Priťahuje mužov vyššie vzdelanie a inteligencia?
Myslite že je vyssie vzdelanie prekazka pri hladani si vztahu ? Moze sa muz citit menejcenne ? Pripradne vyssia pracovna pozicia ?
Magor s pocitom menejcennosti? Určite. Vyzretý muž? Určite nie. Asi tak. Pre normálneho chlapa je inteligencia ženy vítaná a vyššie vzdelanie/vyššiu pracovnú pozíciu nerieši, resp. nevníma ako negatívum.
Myslím si, že závisí od veľkosti ega. Len nafúknutému egu prekáža inteligentný človek.
Samozrejme, ze ano. Podla mna by si si mala davat pozor na tych, co s tym maju problem - lebo oni maju v skutocnosti sami so sebou problem 🙂
Vrana k vrane sadá, rovný rovného si hľadá… pokiaľ je tam naozaj citeľný rozdiel v inteligencii, samozrejme, že to môže byť prekážka a nie len v pocite mennejcenosti u muža, ale aj pre mňa ako tú ženu, by bola, keby proste nie sme na jednej vlne… čo sa týka vzdelania, postavenia, tam už naozaj záleží a súhlasím s tým, čo je napísané vyššie
Sedlaka nebude pritahovat rozumna zena. Hlupak potrebuje vedla seba nevzdelanu zenu,ktoru moze manipulovat. Rozumny chlap si bude hladat seberovnu a takeho pritahuje inteligentna,rozhladena zena. Takisto rozhladena zena si nebude hladat sedlaka,ktory ju bude degradovat a ponizovat
Ako si ustelieš, tak spíš. Jednoduché, ale vystižné. K svojmu partnerovi, bezohľadu na to, aký je on sa správaj ako s svojmu partnerovi a pokiaľ si ho nebudeš vážiť, tak ani on teba.
Muzi urcite chcu inteligentne a vzdelane zeny, ale nie take, co ich v tomto smere prevysia. Ja som za cias randenia mala taku skusenost, mam najvyssie mozne vzdelanie v povedzme ze nie celkom beznom zenskom odbore a viaceri potencialni napadnici sa veru zlakli. Ale uprimne, takych som ani nehladala, tak dobre ze sa vyfiltrovali hned na zaciatku 😁 A myslim si, ze je lepsie mat vo vztahu rovnaku vzdelanostnu aj inteligencnu uroven.
Urcite pritahuje, neviem si predstavit, ze by mal nejaky viac rozhladeny muz uplne braindead zenu. To by nebolo na dlhsie. Ti ludia musia nejak korespondovat aj v tomto smere.
@lelelienka ano, no len sa mi zda ze ten vyber muzov aspon teda na rovnakej urovni je ovela ovela mensi … mne ako zene neprekaza ked nie sme na rovnakej urovni ale presne ako pises mam praveze pocit ze ti muzi sa boja pritom nerozumiem coho 🙂
Určite áno, pokiaľ je vysoká inteligencia v priamej úmere s veľkosťou poprsia
Áno, niektorí muži sa vzdelaných žien ktoré sa profesne niekde vypracovali boja. Ale to sú skôr nejakí zakomplexovaní jedinci.
Ja si myslím, že záleží aj od inteligencie muža. My sme si s mužom sadli na prvú a zhodou okolností, sme si v decembri merali IQ v Mense a obaja máme nad 130 😇
Myslím že veľmi inteligentná žena si nesadne s niekým kto je na tom slabšie a tak isto naopak.
Problem moze byt v tom, ked to inteligentny clovek "nenapadne" dava na javo, aky je on lumen. Ked mu chyba pokora, normalnost, skromnost, ked sa citi "nad ostatnymi", ked je nadradene fajnovy, "potrpi si" na vselico, ma vsade vysoke naroky... az je to jeho partnerovi/priatelom neprijemne.
Viac mi imponujú inteligentné ženy ako tekvice čo nevedia ani jednu vetu poriadne zožmoliť.
muzov pritahuje v prvom rade vzhlad, takze sa staraj o seba
No na ro ze sa pasujes so role uspesnej a inteligentnej zeny je dost zvlastne ze ti vyhovuju/ nevadia menej rozumni jedinci.
Pojdem proti prudu a poviem, ze s tymto si viac lamu hlavu zeny nez muzi co sa niekolkokrat potvrdilo v diskusiach na MK.
