Problémy so susedskými vzťahmi a závisť
Baby potrebujem vedieť názor niekoho iného lebo už si myslím že si namyslam a príliš pripúšťam veci
Mám susedu ma 2 deti, príde mi akokeby mala vyslovene niečo proti môjmu synovi stále ma zbytočne komentáre napr môj syn (4r) ich stretol na chodbe a vraví aha ja mám nanuk (prvý tohtoročný takze radosť 😃) a ona vraví aj my mame ale nemali žiadne, syn sa naučil bicyklovať bez pomocných tak sme mu kúpili ak väčší bicykel a o týždeň nato aj novú helmu, boli sme vonku a vraví susedné že pozri mám novú helmu ona že aj my maaaame. (Nemajú novú)😃 syn ma kolobezku takú s 2 kolesami v predu 1 v zadu…. Od babky dostal normálnu kolobezku s dvoma kolesami, hneď kupila aj suseda daku ale deti som na nej nevidela voziť sa…. Keďže syn už bicykluje tak som si kupila aj ja bicykel aby sme mohli chodit spolu, o týždeň nato aj ona si kupila😃 mi to príde Jak keby opakovala. Minulý rok sme si urobili piknik deti sedeli na lavičke a neviem čosi sa naťahovali a môj syn buchol do susedovho džúsu a spadol z lavičky ja som ho hneď upozornila že toto nesmie robiť aj keď sa na niečom nepohodli a suseda prišla a zhodila džús môjho syna… 🤦♀️ pred nedávnom si chcel syn požičať ich elektrickú motorku jej syn sa na nej ani nevozil tak môj syn sa jej opýtal či si môže požičať a ona nato a ty sa prečo nevozis na svojej? … druhému susedovi takto nikdy nepovie…ja som na nás spoločný dvor kupila detskú lavičku, pieskovisko, smykalku a jej deti sa tam tiež hrajú a nikdy by ma nenapadlo povedat nech idu odtiaľ preč naposledy sme sa boli so synom bicyklovať a keď sme sa vracali bola s deťmi pred bytovku, ja som odkladala bicykle a len som pocula neeee cooo robis nerob mu tak som pozrela z okna a môj syn chcel dať svoju prilbu na hlavu jej synovi pričom jej syn sa nebránil že nechce ale ona akoby záchvat dostala 🙈😃
Mám v pláne pri najbližšej takej situácii alebo komentári jej povedat že ak ma so mnou nejaký problém nech si ho vydiskutuje so mnou a nie cez mojeho syna
Prosím povedzte mi nestranný názor na takéto správanie k 4 ročnému dieťaťu.
Kamoska ktorá ju už zažila veľmi nepríjemnú keď sa jej slušne opýtala niečo ohľadom svadby povedala že jej to príde akokeby mi závidela. Pretože môj syn chodí do škôlky od 2rokov a jej deti už minulý rok nezobrali a vyzera to tak že ani tento rok, ja chodím do prace, kúpili sme druhé auto ( je nevyhnutne, keďže obaja pracujeme a manžel na 3 smeny)
Chodím na nechty, na vlasy, ak sa podarí vybaviť k malému stráženie tak ideme s manželom na večeru, s kamoskou si sem tam vyjdem a tá suseda sedí len doma s deťmi každý deň to iste doobeda kolecko po dedine poobede len pred bytovku. Ešte poviem že žijeme v zahraničí a sú to tiež slovaci
Dakujem za každý názor ☺️
Okej ľudia, Dakujem za každý jeden názor🙂 peknú nedeľu vám prajem 🙂🙂
@simik238 bože, toto je typická dráma Slovákov, ktorí odídu do zahraničia, ale nie sú schopní sa integrovať a tak sa držia iných Slovákov ako také kliešte. (Podobnú sťažnosť som už kedysi počula od známej, tí žili v Anglicku, tiež susedia Slováci a rovnaká dráma)
Žijete tam podľa všetkého v sociálnej izolácii a už máte z toho ponorku. To, že pochádzate z rovnakej krajiny neznamená, že si musíte povahovo sedieť a kamarátiť sa. Fakt nechápem takéto zhlukovanie sa a potom z neho prameniace žabo-myšie vojny. Kto čo povedal/nepovedal ako to povedal, ako to myslel, kde bol/nebol, ako sa na mňa pozrel/nepozrel, čo robí/nerobi, čo mi závidí, ako po mne “opakuje”, čo si kto kúpil… Presne pre toto sa slovenskej komunite vyhýbam.
