec s dcérou ten koncert užijú...a nie z toho robiť tragédiu...

Vlastná skúsenosť...s mojou dcérou...po odchode od jej otca a odsťahovaní sa do iného mesta, krajiny, kde nikoho nepoznala, trvalo skoro rok pokiaľ si zvykla len ma moju MATKU, čo je jej babka a nie to na cudzieho človeka...ale moja mama jej dala čas...nestrkala sa jej do riti, nevnucovala sa jej...a teraz už po viac než 3 rokoch sú nerozlúčne...našli si k sebe cestu...

A ďalšie, čo také @jj298 napísala, že si ju nahlasila? vlastný názor?

kassandra25
15. jún 2023

@marisoul17 tu nejde o ňu a jeho dceru. Vobec ta nenapadlo, ze ju nevlastna dcera nema ako respektovat, ked to nerobi autorkin partner, teda otec tej 15 rocnej dcery? Ako ju moze potom ona respektovat, ked ma rada vyhody pre seba ako teenagerka a nema od prirody vlastnosti Matky Terezy???? Ved partnerovi bolo ukradnute, ze autorka zboznuje danu hudobnu skupinu, na ktoru sa ju ani len nepokusal vziat, nieto este ze by ju tam zobral a s radostou, alebo obidve. Partner sa nesprava ako autorkina opora do koca i do voza a preto teenagerka hladajuca iba vyhody pre seba sa nema mozno preco spravat ludsky a slusne ku autorke. No? Co mi nato povies?

marisoul17
15. jún 2023

@kassandra25 dcéra má právo na spoločný čas s otcom len vo dvojici. Ne viem čo je na Tom zle alebo nepochopiteľné. A ak tak veľmi chcela autorkka ísť na ten koncert, stačilo kúpiť lístky sebe + možno kamoske. Nie je to žiadna raketová veda.

0silvia0
15. jún 2023

@rebrambora mali ju "dat" k psychologovi? To co je za slovne spojenie? Partnersky vztah ma byt vzdy na prvom mieste? No chudence deti vyrastajuce v takomto prostredi, kde bez debaty musia tolerovat zastupy frajerov a frajeriek mamy a otca nech su akykolvek.

abbey1
15. jún 2023

@zmrzlinka2021 V tomto som ja asi skutočne z iného sveta.

abbey1
15. jún 2023

@dilino adminovi

marca12
15. jún 2023

Tak sa skus nesnazit,ale byt sama sebou. Nepodliezaj jej. Hlavne sa nesnaz menit ich vztah. Ma to takto zauzivane s dcerou a inak to nebude. Nedavaj mu ziadne rozumy. Ci je rozmaznana je tvoj pocit. Evidentne ma nejaky problem,ale ste spolu kratko. Mozno casom a vekom zmudrie,bude mat svoje zaujmy a bude sa inak spravat.

autor
16. jún 2023

Mám pre vás taký menší update🙂 S priateľom som sa rozišla pretože to naozaj nebol vzťah ktorý by mal nejkú budúcnosť aj keď ma to trochu mrzí. S manželom sme celý tento náš rozvod prehodnotili aj vzhľadom na to, že som tehotná. On sa rozišiel s jeho priateľkou pretože mu to tiež nefungovalo tak ako by si predstavoval. Plus nechceme aby mal syn rozvrátenú rodinu... Aj keď sme si to uvedomili podstatne neskôr. Zdá sa, že sa všetko vracia do "starých koľají"🙏 Aj vám patrí moje ďakujem pretože ste ma tu trošku "prefackali" a vrátili ma do reality.

unicornlady
16. jún 2023

A to dieťa je koho, keď si s dotyčným "priateľom-expriateľom" už pol roka?
Lebo je to celé nejaké zvláštne všetko narýchlo, včera miluješ "priateľa", nemiluješ manžela, aj manžel má priateľku a dnes zrazu všetko ružové?

autor
16. jún 2023

@unicornlady Dieťa je manžela🙂 o tehotenstve sme obaja vedeli no proste sme si asi museli prejsť nejakou našou manželskou krízou. A nie je to tak, žeby som manžela nemilovala, skrátka to medzi nami bolo také nijaké😒 A ex-priateľ je naozaj vôl, proste on si zrejme vážny vzťah naozaj nehľadá. Vidno to z jeho prístupu. A manžel sa napokon s priateľkou (teraz už s EX) rozišiel týždeň dozadu akurát o tom nemal dôvod hovoriť, keďže sme sa navzájom nejak odmlčali.

abbey1
16. jún 2023

Jeej! A že kde berú námety na telenovely. Stačí koňa zapnúť. ;)

autor
16. jún 2023

@abbey1 😅

jj298
Odpoveď bola odstránená
unicornlady
16. jún 2023

Ty si vedela, že si tehotná a aj tak sa chcela rozviesť a začať si s chlapom, ktorý rád strieda ženy? A ten priateľ vedel, že čakáš dieťa s manželom? Nechcem moralizovať, ale to si správala s oboma? A tvoj muž tiež s tebou aj s priateľkou spával?

mk22
16. jún 2023

To ste počas vašich vzťahov so svojimi partnermi mali s manželom sex?
To vážne?
To si ako otehotnela, ved polroka máš priateľa..
No ja mam dosť..to si ako tehotná randila s iným?
Ste si obaja odbehli, vyskúšali iného partnera a vrátili sa, ten syn musí mať z vás misuge v hlave, najskôr mu vysvetľujete ze idete od seba a nefunguje to a teraz mu z lásky dáte súrodenca??

autor
16. jún 2023

@jj298 Áno. Ako dlhoročný kamarát bol úplne iný človek, no ako partner nestojí za veľa, ale to je zrejme kvôli tomu, že on je tak nastavený. Nehľadá dlhodobý vzťah.

autor
16. jún 2023

@mk22
@unicornlady
Tehotná som už nejaký ten piatok. S ex-priateľom som spala asi 3x🙂 S manželom som počas tohoto vzťahu-nevzťahu nespávala. Priateľ povedal, že mu dalšie dieťa nevadí a je rád aj napriek tomu, že nie je jeho čož ma v tej dobe proste chytilo za srdiečko, a už som si zidealizovala celý tento vzťah. Ale plus je, že sa ku mne po rozchode jeho dcéra nespráva tak ako pred tým. Zrejme som jej naozaj vadila len ako priateľka jej otca, a nie ako osoba🙏

mk22
16. jún 2023

Neuraz sa.. Píšeš ze priateľ je vôl.. A prečo?
Skus od seba a od tvojho muža..randi si s druhou a stala ma ženu a tehotnú.. On je co?
Zrejme s milenkou spával.. Ty ako tehotná pre tvoje bezpečie.. Obaja, keďže ste mali iných partnerov, dajte si spraviť testy.. Nech si nič neodovzdate🖐️

jj298
Odpoveď bola odstránená
autor
16. jún 2023

@jj298 Verím tomu, že už bude všetko len dobré.

caramellka
Autor odpoveď zmazal