icon

Priateľova závislosť na hrách

22. mar 2025

ahojte, s priatelom som cca rok, ma 28 rokov, bývame spolu dva mesiace … od zaciatku som vedela ze hra počítačové hry ale od kedy spolu bývame mi to zacalo vadit … vola tam s nejakými ludmi a vecer je schopny hrat aj par hodin … je to skoro kazdy den … vie ze mi to vadi a ide mi to uz na nervy … inak je super priatel po iných stránkach a nieje nejaky uplne nevšímavy ale akonáhle si vecer sadne k pc nepohne sa odtial par hodin … som smutna lebo by som ten cas rada trávila s nim … vie o tom, aj ze mi to vadi, stale len povie nejake hluposti ze je to to iste ako keby sedel pred telkou, ze je to pre neho relax, pokeca tam s kamaratmi atd atd … mne pride ale ze uz ma vek nato aby mal ine priority … plánujeme, nie teraz hned ale do buducna aj babatko, rodinu, no ja neviem ci mna netrafi ked toto bude robit keby mame dieta … inak fakt nieje zly chlap, ale toto je podla mna závislosť uz, co s tym mam robit ?? ked hra tak mu mozem aj rozpravat co chcem aj nervovat sa jemu to je vtedy jedno … aj teraz to pisem lebo pozeram vecer film rada by som to pozerala aj s nim ale on sa samozrejme pridá az ked si dohrá nejaku primitívnu hru …

Strana
z2
pribinak
22. mar 2025

Tak bábätko odlož a začni uvažovať či je toto naozaj ideálny partner

babushkaem
22. mar 2025

tak ked ti to vadi.. mne to napriklad vobec nevadi, doma je porobene, ja si mozem robit svoje veci, kukat zenske serialy a volat s kamoskami..

autor
22. mar 2025

@babushkaem ale ved ja nevravim ze by mi to vadilo keby to je raz za cas ale kazdy den ? Pridem z prace o 6tej domov on uz je doma sedi za pc a hraje sa s nejakými pauzami az dokym nejdeme spat .. nieje to trochu prehnane ? Chcem vela ked chcem aby sa venoval aj priateľke nevravim ze vkuse ale ved obaja chodime do prace ked pridem domov chcela by som trochu casu stravit aj s nim …

domkakvet
22. mar 2025

Je to na zvazenie, casom moze zacat hrat este viac, nepaci sa mi veta, ze mu je jedno, co robis ked hra, mozes sa aj nervovat, na druhej strane si mozete dohodnut nejaky rezim, kedy bude hrat. Dieta na nejaky cas este odloz a popremyslaj.

autor
22. mar 2025

po dalsie niesme manzelia 10 rokov bývame spolu len dva mesiace tak som očakávala ze to bude trochu krajsie ako toto ze pridem a vlastne z toho ani nic nemam ze som tu …

crazy_cat_lady
22. mar 2025

Mne osobne by to vadilo, nepoviem, keby si zahral na hodinku, ale byt kazdy den za pc, odkedy pride z prace az kym nejde spat je too much

domkakvet
22. mar 2025

Az teraz som si precitala tvoje komentare o tom ako prides z prace a uz tam sedi, ak je toto kazdy den, je to moc.

babushkaem
22. mar 2025

hovorim, ked ti to vadi, tak sa s nim o tom porozpravaj, najdite si aj spolocne travene chvile...

autor
22. mar 2025

a mame na seba cely vecer, ale on pride do postele az ked dohrá ked ja uz aj pomaly zaspavam, a vtedy chce sex a neviem co … ja samozrejme chut normalne mam, ale ked vidim tento prístup tak ma prechadza, lebo vidim tento jeho režim, najprv si musi dohrať hry az potom pride do postele a nieco by chcel ked ja uz som aj unavena … no nemalo by to byt trosku naopak ?

majo111222
Odpoveď bola odstránená
lindous
22. mar 2025

Veľmi záleží od intenzity, napríklad snúbenec si občas niečo zahrá, občas si zahráme spolu, nevadí mi to vôbec, keďže nemám pocit, že to pre neho je na prvom mieste a ja až niekde za tým, ale pri ex som to nemohla vystáť, ten hral fakt drvivú väčšinu dní, niekoľko hodín, hulákal, nadával, nervózny bol z toho, peniaze do skinov a blbostí sypal, prispôsoboval tomu program... najskôr som to až tak neriešila, ale čím ďalej tým viac mi to liezlo na nervy... ale tam sa to hromadilo aj s inými problémami, takže to nemalo cenu riešiť a hľadať kompromisy... čo robiť tu? pokiaľ v tom on nevidí problém a nechce ho riešiť, ty sa môžeš aj rozkrájať... čo môžeš možno skúsiť je dať mu návrhy na nejaký iný zaujímavý spoločný program, nech mu vezmeš argument, že to je to isté ako telku pozerať... neviem, ako často ste sa stretávali pred spoločným bývaním a čo ste spolu robievali? ale teda, keď prídu povinnosti spojené s dieťaťom, tak to takto úplne asi nepôjde riešiť... ja to vidím jedine na naozaj vážny rozhovor s tým, že sa nenecháš len tak odbiť, s tým že jemu je to jedno... a ak aj napriek tomu bude, asi máš odpoveď ako ďalej

