Rezignovala som voči práci a ľuďom v nej

2. dec 2023

Potrebujem sa len vyrozpravat. Pisala som tu davnejsie o starostiach v praci. Zmenilo sa to. Som stastnejsia. Odrobim si v praci co treba a neriesim. Na ludi tam po praci nemyslim a ani pracu v popracovnom case neriesim. Povedala som si, ze to nebude moj zmysel zivota a znechutenie z ludi ani starosti si domov nosit nebudem. Rezignovala som voci arogantnosti a nelogickosti tam. Neriesim, na hluposti tam nereagujem. Zijem pre osobny zivot. To co je po praci ma zmysel, laska, vztahy, rodina. Chcem byt stale myslienkami, i cela viac s nimi a zit zivot plnohodnotnejsi, kde su prave hodnoty. To znechutenie v praci, ktora ma bavila/bavi mi ukazalo, co je podstatne. Po praci neriesim nikoho a nic co sa tyka prace, neberiem si domov negativnu energiu, zijem zivot s radostou.

daniela2202
2. dec 2023

😊👍👍👍

anetka34
2. dec 2023

To Ti gratulujem a veľmi prajem naozaj zo ❤️.
Málokto to dokáže. A ako sa Ti to podarilo, iba tak ako píšeš, že si si proste povedala?
Ja som bola v práci kde som v podstate podstatnú časť dňa bola sama a s ľuďmi som sa s každým stretla napríklad 5 minút denne a keby ma aj niekto naštval, vždy som si povedala, že veď zatvorí dvere a neriešim. Domov som to tiež málokedy nosila.
Potom som pracovala tak, že sme boli 4 v jednej kancelárii a jedna kolegyňa denno denne praskala okolo seba a šírila negatívne emócie, intrigy a posmešky. Druhá nebola oveľa lepšia a veru som v takomto kolektíve nevedela fungovať.

autor
2. dec 2023

@anetka34 ano, bolo toho tak vela, ze som zacala byt lahostajna, jednoducho to ignorujem, neriesim a je mi to jedno...

anetka34
2. dec 2023

A si s tými ľuďmi stále v práci v jednej miestnosti 8 hodín? Ja som to v tomto prípade nedokázala. Iba v tom prípade, keď som si od takých ľudí mohla oddýchnuť. Čiže nie neustále s nimi.

autor
2. dec 2023

@anetka34 nie vzdy sme, kazdy den sa vsak vidime niekolkokrat

anetka34
2. dec 2023

Áno v tomto prípade som to dokázala aj ja.
Treba to ignorovať a nerobiť si z toho hlavu. Len keď to je 8 h a viac denne sa to nedá ignorovať. Ľutujem všetkých, ktorí sú nútení sedieť v jednej kancelárii s ľuďmi, ktorí z nich neustále vysávajú energiu.

hortenziaj
2. dec 2023

@anetka34 ja dám sluchátka a počúvam si svoje a nereagujem na nič. Čiže mne by nevadilo byt takto s niekym kto vysáva energiu (aj keď ja to nerobím preto ze mam zlých kolegov, ale skôr ako introvertovi mi vysáva energiu stále o niečom, a teda pre mňa o ničom kecať a sociálny kontakt)

simona20201309
2. dec 2023

Podvedome stresy a potláčanie hnevu je ešte horšie ako to, čo dáme napovrch. Nesnaž sa oklamať samu seba. Možno to ignorujes, ale niekde to v tebe potichu vrie. Tieto nervy sú pre zdravie veľmi veľmi.l nebezpečné. Ak je to možné, hľadaj si inú prácu. Nesúri ti to, tak pekne pomaly, systematicky. Ale odíd!

