Riešenie konfliktov s partnerovou matkou: Rady a skúsenosti
Prosím Vás, neviem či ja som už divná, ale chcela by som počuť Váš názor. S partnerom máme 2 ročného syna a svokra stále vyžaduje, aby tam partner chodil každý víkend buď sobotu alebo nedeľu, samozrejme s jej vnukom. Za celé 2 roky sme nemali víkend pre seba, nás troch ako rodinu. Vkuse mu mama vypisuje, kedy uvidí malého, leze mi to na nervy. Nerešpektuje niektoré veci, ktoré poviem, preto jej nechcem dávať moje dieťa ešte. Musela som už aj zakročiť, lebo ho začala manipulovať. Cez týždeň chodí priatel neskoro z práce, sme málo spolu a ja mám cez víkend rada aj kľud a chcem aby sme trávili čas aj spolu ako rodina. Jeho mama je veľký generál a keby jej povedal, že nepríde a neuvidí vnuka jeden víkend, bol by prúser na svete. Mysli si, ze vsetko sa toci okolo nej a syn jej bude s nasim dietatom vyplnat program cez vikend, lebo ona nefunguje s muzom. Ja sa s našimi vidím každý druhý víkend. Chcela som to striedať, jeden víkend jedna babka a dedko jeden deň, druhý by sme mali pre seba. Ďalší víkend by sme šli k druhej rodine, ale neprešlo. Každý víkend riešime jeho rodičov. Teraz zrazu začal tlačiť, že bude tam chodiť aj cez týždeň so synom. Som na materskej a som proti tomu. Priateľ totiž nevie byť ani sam s dieťaťom, vkuse by behal len za mamickou, aby uspokojil jej túžby a potreby. Už som povedala, že nevedia prestrihnut pupocnu šnúru. Jeho mama je až príliš naviazaná na synov a keď sa jej narodilo prvé vnúča, ešte sa to zhoršilo. Kazdy vikend musia k nej chodit na obedy. Je až posadnutá malým a nechce sa zmieriť s tým, že jej syn už vyletel z hniezda.
@michaelaaa02 už keď je to v takomto stave, že už ani s tebou nechce ísť von, aby nebol na tebe nalepený, ale na mamičke očividne byť môže. Tak by som mu dala na výber buď ty a syn alebo mamička. Iné východisko nie je. Lebo si myslím, že to bude len horšie, že sa to nezlepší. A tvoj syn nebude mať pekné spomienky na otca, že niečo spolu robili, niekam spolu išli. Alebo vy ako rodina pekne spolu. Všetci traja. Ale to, že bol večne nasačkovaný u svojej direktívnej babky. Veď tvoj partner v podstate na vás oboch kašle a uteká za mamičkou.
@hugoboss1923 to je teda ale riadny blud. Nemusi to tak byt
Tvoja svokra je ako cez kopirak s mojou mamou, az na to, ze ona nema problem s mojim otcom, ale tiez si nieco kompenzuje.Nastastie my sme s manzelom jednotni a zhodneme sa, ze musia byt iste hranice. "Vdaka" tejto jednotnosti ale mame zle vztahy s nasimi, co mi ale vadi ozaj menej nez to, aky dopad by mali na nase deti a na nas vztah s detmi...
@autorka v svetle novych informacii ktore pises sa to zas otaca - uz si ani nemyslim ze je vas hlavny problem svokra a to ze on tam stale chce byt. Vas problem je vas vztah. Aby on s Tebou nechcel travit cas? Aj pomimo casu s mamou... Ani ist von ako rodina? Podla mna mate vazny partnersky problem. A az za tym je problem s mamickarenin a svokrou.
Ved vy spolu ani vobec nie ste, podla toho co pises on o Teba ani nejavi zaujem ako o zenu (prepac ze tak narovinu pisem). Zijete vobec spolu intimne? Takymto stylom? V com fungujete ako partneri, okrem toho ze prespavate v rovnakom byte? Ked hovoris ze s Tebou ani nechce byt? Z toho co pises mi to fakt pride ze uteka z domu a od Teba lebo s Tebou nechce byt. A mozno navyse chce travit cas s malym ale u jeho matky to je jednoduchsie (pre chlapa, logicky) lebo sa o vsetko popri malom dietati postara.
@colsami problém je v tom, že on mi povie, že cez týždeň sme spolu, cely tyzden. Ako spolu? Že chodí večer neskoro domov z práce? Celý deň som na malého sama a on príde až cca o 19tej domov? Naje sa, osprchuje, chvíľu sa povenuje malému a musí znova pracovať z domu? Tak sme spolu? A príde víkend a on mi povie, že je so svojou rodinou (mama, otec, prip.brat) málo? Pri tom tam chodí každý víkend, jeden deň vo víkende... nehovorím o tom, že chodí ešte svojej babke, dedkovi pomáhať na dom, aj tam musíme chodiť... A vyčíta mi, že nie som prorodinná? Len mu dám príležitosť, aby s malým šiel sám von, aby si budovali vzťah ako otec a syn a on hneď volá mame ci sa nestretnu, lebo byva kúsok od nás... proste mi to vadí, lebo ja s nim cez týždeň poriadne nie som a príde víkend a už riešime jeho mamu vkuse, všetko sa toci okolo nej... a žijeme intímne, ale stále porovnáva ako jeho kamaráti vkuse chodia babkam s deťmi a na cele víkendy... minule sa ma nasi opýtali ci si niekedy nechceme spraviť víkend aj pre seba, či nie sme z toho unavení... veruže ja som...
