icon

Robím dobre?

14. mar 2021

Ahojte. Som vydata 15 rokov a mam dve deti.13 rokov zijem stylom prisposobovania sa. mala som dieta v tazkom zdravotnom stave a manzel ma v tom nepodrzal,nevystriedal sa so mnou v nemocnici ked som bola so silami na dne po psychickej stranke.dietatu zostali nasledky co znamenalo caste ocr a hrozila mi vypoved. Ani vtedy mi nepomohol.pri dvoch deťoch nebol nikdy ocr.vraj moje zamestanie nie je tak dolezite ako jeho lebo zarabam minimalnu mzdu.jeho prijem je cca 2.000. casto na mna krical a deti si zapchavali usi.tak som prestala oponovat,len aby bol klud. Co je najhoršie,vie sa pred inymi velmi pretvarovat. Chvali ma, s laskou ma oslovuje ale doma je diktator.len to vo spravi on je dobre. Po rokoch ma presla trpezlivost.deti su uz vacsie a ja som mu povedala ze stacilo. Ze uz takto zit nevládzem. Teraz sa mi vsak cela jeho aj moja rodina otocila chrbtom.neveria mi,deti su tiez v soku kedze kvoli mojmu neustalemu ustupovaniu bol doma relativne klud.len ja som sa vnutri roky trapila.Zostala som sama a bez pochopenia najblizsich.az zvazujem ci robim dobre. Ďakujem za kazdy názor

deti95060810
14. mar 2021

A čo nato manžel...

catherine275
14. mar 2021

15 rokov si trpela a chces v tom pokracovat? Dokedy? Do smrti? Nestastna?Nezmenil sa doteraz nezmeni sa uz...nevahaj a zariad sa tak aby si bola hlavne stastna, pokojna a vyrovnana ty sama. A ked sa ti rodina otocila chrbtom tak asi az taka dobra rodina to nebude. Urcite sa najde niekto kto ta podpori. Kasli na ostatnych a zariad sa tak aby si bola stastna. Vela stastia ❤️

beata_k
Odpoveď bola odstránená
autor
14. mar 2021

@deti95060810 najprv mi kazal navstivit psychologa lebo vraj nie som v poriadku,teraz som klamarka a nevdacnica,a tak ma vykreslil vsade.pretoze ho uz nemam rada a on je ten co sa obetoval a ja to všetko svojou malichernostou a nevdacnostou znicila

elizabet173
14. mar 2021

názor ostatných je ovplyvnený tým, čo im servíroval manžel. Možno by bolo fajn ho tajne nahrať na mobil a pustiť im to, aby boli v obraze. Ale to som myslela skutočne najbližších - rodičov a súrodencov, ostatní si časom vytvoria názor aj bez toho a ty na spokojný a šťastný život nepotrebuješ to, že každý obviní tvojho muža. Robíš dobre a ja na tvojom mieste by som to urobila skôr. Všetko si ale dôkladne premysli, lebo s najväčšou pravdepodobnosťou bude robiť manžel problémy. Ale všetko časom prehrmí, aj ty máš právo na pokojný a šťastný život. Necúvla by som ani náhodou, ani kvôli deťom, vlastne práve kvôli nim nie.

sante81
14. mar 2021

Keď som sa rozvádzala po niekoľko ročnej nevere, otočila sa mi chrbtom celá exmanželova rodina a vôbec to neľutujem. Moje psychické zdravie mi bolo prednejšie ako ich názor.
Máš málo rokov na to, aby si nemohla začať znova, držim palce

annamarin
14. mar 2021

Oni nevidia, čo zažívaš. Mysli hlavne na seba a na svoju pohodu. Keby s ním žiješ do konca života, ale rodina bude spokojná, tak aj ty budeš? Podľa mňa keby sa s ním rozvedieš, tak chvíľu budeš za tú zlu, ale po čase by sa s tebou normalne bavili. Ste predsa rodina. Každé pletky trvajú len chvíľu. A aj keby nie, tak si nájdeš nejaké kamarátky a koníčky, takže zle nevyjdes. Lepšie sa plávať na plytčinu ako stáť na mieste a topiť sa.

bluehorsee
14. mar 2021

Ahoj, ja som v manželstve zažila to isté.12 rokov som sa tak mordovala. Ale pohár pretiekol. Ak s ním nechceš byť tak odíď. Ani neváhaj.šťastná mama=šťastné deti. Ak chceš napíš mi do správy a môžme pokecať ako som to zvládla, tiež som bola na všetko sama

katkami123
Autor odpoveď zmazal
xeniii
14. mar 2021

Toto nie je život, aj ty máš právo byť šťastná.

