icon

Priťahujú silné ženy slabých mužov?

24. feb 2026

Chcem vam napisat svoj príbeh. Mozno niekoho isnpiruje, niekoho naopak poburi, ale aj tak vam ho sem dam. Od mala som bola vedená na výkon. Od šiestich rokov som sa venovala gymnastike. Stale to bolo o tom, byt najlepšia, bola som dravá, sutaziva. To iste som mala aj na vysokej skole. Vzdy najlepšia, stale som mala chut byt lepšia vo všetkom, aj medzi mužmi. S mužmi som začala ra dit az po 23tke a ked sa spatne na to pozriem, boli to vsetko velmi slabi muži bez ambicii. Ked som sa ich spýtala, co na mne obdivujú, bolo to vzdy, si taka silná, ambiciózna, paci sa mi, aka si dravá. V praci som vzdy bola na vedúcich pozíciach a nedarilo sa mi najst muža, ktory by ma neprestal casom bavit a ku ktorému som vzhliadala. Potom som vyhorela a rok som bola na tom dost psychicky zle. Vyčerpaná, same zdravotne problemy. Začala som na sebe pracovať, chodila som na rozne kurzy. Az tam som zistila, ze som svoju zensku stranku uplne potlačila. Začala som sa k nej znova vracat a viete co sa stalo? Zrazu som priťahovala samých silných mužov. Ktori uz na mne neobdivovali moju silu, pracovitosť, ale to, aka som jemná, zenska, mila a láskavá. Chcem odkázať kazdej zene, ktora zabúda na svoju ženskosť, aby ju nepotlacali,aby na nej pracovali, lebo skor ci nešlo ich to dobehne.

Strana
z3
anonym_18c1c9
25. feb 2026
@anonym_c4f0ea

@anonym_18c1c9 jeden zo submisivnych bol velmi dominantny v posteli, ale druhy zase vobec. A ten treti navonok silny charizmaticky muz bol tiez dominantny. Nemala som vela skusenosti, mala som dlhorocne vztahy. Mne ta tvoja statistika teda moc nesedi 🙂

@anonym_c4f0ea Tak to potom naozaj nesedi. Inak obcas mam problem povedat, kto je submisivny a kto je len flegmatik a lenivec. Tvoja vzorka je ale tak mala, ze sa z toho neda nic urcite povedat. Ale aj vo filmoch obycajne davaju tiez dominatnych muzov ako chodia do sado maso sa dat trosku....

terry658
25. feb 2026

@anonym_autor ja som si všimla, že protiklady sa priťahujú. A keď sú spolu tak vždy rastú v tom, čo má ten druhý navyše, takže na konci vzťahu sú to relatívne vybalancované bytosti. Ale neudeje sa to cez noc. Prosto je to dlhodobý vzťah.
Ja som to takto mala s manželom. Ja totálny drič zameraný na výkon. Manžel pomalší, jemnejší ani pohádať sa so mnou nevedel. Ale o 13 rokov manželstva sú veci úplne inak. Ja som sa naučila byť zraniteľná, nežná, oprieť sa o neho a on sa naučil byť silný, stáť za svojim názorom, chrániť ma. A už sa pohádať vieme 🤣

pedro1234
25. feb 2026

Problém tvojej rovnice bude v definícii ´´Silná žena´´. Vysvetlím prečo : Už staré porekadlo hovorí že protiklady sa priťahujú čo do tejto rovnice krásne zapadá. Predstavme si vzťah ako jeden hranol magnetu na jednej strane silne mužský, na druhej strane silne ženský. S kežedj strany smerom k stredu jeho sila slabne a v strede je sila nulová. Na kraji mužskej strany magnetu stojí dajme tomu silný samec ktorého definuje napr. množstvo hlavného mužského hormónu testosterónu a smerom k stredu magnetu toto množstvo slabne a pri strede je už úplne slabušký dajme tomu zženštilý typ (zaťiaľ je to si jasné).
Na kraji ženskej strany magnetu stojí SILNÁ žena ona je definovaná ako jemná samička ktorú definuje napr. množstvo hlavného ženského hormónu estrogénu a smerom k stredu magnetu toto nožstvo slabne a v strede je už uplne slabučká žena ktorá už skôr pripomína viac muža ako ženu.
Pokiaľ toto príjmeme ako definiciu tak je vidno že ty ako ambiciozna dravá žena si bola v tejto rovnici skôr velmi slabá žena a zákonite si si k sebe pritiahla slabého muža. Keď si objavila v sebe svoju typicky silnú ženskú stránku (tú jemnú a citlivú , môžeme to pomenovať ako ženskú energiu to je teraz v móde) zákonite si si priťahovala k sebe silných mužov(so silnou mužskou energiou).
Takže otázka znie kto je silná žena ? Kulturistka ktorá vyzerá ako chlap, alebo jemná žena typ bohyňa Afrodita. Po ktorej s tých dvoch bude túžiť silný muž ?
Môj príspevok prosím berte z nadhľadom je to len úvaha 🙂

