Problémy vo vzťahu kvôli minulosti
Mam priateľa, ktorý si prešiel 3ma vzťahmi v ktorých ho všetky podviedli, a teraz každú vec ktorú urobím resp.neurobím tak si hneď vykladá tak ze robím to čo oni, že sa stretávam s druhými a ze mu klamem, čo pritom vôbec nie je pravda. A keď mu poviem,že nemusí byť každý rovnaký, a ze by som mu to nikdy neurobila tak mi povie ze to hovorili aj oni, a ako to dopadlo, tak ja už fakt neviem co mam robiť. Prosím vás o nejakú radu.
@viestta ona mu o chvilu sama bude referovat ze kde bola, co kupila, koho stretla...aby jej veril a taketo bludy...ale uz bude poriadne lapena a velmi tazko bude unikat z takeho toxickeho vztahu...
Vieš, toto nie je o tebe, to je o ňom, on je žiarlivý, bude tvrdiť, že každá podvádza. Môžeš sa aj pokrájať, vernosť sa dokázať nedá. Zničí ťa, ak s ním zostanes. Baby ti dobre radia, zistíš sama neskôr, že až taký super nie je.
Veľmi dufam, že nebyvaš s ním, aj keď takyto typ patologickeho muža dokaže tak oblbnuť zenu za krátky cas, ze je jedine a spravne ak byvaju spolu a ona sa nastahuje ku nemu, odstrihne sa postupne, a nakoniec ked pride vytriezvenie tak zisti, ze nema kam ist, nema ku komu ist, lebo od takychto muzov aj rodina radsej da ruky prec a nechce mat nic...trva to dlho...velmi dlho kym taka zena precitne, v horsom pripade je tam dieta, v lepsom nemaju, ale aj tak padnuta na hubu, zacinat odznova bude tazke...on nie, on sa otrasie, ved predsa mal "dalsiu stetku co ho sklamala a len potrvrdila, ake su zeny hrozne"...on nikdy nebude na vine, nikdy neprizna si chybu...
@mandarinka555 @lubkavargova1 davam tomu rok, kym jej docvakne, ze nieco nie je v poriadku. Mozno po piatich zacne obuchavat hlavu o mur. Takych uz bolo, kazda skoncila rovnako... Najlepsie by bolo ak by ju opustil on, lebo zas by dalsiu "nacapal"... Mozno casom by jej doslo, ze spravil pre nu to najlepsie co mohol aj ked to nechcel.
Je to bludný kruh. Dobrák, ktorý ťa vlastne len miluje a iba chce od teba vernosť a lásku, nič viac. Začne riešiť kde si bola, kedy si bola, dokedy si bola, neskôr to budú vyslovene výsluchy s podozrievaním. Dokonca bude plakať, ako ho trápiš, prečo mu to robíš, hoci nebudeš robiť nič zlé, napriek tomu budeš mať pocit viny a zakaždým urobíš ako bude chcieť, lebo ti ho bude ľúto, veď ťa iba bezhranične miluje.
V tom lepšom prípade to neskončí pri fackách, ale úplne ti vezme identitu, nebudeš môcť nič, možno ťa bude špehovať aj z práce a do práce, veď on len z lásky na teba bude dávať pozor...atd..atd...a samozrejme za všetko budeš vinná ty, ty budeš dávať dôvody na hádku, na jeho trápenie, na jeho plač, za všetko budeš vinná, veď on nechce nič, iba ťa milovať.. možno ťa zahrnie po takej hádke darčekmi, kvetmi, krásnymi chvíľami, a ty v závere aj uveríš, že ty si tá zlá, ty za všetko môžeš, on ťa IBA miluje
Ziarlivec je jedna z najhorsich vlastnosti, nech uz je s tymi byvalkami pravda alebo nie. Ja by som zisla z kratsej cesty, toto nevyzera dobre.
Ale no hybaj kade ľahšie 😅 to nemyslíš vážne. Ak by sme aj vzali do úvahy ten najlepší scenár - že prvá ho skutočne podviedla a vtedy ešte žiarlivý nebol, stavím milión na to, že tej druhej to už servíroval na tanier rovnako ako tebe a tretej detto. Už z jedného spackaného vzťahu sa dá odniesť škodlivý vzorec, ktorý jedinec prenáša ďalej dokola. To, že ideš spať skôr, nie je dôvod na žiarlenie, aj keby to hneď neviem ktoré pred tebou ako výhovorku používali. To je jeho dotváranie reality a manipulácia mierená na teba. Ty sa s ním rozíď, kým je čas (nie, nikdy mu nedokážeš, že si tá pravá a verná. NIKDY. Ešte skôr ťa podvedie on, ver mi. Lebo veď ty si neverná f*andra) a on smer psychológ. Ale to si asi neuvedomí tak skoro, ak vôbec niekedy. Pre teba je jediné riešenie rozchod, lebo ťa zničí
Jaaaj. Mala som takeho. Tiez mi rozpraval ako bol vzdy chudak vo vztahu, ako ho kazda podviedla, alebo sa kvoli nemu chcela zabit 😀
Hlupa ja som s nim bola 17 rokov 🤯
Na zaciatku som normalne chodila von s kamosmi. A na konci?
