icon

Riešenie nezhôd v manželstve

12. okt 2025

Manzelia sme 16r, no cim dalej tym viac zistijem ze sme kazdy uplne niekde inde. Mame 3 deti a rozdiely sa zacali ulazovat pribstavbe domu. Nezhodneme sa v nicom, vo výchove, nemame spolocne konixky, zaujmy, smerovanie. Poslednu dobu si uvedomujem ze aj rozdielne vzdelanie je dost velky problem, ja mam vs druheho stupna, on ucnovka s mat. ma tazku manualnu pracu. Podla neho ja neviem co je robota a mne zacina vadit ze nema prehlad, nesnazi sa ist s dobou. On sa neciti dobre medzi mojimi znamymi a ja medzi jeho. Podobne jeho rodina ma berie. Doma sa snazi okolo domu, nakupy, povysava, pozmyva, umyje riad, da prat (to vsetko robim aj ja, nieze vyslovene len on), no o deti total nezajem, su tak su, vychovaju sa same. O mna tiez, no i o vztah sa treba starat, vo mne sa nieco zlomilo, vsetko sa vytratilo, nic prazdno, strasne len na materialno, peniaze. Nic ine ho nezaujima, výlety, aktivity s detmi.Doma sa nema s nami o com porozpravat. S detmi zabity cas:(

Strana
z2
anonym_fc8ae9
12. okt 2025

a teraz co? carovny prutik co by to zmenil? na zaciatku vztahu vas co k sebe pritahovalao? aka bola vec do kt si sa u neho zamilovala? neda sa na nej zapracovat? ako manzelia mate aj cas len jeden na druheho-bez bavenia sa o detoch,dome peniazoch? pracujes ty na vztahu a skusas zapajat aj jeho? ak ano a nic-hold cas to ukoncit

barka1
12. okt 2025

Škoda, že si to zistila až teraz. Tak už len vychovat deti a ked odidu z domu, odist a žit každý sám.
Rodinu by som kvoli tomu nerozbijala.

pribinak
12. okt 2025

A to si zbadala az teraz? Keď máte 3 deti?

On iný nebude. Proste nemá kapacity

euka210
12. okt 2025
@pribinak

A to si zbadala az teraz? Keď máte 3 deti?

On iný nebude. Proste nemá kapacity

@pribinak zase by som tak neurazala...mam tiez vs a manzel ucnovku s maturitou a tazku pracu. 3deti, DR na dedine.
Sme spolu 15r a detom sa venuje, aj vylety, ale aj spolu praca okolo domu, zvietat. Ale je pravda, ze nie je materialny typ, peniaze su len prostriedok, zaklad je rodina a spokojmost.
Stavba domu co tak pocuvam, preveri vela manzelstiev a je to zatazove obdobie.

euka210
12. okt 2025

@anonym_autor a co vas potom pred 16r spajalo? Lebo my sme podobne ako vy, ale nase zaujmy ostali v podstate rovnake...ked sme predtym mali radi prirodu a vylety, tak to sa rokmi nezmenilo.

anonym_5d96a8
12. okt 2025

fuha, to ta obdivujem, vydrazt 16 rokov...ja mam VS a s ucnovkarom by som nebola

anonym_2c3a99
12. okt 2025
@anonym_5d96a8

fuha, to ta obdivujem, vydrazt 16 rokov...ja mam VS a s ucnovkarom by som nebola

@anonym_5d96a8 žiadna vš nezaručuje vysoké IQ či EQ

autor
12. okt 2025
@euka210

@anonym_autor a co vas potom pred 16r spajalo? Lebo my sme podobne ako vy, ale nase zaujmy ostali v podstate rovnake...ked sme predtym mali radi prirodu a vylety, tak to sa rokmi nezmenilo.

@euka210 skusala som sa presne na to nastsvit, na tie zaciatky. Ked sme nemali deti, chodili sme po vyletoch, lyzoval, hraval hokej, plaval, s detmi nic, to je pre nho zabity cas, vsetko stoji peniaze, nechcem od neho luxusne dovolenky, ani obycajnu opekacku na dvore s nimi, co nezorganizujem ja, tak nic, a ked ide tak je otraveny, my sme pre nho len minaci penazi, deti nezapaja do nicoho, najradsej si robi vsetko sam, ziadne kino, ziadna kofola, ziadna pizza, len doma sediet, ziadne navstevy ani k nam, ani my nikde. Oslavy narodenin deti s kamaratmi naco, vsetko len prepocitava cez prachy. Ja si nemyslim, ze chcem nejake hory doly od neho.

doriiis
12. okt 2025

A ty sa divis, že o teba nemá záujem? Však ty ho máš za podradný druh. Pani vzdelaná a on len ucnovka s maturitou. A ty vieš ako ťažko pracuje on? On má akú prácu? Ty máš akú prácu?