autor
26. feb 2026
@terry658

@anonym_autor ja som si všimla, že protiklady sa priťahujú. A keď sú spolu tak vždy rastú v tom, čo má ten druhý navyše, takže na konci vzťahu sú to relatívne vybalancované bytosti. Ale neudeje sa to cez noc. Prosto je to dlhodobý vzťah.
Ja som to takto mala s manželom. Ja totálny drič zameraný na výkon. Manžel pomalší, jemnejší ani pohádať sa so mnou nevedel. Ale o 13 rokov manželstva sú veci úplne inak. Ja som sa naučila byť zraniteľná, nežná, oprieť sa o neho a on sa naučil byť silný, stáť za svojim názorom, chrániť ma. A už sa pohádať vieme 🤣

@terry658 anoooi, presne aj takto to funguje 😊 veľakrát zena je ta, co spraví casom z muža pasívneho, lebo chce urobit vsetko za neho. Lebo veľakrát sme tie rýchlejšie a oni niekedy potrebujú viac si veci zanalyzovat 🙂 a az potom konať. Takze je úplná pravda, ze ako dvaja ludia spolupracujú, takým smerom sa ubera aj ich vzťah 🙂

zazka666
26. feb 2026
@anonym_0e99ba

@zazka666 Pochvala je pre kazdeho cloveka dolezita, ale zdrava. Toto je manipulativne, kazdy emocne zdravy clovek sa musi pri tomto citit cudne, ako blbecek. Toto produkuje narcisticke spravanie, nedajboze vychovavat takto dieta. Sa necudujem potom, ze tu je tolko nestastnych zien, ked my vychovavame muzov takmto sposobom. Schvalne by ma zaujimalo ci sa vo vasej rodine rovnako komunikuje aj so zenami.

@anonym_0e99ba Vytrhávš veci kontextu. Boli to vety, ktorými sa dá okoreniť, zjemniť vzťah. Nie sú ako chlieb, či hlavný chod. je to korenie. Netvrdím, že sa majú tieto vety vychriliť naraz a bez nejakého odôvodnenia. Ale každý človek potrebuje aj zopár takýchto viet, potrebuje byť potrebný a takýmito maličkosťami dokážeme veľa. Budeš sa čudovať , ja som založneím feministka a dokázala som bez chlapov veľa. Vrátane dobrých investícií a rekonštrukcií a organizáciií celého baraku. Ale keď bol nablízku môj chlap, tkaho poprosím o pomoc a som vďačná, že na chvíľu môžem zložiť bremeno.

anonym_0e99ba
26. feb 2026
@zazka666

@anonym_0e99ba Vytrhávš veci kontextu. Boli to vety, ktorými sa dá okoreniť, zjemniť vzťah. Nie sú ako chlieb, či hlavný chod. je to korenie. Netvrdím, že sa majú tieto vety vychriliť naraz a bez nejakého odôvodnenia. Ale každý človek potrebuje aj zopár takýchto viet, potrebuje byť potrebný a takýmito maličkosťami dokážeme veľa. Budeš sa čudovať , ja som založneím feministka a dokázala som bez chlapov veľa. Vrátane dobrých investícií a rekonštrukcií a organizáciií celého baraku. Ale keď bol nablízku môj chlap, tkaho poprosím o pomoc a som vďačná, že na chvíľu môžem zložiť bremeno.