Diktoval mi co si mozem obliect, tajne ma sledoval cez gps, bezne mi prehrabaval mobil aj pc. Ked som sla so psom na prechadzku okolo domu, tak nechal 4 male deti same doma! a siel ma spehovat.
Ja som bola taka zufala, z tych nekonecnych obvineni, ze som mu povedala nech si na mna najme detektiva aby ma sledoval.
Nedalo sa v tom zit. On bol presvedceny ze ho podvadzam s kazdym, stacilo, ze som staremu spinavemu robotnikovi strbavemu, plesivemu, povedala ci moze presunut auto z nasej prijazdovej cesty a uz na mna vyletel, ako sa pred nim natriasam. Chory mozog proste. Ani manzelska poradna nepomohla. Terapeutke doslova padla sanka dole, ked jej povedal, ze si nezela, aby som pracovala, lebo ked suka otrci, kazdy pes priskoci 🤮
A perlicka na zaver? Celych 17 rokov ma podvadzal, a preto nedokazal pochopit, ze ja ho nepodvadzam. Podla mna je doteraz presvedceny, ze som ho podvadzala aj ja 🤷♀️
A pohlad teda aj z druhej strany. Napriek tomu, ze ma ex cely cas podvadzal, tak mam noveho partnera 2,5 roka a normalne mu doverujem a nepodozrievam ho z nevery.
@suzitok Do bodky s tebou súhlasím, napísala si to perfektne.
Inak zeny vsimli ste si, ze ani netreba citat nejake extra vedecke studie a neviem ake odborne clanky a hrube psychologicke knihy, a aj tak sa clovek dozvie viac ako chce. A predsa sa tolko zienok da oklamat...ja normalne zasnem, ze vela vzdelanych zien, a tak dopadne. Naozaj, teraz sa tak nad tym pri kave zamyslam, ze ako je ten zivot "zaujimavy"....podla mna autorka aj vie, ze to nie je v poriadku. Predsa uz z pozorovania roky tu na MK, som si vsimla, ze zeny maju taku "slabu - normalnu" chvilku v zdravom rozume kedy ich osvieti, ze ten vztah nie je ten pravy a tak tu napisu a pytaju radu....ostatne zienky napisu ako to je, ale potom sa "nieco" zase stane a rozum sa akoby uzvarel alebo neviem co a spadne do "jamy levovej" a nastane trapenie...preco to je tak?
@lubkavargova1 lebo tie, čo sú v tom sú zaľúbené, veria, že to bude inak, alebo sa niečo zmení a čakajú na zázrak, majú ružové okuliare, dokonca by som povedala, že ak to aj vidia, veria, že je to prechodné a zmení sa to ..potom je druhá skupina, ktorá na to pozerá triezvo, lebo sa ich to netýka, tak okamžite vidia toxicitu takéhoto vzťahu a odhalia psychopatické správanie a sem rovnako patrí aj tretia skupina žien a to sú tie, ktoré taký vzťah majú za sebou a už aj v slabých náznakoch presne vedia, ako bude daný dej pokračovať
Ty budes ta prava co sa necha utrapit ziarlivcom....
nebudes prva co ho "presvedci", nehraj sa na matku terezu... tebe sa ukaze casom, ze ka ho 3zeny podviedli, urcite to nebolo len tak. Necakaj na to, tieto vylevy nech zastavi hned alebo zbohom
on nech popracuje na ziarlivosti s terapeutom, a potom sihlada frajerku. Ale ty tu terapiu nerob...
Prepáč ,ja ťa chápem ,že ho veľmi ľúbiš ale naivne si myslieť, že ho môžeš zmeniť. Že práve ty si tá pravá, ktorá mu pomôže sa z toho dostať. Možno na chvíľku áno, ale bude sa to ťahať s vami. Možno rok dva bude dobre a zrazu urobíš niečo ,čo sa vymkne tvojmu bežnému správaniu a zase bude vyčítať. A keď prídu deti ,budete spolu žiť a budeš musieť popri deťoch a povinnostiach riešiť výčitky,buď odídeš aj keď potom alebo ostaneš a nebudeš mať už svoj život,aby bol spokojný bez výčitiek a to ťa ubije raz.

@viestta O chvíľu jej bude "ovoniavať" nohavičky 😝