alexk12
14. mar 2021

Vyser sa už konečne na neho

dilino
14. mar 2021

Odid aj z detmi jasne že bude robiť problémy.Ty sa prispôsobuješ a ON neni schopný urobiť komprosmis.Doteraz pre kľud v rodine si bola ticho a ked si sa ozvala už je zlé.Prečo sa zožierať mordovať ked môžeš život prežiť v kľude načo to je dobre.Problémy určite ti robiť bude a blablabla aka si nevdačna a pišeš ked si bola na pokraji sil psychických ťa nepodržal už tam by mi blikala kontrolka aký je naňho spoľah zrejme žiadnen.Ty môžeš byť doma lebo zarabaš minimalnu mzdu a teraz čo že ON zaraba toľke peniaze tak čo sa poserieš.On kedže si ty doma neurobi nič ved je deľba práce čo robi take v robote sa nadrie alebo sedi v kancelári lebo to sú dve odlišne zamestnania.Bol zrejem zvyknuty na FULL Servis od ženy tak ked si zvykol na dobre tak od toho sa ťažko odvyka.Dovolila si sa ozvať tak čo si to vlastne ty dovoľuješ či ty máš iba čušať najlepšie rozhodnutie urobiš ak odideš aj s detmi ked sú už väčšie a vydia čo je doma tak radšej sa rozviesť ako žiť tak a dusiť sa zdravie mame každý len jedno a nemala by si sa stresovať načo ked nemusiš.Ak máš kam ísť aj z detmi nevahaj.Zničiš si život aj zdravie.Pokiaľ si bola ticho bolo všetko OK akonahle si sa prejavila už je zlé.A že o tebe rozprava pred známimy v dobrom tam vydiš pretvarovačnosť, faloš, a intrigy,Odid bud rada že si zdrava ak by to boli maličke deti tak dajme tomu že je to ťažke ale ked už sú deti veľke chápu o je vo veci tak by som sa zariadila po svojom.Deti večne s tebou bývať a žiť nebudu tak zariad sa podľa seba.Rob všetko čo sa ti páči, ideš kedy chceš prideš kedy chceš a nikomu sa nemusiš spovedať.Pišeš ešte že som sa vo vnútri dusila niekoľko rokov ved to nieje dobre zo stresu je najviac chorôb.Dobre rozmyšľáš a máš moju veľku podporu aj s ostatnými mamičkami na fore. Načo sa trápiť ked môžeš mať čosi lepšie a slova nevdačnica,klamárka,malichernosťou si všetko zničila jasne že žiaden FULL SERVIS už nebude a nebude mať komu rozkazovať zabudol na jeden veľmi dôležity fakt a to že ste rovnocenný partneri a spoločné by ste mali vychovavať svoje deti.A nie ON teba pokaiľ si bola ticho všetko bolo TIP-TOP najlepšie rozhodnutie ake urobiš že podáš žiadosť o rozvod.Koľko majú deti rokov.Zariad sa po svojom Zivot mame len jeden.Načo premrhavať čas a energiu na niečo čo už nema vyznam a áno urobiš dobre ked odideš.Už len samotna veta že tvoje zmanestnie nieje veľmi dôležite.Každý v kancelári sedieť nemôže musia byť aj ine zamestania a za malo.Vykašli sa nanho len same argumenty ti dava prečo nie, postrašuje ťa a hlúposti.Zbaľ sa najdi bývanie a odsťahuj sa. Budeš mať kľudný život a nie vždy v napäti.Jasne že problémy ti robiť bude ale tebe už len pre kľud a pokoj sa toto oplati urobiť.Roky by som netrpela a čo je na tom že pôjdeš za psychologičkou no a čo ked má boli zub idem k zubárovi, taka ista lekárka ako ostatne.Nedaj sa odradiť.Držim palce veľmi.Napiš potom ako si dopadla.Takých čo si potrebuju zvyšovať svoje EGO a klamať a osierať druhých takých mám najradšej.Už bolo dosť jeho uražok, ponižovania, nič ti nepomôže.To že poštval svoju rodinu proti tebe no ešte pochopim ale že tvoja rodia tvoji rodičia nevedia akú dcéru vychovali a idú sa jej obratiť chrbtom to mi hlava neberie.Takže okrem toho aký je ešte je aj manipulátor, čo to je za človeka že všetko chce aby bolo po jeho vie čo je to kompromis asi mu to nič nehovori mal ostať slobodný bezdetný ked chce rozkazovať ON mal si kúpiť knižku.Nič tam pozítivne nevydim len same minusy a plusy žiadne.Skonči to s nim skôr než nedajbože ochorieš zo stresu.Vykašli sa na rodinu časom pochopia a ak nie ich vec toto je tvoj život a ONi nech si nakladaju zo svojim životom ako chcu ONI.