@zazka666 Moze byt, ok. Neviem, ci to vytrhavam z kontextu, podla mna takto formulovane vety mozu aj ako iba "korenie" poskodzovat osobnost cloveka, najmä dietata. Vychadzam z rodinnych skusenosti, kde to takto fungovalo. Su to dost manipulativne formulacie a v takych rodinach byvaju casto aj dalsie manipulativne techniky. Ktore ale skor suvisia s vychovou deti. Hovori sa tomu cukor a bic. Vobec to nemusi tak byt u vas samozrejme.
A taktiez si nemyslim, ze medzi feministkami nemozu byt manipulatorky, ale opät zdoraznim, ze to nemusi byt vobec tvoj pripad, ani pripad mnohych inych zien. Som asi len alergicka na tento druh do oci bijucej pochvaly.
Aby si rozumela, aj ja poprosim manzela, ci by mi otvoril zavaraninu, alebo co si mysli o tomto vysavaci, ci by sme ho nekupili. Ja tam nepridavam to : och milacik a óoooo a podobne citoslovcia. 😅

zazka666
27. feb 2026
@anonym_0e99ba

@zazka666 Moze byt, ok. Neviem, ci to vytrhavam z kontextu, podla mna takto formulovane vety mozu aj ako iba "korenie" poskodzovat osobnost cloveka, najmä dietata. Vychadzam z rodinnych skusenosti, kde to takto fungovalo. Su to dost manipulativne formulacie a v takych rodinach byvaju casto aj dalsie manipulativne techniky. Ktore ale skor suvisia s vychovou deti. Hovori sa tomu cukor a bic. Vobec to nemusi tak byt u vas samozrejme.
A taktiez si nemyslim, ze medzi feministkami nemozu byt manipulatorky, ale opät zdoraznim, ze to nemusi byt vobec tvoj pripad, ani pripad mnohych inych zien. Som asi len alergicka na tento druh do oci bijucej pochvaly.
Aby si rozumela, aj ja poprosim manzela, ci by mi otvoril zavaraninu, alebo co si mysli o tomto vysavaci, ci by sme ho nekupili. Ja tam nepridavam to : och milacik a óoooo a podobne citoslovcia. 😅

@anonym_0e99ba asi si len alergická na manipuláciu. Ale ona je prestúpená vo všetkom,k čo konáme, už od detstva. nejakým spôsobom dieťa reaguje, plačom pusinkou aby uúpútala rodiča a primäla ho postarať sa o neho.
Ked bude žena štekať ako generál, že sa žena neusmeje, že nepožiada o radu, že sa akoby "nezmäkčí" tak proste ostane nepríťažlivá pre muža. Každý čovek, neilen chlap potrebuje občas aby ho neikto potreboval. Aby mu dal uznanie. Voľakedy bolo znakom gentlemana, aby odtiahol dáme stoličku, otvoril jej dvere a pod. A nie preto, že to nebola schopná urobiť. A dáma to s úsmevom prijala. Lebo keby to neprijala, tak by vyznela ako sedliačka. Teraz mi to napadlo. Hry.. je treba hrať tie správne hry. Ak chcem upútať muža tiež hrajem nejakú hru. Ak ju hrať nebude , nič nezíska. A tie vety, ktoré som napísala, tomu pomôžu. Ja si spomínam, že môj priateľ skôr vstal a umyl (v mojej domácnosti) nádoby, tak som bola potešená a skutočne som ho pocvhália, "Jééééj, ty si mi umyl nádoby. Videla som na ňom, že ho to potešilo.Niekto si všimol jeho gesto. Mohla som zareagovať aj mlčaním a prejsť to ešte vrčaním, že ma rušil hrmotom. A čomu b yto pomohlo? Získala by som to neviditeľné vlákno puta? Nie, práve by sa jedno utrhlo.