gribka1
22. mar 2025

Hranie nie je problém, ak to nie je na prvom mieste. Ak sa pánko zahrajká a potom chce sex, bez ohľadu ako sa cítiš, to už dobre nie je.

pinkgirl
22. mar 2025

Hm, nechcem byť zlá a brať ti ilúzie, ale on ešte nedozrel. Ako píšeš, jeho prioritou nie si ty. Robíš mu mama hotel akurát s pridanou hodnotou vo forme telesnej lásky. Buď z toho rýchlo "vyrastie" alebo sa poobzeraj po novom spolubyvajucom.

colsami
22. mar 2025

Ved on to ma fajn vyriesene. Pozavislaci si na PC pri primitivnych hrach (ano, akoze nech sa niekto nehneva nie je to ziaden ani zmysluplny, ani konicek, ale primitivna zavislost takto kazdy den), potom ide do postielky za frajerkou lde pri dobrej konstelacii hviezd este dostane co chce. Medzi tym predpokladam ze ma behom dna navarene, vyprate, nakupene, nachystane.

A nie nezmeni sa to. A ano, poznam takych co takto funguju. Aj po tridsiatke, aj so zenami a detmi - a je to mordor. Ziadna s tym "nie je v pohodke". Myslis, ze keby teraz otehotnies, tak nastane zvrat? To je jeho zivotny styl. A otazka je, ci toto chces zdielat. Poznam takych ktorym to neprekaza. Za mna - v zivote nikdy.

cukroska
22. mar 2025

Toto sa nezmení pokiaľ si to s ním nevyriešiš hneď. Časom to bude horšie. Bude hrať hodiny, celé víkendy,všetok voľný čas doma ..tomu ver.

autor
22. mar 2025

ako som spomínala rozpravala som sa s nim o tom neraz, vravela som mu ze je podla mna závislý ze mi to nepride normalne kazdy den hrat tolko hodin … on sa len obrani hlúposťami ako aj ostatni s ktorymi hra maju zeny priateľky neviem co a ze nikomu to nevadi, ze preco mi to tak vadi ci to nieje jedno keby sedi pred telkou niekoľko hodin …. No pre mna to teda rozdiel je, ale prestava ma bavit sa mu “vnucovať” alebo ako to nazvať … lebo keby aj pred tou telkou sedime, tak si nieco mozme poziet spolu, dat si vinko, pokecat, stiskat sa, proste hocico …. Pri tychto jeho hrách som ja uplne mimo toho celeho … preto to pre mna rozdiel je … ale nebavi ma to neustále si “pytat” nejaku pozornosť od neho, alebo aby sa mi viac venoval … fakt neviem co mam robit lebo mimo toho s nim nemam ziadny problem… ked sme spolu začínali samozrejme mi povedal ze hra, ale nejak som to neriesila lebo v akej miere to je som zistila az ked sme spolu zacali byvat … nechcem kvoli tomu uplne nechat ten vztah ale ja uz fakt neviem ako si s tym poradit, som z toho strasne smutna … a zvlast ze v takom veku su mu nejake hry prednejsie … a ze tam vyvolava s ludmi nejakými cudzimi alebo kamaratmi ja ani neviem, par hodin, a somnou vecer ani poriadne nepokeca… smutne

modrykolibrik
22. mar 2025

@autor mňa hlavne zarazilo,že ste spolu rok a výpravas o dieťaťu si inak akože ok? Ja neviem kdo zaviedol trend si po tak krátkom čase robiť dieťa a este s chlapom ktorý hrá hry a sú mu prednejsie ako ty. V prvom rade zabudni vôbec na dieťa s niekým ako je on. Mala by si sa s ním vážne porozprávať. Prečo ho nezapojis do práce v byte? Pánka obskakujes večer mi urobíš madrac a on okrem toho hrania robí čo??