Začlente sa do spoločnosti, odsťahujte sa od Slovákov a budeš mať po “probléme” - osobná skúsenosť
Okej ľudia, Dakujem za každý jeden názor🙂 peknú nedeľu vám prajem 🙂🙂
@simik238 Z toho ako reaguje na tvojho syna proste vidno, že ho nemusí a proste sa bojí o svojho ak je s tvojim synom, pričom iné deti jej nevadia ak sú s jej synom-teda nie je to tým, že by bola čudná a nechcela aby jej syna kontaktovali iné deti. Neviem prečo, možno je živší, možno má takú povahu ktorá jej pripomína niekoho z minulosti kto jej ublížil alebo čo. Ale proste treba to rešpektovať a teda proste nesedí jej povahovo a vôbec nemusí byť za tým závisť. Ale dôvody čo píšem vyššie.
Uplne jednoducha vec, ona Ti nesedi, ty jej nesedis, tak preco sa stykate? Obmedz vzajomny styk na pozdrav a hotovo. Nevidim dovod sa bavit s niekym, s kym som diametralne odlisna, nemame si co povedat, lezie mi jeho chovanie na nervy. A co je sused alebo z rovnakej krajiny v zahranici? Pozdravis ju slusne, ked sa stretnete a dalsi ziadny kontakt nebude.
Dá sa tomu rozumieť tak, že autorka chcela vytvoriť bližšie priateľstvo so susedou, krajankou a ešte má aj malé deti, tak to vyzeralo, že budú mať veľa spoločného. Ale každá rodina je iná, každá mama a jej deti sú iné a aj v tomto prípade si nesadli, takže sa treba poobzerať po nejakej novej priateľke a táto nech si žije svojím životom, lebo toto priateľstvo nie je prínosné.
Podľa mňa jej nie si sympatická a ani tvoje dieťa. Proste nie každy padne na rit z dieťaťa, nie každý má cudzie deti rad. Netvrdím ze je chyba len v tebe, osobne si myslím, že si nemáte čo vyčítať obe, keďže ona dospelá žena vyleje naschvál malému dieťaťu džús, ty zas priveľmi riešiš kde co ako ona robí.. Som rada ze vás nemám za susedy 🤣
Ste ako dve hrozná, jedna (ty) sa chce kamošiť pričom vidí úplne rozdielne povahy a jediné čo vás spája je rovnaká bytovka ale aj tak sa stále snaží a snaží, druhá (ona) vidí možnosť pomoci tak ju využije pričom iný vzťah nehľadá len ty to nevidíš.
Riešenie: obmedziť stretávanie, návštevy a nútené interakcie a žiť si svoj život.
To vážne niekomu vadí, keď sa malé decko niečím chvali? Preboha, ved je to male dieťa, ktoré ma radosť. Ta suseda je dospelá mala by mať nejakú emocnu inteligenciu a nie trepať kraviny malému decku.
Keď niekomu vadí, že sa druhý pochváli, tak by sa mal nad sebou zamyslieť prečo to tak je.
@oranzovyvevericnik presne si to vystihla. Podla mna ked niekomu vadi, ze sa druhy niecim pochvali tak prave ten zavidi, lebo neviem si predstavit preco by mi malo vadit, ze sa niekto pochvali a hlavne male dieta, ktore ma radost.
@simik238 ja som ta asi pochopila, co si chcela povedat....myslim, ze je tam urcita zavist a tiez vyuzivanie zo strany susedy...mozno by si mala synceka naucit, aby sa tolko nevychvaloval a drz si odstup, nakup odmietni a lekarovi nech si ide ako chce....nieje to sice pekne ale zial niektori ludia si nezasluzia pomoc
@simik238 necitala som celu diskusiu,sle mne to pride, ze vy dve sa nemate navzajom radi a bavite sa z principu kedze ste obe Slovenky. Nie ste kamaratky, sle ty kazdu jej reakciu sledujes naco? Susede zjavne vyhovuje, ze jej pomahate nakupujes atd. Uprimne nerobila by som to pre nu. Nabuduce ked zavola ci nemas cestu do Lidla povedala by som, ze nemam a tam to konci (aj keby som mala). Pride mi to, ze sa na nu pozeras zhora lebo sa citis sko ta "uspesnejsia emigrantka" mozno to z teba citi a preto sa nebavi tazko povedat. V kazdom pripade by som ju vobec neriesila a okrem dobry den na chodbe by uz odo mna nepocula nic.
ste SUSEDKY, nie KAMOŠKY 🤷 pomoc kľudne ponúkni aj nabudúce ale žiadne odchytávanie za účelom vysvetlenia alebo čoho, proste sa budete len zdraviť ako s ostatnými 70 ročnými susedmi z pakistanu 😀
@simik238 keď sa tak navzájom podrobne pozorujete a porovnávate, vieš napísať aspoň jednu vec v ktorej je suseda lepšia/úspešnejšia ako ty, a jednu vec v ktorej je jej syn lepší ako tvoj syn?