anonym_5d96a8
12. okt 2025
@anonym_autor

@euka210 skusala som sa presne na to nastsvit, na tie zaciatky. Ked sme nemali deti, chodili sme po vyletoch, lyzoval, hraval hokej, plaval, s detmi nic, to je pre nho zabity cas, vsetko stoji peniaze, nechcem od neho luxusne dovolenky, ani obycajnu opekacku na dvore s nimi, co nezorganizujem ja, tak nic, a ked ide tak je otraveny, my sme pre nho len minaci penazi, deti nezapaja do nicoho, najradsej si robi vsetko sam, ziadne kino, ziadna kofola, ziadna pizza, len doma sediet, ziadne navstevy ani k nam, ani my nikde. Oslavy narodenin deti s kamaratmi naco, vsetko len prepocitava cez prachy. Ja si nemyslim, ze chcem nejake hory doly od neho.

@anonym_autor prepac, je to totalny magor....a ty to vies, skus sa zariadit co mozno najlepsie bez neho, pokial sa da...on uz iny nebude, bude to len horsie

joesvk
12. okt 2025

Keď ti nezakazuje, tak rob program s deťmi sama.
Čas ukáže, či ti to bude vadiť natoľko,aby si riešila rozvod .

belllinka
12. okt 2025

Ja iba nechapem, naco 3 deti? 🤔 Ved uz pri prvom si musela vidiet, ze nema zaujem.

simona20201309
12. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor a to všetko si si uvedomila až keď sa zjavil pan dokonalý však? Doteraz ti to až tak nevadilo

anonym_a38c99
12. okt 2025

Vam svadbu dohodli rodicia ci ako? O com ste sa rozpravali pred svadbou? Podla mna ten rozdiel musel byt vzdy.

simona20201309
12. okt 2025
@belllinka

Ja iba nechapem, naco 3 deti? 🤔 Ved uz pri prvom si musela vidiet, ze nema zaujem.

@belllinka 3? Ja nepochopím ani jedno.. presne s takým som sa rozviedla a deti som s nim nechcela kým som nevidela že ma snahu zmeniť sa. Nemal snahu.
Takže pani vzdelaná ma síce vzdelanie, ale to je tak všetko a na Slovensku by si aj ten muž s ucnovkou pokojne urobil VŠ, ak by chcel.

maryetta
12. okt 2025

Nevysiel mozno z takej rodiny? Kde neboli vylety. Oslavy a pod? Proste on tak vyrastal on je tak zvyknuty.
Treba si vsetko odkomunikovat.
Prichadzaju nove situacie. Nove zmeny... riesenie novych problemov. Tak musi ano musi pristupit aj on. Ale... asi je to uz aj v tom zvyku.

shinon258
12. okt 2025

@anonym_autor ako ak ste spolu 16 rokov, máte 3 deti, predpokladam, že to nie je zas také hrozné ako to vykresľuješ. Ak robí ťažkú manuálnu prácu, ale stále sa postará aj o domácnosť, tak je lepší ako xy iných chlapov. Mne príde, že je proste unavený, preto sa mu nikde nechce a cez voľno je najradšej doma. Poznám to podľa seba

autor
12. okt 2025
@doriiis

A ty sa divis, že o teba nemá záujem? Však ty ho máš za podradný druh. Pani vzdelaná a on len ucnovka s maturitou. A ty vieš ako ťažko pracuje on? On má akú prácu? Ty máš akú prácu?

@doriiis nie tuto krivdis, on sa prvy zacal navazat do mojej prace a pohrdat. V zivote som sa nepovysovala, ani mu nedala pocitit, praveze na zaklade toho jeho spravania mi to postupne zacalo dochadzat.A ano viem aky ma prácu, napisala som ro hned v uvode ze ma tazku fyzicku pracu, prscuje na smeny a vzdy som na nho brala ohľad v tomto

simona20201309
12. okt 2025
@shinon258

@anonym_autor ako ak ste spolu 16 rokov, máte 3 deti, predpokladam, že to nie je zas také hrozné ako to vykresľuješ. Ak robí ťažkú manuálnu prácu, ale stále sa postará aj o domácnosť, tak je lepší ako xy iných chlapov. Mne príde, že je proste unavený, preto sa mu nikde nechce a cez voľno je najradšej doma. Poznám to podľa seba

@shinon258 takto reagujú partneri keď si nájdu milenca. Zrazu po niekoľkých rokoch človek vidí na tom druhom samé negatíva. Dokáže ho vykresliť v tom najhoršom svetle, aby zo seba nakoniec urobil obeť a ešte ten muž bude nakoniec za debila.

vladuska20
12. okt 2025

Takze stavba domu vas max.rozdelila,ze??Teda tam si si si to zacala uvedomovat.asi ta nenechal v nicom rozhodnut a vsetko robil sam podla seba,ze??

autor
12. okt 2025
@vladuska20

Takze stavba domu vas max.rozdelila,ze??Teda tam si si si to zacala uvedomovat.asi ta nenechal v nicom rozhodnut a vsetko robil sam podla seba,ze??