angelix
28. feb 2026
@anonym_c4f0ea

@anonym_autor hehe pobavilo ma to 🙂 dobre sa cital tvoj prispevok. V mnohych aspektoch som tam videla samu seba - akoze uplne. Najma to, ze mna tiez vytaca ako zeny dokazu u muzov vsetko vybojovat svojimi zbranami. A pritom ja ich tiez mam, len mi pride prizemne pouzit taku taktiku 😅 ja som ta inteligenta, ktora si drzi uroven v kazdej situacii... no a zrejme to muzov odradza, ako pises, prave chlapi su ti, ktori sa potrebuju citit ze vedia vsetko vyriesit a pomoct a su asi radi, ked im zena na to da prilezitost. Potom sa citia ako hrdinovia.
Ja som mala iba submisivnych a slabych muzov, no posledny bol na prvy pohlad uplny opak - vysoko postaveny muz, konecne taka autorita, prirodzena sila, aku som hladala (tj nieco viac odomna, bol to niekto pri kom som sa chcela citit ze konecne dokaze aj niekto mna ochranit, pomoct, byt oporou, mentalne sme si extremne rozumeli, rovnaké duše, ale realita? Vsetko bolo na mne, az tak, ze som klakla z poslednych sil a rozhodla sa to ukoncit... vtedy som spolu s pracovnym aj osobnym vyhorenim zazila to povestne dno sil - a odvtedy uz su to 4r nedala som ziadnemu muzovi sancu, lebo vzdy som podvedome citila, ze ten ma chce na toto, na hento, na tamto a mna uz desila predstava ze budem opat ja ta, ktora dava,...takze u mna prvy naoko silny muz, sa vo vztahu spraval ako ten, o ktoreho sa treba starat...okrem odbornych prac.veci, som mu pomahala v domacnosti, sukr.investiciach, dovolenky vsetko na mne bolo, pomoc jeho rodine-vsetko na co si len clovek moze pomysliet..a on? Najviac som ho potrebovala ked mi za sebou zomreli 2 stari rodicia (najdolezitejsi ludia v mojom zivote), a dopadlo to ako? 4 dni som bola doma sama a plakala..moc sa nezaujimal, zavolal ma k sebe az vtedy ked uz som bola z najhorsieho von... smutne...aky vie byt obcas zivot nespravodlivy. A pritom mne aj pri rozchode tvrdil, ze nam daval sancu, lebo vraj len pri mne sa citil konecne uvolnene, taky sam sebou, narozdiel od inych zien,...ale asi iskra neprebehla....

@anonym_c4f0ea nie ze by neprebehla iskra, ten muz ta len vyuzil. A ty si sa nechala. Chcela si sa mu zavdacit, zapacit a ukazat mu svoju sikovnost, no sama vidis, ako to dopadlo.
Stale radim zenam, baby, nebudte hlupe a nemakajte na muzovych majetkoch, kariere, na nom. Samy si kopete hrob. Staviate sa do pozicie matky a ktory chlap by chcel sexovat s vlastnou matkou? Preco pracujete na jeho zivote, v jeho domacnosti? Ten muz to aj tak nikdy neoceni a pri prvej prilezitosti pobezi k prvej predavacke do butiku a zamiluje sa do jej bezbrannosti a do toho, ako na neho dievcina zmurka obdivnym pohladom. Ucte sa od tych dievcat ich "taktiku" a nechvalte sa na rande, ze mate byt, auto, ze ste sebestacne. Chlapa to absolutne nezaujima. Jeho zaujima, aka ste povaha, ci ste vesela, ci sa s vami je o com porozpravat, ci sa s vami citi prijemne. Chlapi nechcu sebestacne zeny, vidia v tom urcitu autoritu a ne-zenskost a potom cuvnu.

