icon

Riešenie konfliktov s neschopnou kolegyňou v práci

21. nov 2024

ahojte ženy, uz velmi dlho som tu na MK nebola ale v minulosti ste mi tu viackrat dobre poradili.
Pred tromi rokmi som nastupila do novej firmy kde mame nastarosti spracovanie administrativnej agendy, objednavok faktur a podobne,rok po mne nastupila aj nova kolegyna zhodou okolnosti moja suseda a spoluziacka zo zakladnej v jednom.Zo zaciatku sa jej v praci darilo , ked nam prisli nove usmernienia a postupy na ktore sme boli vsetky preskolene ona to chapala (aspon sa tak javilo) najviac lenze ked sme uz mali tie nove postupy realizovat v praxi uz to bolo horsie.Na vsetko ale ze uplne na vsetko sa ma chodila pytat aj ked postupy mala vytlacene presne bod za bodom ako sa to ma spracuvavat, samozrejme moj argument ze pre mna je to rovnako nove ako pre nu nezaberal a vrchol bolo ked raz spracovala jednu objednavku v systeme tak zle ze prisla brutal reklamacia a sef si ju zobral na koberecek, s placom mu vysvetlovala ze ona tomu proste nerozumie tomuto novemu postupu a programu v ktorom robime ze jej to nejde tak absolvovala skolenie opatovne,.Z tohto druheho skolenia uz prisla ako hviezda ze konecne vsetkemu porozumela že už chápe to co nechapala doteraz a ze uz jej to pojde od ruky. Toto nadsenie samozrejme trvalo len kym neprislo spracovanie prvej zahranicnej objednavky to ale uz prisla za mnou ze ma chce velmi pekne poprosit ci by som to nespracovala za nu lebo konkretne toto nemali na skoleni a ona ked to domrvi zase ako naposledy uz ju asi vyrazia,povedala som jej ze toto sme na skoleni urcite mali máme k tomu aj postup ale neustale uz pomaly s plačom mi tam vysvetlovala ze ona to ešte nemá tak uplne navnimané a bojí sa toho že mi bude strasne vdacna ked toto spracujem, ta som jej povedala ze ja to nespracujem ale ze nech po praci ostane dlhsie a spracujeme to spolu ze jej budem radit,tak dve hodiny zabralo kym sme to spracovali ale podarilo sa )..za spracovanie objednavky dostala od sefa pochvalu, ze vidi sef ze to konecne pochopila ...toto sa udialo tri mesiace dozadu odvtedy uz bola za dalsimi dvoma kolegynami ich takto prosikat nech za nu spracuju jej zalezitosti,obe ju poslali do haja,tak to jednoducho nespracovala, samozrejme zas reklamacia zase pruser, ze ona si to v systeme nevsimla, hrala to nato ze jej padol server a neviem co ešte , samozrejme sef jej to nezhltol, tak uz jej stiahli aj zplatu, no a teraz v pondelok som mala dovolenku pocas ktorej som si naplanovala aj prehliadku u gyn, samozrejme ked idem do ordinacie vypnem telefon, po prehliadke ked som vysla von a zapla telefon mala som od nej 14 neprijatych hovorov, tak volam nazad ze ci horí alebo co sa deje, tak mi z plačom vola z toalety ci odkial ze zas ma tu strasnu objednavku na spracovanie ze ona to nevie, a ze jej musim pomoct inak ju uz sef vyrazi, ze ona vie ze ja sa viem doma pripojit do nasho systemu ze mi do emailu posle vsetky podklady a musim to spracovat ja za nu lebo ona nemoze prist o miesto, hovorim jej ze poprve ja mam dovolenku ja nezabijem pol dna spracovanim niecoho co ani nemam spracovavat kedze to prislo jej, ma to rovnako v naplni prace ako ja, a ak tomu nerozumie nech ide za sefom nech jejto vysvetli teda ešte raz, a viete co sa ozvalo?..ze ci som uz totalne dementna ci nerozumiem ze ked ona pojde za nim s tym ze po tak dlhej dobe tomu stale nerozumie aj napriek dvom skoleniam ze ju uz fakt vyrazi?..a to zz na mna zvysila hlas..že co na tom pre boha nechapem..ze co som to za kolegynu a za cloveka ked neviem pomoct v nudzi..tym ze zacala po mne ziapat som automaticky zlozila telefon, a nereagovala som ani na ospravedlnujuce sa smsky a dalsie telefonaty ktore som nedvihla, na druhy den som prisla do prace, sef vytoceny, kolegyna zrútená, a predstavte si ze ta jedna z kolegyn co ju poslali do haja o com som pisala vyssie ked bola za nimi s tym istym, mi v kuchynke pucovala zaludok ze ci to fakt som jej nemohla pomoct chudatku ze sef na nu nakrical nenormalne...a ze nevie co teraz s nou bude..že si myslela ze sme lepsi kolektiv a ze si pomahame...tak napiste mi na toto zeny vas nazor prosim..

