icon

Pripomenuli by ste sa kvôli veciam pre dieťa?

21. mar 2024

Ahojte baby bola som zo známou dohodnutá ze jej dám veci pre malu, pýtala sa co zato, koľko peniažkov. Ze to nechce zadarmo,! vravím ze kúpim malej ja veci v drogérii utierky a to je akurát ze okay ona ma veci, ale ja peniažky nie. Pripomenula by ste sa?

autor
21. mar 2024

@mk22 presne toto, ste prvá co všetko pochopila ako to ma vyzerať

januska12323
21. mar 2024

A ty si jej tie veci poslala poštovým holubom? Lebo ak osobne tak nechápem prečo si sa neozvala vtedy.

autor
21. mar 2024

@januska12323 Poštou žijeme v inom meste, nie vždy je cesta tam

unicornlady
21. mar 2024

Napísala si jej presnú sumu a číslo bankového účtu?

autor
21. mar 2024

@unicornlady Áno 🤷‍♀️

elenka.k
21. mar 2024

keď áno a z jej strany opäť ignorancia - nabudúce budeš vedieť, že šaty posunieš inému

domka222
21. mar 2024

Aká to bola čiastka? Ak malá, tak by som sa vykašľala a nabudúce veci predala/ darovala inej žene

muchotrafka298
21. mar 2024

Pokial si jej napisala presnu sumu a cislo uctu, tak sa pripomen. Zalezi aj od toho, ze aka je to suma. Presne ako pisu dievcata v prispevkoch, ak je to mala suma, tak kasli na to, ak je to pre teba dost penazi, tak jej napis alebo zavolaj, ze cakas na peniaze. V buducnosti by som sa takymto "obchodom" radsej vyhla.

autor
21. mar 2024

@muchotrafka298 Ďakujem počkám ešte do zajtra keď nie stop, nebudem charita

reanda
21. mar 2024

ak obchodujes, tak veci posielaj, az ked mas peniaze na ucte.. tak sa to robi aj pri predaji cez bazar..
teraz by som sa normalne pripomenula, ze sme sa na niecom dohodli, tak nech tie peniaze posle.. a do buducna, skus to zjednodusit, proste iba povedz sumu a ozaj netreba vysvetlovat, co ty za to kupis, moze to toho cloveka aj zmiast, ktovie, ci ona vobec pochopila, co od nej cakas..

h2
21. mar 2024

No podľa mňa ste sa dosť divne dohodli, teda, ak som to správne pochopila. Že ty jej dáš veci a ona tebe peniaze, za ktoré ty niečo kúpiš tvojej dcérke. Lenže kamoške si nepovedala, čo a za koľko si kúpila. Veď si jej rovno mala povedať, že keď chce prispieť, nech ti dá 10€, alebo 15, alebo ja neviem, koľko. A nie, že ty jej povieš, že za to, čo ti ona dá, kúpiš malej, ale nepovieš kamoške, koľko ti má dať.

veroniq85
21. mar 2024

Tak ak islo o obchod a dotycna to aj pochopila s tym ze dostala cislo uctu a sumu ktoru ma uhradit tak sa normalne ozvi. A nechapem na co si spominala nejake vlhcene vsak ak ti ma zaplatit tak jej je jedno ci za tie peniaze kupis nieco dietatu alebo pojdes na nechty. Ju to nema co zaujimat. Peniaze su proste peniaze. A nehovoriac o tom ze tam boli este aj naklady na postovne. Ale tak neviem v akom presnom vztahu ste. Normalne sa jej ozvi.

reanda
21. mar 2024

@h2 pise, ze jej dala sumu aj cislo uctu.. to o tych veciach z drogerie bolo asi iba na vysvetlenie, ze si za to nekupi novu kabelku, ale zas nieco pre dieta, nech to nevyzera tak trapne, ze chce na detskych vecickach zarabat.. za mna zbytocne, co koho do toho

h2
21. mar 2024

@reanda Ahá, ďakujem, ja som nečítala všetko.

michelle567
21. mar 2024

No veď si napísala....že známa to nechcela zadarmo že chcela ti dať peniažky (inak to slovo peniažky mi reže už uši 🤣) ale že ty chceš len malej kúpiť utierky. Ale že peniažky (🙈) ti ešte nedala. No mne to vyznelo že nechceš peniaze žiadne. Možno ti len poštou príde jeden balík obrúskov 😃

mane01
21. mar 2024

@michelle567 presne ‘peniažky’ 🤢

maranco
21. mar 2024

Na stránke https://www.payme.sk/vytvorte-payme si vygeneruj link ktorý jej pošleš, tak vie jedným klikom zaplatiť.