@maranco 🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️ ja sa tu absolútne neporovnávam a už vôbec nie deti. V živote som jej deťom nič zle nepovedala
@maranco 🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️ ja sa tu absolútne neporovnávam a už vôbec nie deti. V živote som jej deťom nič zle nepovedala
@simik238 tak je frustrovaná žije tam 6 r nevie jazyk, deti jej nezobrali do škôlky a máte sa finančne lepšie.Dost na to, aby bola tak nervózna, že tvojmu dieťaťu vyleje džús to je fakt absurdita🤣asi nevie kam do práce čo ďalej so životom a tvoj malý jej ide na nervy každým slovom.Utla by som stretávanie a komunikáciu na najnutnejšie a ešte nevieš aké to má doma s mužom čo sa tam deje.Neviem si predstaviť, že tam dá dieťa do školky, školy, keď nerozumie.
Mozno susedka je tiez registrovana tu na MK, precita si tvoj prispevok, spozna sa v nom a prehodnoti svoje spravanie. Zjavne ma nejaky problem.
@simik238 Docitala som po bicykel, a ano, namyslas si. Keby suseda vytahovala, ze oni maju lepsie a drahsie a viac, tak dobre, asi nejaky komplex. Ale to “aj my mame” je uplne normalna konverzacia so stvorrocnym dietatom, nieco ako “ano zmrzlina je super, preto sme si aj my kupili”. Fakt si nemyslim, ze suseda zavidi tvojmu decku bicykel.
Ked uz sme pri tom, ja tebe zavidim tvoje mnozstvo volneho casu, ked mas cas zbierat data na takuto diplomovku 😁
@simik238 v prvom rade sa sama chvalis s tým čo máš. A učíš to aj syna. Ponúkla si jej niekedy odvoz? Pomoc s deťmi? Ja ani neviem či moja suseda chodí na nechty a kaderníčke. Asi s ňou bojujes skor ty ked tak sledujes jej kazdy krok.
@sasa1310 sorry ale CO?? 😅😅 mas prosim ta deti ? moj syn nieje vobec materialny a chvali sa so vsetkym lebo sa tesi, to je normalne pre deti v tomto veku …
@liaka ja neviem preco dnes mam pocit ze tu ludia poucaju s vecami ktore by sami nerobilu, preco by niekomu mala ponukat pomoc, duplom ked sa k nej ten clovek takto sprava? Ta zena ma 4 rocne dieta doma pokial som spravne pochopila a autorka dala dieta do skolky 2 rocne a sla do prace , sama sa pricinila o to aby sa mala lepsie, preco to pani suseda neurobi a len sa prizera? Kazdy zijeme ako vieme, kto sa nesnazi ma hovno, kto sa snazi a robi ma viac. Nevidim dovod preco by mal niekto kto sa stara o svoj lepsi zivot mal ponukat pracu biekomu kto len sedi na riti a zavidi
@simik238 Docitala som po bicykel, a ano, namyslas si. Keby suseda vytahovala, ze oni maju lepsie a drahsie a viac, tak dobre, asi nejaky komplex. Ale to “aj my mame” je uplne normalna konverzacia so stvorrocnym dietatom, nieco ako “ano zmrzlina je super, preto sme si aj my kupili”. Fakt si nemyslim, ze suseda zavidi tvojmu decku bicykel.
Ked uz sme pri tom, ja tebe zavidim tvoje mnozstvo volneho casu, ked mas cas zbierat data na takuto diplomovku 😁
@zorienka28 Jak si zariadis tak máš 😉
@zorienka28 Jak si zariadis tak máš 😉
@simik238 No ved ano, len aby si ty susedu neriesila viac, nez ona teba a synov dzus, lebo podla opisu to tak vyzera. Nas zmaknutu snad aj jej krvnu skupinu.
