icon

Rande s mužom, ktorý sa stará o 3 deti

12. okt 2023

Stalo sa nemožné a ak sa teraz neprebudim zo sna, stretla som v 37. rokoch zaujímavého muža. Moje nároky nemá šancu tak niekto splniť. máme deti v presne rovnakom veku, 9 a 5 rokov. Ibaže on ma tie 5 ročne dvojičky. Žijú s nim, mama ich ma na víkendy. Takže je to muž, ktorý sa dokáže postarať o 3 deti, pracovať na plný úväzok, proste iný než ti neschopaci o ktorých tu stále čítam, že nič okrem práce vlastne nerobia.
Ale baby, ruku na srdce, keď by sme v budúcnosti napríklad všetci spolu niekam išli - 5 deti spolu - to sa dá nejako aspoň teoreticky zvládnuť? To je dosť

Strana
z5
cheeky82
14. okt 2023

@zabka1987 ty si zautocila na mňa ze, kto by mňa chcel s 3 deťmi, ja som nepísala, že opačne je to iné a samozrejme v poriadku, len v prípade autorky nie.

zabka1987
14. okt 2023

@kornelies možno málo ale nie každá a niekto môže aj mať a aj tak len šetrí a radšej sedí celý život doma . Okrem toho , čo vidím väčšinou to je tak aj v 1-2 detných rodinách

zabka1987
14. okt 2023

@cheeky82 ja som na nikoho nezaútočila , len konštatujem , že ty by si svoje 3 zavesila dákemu chlapovi na krk v pohode ale on by musel byť bez deti 🙏 lebo ty by si takého nechcela . Chvalabohu neriešim takéto , deti mám len s jedným 🤦‍♀️

huxy
14. okt 2023

@jana_eyre_2 prvého pol roka toho času bolo viac. Potom, ako prišli deti, tak toho času je strašne málo. Podľa mňa je to stále iné, ak partneri spolu nebývajú. Jednoducho keď máš vlastné deti, si s nimi, aj s partnerom aspoň večer. Keď spolu nebyvate, tak je to iné. Nemáš ich kam odložiť, a nemôžeš ich napr uložiť spať a ísť k tomu druhému, ktorému to dieťa doma tiež spí.

petronelag
14. okt 2023

Starší a skúsení ľudia zvykli hovoriť, že od dobrého muža, žena neodíde (a ešte od 5 ročných detí), v tomto vzťahu sa to bude postupne odkrývať, kde sú chyby, to sa nedá vidieť na začiatku vzťahu. Na začiatku sa všetko zdá ružovšie.
Za normálnych okolností takýto vzťah zvládne len fyzicky zdatná a trpezlivá žena, lebo tam bude všeličo vyskakovať, ja by som to nechcela, mať x-problémov navyše.

reanda
14. okt 2023

@zabka1987 @nyusika
pre siedmich navaris rovnako, ako pre troch? no problem? tak ja teda vidim podstatny rozdiel v tom, ci naklepem, obalim a vyprazim 10 reznov, alebo 2 ci 3x tolko 😀 alebo ci vyperiem, vyvesiam, poskladam, ulozim pradlo pre siedmich ludi alebo troch.. takisto cim viac ludi v byte, tym vacsi bordel..
zas trosku pisme realne

madeline1
14. okt 2023

@nyusika 😂😂😂

zabka1987
14. okt 2023

@kornelies samozrejme a potom je otázka načo im je toľko deti keď im to nevychádza už ani pri prvom , druhom ? Ale z druhej strany sú možno stastejsia rodina ako tie s 1-2 deťmi ktoré sa na deti kašlú a nevenujú sa im , peniaze nie si všetko tiež

