Rande so starším mužom
Pol roka študujem externé pomaturitné štúdium a máme tam jedného spolužiaka, zvyšok sme samé baby. Pozeral na mňa, na cvikách ako sme boli po skupinkách, otočím sa a on vedľa mňa...
Potom mi napísal na messenger ako zámienka niečo sa spýtať do školy. Ja rozvedená s tromi deťmi a on slobodný bezdetný. Avšak ten vek. Ja 31 a on 48 🙈
Takto sympatie sú, vonku sme boli na káve, fajn. Asi od októbra sa občas stretávame. Nič sme spolu nemali ☝️. Pár razy sa vyjadril, že by chcel niečo viac,že je do mňa zaľúbený ako somár do kopy sena,ako povedal a chcel by vzťah,vyjadril sa, že by ma chcel aj s deťmi.
On je vyštudovaný učiteľ chémie,ale neučí. Robí si so mnou iný odbor.
Išli by ste do toho?
Ja mám známeho, tiež mal pred časom známosť. Ona mala 33, jedno malé dieťa, on mal 50, jedného dospelého syna, dávnejšie rozvedený . Boli spolu 3 roky, teda 3 roky sa stretávali cez víkendy a sexovali. Pár krát do roka ich vzal do kina alebo na zmrzlinu, o spoločnom bývaní nechcel počuť, veď tam je malé dieťa, možno niekedy v budúcnosti. Už niekoľko rokov sú od seba, lebo jej po čase doplo, že je jeho matrac, nič viac. Nevravím, že takýto bude aj tvoj prípad, len si myslím, keď je starší muž dlhšie sám, má rád svoje súkromie a pokoj.
Ja nie. Pre mna 5 rokov vekovy rozdiel max. Je to ina generacia, ina mentalita a hlavne by som nemohla mat sex s niekym, kto by mi mohol byt otcom.
áno, ja by som to riskla...
ale nie hneď že sa ku mne nasťahuje, ale len najskôr ako kamarátstvo a postupne viac...
@strawberry0797 otcom by ti mohol byť len ako spoluobčan, ľudia normálne nemávajú v 17 deti..ale chápem, že každý má nejaké preferencie a to je ok.
Mne uplne unika zmysel tejto otazky, naco su ti nazory anonymov z fora. Niekto ti napise preco nie, a hned to ides vyvracat. Tak asi ho chces, tak naco potrebujes validaciu cudzich ludi. Si dospela svojpravna, my nepozname ani teba ani jeho, tak pokym neskusis nezistis ako vam to bude klapat
Ak sa na to musíš pýtať,tak asi to nie je dobre ..🤷🏼♀️..nie ??Keby tvoje srdiečko vravelo niečo iné,tak by si sa nemusela pýtať …a hlavne by ti bolo jedno aky ma vek…
Skor nie...a velmi by som si ho prekukla, lebo 2varovne signaly: slobodny bezdetny v 48r a zamilovany po usi...to nevesti nic dobre...
možno nemože mať deti, spytaj sa ho… ak ano a nemá ich tak je potom divný
@lentilka23 prečo je divný?veľa žien a mužov nechce deti, alebo sa po veľa rokoch rozídu, rozvedu, presťahujú zo zahraničia nikdy to neberiem tak, že kto nemá deti je divný.
Podstatne je to, co citis ty. Ci ta pritahuje, ci si to vies predstavit. Koniec koncov aj tak je najskor len randenie, az potom nejake dalsie vaznejsie veci, ak ste si isti jeden druhym.
Osobne v ramci kamaratskych vztahoc je jedno, kto ma aky vek, tam kludne aj 20 ci 30 rocny rozdiel nemusi prekazat, v partnerskyc to uz problem moze byt kvoli okoliu a nastaveniu aj tych ludi, ktorych sa to tyka.