thoughtfulweirdo
21. mar 2024

Ja by som jej to najskôr normálne pripomenula, až potom sa ofukovala 😅 poznám to u seba, nemalo by sa to stávať, ale občas sa mi stane, že na niečo zabudnem a musí sa mi človek pripomenúť, výnimočne aj dvakrát. Preto aj ja robím závery až po tom, čo druhá strana odignoruje dve pripomienky.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
lauriik
21. mar 2024

A o akej sume sa bavime?
Ak sa jedna o 20€ tak by som to nechala tak a nabuduce jej akurat nic nedala. Je to jej vizitka.
Ja obycajne teda kamaratkam nepredavam veci. Bud predam na bazare co je hodnotne a to co nie tak darujem a nechcem za to nic. Aby som sa nedostala do podobnej situacie.

kitycat
21. mar 2024

Mozno nevie co su to peniazky 🤷‍♀️

eeffka
21. mar 2024

Pocuvaj ty "peniazok 🙂 " nemas ty stale ten isty problem?
https://www.modrykonik.sk/forum/vztahy-manzelske-partnerske-priatelske/ako-reagovat-na-neochotu-pri-darovani-veci/?page=2&scrollto=first

ked chcem darujem, ked nieco za to chcem poviem to jasne a najma ked raz kamaratka a raz krstna sa nemaju k vyuctovaniu mozem to osr.. a predam na bazari.

unicornlady
21. mar 2024

@eeffka
Mne to tiež bolo veľmi povedomé, podobný príbeh, že chcela nakúpiť drogériové veci a nie pýtať peniaze. Len som si nebola istá, či je to ozaj ono. Keďže som nie úplne pochopila to prvé "zadanie".
(myslím, že to asi ide len o jednu osobu, len raz napísala kamarátka, a raz krstnej dcéra)

miadi
21. mar 2024

Ty sama si si to skomplikovala . Najprv si sa tvarila ze nic nechces . Ona sama ti nukala peniaze a ty ze nie chces nejake vlhcene obrusky kupit malej . No hotentot by ti rozumel. Ved si mala hnet povedat ze chces tolko a tolko . Nie ze ty si najprv kupis co chces a potom jej das ucet. Ved treba Jasne a jednoducho Sumu na rovinu povedat a ona mà najprv zaplatit az potom si to zobrat . Ja ked nieco predavam. Dohodnem sa s clovekom cez net a danu vec necham na verande a poviem nech daju $ pod kvetinac kedze nechcem $ na ucet poslat Lebo chcem hotovost na taxik to uz im nevysvetlujem preco a na co chcem tie peniažky 🤣 Proste ked predavas tak mà byt Jasna suma nie take mlzenie ze ty si najprv nakupis a potom chces preplatit. Ved jej sa moze zdat ze najprv si jej sla dat veci zadara a teraz pytas Sumu ktoru Keby vedela dopredu tak tie veci nechce . Normalne jej zavolaj a vysvetli si to s nou . V najhorsom pripade nech ti tie vecicky vrati ze predas inde. Ale chybu si urobila v komunikacii ty .

mell27
21. mar 2024

Nie si náhodou rodina s kpt. smfr Andrejom Dankom? 😃😃

domkakvet
21. mar 2024

Ja som to nepochopila ani v druhom texte, kde si sa to opat snazila vysvetlit, napisala si to tak, ze si znamej podarovala veci, ktore ona nechce zadarmo, ale nakoniec jej mas este ty kupit utierky.
No vysvetlenie sa naslo dalej a podla mna sa nevies vyjadrovat, tak sa pripomen, lebo tvoja kamaratka podla mna este caka na utierky.

danica2711
21. mar 2024

z celého toho popleteného textu som pochopila len slovo "peniažky" a osypala som sa z neho koprivkou

mircalla
21. mar 2024

Ja som sa pobavila. Fakt je, ze ani srnka netusi, o co ti slo.

autor
21. mar 2024

Ďakujem za radu netreba odpisovať už.
Vysvetlila som danej osobne atď ďakujem za váš čas

evicaopica
21. mar 2024

@unicornlady ani ja🤣🤣