1gramofon
3. dec 2023

@simona20201309 ale ved keď sa s nimi vidí iba párx denne tak to hádam zvládne. S najväčšou pravdepodobnosťou to tak bude všade, akurát v tejto robote s ními nesedí celých 8 hod. Ja som takto 2x odišla. Keby som tie tupane videla parx za deň, tak parada

anetka34
3. dec 2023

@1gramofon Pekne aj to vyjadrila, mne z duše 😉. Presne ja som tiež kvôli tomu odišla lebo 8,5 h a niekedy aj viac sa to nedalo a slúchadlá som mať kvôli práci nemohla. V inej kancelárii sa čudovali, veď ony ich videli 3x denne pár minút, to sa dá ignorovať úplne v pohode. Ja som bola čudná, že odchádzam. Tá čo prišla po mne, veľmi rýchlo odišla tiež. Človek predsa nemôže polku svojho života tráviť s ľuďmi, ktorí sa nevedia chovať normálne.

autor
3. dec 2023

@anetka34 aj to som zazila, nastastie sa to same vyriesilo....vratila sa kolegyna z materskej na svoje povodne miesto a tu druhu presunuli inam...

autor
3. dec 2023

@hortenziaj ano chapem, ale mne sa so sluchadlami zle robi

autor
3. dec 2023

@simona20201309 vies co, vobec nie. Neriesim. Moj zivot nie su negativny vacne nespokojni ludia. Nema vyznam takto fungovat do dochodku. Moje priority su inde. Dolezite pre mna je zit plnohodnotny zivot, lebo zivot ide rychlo.

autor
3. dec 2023

@1gramofon ako si to usmevne nazvala, ale ano vnimam to podobne, niekedy sa mi az rozum zastavuje nad tou ich "logikou", inak hore niekto pisal, ze potlacam hnev, mozno prekvapivo som ziaden nikdy necitila...znechutenie a hnev asu dve rozdielne emocie

autor
3. dec 2023

@anetka34 a predstav si, ked mas taku aj nadriadenu, to uz len sa povzniest, nic ine neostava 😊

anetka34
3. dec 2023

Veď je to super, že to takto máš. Prajem Ti aby si nemusela s tými ľuďmi byť niekoľko hodín a mala pokoj. Jasné, že sa treba nad to povzniesť, keď sa to dá. Ja som sa nad tým zvykla skôr zasmiať, keď bol niekto debil a videla som ho pár minút. V duchu mi bolo smiešne, ako môže byť takýto sprostý. Ale žiaľ niekoľko hodín denne sa to ignorovať nedá, to človeka zničí. Takže je to takto fajn, ako to máš.

1gramofon
3. dec 2023

@anetka34 ja som tiež bola za divnu, ze kvôli tomu odchádzam, ale keď toto človek nerieši tak si neuvedomuje ako to ide na psychiku. V jednej robote som sa snažila mat maximum času slúchadlá, ale aj to bol problém. Všetko tej žene vadilo, už som nevedela čo robiť aby bol kľud. A v druhej som nemohla mať slúchadlá, bežne to čudo na mňa vyletelo a potom sa chcela na zmierenie objať, ako na psychiatrii. Keby som s nou nesedela v malom kancli celkom sama, tak ani neuverím, že je až taká prepnuta

1gramofon
3. dec 2023

Ja si myslím, že si spravila dobre, aj keď to niekomu príde ako potláčanie pocitov, môže to byť trochu inak. V meditácii sa človek učí prestať myslieť, akoby odkopavat myšlienky co je pre zdravie lepšie než sa uzierat (ako ja). Aj keď som vedela odhodiť myšlienku o chvíľu prišla podobná, nedokážem to zatiaľ, ale super, že tebe sa v tom darí 🙂

hortenziaj
3. dec 2023

Ja som si dakedy dala len slúchadlá ale nič nepočúvala, len pre ten efekt ze nemusím s nikým nič riešiť

aandrea9
3. dec 2023

Gratulujem k zmene myslenia 👍 tiež chodím do práce kvôli práci a mzde. A žijem po fajronte 🙂