Recept na šťastný a zdravý vzťah
Sme spolu už zopár rokov. Komunikácia viazne, dôvera tak isto. Máte recept na šťastný a zdravý vzťah?
Áno - komunikácia, rešpekt a dôvera. Tri ingrediencie na zdravý vzťah
Zaklad komunikacia, dovera... bez dovery nie je laska... ak sa aj pohadame na 5 minut tak si povieme co nas trapilo a preco sme vybuchli... rozpravame sa kazdy den ked prideme z prace.. a dokonca neideme nikdy spat rozhadani... vzdy si to musime vykomunikovat pred spanim.. inac by nas to trapilo zbytocne este viac
Mozno by bolo fajn keby si povedala konkretne, ze co u vas je problem.. lebo teraz ti kazdy povie svoju verziu ale aby sme mohli nadviazat na teba
@sweet20 neviem je to taký pocit vo mne. Prídeme domov z práce, ja by som sa aj rozprávala, ale priateľ sadne na gauč a až kým nejdeme spať tak má telefón v ruke. Samozrejme že som mu povedala že sa mi to nepáči. Vždy mu poviem ak sa mi niečo nepáči, že chcem aby niečo robil inak napríklad. Ale je to ako hrach o stenu hádzať. Neviem čo si mám o tom celom myslieť.
Ahoj,tiež to mám podobne som vo vztahu už 3 roky a velmi si zakladám na komunikácií,ale niekedy zbytočne ak poviem partnerovi čo mi vadí a on to najskor pochopí a aj mi dá za pravdu,ale neviem sa zmenit tiež v tom nevidím nejaký zmysel. Ak nemá úctu sám k sebe a vie že robí niečo zle no nevie alebo sa mu nechce to zmenit tak nemože mat úctu ani ku mne. Viem že muži sú mužmi a dokonáleho chlapa najdeme iba vo filme alebo len vo štastnom vztahu,ale to neznámená že aj ked je muž mužom musíme sa cítit pri nom zle. Radšej prežijem to že pojdem na dovolenku sama ako to že budem s ním sediet doma,radšej budem nosit tazky nakup sama ako ho 354567x prosit aby sa postavil a išiel mi pomoct. Prosím maj na prvom mieste seba. Ak je strom zhnitý ovocie na nom tiež nebude rast dobré.
Komunikácia, dovera a rande aspoň raz mesačne, máme spolu dieťa a aj tak si vždy nájdeme čas aby sme šli sami niekam aspoň na 2 hodiny, venujeme sa sebe navzájom.
Aha, tak u nas to tak nefunguje... my nie sme velmi na mobile... ani partner ked pride z roboty vecer... zoberie si veceru a venujeme sa uz vecer len sebe... alebo si pozrieme film.. ked sme spolu ten cas ide velmi rychlo.. niekedy sa rozpravame aj 2 hodiny a potom uz na film ani nie je cas.. 😀😀 a potom ten film stale odkladame... raz dvakrat do mesiaca nejake rande.. alebo wellness... proste cas len pre seba.. skus sa tvojho muza opytat, ze co by sa mu pacilo a co by ho zaujimalo... ved na tom mobile je, ze sa nudi.. alebo neviem co si mam o tom mobile mysliet 😀😀 my sme cely den za pc tak urcite vecer uz nechcem kukat do mobilu
Komunikácia, riešiť hádku hneď, neodkladať problémy na potom. Keď chcem niečo môjmu a vidím že počúva len na pol ucha lebo ma telefon v ruke zastavím uprostred vety a čakám kým sa na mňa nepozrie a až potom pokračujem, aj keď nemám náladu na rozprávanie počúvam a reagujem. Alebo vyslovene poviem povedz mi to neskôr, teraz sa neviem sústrediť, atď. Za mňa sa dôvera buduje cez otvorenosť, ak viem koho mám pred sebou,ako sa chová a že nemá problem mi povedať hocičo, viem na čom som. Nerada počúvam o pároch kde jeden tají to, druhý ono alebo keď mi niekto povie "on by to nepochopil", keď ťa niekto nechápe tak asi nie je vhodný partner.
Nečítala som odpovede, ale podľa mňa základ je asertívna komunikácia, dostatočná sebapoznanie (viem, čo ma robí šťastnou, čo ma baví, aké mám hodnoty, poznám svoje hranice) a vzájomný rešpekt. O vzťah sa musíte starať obaja, ak je záujem o dobrý vzťah jednostranný, tak sama zázraky nespravíš.
Keď majú o komunikáciu záujem obaja je to super a je to znakom dobrého vzťahu. Keď niečo hovoríš partnerovi a on ťa má hlboko v ..., to je už monológ, keď to robí neustále a popritom čumi do mobilu, tak nie je prítomná komunikácia ani uspokojujúci vzťah a v konečnom dôsledku, to už ani nie vzťah, len tvoja vydrž v udržiavaní monológu ☹️
Koľko máte rokov? Máte aj dieťa? Ako dlho ste spolu? Ak nemáte deti a vás vzťah vyzerá podľa tvojho popisu, tak by som to ukončila. Lebo on záujem zjavne nemá.
@janickacrazy sme spolu 12 rokov, máme 2 deti
Tak to je horšie potom. A cez víkend spolu trávite čas, venuje sa deťom, chodíte na výlety občas alebo ako to vyzerá? Intímny život funguje?
@janickacrazy cez víkend sme spolu, občas niekam aj vybehneme. Intímny život bol lepší, teraz mám pocit ako keby ani nechcel. Max raz za týždeň

komunikacia je pre mna zaklad... o dovere ani nehovorim