Zeny maju radi ambicioznych, uspesnych muzov....to je absolutne v poriadku. Raz sa tu riesilo, ze VS vzdelana zena chcela randit s automechanikom ci vodarom, proste clovekom s ucnovkou a odhovarali ju tu od toho, ze proste to bude zrejme nejaky jednoduchsi typ a pod. a ze jej nebude stihat a nebude cielavedomy a pod.
Casto sa stava, ze zena chce mat po svojom boku uspesneho muza a skusenosti ukazali, ze zeny casom nevedome muzov tlacia aby si urobili skolu alebo nasli lepsie platenu pracu aby sa citili rovnocenne.
Ja neodsudzujem nikoho, ale tie uspesne priklady boli svetle vynimky. Nie, muzi nemaju z uspesnych, VS vzdelanych zien obavy, urcite nie vacsina, ale nie nadarmo sa vravi rovny rovneho si hlada, vrana k vrane sada.
Ak sa citi menejcenne alebo mu vadi tvoj inteligentny prejav tak predsa s takym byt nechces. Skor ci neskor by to bol problem. Ak si teda ty ten pripad inteligentnej tak si hladaj inteligentneho a mas to vyriesene. Ved aspon sa budete mat o com rozpravat.
Myslím si, že inteligencia nie je problém pre mužov. Skôr to, keď má žena vysokú pracovnú pozíciu - trávi v práci veľa času. Tam je totiž predpoklad, že to bude pokračovať takto aj počas manželstva a nebude mať veľmi čas na muža, deti, rodinu.
Ja nemam maturitu,len sou. Moja zena ma dve vysoke skoly. Fungujeme normalne. Necitim sa pri nej ako retardovany😉
@bu_bu_bubak Tak vies.........aj zeny aj muzi su len ludia. Uspesny bohaty zabehnuty muz nema problem si vziat " obycajnu" zenu. Videla si uz uspesnu bohatu slavnu zenu aby si zacala s instalaterom,predavacom na pumpe,robotnikom?😎 opacne to uz nejak nefunguje
@martin96321 ja mám kamaráta stolára jeho žena je advokátka tie školy, tituly, certifikáty sa často precenuju.
@lenkakravcova podľa mňa muzi tak nerozmýšľajú dopredu, že čo bude, ak bude rodina, deti😉a často co im na začiatku imponuje po rokoch vadi
@luccija Tak vies,skola ucenie tituly. U nas ja rozmyslam takpovediac sedliackym rozumom a moja zena by najradsej na vsetko mala tabulky,grafy a je nervozna ked nieco nieje ako na grafe😀 a to je casto. Je vzdelana a mudra v tom co robi.......ale vacsi vseobecny rozhlad mam zas ja. Vo vela veciach sa pride poradit,dokonca aj co sa tyka jej odboru. Lebo na to pozeram inac. Jej diplomovku sme pisali spolu))))
lebo úspešná, vzdelana zena je vacsinou sebestacna, vie sa o vsetko postarat sama. Ten chlap jej proste nechyba. Je to citit aj tu na MK. Zeny, co maju vybudovanú karieru, to davaju veľakrát aj pocitit. Netvrdim a ani sa neodvážim tvrdit, ze vsetky. Poznam aj velmi uspesne zeny a stale su to zeny s uctou a pokorou a tie veru nemali nikdy problem najst partnera. Ale je tu potom skupina, ktora sa nachadza aj tu. Ktora ludi bez titulu oznacuje ako plebs, sedlaci, nevzdelanci, sprava sa nadradene, mysli si, ze ked robi vedúcu poziciu, tak moze rozkazovat, poucovat, pretlacat svoje nazory, ze len takto zit je správne. Tieto zeny maju problem najst chlapov. Pretoze ten silny jedinec nepotrebuje vedla seba dalsieho dominantného chlapa. Take zeny bud koncia same alebo s velmi submisivnym chlapom, ktory proste tu muzsku energiu nema. Takze ich chlap je mozno úspešný itckar, ale doma veli ona. Ja osobne nemam rada nadradenost a ked ju citim od cloveka s titulom alebo bez titulu, hned od takeho cloveka bocim.
Zalezi na cloveku. Moj ex nevedel prekusnut, ze mam pod sebou team ludi a on vykladal palety. Az tak, ze chcel mi urobit dieta aby som zostala doma.
@martin96321 tak sa doplnate😉

vyssia inteligencia je nieco ine ako vyssie vzdelanie a vyssia pracovna cinnost.
to ze ma niekto vyssiu poziciu, ci vzdelanie, neznamena, ze ma vyssiu inteligenciu.
co sa tyka tvojej otazky,a ni neviem. mozno to bude individualne a asi zalezi aj od toho, ako si par vybuduje vztah.