icon

Riešenie problémov v polročnom vzťahu

10. aug 2025

Baby poradte, lebo som smutna. Spoznala som celkom dobreho muza, po vela rokoch sama. Takze neberiem prveho, co mi vojde do cesty. Tento sa mi zda v podstate spravny, ale tak asi sa tak zdaju (skoro) vsetci v zaciatkoch vztahu? Byvame od seba hodinu a sme spolu kazdy pia poobede - pondelok rano a potom sa vidime este raz v strede tyzdna, ze za mnou pride a prespi. Paci sa mi na nom rodinne zalozenie a lojalita. Pomoze s hocicim, spolahlivy. Ale potom su take situacie ako dnes, ktore vo mne vzbudzuju pochybnosti. Vcera som sa pytala, co chce jest, ze nevie, tak som navarila podla seba. To je v podstate tak vzdy, tak som sa uz dnes ani nepytala a okolo obeda hovorim, vecer budem robit sosovicu. Mal sancu sa vyjadrit a tvaril sa, ze ok. Pocas varenia mi oznamil, ze chce maso, tak sa ide najest von. Ja to tu dovarievam a citim sa ako debil, ze to budem jest sama. Celkovo je to tak, ze vacsinou vsetko super a akoby to tak nemohlo byt dlhsie, tak pride takato idiotska reakcia. Inak som mu k tomu nic nepovedala, len ze tak chod, je slobodny clovek a na silu ho tu drzat nebudem. Ale uvazujem, ze takyto vztah nechcem. Problem ja (je to babalita?) ci on? Vdaka.
Ps. Nemame 15 ani 20.

bludna
10. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_5f9c03 nie, praveze ja mam skvely zivot a akoby viac kvalitne vztahy s kamaratkami, uz aj viacero z nich viac cca 20 rokov. Ak mozme porovnavat kvalitu partnerskeho a ineho vztahu.
Ja hladam nieco s takym respektom, ako som zvyknuta od inych a aky snad aj sama ponukam.
Fakt je to jedno, maso, sosovica, krokodil, ale odist pocas toho ako pre nas varim? Samozrejme, aj ked si to zoberiem zajtra do prace, varila som pre nas.
Akoby sa vo mne nieco zlomilo. Presne, bude so mna este hysterka 😕 ja mam taku teoriu, ze vztah ma z tych dvoch ludi robit najlepsie verzie seba, pozdvihnut sa, ale toto ma dava skor dole

@anonym_autor A preco ti na tom fak zalezi? Ved je to len jedlo. Citis sa tak, ze tvoja hodnota ako partnerky zavisi od toho aka si gazdina a ako sa onho postaras? Lebo taketo nieco tu registrujem uz dlhsie. Naozaj uprimne sa nad tym zamysli.

doriiis
10. aug 2025
@bludna

@anonym_autor A preco ti na tom fak zalezi? Ved je to len jedlo. Citis sa tak, ze tvoja hodnota ako partnerky zavisi od toho aka si gazdina a ako sa onho postaras? Lebo taketo nieco tu registrujem uz dlhsie. Naozaj uprimne sa nad tym zamysli.

@bludna ...tiež sa divím ako blbosti dokážu niekoho dať dole a uvažuje o rozchode.Toto nie sú reálne problemy

rozculena
10. aug 2025

@anonym_autor ty vždy varíš...a on aspoň donesie nejaký nákup?
Ak sa mu nepáči šošovica,nech každú stredu on donesie suroviny a ty z toho uvar

rozculena
10. aug 2025
@doriiis

@bludna ...tiež sa divím ako blbosti dokážu niekoho dať dole a uvažuje o rozchode.Toto nie sú reálne problemy

@doriiis blbosť sem,blbosť tam a o rok si z tých blbostí na prášky.........

doriiis
10. aug 2025
@rozculena

@doriiis blbosť sem,blbosť tam a o rok si z tých blbostí na prášky.........