mell27
14. okt 2023

Toto mi zaváňa nejakým trolom... 😃😃

lulupulu
14. okt 2023

@kornelies nie, predstav si dlhé roky v jednej z tých rodín bol v práci len muz. Žena si doma vyrábala a predávala handmade výrobky. Ja som v tom čase mala iba maličkého brata a oni už ich bolo 5. Ja som mávala na desiatu chlieb s maslom lebo proste načo viac a oni mali každý jeden veľkú desiatu, a ešte peniaze na sladkosti. A nie, nic nezdedili. Obaja rodicia boli z chudobných rodín. Taktiež nezarabali 8000 ale 1500€ takže podľa mňa je to len o tom ako kto vie s peniazmi narábať. Ja mam v mojom okolí tiež ľudí ktorí zarábajú aj 2000 mesačne a na konci mesiaca nemajú ani fuka. Potom som tu ja ktorá má rodičak a prídavky 650 a dokážem z toho mesačne 200€ odlozit. A tiež platím všetky poplatky okolo domu. Nákupy pre seba manžela a 3 deti. Škôlka a pod.. A 1-2x tyzdenne večeru mimo domu. Manžel zo zárobku platí iné veci (auto, a pod..) čiže všetko je to len o hospodárení s peniazmi. Mňa to rodicia naučili už keď som bola prvacka, takých ľudí ktorí nevedia robiť s peniazmi to zrejme nik neučil a tak to a vyzerá.

A teraz čakám komenty ako si vymýšľam ze sa to zo 650€ dá 🙂

reanda
14. okt 2023

@kornelies su aj rodiny, co maju jedno/dve deti a nemaju ist za co na dovolenku, alebo zaplatit mu vzdelanie.. ta logika, co ti unika, je, ze u nich ani jeden nema financnu nudzu a ked to financne zvladaju osve, tak ked sa spoja, tak naklady skor klesnu, nez stupnu, lebo napr. budu platit naklady len za jeden byt/dom, nie dva a podobne..

madeline1
14. okt 2023

@nyusika bez urazky, ale tri deti maju rozvedenych rodicov...a vzdy ma bude mrziet, ked male deti cestuju hore dole od rodica k rodicovi

zabka1987
14. okt 2023

@reanda fu to je fakt strašná robota vyklepať pár reznov navyše 😂 akurát dnes ich máme . Ja upratujem rovnako napríklad , tak ako pri 1 , tak aj pri 5 . Tento dom sme kúpili keď sme mali ročne dieťa 💁‍♀️ iba jedno . Periem veľa to je pravda ale hodín do susicky a no problém , každý den venujem pradlu pol hodinku a teda nemám ani jednu kopu neodlozenu . Ani plný kôš na pradlo

reanda
14. okt 2023

@zabka1987 ja nevravim, ze sa to neda, alebo ze to musi byt extra narocne - kto je sikovny a vie si to zariadit, alebo nema take naroky, tak moze v pohode zvladat.. len za mna nie je pravda, ze tej roboty je rovnako, ked su traja a ked su siedmi.. to proste nie je 🙂

zafir01
14. okt 2023

@petronelag moja mama od môjho otca odišla .nie len od neho ,ale aj odomna 15r. Sestry 12r a brata 9r ... Narobila si tajne pôžičiek ,ktoré majú mala má alkohol ,svoje potreby ,a svojich frajerov . Moj otec zatiaľ mal dve práce ,a prerábal dom ,v ktorom sme žili .
Samozrejme ,otec nebol bezchybný . Bol to workoholik ,predant na prácu ,a mal takú spartansku výchovu . No spätne to vnímam tak ,že kde mama upustila ,tam on musel pridať ,a ako dieťa som ho videla veľmi skreslene ( ako toho prísneho a zlého ) .a mama bola do 15 r ťa super ,lebo kým si nevypila a nezbila ma ,lebo ma mňa žiarlila ,tak mi dovolila veľa veci ,čo otec nie .
Teraz som ja mamou troch detí .
A čo viem povedať je to , že každý otec ,ktorý sa sám ( bez rodiny ) stará vzorne o tri deti , si zaslúži rešpekt a úctu . Môj to zvládol aj bez výživného od matky ,aj s tým ,že jej odchod bol za dramatických okolností ( musela som v 15r.zavolať na mamu políciu ,lebo na mňa vybehla opitá s nožom ) .
Zvládol to . A vždy ,keď vidím ,že iný muž takto vychováva deti ,a žena odišla , premýšľam ,aký mala motív . Prečo utiekla , či jej nechýbajú deti , ako to vníma ten muž ,ktorému má milión % chýba niekto , s kým môže zdieľať svoje pocity ,problémi ,radosti ...
Prečo by žena utekala len od zlého muža ? Dnes často ženy nevedia ,čo od radosti . Starší ľudia tiež hovorievali " bolo koze dobre , šla sa na ľad šmýkať "
Ja , v čase ,keď som ostala s otcom a súrodencami sama ,by som si priala mať nejakú staršiu ženu v blízkosti . Aby otec nebol tak sám .aby som ja ( v dobe bez riadneho internetu ) , sa mala s kým poradiť ,keď som prišla zo školy s musela som niečo uvariť ..aby mi hoci po telefóne povedala ,že do zákazky ide hladká múka , aby Ska somnou na nákup ,aby som nemusela v 15 dospieť a robiť mojím súrodencom mamu