@vladuska20 ano tak nejako

anonym_e49206
12. okt 2025

Ja by som nevedela žiť s niekým, kto všetko prerátava na peniaze a ignoruje rodinu. A je jedno či by mal doktorát alebo ZŠ. Takýto typ chlapa je úplne k ničomu. Je to iba chodiaca peňaženka.

vladuska20
12. okt 2025
@anonym_autor

@vladuska20 ano tak nejako

@anonym_autor on si plni sen bez teba.Vies,ked sme my kupovali dom tak prve sme zrusili priecku v kuchyni s obyvackou a ja som to ako prva pokrstila uderom do steny.Vzdy o vsetkom rozhodujeme spolocne,ale hlavne aby som ja bola spokojna.Takze ked sa mi nieco nelubi,hladame dalsie alternativy.

kiki68
12. okt 2025

Mne pride, ze on ako rodic vyhorel, proste to nechce a skusa to nechat na Teba s tym, ze nejako uz tie decka vyrastu. Podla popisu super fical ako childfree partner, ale asi po druhom dietati to islo definitivne z kopca. No uz teraz len nejako tahat to, aby sa deti mali fajn. Neviem ci by rozvod riesil nejak situaciu.

anonym_5d96a8
12. okt 2025
@simona20201309

@shinon258 takto reagujú partneri keď si nájdu milenca. Zrazu po niekoľkých rokoch človek vidí na tom druhom samé negatíva. Dokáže ho vykresliť v tom najhoršom svetle, aby zo seba nakoniec urobil obeť a ešte ten muž bude nakoniec za debila.

@simona20201309 ty mas nejake zranene ego kvoli vzdelaniu?...nie je to pravda s tym milencom....stane sa to, ked clovek konecne si uvedomi realitu a pohar trpezlivosti pretecie

anonym_5d96a8
12. okt 2025
@vladuska20

@anonym_autor on si plni sen bez teba.Vies,ked sme my kupovali dom tak prve sme zrusili priecku v kuchyni s obyvackou a ja som to ako prva pokrstila uderom do steny.Vzdy o vsetkom rozhodujeme spolocne,ale hlavne aby som ja bola spokojna.Takze ked sa mi nieco nelubi,hladame dalsie alternativy.

@vladuska20 aha....fuha, takze hlavne ty

vladuska20
12. okt 2025
@anonym_5d96a8

@vladuska20 aha....fuha, takze hlavne ty

@anonym_5d96a8 ano viac menej je to tak,ja musim byt spokojna.Este aj zamkovu dlazbu sa ma muz pytal ako chcem,aby ukladal.Nechcela som obycajne vedla seba,tak sme spolu hladali vzori,a ked sme nasli tak podla toho ukladal zamkovu.

majlo1234
12. okt 2025

Moj manzel je inzinier a obcas total debil. Dosiahnutie vysokoskolskeho vzdelanie nemusi znamenat nic, to ze dobrovolne nema prehlad a zakrsne, je horsie

betulinka1
12. okt 2025

@anonym_autor podla mna kazdy vztah pri stavbe domu prejde skúškou. My obaja VS ale teda niekedy by sa sme zabili, imaginárne balili a odchadzali, davali Akoze dom na inzerát 🤣🤣🤣. Tlak bol velky, do toho praca, deti, on vonku okolo domu ja vnutri okolo domacnosti. A to sme kupili holodom a iba davali do štandardu a robili okolie, zahradny domcek, bazen, ploty a atd. A pritom sme vlastne stale isli ako tim s jednotným cieľom. VS s tym nic nema. Ale skor tlak okolo domu. Za ma si treba po kazdej búrke sadnut a porozpravat sa. Zober ho na rande, chodte niekam na vikend bez deti.

autor
12. okt 2025
@betulinka1

@anonym_autor podla mna kazdy vztah pri stavbe domu prejde skúškou. My obaja VS ale teda niekedy by sa sme zabili, imaginárne balili a odchadzali, davali Akoze dom na inzerát 🤣🤣🤣. Tlak bol velky, do toho praca, deti, on vonku okolo domu ja vnutri okolo domacnosti. A to sme kupili holodom a iba davali do štandardu a robili okolie, zahradny domcek, bazen, ploty a atd. A pritom sme vlastne stale isli ako tim s jednotným cieľom. VS s tym nic nema. Ale skor tlak okolo domu. Za ma si treba po kazdej búrke sadnut a porozpravat sa. Zober ho na rande, chodte niekam na vikend bez deti.

@betulinka1 dakujem, skusala som navrhnut, načo, on nexaraba na miliony, aby mal na vikendovky, alebo na kino. Diskutovat sa s nim neda. Bud je ticho, alebo ja som vadna, mne preskocilo, neviem co rozprávam, ked som nervna mam si dat lieky, alebo zavriet sa dakde a suchat nohami, toto su jeho argumenty.....

Strana
z2