Mate divny vztah . Nepovedala si ako dlho ste spolu stale len tie dva roky ( kolko mà vase dieta ) a pred tym bolo co ? Ste spolu nezili netravili ste vikendy? Dieta ste stihli kedy vyrobit ked bol kazdy vikend u mami ? Cez tyzden? Toto nie je nic nove unho . Z tych malo informacii co si dala to znie Akoby ste pred dietatom ani neboli pár. A teraz to posobi ze ste spolu len koli tomu dietatu a on nechce byt stebou ako partner len spolu zijete prezivate cez tyzden a potom uteka k mame Lebo tam sa citi “ doma.” A kde je potom laska ? Ale si aj protirecis pisala si ze nikdy ste za 2roky neboli nikdy cez vikend ako Rodina vy 3 no potom v inom komemte ze ste boli na predlzenom vikende a potom to chcel mame vynahradit s malym cez tyzden . Fakt zvlastny par ste sorry . Ale mas pravdu nie je moc s tebou nemate ten kvalitny cas sami pre seba a moze za to on nie jeho mama. Jeho priorita by mala byt jeho rodina = ktoru mà teraz s tebou .
@colsami ešte ma udivuje, že sťažuje sa, že nie je s malým ani sam... tak nech nejde babke a nech ide s nim von, nech ho zoberie niekam... a keď potrebujem doma porobiť alebo navariť doobeda a poviem nech ide s malým von, hneď vola mame ci sa nestretnu vonku... pri tom su dohodnuti trebars na nedelu, ze prideme, ale on nevydrzi a vola ju aj sobotu... to ju vkuse musí mať pri riti?
@miadi sme spolu cca 5 rokov a nás syn má 2 roky. Jeden predĺžený víkend v roku, to ako keby ani nebol. Pred tým chodieval mame, ale stalo sa, že občas vynechal víkendovú návštevu. Vtedy bol oheň na streche už. Na mňa sa mama nikdy nehnevala, keď som povedala, že neprídem, brala to tak, že som dospela a už mám tiež svoj život, brala to v pohode, ved pridem dalsi vikend. Ale niekto si to chce vynútiť manipuláciou, hraním na city a oduvanim sa. Ale takto to asi u nich fungovalo.
@michaelaaa02 ak toto tolerujes 5r a ešte si s takým mamičkárom spravíš aj dieťa, tak tebe asi tiež niet pomoci… čo si akože vlastne cakala? On prežíva všetko podstatné v živote primárne s mamou a teba pri troche zveličenia využili ako maternicu, vdaka ktorej majú vnuka a syna… Len pre zaujímavosť - planujes s nim aj dalsie deti, aby mal syn súrodenca?
@mirkam3 nie, už som sa poučila...
Niekedy zeny toleruju Urcite veci vo vztahu krore im nevyhovuju no potom ked sa ten vztah posunie do stadia ked su uz rodicia a maju dieta. Tak tie veci uz sa nedaju tak tolerovat a vadia viac ako pred tym. Treba najst zmenu Tak aby ste obaja boli spokojni . Jeden vikend tvoji rodicia druhy jeho dalsi vikend len vy spolu atd. A tie reci co robia jeho kamosi a ich rodiny by mà nezaujimali s nimi nezijes. Kompromis je o tom ze obe strany su spokojne nie len jedna . A ked chce byt viac s malym Sam tak Si naplanuj vecer stretko s kamoskou pojdes na kavu a on nech maleho okupe a da spat nech sa reallzuje. Snad nebude mamu volat k tomu ?
@miadi no ja by som sa stavila, že aj k tomu by si ju zavolal. Ja mám z toho celého pocit, že on sa bez matky a jej názoru nepohne.
@michaelaaa02 "stále porovnáva ako jeho kamaráti vkuse chodia babkam s deťmi a na cele víkendy... "
Len kamarati s detmi alebo aj s partnerkami? Ja by som mu teda navrhla, ze to mozete skusit u Vasich, ak by to tebe vyhovovalo viac.
My napr. travime vikendy aj u nasich aj u muzovej maminy, a aj v ramci navstevy sa da na chvilku vybehnut na prechadzku ci bicykle len ako "nuklearna" rodina a potom zase stravit napr. obed ci veceru ako sirsia rodina. Ja som im vdacna, ze pripravia obed a teda mam paradoxne viac volneho casu na rodinu...

@evansova práveže ma volá... ale mne sa každý víkend nechce chodiť k nej a sedieť tam pol dňa... niekedy ide priateľ sám s malým... máme aj svoju domácnosť, kde treba porobiť veci... cez týždeň nemáme veľa času na seba, keďže chodí neskoro z práce a som na maleho sama... príde víkend a už rieši návštevy... a po novom už ani so mnou nechce ísť von a s malým cez vikend, že on nebude na mne stále nalepeny... on chce ísť sám s malym... ale viem kam ho nohy budu ťahať... za mamou, lebo byva kúsok od nás...