anita6666
14. mar 2021

Ty zarobis minimálnu mzdu a od neho s jeho príjmom chces aby ostal na ocr?????? Nonsens... ostatné nemám potrebu komentovat

78787878
15. mar 2021

Pocuvni manzela a navstiv psychologa. Ale nie preto, ze nie si normalna. Vyuzi to, ze Ti ho manzel teraz zaplati. Neskor si ho budes musiet platit sama. Psycholog Ta urcite viac nasmeruje a poradi. Neviem ake mas velke deti, ale v puberte znasaju deti rozchody a rozvody najcitlivejsie. Pozor na to.

lujza123
16. mar 2021

Áno robíš dobre. Musíš sa zmieriť s tým ze v spoločnosti je "žena vždy ta najhoršia". Vzdy ona rozbije manželstvo, ona inej preberie chlapa, keď sa jej v praci darí a dobre zarába tak je karierieristka, keď zarába chlap tak ona je zas zlatokopka a prizivnicka. Jej prácu v domacnosti nikto neoceni lebo z toho niesu peniaze. Jej obetovanie kariéry (lebo niekto pre tie deti musí ísť o 15.00 do škôlky) nikto nevidí, pre všetkých je neschopacka s minimálkou.
A keď sa v tomto rypes trochu viac a niekde nahlas povieš ze zeny stále zarábajú o 20% menej ako muži, že matky s deťmi sú stále znevyhodnovane, že je nefer keď ružové žiletky stoja viac ako tie isté v modrej farbe tak si onalepkovana ako "sibnuta feministka"

Niesi jediná ktorej sa vlastná rodina otočila chrbtom lebo sa rozišla s idiotom, niesi ani prva ani posledna ktorej sa toto stalo. By si sa čudovala ale tento postoj je celkom bežná vec. Nič si z toho nerob, ich to časom prejde. Hlavu hore.

hope87
17. mar 2021

@anita6666 myslim si, ze ta ocr je jednym z mnohych veci, pri ktorych jej manzel nepomohol. Snad pri takom mesacnom prijme sa asi nemaju az tak zle a teda raz za cas ist na ocr nie je predsa katastrofa. Manzelstvo-partnerstvo je predsa aj o tom, vzajomne si pomahat v tazkych casoch, nie?? Za to, ze zarobi 2000e nemoze ist na ocr? 🙄😕

luccija
17. mar 2021

@78787878 kde čítaš, že jej zaplatí psychológa?
@anita6666 prečo by nemohol ísť on na ocr a byt s dieťaťom v nemocnici, keď ona nevládala?
Anonymka asi pohár pretiekol, keď si sa k tomu odhodlala.Rataj s tym, že budes chrliť lavua ty budeš vyskreslena ako

luccija
17. mar 2021

Bláznivá žena čo nevie čo od dobroty.Asi o láske nemôže byť reči máš právo žiť šťastne hoc aj sama.Ak si rozhodnutá nedaj sa ovplyvniť jeho a cudzími rečami ty vieš ako si sa cítila a ako sa spraval

78787878
17. mar 2021

@luccija mas pravdu, nikde... pre inteligentnejsich, je to navod medzi riadkami.

gabi.k
18. mar 2021

@catherine275 viem ako Ti je... ja som tiež trpela do okamihu, kym som si neuvedomila, ze dost... po 11rokoch som podala o rozvod- s 3 malymi detmi (9, 6,5 a 4r.) ... a teraz zacalo peklo... a od prveho pojednávania 11/2020 ubehlo niekolko mesiacov utrpenia- chodenia po policii, podavania trestnych oznameni na.mna a udania... a panko bojuje o striedavu strarostlivost... nikomu nezelam to co zažívam... situacia s Covid navyse celu situaciu zhorsuje... ale chcela som ta povzbudit,ze musis vydrzat ak si sa dala na boj.. pravda vyjde najavo a mozno ta rodina nakoniec podrzi... mne to pomohlo, ze sa mi neodvratili chrbtom, ale stoja pri mne.. drzim päste.. my zeny sme silné-dame to 😞😔🤔

anukha
21. mar 2021

No ono ak si ticho cely cas trpela a rodine si nicim nenaznacila, ako to doma je, tak ich to proste zaskocilo " z nicoho nic" je pre nich u vas problem. A ak je to este k tomu manipulator, tak duplom. Ale urcite chod za svojim stastim, drzim palce 💗👍