icon

Randenie v neistej životnej situácii

Dnes o 13:46

Zdravím,
Veľmi jednoduchá otázka - môže podľa vás muž riešiť randenie / spoznávanie žien ak je v životnej situácii, že sa ešte stále hľadá čo chce vlastne v živote robiť, resp. nie je v úplne stabilnej finančnej situácii? Povedzme strata zamestnania alebo niečo podobné?

Na jednu stranu muži veľmi ocenia keď ich chce žena aj keď momentálne nič nemajú, keď stále budujú svoj život ale na druhú stranu rozumiem aj ženskému pohľadu, že chce určitým spôsobom cítiť od muža stabilitu/istotu.

Aký máte na to názor vy?

mimachicha
Dnes o 13:55

@anonym_autor Podľa mňa to pre teba môže byť určitá priťažujúca okolnosť, hoci veľa závisí aj od veku. Ak máš viac ako 35 rokov, ľudia často očakávajú, že už máš vybudované aspoň základné finančné zázemie, vyriešené bývanie, stabilnú prácu a príjem, a tiež jasnejšiu predstavu o tom, čo od života chceš a kam smeruješ.
V opačnom prípade ťa niektoré ženy môžu vnímať ako človeka, ktorý sa ešte hľadá a nemá svoj život úplne usporiadaný a pevne v rukách. Môžu mať tiež obavy, že by si sa v prípade vážnejšieho vzťahu chcel rýchlo nasťahovať k nim alebo sa do istej miery spoliehať na ich finančnú podporu

sissy27
Dnes o 13:56

@anonym_autor stratu zamestnania nepovažujem za problém, to sa môže stať každému. Ale od dospelého chlapa by som čakala, že má vytvorenú finančnú rezervu pre takýto prípad a dotyčná to na rande nijako nepocíti.
Ale také to že "momentálne nepracujem, lebo sa hľadám" tak s tým nech ide niekam, na to žiadna normálna nie je zvedavá. Hľadať sa a rozmýšľať čo vlastne v živote chce robiť môže aj popri nejakej zárobkovej činnosti a keď to nájde, tak jednoducho zmení prácu.
A nie, nie je to o pocite stability, veď toho muža vidí žena prvýkrát, majú sa spoznávať, nechce od neho aby ju živil. Ale toto je proste nie že redflag, ale rovno celý karneval. Lenivý ufňukaný chlap. Miesto scrollovania zoznamiek a hľadania kam zasunúť nech scrolluje pracovné ponuky a chodí po pohovoroch.

anonym_349293
Dnes o 14:02

Poznám jeden prípad, kedy je muž 2 roky doma, lebo si nevie nájsť prácu, musel predať auto, býva u ex a tvrdí, že má sabbatical. Tak som mu vysvetlila, čo je sabbatical. Povedala som mu, že nech si dá život dokopy. Minimálne sa odsťahuje od ex a osamostatní sa. Toto je pre mňa too complicated.

anonym_f8a24b
Dnes o 14:14

@anonym_autor nikdy som nerandila s muzom ktory ma problemy alebo sa hlada alebo nema peniaze. Nie som.ani charita ani matka tereza. Ja na vztah potrebujem muza so zdravym sebavedomim, co sa vie minimalne o seba postarat a nie nejakeho chudobneho problemistu. Do pokladne ci vykladat tovar alebo rozvazat jedlo to moze ist robit kedykolvek. A potom je zaklad, nechlastat a negamblit.

anonym_09e412
Dnes o 14:17

Hanbila by som sa na jeho mieste a miesto randenia a zasúvania by mu mohli behať po rozume plány ,ako si nájsť a udržať prácu. Ani by nedošlo k rande, strata času. Život ma naučil. Možno naivnej žabe 19 ročnej, čo býva v detskej izbe by to nepripadalo ako problém. Ja by som sa s ním ďalej ani nebavila. Na neschopných skrachovancov , čo žijú u rodičov mám alergiu. Taktiež na zadĺžených, alkáčov a gemblérov.

grimnir
Dnes o 14:20

Ak chceš randiť, tak musíš spĺňať minimálne požiadavky. Čiže vlastné auto, bývanie, dobre zarábajúcu prácu, skúsenosti so vzťahmi a pod. Bez toho si u žien ani neškrtneš.