lightworker
28. feb 2026
@angelix

@anonym_c4f0ea nie ze by neprebehla iskra, ten muz ta len vyuzil. A ty si sa nechala. Chcela si sa mu zavdacit, zapacit a ukazat mu svoju sikovnost, no sama vidis, ako to dopadlo.
Stale radim zenam, baby, nebudte hlupe a nemakajte na muzovych majetkoch, kariere, na nom. Samy si kopete hrob. Staviate sa do pozicie matky a ktory chlap by chcel sexovat s vlastnou matkou? Preco pracujete na jeho zivote, v jeho domacnosti? Ten muz to aj tak nikdy neoceni a pri prvej prilezitosti pobezi k prvej predavacke do butiku a zamiluje sa do jej bezbrannosti a do toho, ako na neho dievcina zmurka obdivnym pohladom. Ucte sa od tych dievcat ich "taktiku" a nechvalte sa na rande, ze mate byt, auto, ze ste sebestacne. Chlapa to absolutne nezaujima. Jeho zaujima, aka ste povaha, ci ste vesela, ci sa s vami je o com porozpravat, ci sa s vami citi prijemne. Chlapi nechcu sebestacne zeny, vidia v tom urcitu autoritu a ne-zenskost a potom cuvnu.

@angelix velmi dobre povedane, top😍😂👍🏻pravda 100%🥰

anonym_c4f0ea
28. feb 2026
@angelix

@angelix dakujem za tvoj prispevok. Mas pravdu v mnohom. Aj to, ze som bola vyuzita. A kedze som mala pocit, ze ma vyuziva, tak som sa raz s nim na zaciatku aj rozisla, no po 2 mes.sa ozval a lutoval a aj ked som vahala dlho, vratila som sa, lebo musim priznat, vzdy som tuzila po muzovi s rovnakym rozumom a zivotnymi planmi (ja som dost inteligentna a priemerny muz ma unavoval, chybali mi zmysluplnejsie temy, plany, businees a pod.) Pri nom som sa konecne citila pochopena, zdielali sme rovnake nazory, planovali wpolocny business a pod. Ale ano, viem, ze to nestaci. A to povedal aj on, ze hoci sme si rozumeli, mali rovnake nazory, citil sa pri mne dobre - sam sebou a pod.,nieco tam neklaplo...,z jeho strany. Dokonca moje pokusy o rozchod boli este 2. Ale jeho naj kamos ho od toho odradzal, ze taku uz nenajde, tak ma furt prehovaral, sluboval a nic z toho. No ale az som bola definitivne rozhodnuta, uz nebolo cesty spat. Obcas mi vsak napise...ale ja uz neriesim nic. Nikdy nezabudnem ani na to posledne "znasilnenie", kedy som sa mu ku koncu uz vyhybala no raz ma za nohu dotiahol do spalne. To sa mi tak hnusne zarylo do duse, ze odvtedy som sama a ziaden muz sa ma nikdy ani len nedotklol...

anonym_0e99ba
28. feb 2026
@zazka666

@anonym_0e99ba asi si len alergická na manipuláciu. Ale ona je prestúpená vo všetkom,k čo konáme, už od detstva. nejakým spôsobom dieťa reaguje, plačom pusinkou aby uúpútala rodiča a primäla ho postarať sa o neho.
Ked bude žena štekať ako generál, že sa žena neusmeje, že nepožiada o radu, že sa akoby "nezmäkčí" tak proste ostane nepríťažlivá pre muža. Každý čovek, neilen chlap potrebuje občas aby ho neikto potreboval. Aby mu dal uznanie. Voľakedy bolo znakom gentlemana, aby odtiahol dáme stoličku, otvoril jej dvere a pod. A nie preto, že to nebola schopná urobiť. A dáma to s úsmevom prijala. Lebo keby to neprijala, tak by vyznela ako sedliačka. Teraz mi to napadlo. Hry.. je treba hrať tie správne hry. Ak chcem upútať muža tiež hrajem nejakú hru. Ak ju hrať nebude , nič nezíska. A tie vety, ktoré som napísala, tomu pomôžu. Ja si spomínam, že môj priateľ skôr vstal a umyl (v mojej domácnosti) nádoby, tak som bola potešená a skutočne som ho pocvhália, "Jééééj, ty si mi umyl nádoby. Videla som na ňom, že ho to potešilo.Niekto si všimol jeho gesto. Mohla som zareagovať aj mlčaním a prejsť to ešte vrčaním, že ma rušil hrmotom. A čomu b yto pomohlo? Získala by som to neviditeľné vlákno puta? Nie, práve by sa jedno utrhlo.

@zazka666 Iste, ale poukazujes na extremy, cize bud prehnane reakcie, alebo ignoracia.

Strana
z3