icon

Psychické vydieranie a vyhrážanie bývalým partnerom

30. jún 2025

Psychicky ma vydiera, prenasleduje, vyhraza sa mi. Nikde v robote dlho nevydrzi a potom zo seba robi chudaka ze nema kam ist. Udajne tu uz dlho nebude tak si chce uzit cas ktory mu ostava akoze a rodinou takze so mnou a so synom. Nemozem ho ani citit. Ked mu prepne caka ma pred pracou alebo mi klope doma na vchodove dvere a neviem sa nikam pohnut lebo nikdy dobrovolne a bez cirkusu nepojde prec. Syn je zvereny mne a panko isiel pracovat do zahranicia a vydrzal tam az dva tyzdne a uz ide naspat. Zase mam bolesti brucha a nechutenstvo pri predstave ze bude tu. Minule si dal macetu na krk a povedal mi ze a teraz uvidis. Lutujem ze som nezavolala RZP a policiu aby ho brali prec na psychiatriu.

pribinak
30. jún 2025

Veď volaj 158.

autor
30. jún 2025
@pribinak

Veď volaj 158.

@pribinak Volala som a skoncilo to dohovorom a uz teraz som si ista ze bude mi robit to co doteraz ked sa vrati.

bystrozraky
30. jún 2025

Ty ho môžeš udať aj spätne. Mačetu na krk a vyhrážanie sa, prenasledovanie – a ty s tým nič nerobíš? Ty tu nie si na to, aby si zbierala dôkazy – na to je vyšetrovateľ. Naozaj konaj čo najskôr. Zavolaj ešte dnes na 0800 212 212 – sú tam 24/7, oni ti presne poradia, ako postupovať. Dokážu to aj nahlásiť polícii, ak ich o to požiadaš. Presne pre ženy ako si ty je tá linka určená. Neváhaj a volaj. Oni si na teba nájdu čas. Také reči, že „už tu dlho nebude“, treba brať tiež ako veľmi vážnu hrozbu – v kobinacii s jeho vyhrážkami s mačetou!!! Naozaj konaj – a to rýchlo. Prajem vela stastia, nech vsetko dobre dopadne (ale ak nebudes konat, tak nedopadne - takze volaj).

dzulli1980
30. jún 2025

Zájdi osobne na políciu a nahlás to ... to takéto dohovory už veľakrát nedobre skončili ... pre ženy ... už toľkokrát takéto situácie, ktoré napokon skončili tragicky "skrz dohovor" boli medializované a furt tí policajti na to se.ú, och. ... možno aj na súd pre zákaz priblíženia, len s tým nemám skúsenosti, možno niekto, kto v tom vie chodiť, poradí.

motylik2559
30. jún 2025

Ahoj, mas aj vyhrazne sms? tie si nechaj a vsetko zbieraj. Urcite smer policia a povedz aj o tej macete. Toto predsa nemozes nechat len tak.Pripadne je este moznost- obrat sa na Centrum pravnej pomoci zdarma...tam ti poriadia o vsetkom ake mas moznosti, rozhodne vsetky maily, sms od neho ponachadzaj a ukaz im to tam. aj to co sa udialo povedz, ako aj to,ze si to hlasila na policii a oni to rozsekli len dohovorom. Povedz,ze mas o seba aj o syna strach a oni ti poradia, ci je moznost to dat na sud na zakaz priblizenia, alebo docielis nieco co ti rozhodne pomoze. Posielam ti na nich link a volaj tam cim skor,idealne hned aj zajtra:
https://www.centrumpravnejpomoci.sk/
Drzim ti palce, rozhodne to nenechaj len tak, ide o vasu bezpecnost-tvoju aj synovu!

sissy27
30. jún 2025
@dzulli1980

Zájdi osobne na políciu a nahlás to ... to takéto dohovory už veľakrát nedobre skončili ... pre ženy ... už toľkokrát takéto situácie, ktoré napokon skončili tragicky "skrz dohovor" boli medializované a furt tí policajti na to se.ú, och. ... možno aj na súd pre zákaz priblíženia, len s tým nemám skúsenosti, možno niekto, kto v tom vie chodiť, poradí.

@dzulli1980 to nie je o tom, ze policajti na to seru, to je o tom, ze policajti maju obmedzene pravomoci. My sme toto nedavno riesili, v obchode sa magor vyhrazal personalu a zakaznikom zabitim, agresivny, nadaval vsetkym, vyhrazal sa, utocil (slovne, zahnal sa, ale nikoho neudrel) - policajti prisli, riesili dohovorom, lebo inu moznost na 1x nemaju. Volali sme o chvilu znova, prisli, opat mohli riesit len dohovorom a 30€ pokutou, ktoru nikdy z neho nedostanu, lebo bezdomovec - ozran - fetak 🤷‍♀️ tretikrat ho mohli so sebou zobrat na stanicu a dohovarat mu tam tak zo dve hodinky a to je vsetko 🤷‍♀️a teda zlati chalani, ochotni boli, ale zial ruky mali zviazane systemom. Aj nam hovorili o dalsich pripadoch… a samozrejme keby to ktokolvek z pritomnych riesil “po svojom”, tak ma problem, hlavne v dnesnej dobe, kedy su vsade kamery a uz to neuhras na zakopnutie a pad zo schodov…

majus2323
1. júl 2025

Strašne mi je ľúto v akej vypätej situácii si autorka...
Je to strašná záťaž...
Dookola volať 158 keď bude pred dverami a rozprávať hlúposti , všetko si nahrávaj ak by aj k čomusi došlo ( čo pochybujem , väčšinou človek čo sa takto vyhráža sa má najviac na svete rád a neskrivil by si vlasok na hlave )
Potom autorka rodina. Ak máš nejakých chlapov v rodine zavolať ich keď ťa bude čakať za dverami bytu.
Samozrejme je to otec , neviem ako máte nastavené styk s dieťaťom toto je najdôležitejšie vyriešiť.
Proste veľa pomoci tu asi nedostaneš lebo iná pomoc ako opakovaná 158 alebo rodinný príslušníci asi neni. Každopádne to rieš lebo si z toho dosť na dne a neni čud.

sevrin
1. júl 2025

Však si ho mala nechať, keď si dal mačetu na krk, nech sa sám porieši. Robil iba divadielko a v tebe má obecenstvo.

autor
1. júl 2025

On je narcista vsetko dava za vinu mne. Pritom ten vztah s nim bol hrozny. Neustale vyvolaval hadky aby mal dovod vypadnut vonku s kamaratmi a so stetkami. V ziadnej robote dlho nevydrzi. Syn je uz davno zvereny mne a ma s nim byt v mojej pritomnosti. Vydobija si svoje takto cirkusmi.

kiksina_21
1. júl 2025

Podobný prípad, vyhrážky, citové vydieranie, nadávky, urážky...trvalo to niekoľko rokov a potom ešte 2 roky po rozchode...nakoniec sa skludnil keď som to začala riešiť cez centrum právnej pomoci z právnikom. Ma zákaz kontaktovania ma, keďže to porušoval nahlásený na polícii a je na neho podaná exekúcia za nerešpektovanie súdneho rozhodnutia...už mu najbližšie hrozí podmienka a potom basa...jedna rada, konaj rýchlo...mňa to psychicky zlomilo...teraz mám novy vzťah, ale depresie z toho predchádzajúceho zostali...je to ťažké...konaj pokým nebude neskoro....najhoršie je začať ale treba zabojovať za seba a hlavne za dieťa...ani nevieš ako malé deti všetko vnímajú