Prisťahovalci verzus domáci v dedinách
Stretli ste sa s dešpektom/averziou miestneho obyvateľstva v dedine voči prišelcom? (Ráno som v buse počula sťažovanie sa cestujúcej, že ich miestni ani po štyroch rokoch nepokladajú za "svojich", cítia odstup, považujú ich za "náplavu".)
Áno, aj v obci kde žije Mojš svokra to tak žiaľ je. Véd keď im vymrú domáci, budú dobrí aj prisťahovalci.
@stanulienkat Ja to vnímam z opačnej strany. Ani nikomu nevravím z kadiaľ pochádzam, lebo toľko nenavistnych reči som si vypočula, že to nie je možné a keby iba reči. Z toho popisu mi nič nesedí na nikoho koho poznám z východu v Ba.😀 Viac mi to sedí na ľudí z Oravy než z východu. Najviac obmedzení ľudia boli z tamadiaľ z mojich skúseností. Je dosť nepríjemné, ak ľudia majú predsudky iba preto lebo si z inej časti Slovenska.😀 To koľko som si vypočula o kradnuti práci či to, že zaberám parkovacie miesto. 😀
@mimka1402 ano, aj Oravci su sorta. Len tie nenavistne reci su na zaklade dlhodobych skusenosti. Ja viem, ze na vychode zas maju v zuboch bratislavcanov.😃
Ale to je asi vsade, v kazdom state a krajine. Je pravda, ze je tu mega pristahovalcov, ale dane a miestne poplatky tu plati minimum ludi. Potom Bratislava financne straca.

Aj my sme na dedine a kamaratime sa len s pristahovalcami. :(