icon

Riešenie finančných sporov vo vzťahu

19. apr 2025

S priatelom sme obaja po 30-ke, neustale by chodil na vylety. Ja tiez rada chodim ale staci mi 2-3 x za rok. Proste v lete, kazdy mesiac by najradsej chodil a vela sa hadame kvoli tomu. Proste je mi vela dat kazdy mesiac (v lete) 200-300€ na par dni. Tento rok mame 2 dohodnute dovolenky + mensie vylety v okoli. Máme odlisne nazory, najradsej vsetky peniaze by minul na dovolenky...neviem co robit, kompromis nepomoze.

Strana
z2
siska53
19. apr 2025

Tak sa dohodnite, na ktore pojdete spolu a na ktore pojde on sam alebo s niekym inym.
Mam kamosku, ktorea chodi aj s frajerom, aj bez neho len s kamoskami, napriklad...
A ak ste uz po 30tke, kolko spolu chodite? Deti neplanujete?

marca12
19. apr 2025

Mam takehoto kamosa. Kazdy vikend niekde na turistike,vylete. V 46 rokoch nema ani cent usporene,ked ide do minusu poziciava si peniaze od matky....takto ziju ludia,ktori vsetko rozflakaju a nemyslia na buducnost. Ja by som nedokazala zit s clovekom,ktory vsetko minie.

kristinka92
19. apr 2025

@siska53 No podľa mna by nemal chodiť ani sám, ak ma na konci mesiaca nulu na úcte. Nepríde mi fér aby jeden z partnerov setril, myslel na budúcnosť a druhý užíval. Potom ona bude davat 20% potrebných na bývanie zo svojho a dofinancovavat každý mesiac splátky zo svojho lebo panko potrebuje ist na výlet?

siska53
19. apr 2025

@kristinka92 Tak, to uz je na nom.. len to si uz ona musi zvazit, ci je to pre nu partner do buducna.. a mali by sa vazne porozpravat, co ked pride rodina, ako to bude

ibatanecnica
19. apr 2025

@siska53 ktozvie ci on aj planuje rodinu v buducnosti. Su ludia ktori rodinu deti nechcu a ziju pre seba. Nemusia potom tolko setrit.

mogaa
20. apr 2025

Veď mu normálne na rovinu povedz že finančne ti to je veľa...každý mate iný príjem a zrejme aj iné náklady, rovnako ako aj priority...

ahhola
20. apr 2025

Mozno mate obaja ine tuzby... Ty uz by si prijala dietko a tak ta vylety obtazuju, on by ho mozno tiez a tak chce pocestovat, dokedy babo nie je. Chlapi si myslia, ze s deckom uz nikam. Skus ho tahat na miesta, kam chodia mlade rodiny, mozno sa uvedomi, ze rodicovstvo nie je koniec zivota a babence cestuju aj letecky. ✈️

lenkakravcova
20. apr 2025

V takom veku už treba míňať peniaze do dieťaťa, nie na kazdomesacne dovolenky.

sidicek
20. apr 2025

Každý to ma inak , mne je tvoja norma malo, my chodíme stále niekde a určite by som nesedela doma ,kvôli partnerovi.Zas na druhej strane, nie všetky výlety sú financne nákladné, Ved bicykel ,turistika ...tam skoro nič neminies a si na výlete.

mk1111111111
20. apr 2025

Ty si viac sporovliva, on si rad uzije vylety. Neviem, ci to bude dobre fungovat. Pridu deti, penazi bude menej, ci sa dokaze prisposobit? , hod s nim debatu, lebo to bude kamen urazu v buducnosti

ibatanecnica
20. apr 2025

@lenkakravcova nienl kazdy ma potrebu mat deti

lenkakravcova
20. apr 2025

@ibatanecnica ak teda nejaké plánujú.
Ak nie, tak potom neviem prečo by riešila že nie na dovolen ky - v podstate okrem nehnuteľnosti a dovoleniek by nemali kde dávať peniaze ak by nechceli deti.

ibatanecnica
20. apr 2025

@lenkakravcova mozno iba ona planuje

martinadomianova
21. apr 2025

Môj človek. Tiež by som najradšej chodila kade tade a veľa chlapov nemá pre to pochopenie. Ale ako vidím, tak ani ženy. A vo vzťahu zase treba aj nejaké tie kompromisy urobiť. Tak buď ho pusti samého alebo si nájdi chlapa, ktorého to extra nebaví.

bonboniera
21. apr 2025

Bože toto sú zas názory 🫠 keď nie si ochotná predrbat každý mesiac 300€ na výlet na ktorý nechceš ísť, si zgrlos, keď sa nechceš každý mesiac naťahovať po výletoch si nudná, keď nemáš/nechces deti tak okrem výletov/nehnutelnosti nemáš kam dávať peniaze 🤦‍♀️

Autorka, očividne nie ste kompatibilní co sa týka plánov finančných a trávenia času. Porozpravajte sa o plánoch do budúcna, lebo ak frajer žije tak ze všetko preflaka na výlety a nič mu neostane, takeho asi do života nechces.

margotka17
21. apr 2025

@zmrzlinka2021 no pre koho ako. Možno nemá tak vysoký príjem, aby po zaplatení SIPO poplatkov, poistiek, mobilu, údržby auta, drogérie, stravovania, jej ešte ostávalo toľko, čo by mohla minút tých 300 € na výlet mesačne a ešte niečo odložiť do budúcna, ak má napríklad sen o rodine a domčeku.

zmrzlinka2021
21. apr 2025

@margotka17 je to vec priorít. Domček môže byť len ak na to mám. A mať na to znamená aj žiť, spoznávať, cestovať.

Strana
z2