Veď za vyskúšanie nič nedáš. A reči typu, že by ti mala blikať kontrolka, lebo je slobodný a bezdetný... No takto… Aj môj brat bol dlho slobodný, žiadne záväzky, zodpovednosť. A toez to prišlo vekom. S partnerkou je už 8.rok a prijal aj jej dvoch synov. Všetko klape, všetci v rodine si rozumieme. Proste sú ľudia, ktorí ako mladi netúžili po rodine, deťoch, záväzkoch. Ale rokmi sa môžu priority aj nazeranie na svet zmeniť..
@mabenn aké varovné signály? To každý 40tnik musí mať za sebou manželstvo a deti?? Môj brat tiež dlho predlho nemal nič. A teraz žije už niekoľko rokov vo vzťahu so staršou partnerkou a jej dvoma synmi. Sám povedal, že v mladosti sa necítil na záväzky, malé deti nemal v obľube. Vekom sa u neho veľa vecí zmenilo a dnes žije v harmonickom vzťahu s 2 nevlastnými synmi.
Ahoj, dopocula som sa, vraj je to na zaklade nejakej studie, ze vzorec veku podla ktoreho si muz hlada zenu je:
(Jeho vek : 2) + 8 = vek zeny
Samozrejme + - nieco.
Nevravim, ze je to na 100%, ale vychadza mi, ze nieco na tom asi bude. A podla tohto ten rozdiel nie je "prilis velky".
Za mňa je vekový rozdiel ok, ale to je veľmi individuálne. Ja si neviem predstaviť byť s rovesníkom ani niekým, kto by bol len o pár rokov starší, nedajbože mladší. Tie reči ako je podozrivé, že niekto je v takom veku sám, sú mne osobne na smiech. Pri žene by to bolo už okey🤦♀️ mal vzťah 7rokov ako píšeš, nevyšlo, predtým buď mal vzťah/vzťahy a tiež nevyšli, alebo sa do určitého veku nechcel viazať. Nič nenormálne na to nieje. Nie každý musí byť po 40tke rozvedený, alebo mať deti..
Stretli ste sa, občas ste spolu keď je čas, záleží od teba čo chceš. Kým nevieš čo chceš, treba sa k tomu tak postaviť. Aká je otázka? Či by sme šli dotoho? Veď to si musíš zodpovedať iba ty, či chceš a ako to chceš, alebo ti to zatiaľ vyhovuje tak, ako to máte.
Ja by som mu šancu dala, no nejaký čas by som ho nezoznamovala s deťmi, najskôr by som ho chcela spoznať sama. Ten vekový rozdiel môže a nemusí byť problém, poznám viac párov s vyšším rozdielom a žijú spolu dlho a vyzerajú šťastní. Skôr by som sa bala toho, že keď to už bude vážnejšie ako to budete riešiť? Nasťahoval by sa k vám, či ostanete len ako partneri bez spoločného bývania? Tri detičky,on bezdetný....neviem či by to zvládal....predsa len .... V každom prípade ti veľmi držím palce ❤️
Vek by mi nevadil. Pre mňa je horší red flag tá bývala partnerka alkoholička - 7 rokov.
Vo vztahu s takým človekom vzniká spoluzávislosť - to že to neriešil radikálnejšie rýchlejšie, ale vo vzťahu zostával, to naznačuje, že mohol byť spoluzávislý. Možno kvôli svojej pôvodnej rodine. Kontrolná otázka: Jeho rodičia boli akí - nebol niektorý z nich alkoholik? Lebo aj to by mu tu spoluzavislost vychovalo a on by uz ten vzor len dalej vo vztahoch zil, resp. zostaval by sam...
Človek, ktorý bol dlhodobo v spoluzávislom vzťahu, môže mať zakorenený pocit, že jeho hodnota spočíva v tom, že zachraňuje a stará sa o druhých. V novom vzťahu môže hľadať partnera, ktorý potrebuje „opraviť“, ktorý potrebuje aby mu veľmi pomáhal - a to naznačuje aj tvoja situácia - si mladá, rozvedená, s troma deťmi, ľahké to asi nemáš.