Najprv sa treba dať dokopy a byť v najlepšej situácii. Nečakaj, že sa ženy nad tebou zľutujú.

anonym_fef71c
Dnes o 14:23
@anonym_09e412

Hanbila by som sa na jeho mieste a miesto randenia a zasúvania by mu mohli behať po rozume plány ,ako si nájsť a udržať prácu. Ani by nedošlo k rande, strata času. Život ma naučil. Možno naivnej žabe 19 ročnej, čo býva v detskej izbe by to nepripadalo ako problém. Ja by som sa s ním ďalej ani nebavila. Na neschopných skrachovancov , čo žijú u rodičov mám alergiu. Taktiež na zadĺžených, alkáčov a gemblérov.

@anonym_09e412 Presne tak. Skrachovanec nech radšej rieši prácu ako vzťahy. Dokázať sa postarať o seba má byť priorita. A mimochodom, rovnaký názor mám aj na ženy. Čo už môže ponúknuť ženská bez peňazí, bez práce, žijúca v detskej izbe, prípadne ešte aj s deckom niekomu normálnemu? Iba ak ten zásun.

anonym_09e412
Dnes o 14:25

Taký chlap nie je ničím výnimočným. Každá máme v okolí podobných chudákov a keď už niekto hĺadá vzťah na zoznamke, si presne ten odpudivý typ, kde väčšine žien začne blikať kontrolka. Radšej by som oatala navždy sama, ako sa uspokojiť s lenivým problémovým povaĺačom. Väčšinou to neostane pri jednom hĺadaní sa, ale také typy sú pravidelne bez peňazí a práce a časti aj kombo so závislosťou, stávkovaním, fajčením.. Proste peklo.

anonym_349293
Dnes o 14:55
@grimnir

Ak chceš randiť, tak musíš spĺňať minimálne požiadavky. Čiže vlastné auto, bývanie, dobre zarábajúcu prácu, skúsenosti so vzťahmi a pod. Bez toho si u žien ani neškrtneš.

Najprv sa treba dať dokopy a byť v najlepšej situácii. Nečakaj, že sa ženy nad tebou zľutujú.

@grimnir trochu to upravím = má premiestňovadlo z bodu A do bodu B, je jedno aké, koľkoročné. Má prácu, nemusí zarábať viac ako ja, to by asi nebolo tak jednoduché, ale má stabilnú prácu a príjem je viac ako jeho výdavky a na konci mesiaca nie je v mínuse. Býva niekde - sám - prenájom, garzónka, 1i byt - whatever, len nie so spolubývajúcimi, s mamou, ex, sestrou, kamošom apd. A samozrejme, že už nejaký vzťah mal, podľa možnosti viac ako 6m a vie, čo to znamená vzťah.

grimnir
Dnes o 15:16
@anonym_349293

@grimnir trochu to upravím = má premiestňovadlo z bodu A do bodu B, je jedno aké, koľkoročné. Má prácu, nemusí zarábať viac ako ja, to by asi nebolo tak jednoduché, ale má stabilnú prácu a príjem je viac ako jeho výdavky a na konci mesiaca nie je v mínuse. Býva niekde - sám - prenájom, garzónka, 1i byt - whatever, len nie so spolubývajúcimi, s mamou, ex, sestrou, kamošom apd. A samozrejme, že už nejaký vzťah mal, podľa možnosti viac ako 6m a vie, čo to znamená vzťah.

@anonym_349293 A aké iné premiestňovadlo by mal mať? Bicykel? Lietajúci koberec? A v čom bude prepravovať nákup a deti?
S prácou to je tiež otázne. Ja osobne si neviem predstaviť, žeby žena vedela dlhodobo rešpektovať muža, ktorí nie je schopný byť živiteľom rodiny.
Vlastný byt, kde býva sám je samozrejmosť.
A samozrejme nikto nechce neskúseného panica, ktorí nevie, ako na to. Poprípade niekoho, kto ešte nemal vzťah.