autor
22. mar 2025

@modrykolibrik ja nevravim ze chcem to dieta teraz, iba som napisala ze sme sa o tom bavili do buducnosti, ze by sme obaja chceli … urcite nie teraz … len som tym chcela povedat ze by som si to nevedela predstavit ako by to bolo keby hraje takto ako teraz …

modrykolibrik
22. mar 2025

@autorka takže ak správnemu chápem mladý sedí len pri pc nič iné? Nejde upratať, vyhodiť smeti,niekam von? No na tvojom mieste sa obzriem po novom objekte

autor
22. mar 2025

@modrykolibrik tak upratať to vobec … von chodi pravidelne s kamosmi na pivo a podobne … ale potom to dalsi den musi dohnať alebo ja neviem co, len vidim ako sa tesi ked si hned ako moze sadne k pc .. mna by nic nestvalo, keby je to v norme … proste mi pride ze by sme tie vecere po praci mohli tráviť viac spolu ako takto kazdy v druhej izbe on pri pc ja si nieco najdem ale tak ja by som ten cas radsej trávila s nim ..ja viem ze tu mi ludia asi nepomôžu len som chcela vediet nejaky nazor alebo skúsenosť s takymto mužom … moji byvali partneri nikto nic nehral takze je to pre mna prvy krat a neviem ci je to uplne ok a prehanam alebo to ok proste nieje … mne sa to nepaci ale on to stale nejak obráti ze vobec nechape co by mi natom malo vadit

autor
22. mar 2025

a uz sa mi fakt ze nechce sa mu nejak prosit aby som mu bola prednejšia ako nejake hry … toto by mali robit pubertiaci a nie dospeli chlapi co plánujú rodinu

gribka1
22. mar 2025

No keď chceš názor, tak z tohto nebude manžel ani otec roka.

bronkax
22. mar 2025

@modrykolibrik my sme mali dieťa po roku vzťahu a je nám fajn dobrý deň prajem 👋
A autorka nájdi si aj ty nejaký koníček a vyhraďte si nato jednoducho čas. Ja čítam po večeroch knihy a to z hodín a môj muž zatiaľ robí tiež to čo ho baví. Ale keď sa dohodneme že dnes si pozrieme napríklad spolu film alebo nejaký iný program tak si hádam nejdem čítať. Je to proste na vás ako si to zorganizujete. Myslím že hry niesu problém ani v jeho veku ale jeho nastavenie už problém je. Musite nájsť kompromis aby si sa aj ty vtesnala do jeho života.

deedol
22. mar 2025

keby to bolo napr raz-dvakrat tyzdenne, tak ok, ale kazdy den by mi vadilo. neviem si predstavit, kedy teda travite cas spolu. a uz vobec si neviem predstavit nejake deti. ine je, keby ste hrali spolu, aj take pary su, alebo keby ste si dali nejaky limit (napr. tie dva dni) a ty by si sla vtedy napr. von s kamoskami alebo by si si citala/kukala nieco, co teba zaujima. ale kazdy den... nie. inak poznam kopu ludi, ktori takto "gejmili" denne, ale ked mali tak 15-18. v 28 ich to uz davno preslo.

demodun
22. mar 2025

No keby si zahral aj denne, ale max hodinku, to by som ešte brala. Ale celý večer, každý deň je veľa. Píšeš, že ste to už preberali a teda žiadna zmena. Toto už asi lepšie nebude

beata_k
22. mar 2025

Co hra?

victory7897
22. mar 2025

Vyzeráš že celkom rozumne píšeš a toto sa nezmení ,on to nepochopí a takto zbytočne zahodiš pekné chvíle čo si mohla s niekým stráviť,užívať si ešte voľný čas kým neprídu deti a tak sediš doma a nič....poznám taky pár ,rozišli sa po 20r,ona už nechcela doma prdieť a našla nový zmysel života ,on tvrdí že hral koľko ,,uznal za vhodné ,, závislosť ako každá iná...utekaj kade ľahšie

pinkgirl
22. mar 2025

Viem že čakáš na "nádej" a podporu že to bude lepšie. Žiaľ, nebude. On má svoj svet, tak nech si nájde priateľku s rovnakým koníčkom a zápalom pre hry. Nechala by som ho ísť...

cyberk
22. mar 2025

To je tak, ked sa stretne normie s gamerom.. my sme s manzelom obaja hravali dost hry, ale na prvom mieste boli nase spolocne plany a na druhom hry.. ty jeho svet nevies pochopit, ked ti to tak vadi najdi si ineho, vsak byvanie je skuska kompatibility a ocividne vam to nefunguje no..

terezkaarthuramax
23. mar 2025

Nie je to správne. Mal by sa ti venovat aj inak ako len v posteli. Brat ta na vylety alebo inak s tebou travit Cas.. partner by mal byt v manzelstve pre toho druheho najdolezitejsim clovekom.. ale ste spolu podla mna kratko. Je tazsie si zvyknut ze uz ma teba a ma sa ti venovat kedze sa dovtedy staral o sebA... Mozmo sa to casom zmeni ked si zmeni priority. Drzim ti palce aby sa ti to podarilo vyriesitm

Strana
z2