@rozculena .....alebo kým ťa trápenie nad takýmito blbostami nezlozi psychicky a zdravotne a potom prehodnotia,či to zato stalo.🤷🏻‍♀️

bludna
10. aug 2025
@rozculena

@rozculena mne to skor pripada tak, ze doteraz asi zil sam a je zvyknuty sa o seba postarat. Ale ano, ked taketo veci autorke vadia, tak je na mieste si to nejako vykomunikovat. I ked si neviem predastavit ako inak sa toto da riesit nejakou spolocnou dohodou. Donuti ho jest co nechce? Ked jej zakazdym povie, ze mu nezalezi na tom co bude varit, tak asi to nie je prenho dolezite.

mirokub
Odpoveď bola odstránená
anonym_5f9c03
10. aug 2025
@bludna

@rozculena mne to skor pripada tak, ze doteraz asi zil sam a je zvyknuty sa o seba postarat. Ale ano, ked taketo veci autorke vadia, tak je na mieste si to nejako vykomunikovat. I ked si neviem predastavit ako inak sa toto da riesit nejakou spolocnou dohodou. Donuti ho jest co nechce? Ked jej zakazdym povie, ze mu nezalezi na tom co bude varit, tak asi to nie je prenho dolezite.

@bludna nie donútiť jesť čo nechce. Ale daka základná slušnosť pozvať aj ju a nie zdvihnúť sa ísť sám jesť zrazu preč v nedeľu. To by tam mohlo byť nie? Nezamienajme si v tomto prípade to že mu nechutí a to že sa zachoval nepekne. A presne ako bolo napísané takéto malinké podkopnutia denne a o pár rokov si na prášky

anonym_5f9c03
10. aug 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@mirokub jzssss. Raď autorke aby ešte vykonala pozorovanie čo on si vyberá jesť aby mu to mohla navariť. Veľmi by som bola zvedavá či by to pre ňu urobil on keď ju ani na obed so sebou nevezme. Odchádzam z tejto diskusie nechápem vás komentujúcich

bludna
10. aug 2025
@anonym_5f9c03

@bludna nie donútiť jesť čo nechce. Ale daka základná slušnosť pozvať aj ju a nie zdvihnúť sa ísť sám jesť zrazu preč v nedeľu. To by tam mohlo byť nie? Nezamienajme si v tomto prípade to že mu nechutí a to že sa zachoval nepekne. A presne ako bolo napísané takéto malinké podkopnutia denne a o pár rokov si na prášky

@anonym_5f9c03 Ale on ju pravdepodobne nepozval preto, ze ona mala svoju sosovicu. V tejto situaciu naozaj nevidim nic zle na tom co jej partner urobil. Moj by sa zachoval rovnako. Ak by mu povedala, ze chce ist s nim a sosovicu doje na veceru, tak predpokladam, ze by s tym bol v pohode. Fakt netreba z toho robit kovbojku. Bol hladny, tak sa sam postaral o to aby sa najedol. To je praveze nieco co by som ja ocenila.

anonym_5f9c03
10. aug 2025
@bludna

@anonym_5f9c03 Ale on ju pravdepodobne nepozval preto, ze ona mala svoju sosovicu. V tejto situaciu naozaj nevidim nic zle na tom co jej partner urobil. Moj by sa zachoval rovnako. Ak by mu povedala, ze chce ist s nim a sosovicu doje na veceru, tak predpokladam, ze by s tym bol v pohode. Fakt netreba z toho robit kovbojku. Bol hladny, tak sa sam postaral o to aby sa najedol. To je praveze nieco co by som ja ocenila.

@bludna tak možno to len naozaj každý vnímame inak neviem. Ja to vidím obdobne ako by som môjho muža nechala vybrať večerný film a nepovedala by som nič ale potom by sa mi nepáčil a odišla by som sama do kina

bludna
10. aug 2025
@anonym_5f9c03

@bludna tak možno to len naozaj každý vnímame inak neviem. Ja to vidím obdobne ako by som môjho muža nechala vybrať večerný film a nepovedala by som nič ale potom by sa mi nepáčil a odišla by som sama do kina

@anonym_5f9c03 asi ano, vnimame to inak. Do kina chodi moj drahy v 90% pripadov sam 😀
Ale keby vybral nejaky co by sa mi nepacil, tak by som pokojne odisla v polovici a popriala mu nech si film uzije a pockala ho doma. Naozaj je to vec dohody medzi dvoma ludmi. Nepremahala by som sa. A on by to odo mna ani neocakaval.