kornelies
14. okt 2023

@lulupulu 1500E 7 ludi plus pani si privyrabala peniaze z domu. Ved oni treli biedu.
Btw aj u nas je taka rodina. Ziju si slusne. Preco? Lebo im pan farar kazdy mesiac dava peniaze, aby mali z coho zit. Robi neoficialnu zbierku pre kostolnika Janka a jeho rodinu. Ludom je ich luto, tak prispeju.

autor
14. okt 2023

@taminka1986 ja síce mám homeoffice, ale prácu si môžem vykonávať aj z kancelárie v klude keby sa mi chcelo. Fakt tieto problémy len aby boli

autor
14. okt 2023

@nyusika vďaka, presne tak nejak som to myslela

autor
14. okt 2023

@taminka1986 upratovačku mám už pri 2 deťoch. jedia vlastne všetky v škole/skolke, išlo by iba o večeru a víkend a to sa mi nezdá tak mission impossible

martinat9
14. okt 2023

Nevadilo by mi to, randila by som s ním. Ak je to super človek, ani nevieš ako, budete mať deti samostatné, a partner zostane pre Teba. Nie je nad to, mať po svojom boku kvalitného človeka na život.

lulupulu
14. okt 2023

@kornelies bože môj, vidíš, to ze ty nevieš hospodáriť s peniazmi, neznamená ze oni treli biedu. A poviem ti, mali všetko na čo prstom ukázali. Chodili oveľa lepšie oblečené ako ja. 🙂

kornelies
Autor odpoveď zmazal
kornelies
14. okt 2023

@lulupulu Tak potom pochadzas z rodiny, kde sa za cent vrta do kolena. Kto setri, ma za tri. 😉

katarinape
15. okt 2023

Ahoj! Ak Ťa ten muž zaujal, daj tomu šancu. Stretávaj sa s ním, spoznávaj ho a sama uvidíš, ako deti budú alebo nebudú spolu vychádzať. Neodsudzuj, nerieš, vyskúšaj. Poviem za seba, som bezdetná a nikdy som nechcela chlapa s deťmi, stalo sa. Po 3 rokoch sme sa pred nedávnom rozišli, no nebolo to kvôli jeho deťom. Nemáš čo stratiť, aspoň to vyskúšaj a daj tomu šancu, aby si si raz nevyčítala, že si to nechala tak. Ak to nebude dobré, vždy ro môžeš kedykoľvek ukončiť. Držím Ti palce, nech Ti to vyjde a nech si šťastná, drž sa!

petronelag
15. okt 2023

Tie deti majú dosť prázdnin a keď sú ešte k tomu aj choré dosť často, tak sú často doma, naša suseda robí zdrav.sestru a muž pri HO takto opatroval dve deti škôlkárku a školáka a som sa len čudovala, že raz má doma jedno, zase druhé, zase obe.

monro
15. okt 2023

Mala som po rozvode 4 ročný vzťah s mužom s tromi deťmi v striedavke. Sama mám 2 deti. Vekovo boli deti podobné. Bývali sme oddelene, trávili sme spolu dovolenky, víkendy, robili oslavy, Vianoce a pod. K spoločnému bývaniu to nikdy nesmerovalo. Ani som si to nevedela predstaviť. Deti som si obľúbila a chýbali mi, keď sme sa rozišli.

autor
15. okt 2023

@monro vďaka za príspevok. Takže to skrachovalo na nejakých úplne iných veciach než počte deti dokopy?

monro
15. okt 2023

Áno, úplne na niečom inom.

Strana
z5