icon

Riešenie problémov so súrodencami v rodine

16. okt 2024

Ahojte, čo máte súrodencov a nemáte s nimi dobrý vzťah (začali si na vás vymýšľať pred rodinou atď) ako ste to riešili? Dávali ste aj TO za ohováranie? Ako to dopadlo? A čo rodina ako vás prijali? A hlavne rodičia? A dali ste ich vydediť byt/dom (v prípade,že sa vám niečo stane aj deťom?)

Ja silno premýšľam nad tým, že sestru vydedím a všetko by som napísala len na brata.
Sestra sa somnou prestala baviť, potom čo sa dozvedela, že čakám 2dieťa. Má muža, tak verím tomu, že to má od neho aby sa somnou nebavila. Lebo on ju nahovára a viacmenej štve proti nám, lebo čo on povie je pravda a nikto druhý ju nemá. musí jeho poslúchať...

Snáď mi trochu poradíte. Nenapísala som všetko, je to na dlho...

Strana
z2
mamina7070
17. okt 2024

a otec a teta tam byvaju s nou? tak ak je to oddelene myslim ze sestra byva hore a babka dolu tak potom proste sa treba dohodnut ze nebudete chodit hore ani deti ak tak jej deti zbehnu dolu proste nejaky kompromis, sak ste sestry dohodnite sa

yanni
17. okt 2024

@mamina7070 prečo by nemohla? To že je to jej sestra, nič neznáme. A hlavne taká sestra, ako ju opisuje autorka. Taká sestra by bola u mna sestra len na papieri. A áno, aj rodina a deťmi sa da vyhodiť u baraku, ktorý jej nepatri. Aj z podnájmu sa dajú nájomníci (aj s deťmi) vyhodiť. Na všetko sú pravidla a zákony. Pravdepodobne sa sestra priživujú, nájom neplatí, býva tam zadarmo (možno si platí svoje energie). Brúsi si ešte za života majiteľov zuby na dom a ešte by chcela aj po sestre dediť, čo je veľmi mala pravdepodobnosť, keďže sestra má deti, muža, žijúcich rodičov.

oli18
17. okt 2024

@yanni je to individualne. Ja som napisala svoj poznatok, ty mas iny. Kolko ludi, tolko nazorov, ci?

tiezjedna
17. okt 2024

@oli18 ona nechodí do sestrinej domácnosti. Jasne napísala, že jedna býva hore, druhá dole. A už vôbec nechápem, že by sa tam mala chovať ako na návšteve... Sestra "zosrmdla" v rodičovskom, to je holt daň za bývanie bez zodpovednosti.
@autorka ty neblázni so žiadnym vydedením. Vôbec takto neuvažuj. Že to vypadlo zo sestry je akurát odrazom jej mentálneho dna, resp. jej muža. Ignoruj ju. Ak je takáto hlúpa, aj rodina rýchlo zistí, koľká bije...

autor
17. okt 2024

@yanni presne tak ako ste to napísali, neplatia nájom len energie. A áno chcú zaňho zaplatiť čo najmenej sa dá, teda len tete chcú vyplatiť polovicu a otcovi nič, že im to pomôže finančne. Tak sme jej s bratom povedali, že voči nám je to nefér keďže bude mať v podstate ,,zadarmo'' barák. (Má hodnotu asi 120, 130 tisíc).

oli18
17. okt 2024

@tiezjedna to som prehliadla. Potom len zakazat detom chodit do sestrineho bytu hore, nech jej deti pridu k bratrancom dole.

tiezjedna
17. okt 2024

@oli18 to tiež písala... že sestra je nakrknutá, lebo ich deti hneď bežia dole za nimi.

biba_18
17. okt 2024

@oli18 ale oni nechodia na návštevu k sestre, ale k rodičom, prípadne starým rodičom 🙂

1andrea111
17. okt 2024

Prípadne dedičstvo teda polovicu domu by si mal otec vziať na seba, nie darovať sestre.

oli18
17. okt 2024

@biba_18 ja toto chapem.
Len ako citam prispevky autorky, problem bude inde.

katka700
17. okt 2024

Autorka keby som mala mladú rodinu a malé deti a niekto by mi splechol do ksichtu že kto bude po nás dediť keby sa nám dačo stalo lebo jej by sa prachy zišli s kľudom anglicana by som povedala že cirkevná charita.
Čakať na smrť sestry a jej malých detí je hyenizmus. Normálne by som sa bála a dala si na auto dotykový alarm. Veď stačí aby vám počas návštevy ten jej živnostník dačo zrobil s autom a cestou späť máte nehodu.
Dočasne sa nasťahovať k babke zadarmenka a potom si nárokovať dom, no choré.

autor
17. okt 2024

@biba_18 za babkou/prababkou tam chodíme🙂.