januska12323
10. aug 2025

Mňa by nenaštvalo, že nevie alebo nechce čo je navarené ale ako odišiel. Akoby si bola len nejaká kuchárka z tretej cenovej a má chuť na prvú. Normálny chlap by prišiel do kuchyne a opýtal sa či nemôžete jesť iné keď na toto nemá chuť. Nie čau idem preč ty var ďalej.

dskjhfdlkdjhl
10. aug 2025

@anonym_autor A preco nenavari obcas on? Ja by som na Tvojom mieste brzdila, pleties si na seba bic.

autor
10. aug 2025
@rozculena

@rozculena ale hej, sice ja varim, ale on donesie vzdy nieco. Tentokrat iba melon, ale nieledy aj kurata a on to cisti, robime spolu

autor
10. aug 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@mirokub ja som ho ani tak nechcela potesit jedlom, ale jest bolo treba a toto bolo doma. Nezakladam sa nejak na kuchyni, skor na kvalite spolocneho casu

autor
10. aug 2025
@anonym_5f9c03

@bludna
@anonym_5f9c03 baby, ale toto su zaciatky vztahu, nie nejake 20 rocne manzelstvo, ktore uz nic nerozhodi

autor
10. aug 2025
@anonym_5f9c03

@mirokub jzssss. Raď autorke aby ešte vykonala pozorovanie čo on si vyberá jesť aby mu to mohla navariť. Veľmi by som bola zvedavá či by to pre ňu urobil on keď ju ani na obed so sebou nevezme. Odchádzam z tejto diskusie nechápem vás komentujúcich

@anonym_5f9c03 tebe vdaka, som rada za podporu, aspon je jasne, ze nie som na 100% mimo a aspon sa to da vidiet z viacerych stran

autor
10. aug 2025
@dskjhfdlkdjhl

@anonym_autor A preco nenavari obcas on? Ja by som na Tvojom mieste brzdila, pleties si na seba bic.

@dskjhfdlkdjhl teraz akoze isiel len spat, ani 5 slov sme neprehodilo. No nic, na buduci vikend mam chut byt radsej sama, vlastny program. Dajako mi radost z tohto opadla

bludna
10. aug 2025
@anonym_autor

@bludna
@anonym_5f9c03 baby, ale toto su zaciatky vztahu, nie nejake 20 rocne manzelstvo, ktore uz nic nerozhodi

@anonym_autor Rozumiem. Chcela som ti len priniest inu perspektivu. Mojmu by tiez nedoslo, ze by som sa mozno rada pridala. Ale keby som to nahlas povedala, tak by urcite nemal s tym problem. On predtym zil nejak dlhsie sam? Resp zije?

anonym_5f9c03
10. aug 2025
@anonym_autor

@dskjhfdlkdjhl teraz akoze isiel len spat, ani 5 slov sme neprehodilo. No nic, na buduci vikend mam chut byt radsej sama, vlastny program. Dajako mi radost z tohto opadla

@anonym_autor netráp sa pre to. Možno niekomu inému jeho správanie nebude vadiť no hold tebe to nesedi a úplne to chápem ja by som toto nedávala tiez. Ide z toho chlad. Ja potrebujem cítiť s partnerom blízkosť a keď to tam nie je tiez som radšej sama. Vôbec nie si mimo len máš iné štandardy, inú výchovu a pohľad na veci

autor
10. aug 2025
@bludna

@anonym_autor Rozumiem. Chcela som ti len priniest inu perspektivu. Mojmu by tiez nedoslo, ze by som sa mozno rada pridala. Ale keby som to nahlas povedala, tak by urcite nemal s tym problem. On predtym zil nejak dlhsie sam? Resp zije?

