icon

Riešenia pre problémy vo vzťahu so spoločným bývaním

2. nov 2025

Ahojte,
s priateľom sme spolu už 4 roky a teraz sme sa pohádali kvôli niečomu, o čom som si myslela, že sme už dávno dohodnutí. Už na začiatku vzťahu sme sa rozprávali o tom, že by sme chceli vyskúšať ísť bývať do zahraničia — nie natrvalo, skôr len na určitý čas, aby sme mali takú životnú skúsenosť a vedeli zhodnotiť, kde sa nám žije lepšie.
Ja som hovorila, že by som chcela ísť do teplej krajiny niekde v Európe (Španielsko), on zas spomínal, že by chcel ísť niekam k horám, pretože nemá rád, keď sa vela poti (Rakúsko). Myslela som si, že sme sa dohodli na tom, že najskôr vyskúšame chvíľu bývať tam, kde chce on, a potom chvíľu tam, kde chcem ja (napríklad na pol roka).
No teraz prišiel s tým, že on si to vo svojej budúcnosti vôbec nevie predstaviť a nechce sa ani na tri mesiace sťahovať od rodiny ďalej ako do toho Rakúska. Sama tam ísť nechcem, pretože som si to predstavovala tak, že tam pôjdeme bývať až vtedy, keď budeme mať deti (táto téma už tiež bola na stole – dohodli sme sa, že asi tak o rok alebo dva). Vzťah na diaľku u nás neprichádza do úvahy.
Ako z tejto situácie „vyklučkovať“? Myslela som si, že najlepším riešením bude kompromis – chvíľu tam, kde chce on, a chvíľu tam, kde chcem ja – ale on nechce pristúpiť ani na to. Existuje ešte nejaký iný kompromis? Pretože ani jeden z nás sa nechce vzdať svojho sna.
Ďakujem za pomoc. ❤️

Strana
z2
rorino
4. nov 2025
@anonym_autor

@luccys Tak jasné, že by som nesadla slepo do auta a nešla rovno tam. Ale tým, že je to môj sen, snažila by som sa všetko prispôsobiť tak, aby to vyšlo. Máme to šťastie, že obom z nás práca umožňuje home office, ktorý môžeme robiť aj zo zahraničia. Navyše, zhoda okolností je, že moja teta vlastní nehnuteľnosť v Španielsku, ktorú by nám vedela prenajať. Po anglicky sa obaja dorozumieme, takže na začiatok by angličtina a základy španielčiny na pol roka úplne stačili. Ostatné veci by som sa tiež snažila prispôsobiť. No nie je to niečo čo sa ide hneď diať, nemám presný dátum, takže áno zatial to je iba sen.

@anonym_autor Keď máte rtakúto možnost,ale partner to nechce,asi kompromis nenájdeš.Uz teraz ti dáva najavo,že buď ti,čo chce on,alebo nič.A je blbosť čakať,kým budú deti a potom ísť.Skor rozmýskaj,či vyberaš správneho otca svojim deťom😉

Strana
z2