@oranzovyvevericnik presne toto😃 nedá o 50 centov viac ale ja si mám robiť 7km zachádzku
@simik238 ako tak citam dalsie a dalsie komentare, tak sa cudujem ze tu zvladas este slusne odpisovat. Neviem ci sa tu vsetky hraju na nechapave, podla mna to co si opisala nebolo chvalenie sa sem na Mk len opisanie situacie aby sme to lepsie pochopili, ze ty sa snazis aby si bola dobrou susedou a ona sa sprava ako sa sprava. Uprimne si myslim ze by si sa mala prestat snazit a riesit seba , svoju rodinu, najst si mozno nejaku novu kamaratku ktora zdiela tvoje hodnoty a na susedu kasli. Su take osoby ktore vedia len brat , pytat, vyuzivat a na oplatku sa spravaju hnusne.
@simik238 No ved ano, len aby si ty susedu neriesila viac, nez ona teba a synov dzus, lebo podla opisu to tak vyzera. Nas zmaknutu snad aj jej krvnu skupinu.
@zorienka28 predstav si že ich mame rovnaké 😁
@simik238 ako tak citam dalsie a dalsie komentare, tak sa cudujem ze tu zvladas este slusne odpisovat. Neviem ci sa tu vsetky hraju na nechapave, podla mna to co si opisala nebolo chvalenie sa sem na Mk len opisanie situacie aby sme to lepsie pochopili, ze ty sa snazis aby si bola dobrou susedou a ona sa sprava ako sa sprava. Uprimne si myslim ze by si sa mala prestat snazit a riesit seba , svoju rodinu, najst si mozno nejaku novu kamaratku ktora zdiela tvoje hodnoty a na susedu kasli. Su take osoby ktore vedia len brat , pytat, vyuzivat a na oplatku sa spravaju hnusne.
@niki_j Dakujem, aspoň niekto pochopil ako to bolo myslené 😉
Ja mám z toho čo si napísala pocit že si sa prišla v prvom rade pochváliť. A učíš to aj svoje dieťa. A susedu ide z toho šľak trafiť ako jej leziete na nervy. Popracuj na sebe. Poznám aj ja matky ako si ty a susedu viem pochopiť.
Ja mám z toho čo si napísala pocit že si sa prišla v prvom rade pochváliť. A učíš to aj svoje dieťa. A susedu ide z toho šľak trafiť ako jej leziete na nervy. Popracuj na sebe. Poznám aj ja matky ako si ty a susedu viem pochopiť.
@hopsas ale v čom konkrétne sa tu chválim??
@simik238 ignorovat a neriesit na koniku. Ludia su aki su a ty ich nezmenis.
@zorienka28 predstav si že ich mame rovnaké 😁
@simik238 Ty kokos, ja som to myslela zo srandy. Tak pri takejto obsedantnej fixacii by som bola aj ja maximalne protivna, len aby som sa ta zbavila. Este povedz, ze jej v noci chodus cez okno do bytu a pocutas, kolko krat za noc zachrape 🤦♀️
@hopsas ked mi niekto lezie na nervy, tak nebudem od neho ziadat nejake laskavosti.
To vychvalovanie sa dieťaťa by som nebrala na ľahkú váhu, ako tu niektoré spomínajú, je to nechutná vlastnosť. Evidentne tie, čo to obhajujú, nepočuli, ako sú ich deti v kolektíve potom nepríjemné. Začina to chválenim, konci vysmievanima podcenovanim, že druhý spolužiak také nemá.. Vždy sa hovorilo, že samochvala smrdí, a je to tak🤷.. p.s. mám dieťa, nikdy to nerobilo. Zároveň nevedel reagovať, keď sa druhe deti stále vychvalovali a prekrikovali, kto čo má.. Takže moc sa neutesujte, že je to normálne len preto, že vám sa to zdá cool.. nie je..
Autorka, nemusíš sa s ňou baviť len preto, že je slovenka. Je to fajn, keď si dvaja ľudia rovnakej národnosti pomáhajú, malo by to tak byť, no ani doma by ti každý nesadol. Odstrihnúť sa od nich a uvidíš. Možno si časom aj ona uvedomí, že sa niekedy správala ako krava a bude to lepšie..

Autorka, ja rozumiem čo si chcela opisom povedať a nemyslím si, že sa chceš chváliť ty, alebo tvoj synček (len mal radosť).
Ja ti odporúčam, buď nad vecou a naďalej keď bude treba pomôž, inak sa nevnucuj. Suseda je asi zo starostí frustrovaná. Si inteligentná a vieš si so životom poradiť, buď za to vďačná.