autor
17. okt 2024

@katka700 rozmýšľala som aj nad tým, že jej poviem cirkevná charita, ale vykašľala som sa na to, že radšej sa budem deťom venovať a inému, než nad týmto sa zamýšľať... A s tým bývaním to mi povedala kámoška aj bývalá kolegyňa, že napr. na rok ja nech tam idem zadarmo bývať potom brat😅.

earlgrey
17. okt 2024

@autorka
Ty sa na tom smeješ, ale uvedom si, že toto všetko vidia tvoje deti a aký príklad im dávate do života? Že je OK sa takto naťahovať? súperiť? nenávidieť sa? Buď aspoň ty múdrejšia a ustúp, nie kvôli sestre ale kvôli svojim deťom, aby sa nemuseli na takéto vžtahy pozerať a odnášať si to do ďalšieho života.
Za babkou choďte raz za čas na chvíľu, veď je tam sestra, nech sa stará. Akonáhle nastane hádka a neviem čo, vezmi deti a choďte preč.

lukbe
17. okt 2024

A vlastne, tam, kde býva babka, je tam časť domu aj tvojho otca. Teda čiastky máte aj ty s bratom. Prečo si sestra myslí, že dom bude jej?

margotka17
17. okt 2024

Hmmm, zvláštna otázka. Z čoho ju chces vydediť ty? Veď ona dedí po rodičoch, nie po tebe. Ty ešte nezomieras. A máš svoje deti, čo po tebe podedia. A tvoje deti sú vekovo mladšie, ako ich teta, mali byť žiť oveľa dlhšie ako ona. Tvoja sestra má fakt divný pohľad na život.

margotka17
17. okt 2024

@mamina7070 🤔🤔🤔 tam asi dohoda nehrozí. Tá jej sestra mi pripadá, ako z inej dimenzie 🫣.

tiezjedna
17. okt 2024

@margotka17 tak v momente, kedy by sa nejdabože niečo stalo autorke aj deťom (napríklad autonehoda), tak na dedičstvo mala sestra nárok. Choré je, že vôbec také niečo vypustí z huby...

autor
17. okt 2024

@earlgrey už som to obmedzila, že už tam tak často nebudem chodiť. Ale aj kebych tam išla 3x do týždňa tak ju nestretnem keďže ich deti majú krúžky, musia ich voziť, a to prídu vždy večer, čo ja tam už nie som.

@lukbe lebo oni chcú bývať v baráku a nie na byte. A tu si ten dom, môžu zariadiť ako chcú a+ nemusia zháňať pozemok. Tak preto si myslia, že to bude ich.
Lenže sme jej povedali, že záleží či jej to teta predá, že to môže predať aj cudziemu človeku čo ju hneď vyplatí, keďže sestra ju chcú len mesačne vyplácať (a teta určite nebude čakať napr. 20, 30rokov než bude mať tých 60 000eur).

tiezjedna
17. okt 2024

@autorka sestra ani jej muž asi nebudú najostrejšie pastelky v peračníku, že...

benimnadir
17. okt 2024

Bohu vďaka za moju rodinu, my sme síce žili aj žijeme kadejako, ale nevydedili sme sa ani TO nepodávali 😂 nemôžeš proste ignorovať a spáliť mosty? Proste nikto ťa nenúti byť v kontakte a "kamoškovať" sa len za to, že ste súrodenci.

lukbe
17. okt 2024

Ona chcieť môže. Dom by chcel takmer zadarmo každý. A iných chce o majetok obrať? Treba jej to jasne a rázne vysvetliť.

rorino
17. okt 2024

Ak tvoja sestra takto rozmýšľa,mala by sa ísť dať liečiť A ty kľudne môžeš spísať záver,a na záver vám želám nech si ty,aj manžel,aj deti dlho šťastní a zdravi

autor
17. okt 2024

@rorino Áno rozmýšľajú takto, že musia byť nachystaný dopredu, aby vedeli, čo kto bude dediť.
Ale to má od muža, hlavne on takto rozmýšľa.
A ďakujem 🙂.

loliki
17. okt 2024

A odkiaľ majú tú istotu, že budú žiť dlhšie ako ty? Najprv sa treba dožiť, až potom sa dá dediť. 🙂

autor
20. okt 2024

@loliki to ja netuším kde berú tú istotu... No čo už, nebudem sa s ňou baviť ak nechce a hotovo, návštevy obmedzím za babkou.

petrofka
20. okt 2024

Zásadná otázka. Ako si na tom finančne ty? Máte byt, dom, chatu?

autor
20. okt 2024

@petrofka áno máme byt, finančne sme dobre na tom... snažím sa odkládať aj bokom

loliki
20. okt 2024

Veď jej tiež niekedy povedz, čo po nej budeš dediť. Zo srandy. Ber to športovo, nie vážne. Ľudia sú už fakt chorí, nenažratí. Rob si z toho srandu, zasmej sa.

Strana
z2