@bludna ani nie, praveze skor tesne po dlhom mamzelstve, aj s detmi.

autor
10. aug 2025
@anonym_5f9c03

@anonym_autor netráp sa pre to. Možno niekomu inému jeho správanie nebude vadiť no hold tebe to nesedi a úplne to chápem ja by som toto nedávala tiez. Ide z toho chlad. Ja potrebujem cítiť s partnerom blízkosť a keď to tam nie je tiez som radšej sama. Vôbec nie si mimo len máš iné štandardy, inú výchovu a pohľad na veci

@anonym_5f9c03 ano, chlad. Vdaka za pomenovanie veci, pre ktore som nevedela najst slova

huxy
10. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor tak ak sa takto podobne správal k žene, tak sa nečudujem, že je rozvedený. Môj priateľ by síce zjedol aj tú šošovicu. Ale ak by náhodou nemal chuť, a chcel by ísť jesť von, tak by ma určite zobral so sebou. Tu vôbec nejde o jedlo ako také, ale o jeho správanie. A ak je takýto v začiatkoch vzťahu, ďalej to nebude o nič lepšie. Mne by to tiež prekážalo a veľmi odradilo.

sissy27
11. aug 2025

@anonym_autor takze vlastne problem nie je nejaka sosovica vs. restika, ale je tam toho ovela viac a toto bola mozno ta povestna posledna kvapka, spravne?

anonym_a298a1
11. aug 2025

@anonym_autor Tak sposob ako to sa zachoval nebol naj, ale byt chlap a niekto mi ponukne ako nedelny obed sosovicu, tiez by som nebola nadsena. Trosku si sa mohla daco lepsie v nedelu posnazit, ze to nechcel sa nedivim. Jednak z toho naduva, nie kazdy to ma rad a zrovna v nedelu....hm...Ako varit v zaciatkoch vztahu jedla, z ktorych sa prdi a cudovat sa, ze to neje

anonym_a298a1
11. aug 2025

Ked som bola na zaciatku vztahu, ozaj som sa s varenim snazila, vzdy...Mozno ho ta sosovica vyslovene odrovnala, fakt su z toho plyny, mozno to preto jest nechcel a nejako ti to nechcel rovno povedat. Ale bolo by lepsie, keby ti prdel vecer v obyvacke? Ty mas teda tiez uasne napady, co ponuknut na nedelny obed. Ale ked tak do restiky ta mal pozvat a nie ist sam, to bolo hulvatske, ale podla mna ho ta sosovica fakt urazila

svetlonos
11. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_5f9c03 uplne presne tak to vnimam. 100% zhoda.

@anonym_autor
sorry ale ten chlap je vadný, nevychovany nema kúska respektu! Mohol kludne povedať, ze ma chuť na iné a ist aj s tebou von do trstiny. To by bolo ôk. A tuez nie denne, lebo keby mate deti tak riesit este takéhoto chlapa je na slučku!
Ten môj tiez nie vzdy ma chuť na to co ubarim ale zje to. Mame deti a este aby sa dospely chovsl ako dvojročný, no to tak. Ale zas on mi povie, ze určite veci jesť nebude a hotovo. Tak urobím ine pre neho alebo vari sam. Ale ze by ma nechal varit a potom odišiel sam inde, tak nehrozi! Minule sme sa dokonca pohádali, odišiel z domu pred obedom ale doniesol jedlo - pre všetkých! A to bývame spolu a mame deti.
Tento tvoj sa chova nevychovane.

hellionka
11. aug 2025

absolútne to nieje o jedle a ani žiadna banalita ako Ti tu “radia”. Akože on je u mňa na návšteve ja stojím pri sporáku a varím nám večeru ( o ktorej ho vopred informujem) a on sa zdvihne najesť do reštaurácie? sám? To je čo za chmuľa … A Ty prosimta nebuď ticho a hneď to s ním vyrieš že toto sa Ti nezdalo v poriadku. Vlastne nechápem vôbec, že si to neurobila hneď. Veď ja by som sa ihneď ozvala, či si robí srandu … A ešte Ty si za blbú lebo on bude prdiet zo šošovice 🤣 Ja zíram niekedy, čo tu ženy dokážu popisat … nečudo, tých tém, ved tu sú na mužov tak minimálne nároky … no asi si sa pri tej šošovici aj nedostatočne na neho usmievala tak išiel … nevecuduj sa 🤣

bludna
11. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ach, tak toto bude ten problem, nie jedlo.