icon

Prisťahovalci verzus domáci v dedinách

20. júl 2023

Stretli ste sa s dešpektom/averziou miestneho obyvateľstva v dedine voči prišelcom? (Ráno som v buse počula sťažovanie sa cestujúcej, že ich miestni ani po štyroch rokoch nepokladajú za "svojich", cítia odstup, považujú ich za "náplavu".)

Strana
z2
mamamasama
20. júl 2023

Aj my sme na dedine a kamaratime sa len s pristahovalcami. :(

vilma7
20. júl 2023

Áno, aj v obci kde žije Mojš svokra to tak žiaľ je. Véd keď im vymrú domáci, budú dobrí aj prisťahovalci.

mimka1402
21. júl 2023

@stanulienkat Ja to vnímam z opačnej strany. Ani nikomu nevravím z kadiaľ pochádzam, lebo toľko nenavistnych reči som si vypočula, že to nie je možné a keby iba reči. Z toho popisu mi nič nesedí na nikoho koho poznám z východu v Ba.😀 Viac mi to sedí na ľudí z Oravy než z východu. Najviac obmedzení ľudia boli z tamadiaľ z mojich skúseností. Je dosť nepríjemné, ak ľudia majú predsudky iba preto lebo si z inej časti Slovenska.😀 To koľko som si vypočula o kradnuti práci či to, že zaberám parkovacie miesto. 😀

stanulienkat
21. júl 2023

@mimka1402 ano, aj Oravci su sorta. Len tie nenavistne reci su na zaklade dlhodobych skusenosti. Ja viem, ze na vychode zas maju v zuboch bratislavcanov.😃
Ale to je asi vsade, v kazdom state a krajine. Je pravda, ze je tu mega pristahovalcov, ale dane a miestne poplatky tu plati minimum ludi. Potom Bratislava financne straca.

Strana
z2