On sa môže cítiť nespokojne, ak budeš príliš samostatná, môže mu to začať vadiť. Lebo on tak funguje, že sa rád stará, vtedy sa cíti bezpečne vo vzťahoch.... Aj kvoli veľkému vekovému rozdielu, ale hlavne kvoli tomu pocitu bezpečia, kvoli tomu, aby si bol sty, že ho neopustiš, môže začať veľmi žiarliť. Hoc aj len na kolegov a bez akejkoľvek tvojej zamienky...
A to sa zase vratim k tej partnerke alkoholičke - ak s ňou 7 rokov žil, hoci vystrajala, ak hasil za ňou veci, tak to je presne ten priznak - nedokazal odisť, bál sa opustenia.
Spoluzávislí ľudia sú často zvyknutí obetovať vlastné potreby v prospech partnera. V novom vzťahu môžu potláčať svoje pocity a hranice, boja sa vyjadriť nesúhlas, boja sa konfliktov a „chodia po špičkách“. Ale zbiera sa v nich všetko a potom ako v sopke vybuchuje...
To nevieš dopredu predpokladať, ten človek môže byť dobry, prave pre jeho slabšie sebavedomie a silnú snahu vždy a všade pomáhať a slúžiť. Volá sa to aj syndróm pomocníka.
Neznamená to, že nemáš tomu dať šancu, maj srdce otvorené, ale naozaj toto si počitaj niekde, čo to je spoluzávislosť a že aj spoluzávislý človek musí akoby prejsť vyliečením postoja k sebe samému, aby dokázal mať zdravé vzťahy...
No Moj Ex manzel bude mat 48r a deti nema. Sme vtedy skusali a neslo , zije normalny zivot ,takze nejake cudne to Mne osobne nepride
Nemas co stratit ak ti vekovy rozdiel nevadi.
Detom ho predstavovat nemusis este …
Drzim palce😊😊
Mam partnera bezdetneho 50tnika, je uplne normalny a uprimne, vnimam to ako velku vyhodu. Autorka, malokto z vrstevnikov sa pohrnie do vztahu, kde su 3 male deti. Moj nazor. Niektori muzi vyzeraju dobre aj po 40/50 tke. Moze to mat vela vyhod pre teba. Deti uz zrejme chciet nebude/plus pre teba. Zazemie, zrelost atd...vyskusaj.
Smutný, akoze mal napriklad dlhy vztah, ktory nedopadol.
Ale ak má už deti a za sebou nejake hlbsie zmysluplne vztahy, tak je to ok.
Už sa stretávate pol roka a nič nebolo? To je podľa mňa signál, že sa beriete ako kamoši, keby tam bolo všetko čo chcete asi by sa už zblížili
Prečo skončil ten 7 ročný vzťah?
@jumama on mi povedal, že začala ,, piť,, až dva roky pred koncom vzťahu
Mám skúsenosti s troma vzťahmi, kde bol muž odo mňa výrazne starší, niekedy až viac, než popisujete Vy a ak boli vo vzťahu problémy, tak nemali nič spoločné s vekom.
@modrykonik33 áno stretávame. Ja ho k sebe nevolám a ja som v jeho byte s ním bola,ale rozprávali sme sa, nejaké náznaky z jeho strany boli,ale tak, nedala som mu 😃
Ešte k tym detom tolko - moj muz kym ma nespoznal ( a to par vztahov mal ) vobec netuzil po detoch. Nevedel si to s nikym predstavit. Nam sa to proste po 3 rokoch vztahu zrodilo spolocne. cela myslienka a tuzba spontanne krasne obom spolocne. Cize iba na okraj toho ze to ze tento pan nema deti ani nebol rozvedeny , nemeni nic na tom ze to bude super chlap. A ak vam to vsetko pojde super urcite tvoje deticky bude uz brat ako sucast vasej rodiny, ako svoje. Myslim ze hlavne riesi teba a deti uz berie ako automaticku sucast teba 🙂))
Zaujimave, styridsiatnik slobodny bezdetny je podozrivy. A aj zena v tomto veku je podozriva ked nie je vo vztahu a nema deti? Trocha predsudky, nie?

Skus. Za skúšku nič nedáš.