Strana
z2
tamitamitami
21. nov 2024

Si úžasná kolegyňa, ostala si v svojom voľnom čase a ukázala jej celý postup. Aj napriek tomu že by to mala ovládať keď mala 2 školenia.
Viem že mi niečo robí problém tak si napíšem presný postup aby som sa vedela nabudúce pohnúť. To že ona nemá záujem na sebe pracovať alebo nájsť spôsob ako sa veci naučiť nie je tvoj problém.

Ja by som tiež bola ochotná raz riadne celý postup vysvetliť, druhý - tretí krát pomôcť/skontrolovať či to spravila dobre. Ale teda určite by som za nikoho nerobila robotu a už nie vôbec v svojom voľnom čase.

V dnešnej dobe si človek vie pomôcť rôznymi spôsobmi, keby sa posnaží určite by to spravila.

deti95060810
21. nov 2024

@koniarova kdeže odíde... stane sa všetkým šéfka... 😀
tak to na sk chodí - čo tupšie to sedí na vedúcej funkcii.

vilma7
21. nov 2024

Mala.si jej len vklade povedal, ako a koľkokrát si jej už pomohla. Vybavené.
A dotyčná ešte nepochopila ze tam asi nemá čo robiť? Keď to raz neviem, tak neviem...nájdem si inú prácu.

h2
21. nov 2024

Kolegyňa absolvovala školenie, potom sa chodila neustále vypytovať, pomáhali a radili ste jej, potom niečo skazila, tak absolvovala školenie znova, potom si sa jej ty po pracovnej dobe venovala 2 hodiny, kde si jej všetko vysvetlila a urobila spolu s ňou... Ak to po tom všetkom nie je schopná robiť, tak akože pardón, ale v tom prípade je jej výpoveď viac než opodstatnená. A ty absolútne nemáš mať prečo nejaké výčitky, že si JEJ prácu neurobila v čase svojho osobného voľna.

rorino
21. nov 2024

Ty si tej kolegyni mala vyčistiť žalúdok,že ona bola prvá kto tej kolegyni odmietol pomoc a ty si si z nej vzala príklad.Raz pomôcť,ok,ale toto by sa ťahalo neustále dookola Ak bude dusno,choď za šéfom a porozprávaj sa s ním Že ty nie si somár,čo bude robiť za iných a ešte aj hubovú za to dostávať

rorino
21. nov 2024

@koniarova aj keby ti nadala do dementov?

rozculena
21. nov 2024

@koniarova neodíde,lebo ty by si jej stále pomáhala

koniarova
21. nov 2024

@rozculena ja by som ju to naučila. 😂

marcellka32
21. nov 2024

Keďže absolvovala 2 školenia a nechápe aj tak, tak žiaľ nemá na to, aby túto prácu vykonávala a to by mal byť aj dôvod jej prepustenia...nejake psychické vydieranie nedajbože nadávanie to už vôbec nie

rozculena
21. nov 2024

@koniarova pochybujem,ani 2 školenia nepomohli,ani vysvetľovanie od autorky

autor
22. nov 2024

@koniarova pomohla som a nie raz, ona je taka ze jej ked nieco vysvetlite tak hned potom ona uz vsetkem 100% rozumie, a uz jej to jasne , ešte sa chyta za hlavu ze ahaaa takto to ma byt, jasnee uz chapem..potom pride prax a zrazu nevie nic, pri tom na skoleni mame pripady len z beznej praxe, na tom sme sa ucili..

autor
22. nov 2024

viete ja jej rozumiem ze tu pracu potrebuje, zijeme na vychode kde takto dobre zaplatena praca aku robime my sa nenajde len tak..vlastne skoro vobec, ale ta praca je dost naročna-adevkatne k vyske mzdy, a treba vela rozmyslat, dodrziavat striktne postupy a podobne..samozrejme ked sme teraz presli na nove postpy a novy system ktory je tazsi ako bol ten predtym aj mzda sa nam zvysovala..

rorino
22. nov 2024

Jednoducho máš šikovnú kolegyňu,zahrá na city,odrobia to za ňu iní a ona má za to dobre zaplatené.Jedna vec je niekomu pomôcť,ale keď vidíš ,že je to zneužívané,tak ten blbec by si bola ty a nie ona,že to nevie pochopiť.

Strana
z2