icon

Rodina neschvaľuje našu výchovu dcéry doma

16. máj 2024

Nadpis som možno trosku prehnala, ale nevedela som to inak zhrnúť. Dcéra bude mat 4 roky a som s ňou doma. Jednoducho sme sa tak rozhodli. V praci som dala vypoved a žijeme v podstate život ako na RD. Nám trom to vyhovuje ale počúvame reči od rodiny mojej muzovej aj známych. Od chýbajúceho kolektívu po to že som lenivá. Darmo vysvetľujeme s muzom obaja že sme takto spoko. Zatiaľ to takto cítime správne. Nehovorím že o pol roka rok to bude iné ale neviem už ako reagovať na otázky rodiny. Tieto odpovede im akoby nestačili

Strana
z2
misanthropicdann
19. máj 2024

@rakahaka staránie o dieťa nieje práca z pohľadu pracovného života, takže áno je to diera v životopise. Čím väčšia diera tým väčší problém nastúpiť do práce lebo zamestnávatelia sa už pozerajú cez prsty ci dokážeš nabehnúť na plnohodnotný pracovný život po 5 rokoch.

rakahaka
19. máj 2024

@misanthropicdann mne ako zamestnavatelovi je toto uplne fuk. Na toto funguje skusobna doba. To ci je niekto doma s dietatom 3 alebo 6 rokov nehra rolu. Mna by prave naopak zaujal clovek ktory sa venoval doma dietatu do 6rokov. Lebo to chce zodpovednost, nerobit veci ako vsetci, byt viac kontakni a toto mna ako zamestnavatela teda oslovi. Nakolko takeho cloveka ja hladam 🙂

dadaa1234
20. máj 2024

Je veľmi oslobodzujúci pocit, keď ti je jedno čo si druhí myslia 🙂 pýtate od nich na jedlo? Na šeky? Nie? Tak potom ti môže byť ich názor ukradnutý. Samozrejme, nemusíš im to takto arogantne podať. Stačí povedať, ,,takto sme sa rozhodli a vyhovuje nám to,, alebo sa len pousmiať 🙂

janamakva
20. máj 2024

Nie si jediná, je nás viac... A zvlášť v Čechách sa veľmi bojuje za práva dieťaťa: Deti jsou také lide.. Sleduj ich stránku na FB. Tu na Koňovi si hľadala pochopenie a ako vidíš, pochopenie nenájdeš..Som psychológ a pedagóg a ver mi, dieťa kolektív rovesníkov nemá kam posunúť. Jedine v návštevnosti nemocníc.. A co sa týka socializácie, každý chovateľ vie, že šteňa sa nikdy nesocializuje medzi ostatnými senatami,ale medzi dospelými psami.. Tp sú myšlienky z tej stránky a mne veľmi pomáhajú vyjadriť to, čo sama cítim a prečo nedám dieťa do škôlky... Keby chcelo, to je iné, ale nechce. "Keď dozreje, odpadne samé.." aj to je z tadiaľ. A co sa týka práce, Ty budeš ešte veeeelmi dlho pracovať. N9 dieťa je malé len raz a teraz.

witchlucia
21. máj 2024

Úplne súhlasím so všetkým čo napísala @janamakva . Je nás viac. Mám rovnaký plán ako ty, s tým rozdielom že ja mám živnosť a pracujem tri mesiace v roku. Malý
má rok a pol a rodina sa ma už opýtala či sa začínam obzerať po práci. Skoro som padla zo stoličky. To ešte len boli poznámky keď som povedala že chceme malého vzdelávať doma 😂 tradičné školstvo nevyhovovalo ani mne ani môjmu mužovi. Obaja sme boli šikanovaní, za šikovnosť nás trestali úlohami navyše, strácali sme čas a všetko čo nám pomohlo v dospelosti sme získali mimo školy v knižniciach, voľno časovych aktivitách a na internete. Doba sa zmenila a nechceme nášho syna vychovávať pre továrňové povolanie. Chceme aby ovládal rôzne remeslá a aby tú strašne dôležitú socializaciu, ktorou sa tu každý oháňa, absolvoval medzi rôznorodými ľuďmi a nie obmedzený na svojich rovesníkov. Absolútne chápem každú mamu i otca ktorý musia pracovať aby finančne zabezpečili rodinu a kvôli tomu potrebujú deti na 8 hodín odložiť do školy. Niekedy to inak nejde, ale pokiaľ mám inú možnosť bola by som riadne sebecká aby som ju môjmu dieťaťu nedopriala. Hlavne keď viem že to školstvo nieje ideálne a sú aj iné cesty ❤️

bobaas
24. máj 2024

@witchlucia a veľmi ma zaujíma, ako potom psychicky zvládne nástup do práce, kde ho nebude mať kto ochraňovať.

bobaas
24. máj 2024

@witchlucia veľmi odsudzujúci príspevok o ľuďoch, že "odložíme deti do školy", aby sme mohli pracovať. Mrzí ma to, ale zo svojho postoja ste spravili povýšeneckú pózu

luccija
24. máj 2024

Na to je len jedna odpoveď, tak sme sa rozhodli a viac nerozoberat.Vzdy cudzí ľudia vedia všetko najlepsie je to vaše dieťa, vaše rozhodnutie Ako žena, ktorá bola s dieťaťom do 5,5 r doma viem, že to je oveľa ťažšie ako ho dať do škôlky, ísť do práce mať navarené a večer sa jej chvíľu povenovať tak aká lenivá?Veľa detí je doma, lebo to rodičia považujú za lepšie či čo je lepšie byť každú chvíľu na ocr, deti nosiť k babke, vypadáva príjem stresy v celej rodine, lebo choré dieťa.Je to len vaša vec

mantilka
24. máj 2024

To je vaša vec...váš život. Prečo očakávaš, že nejakými slovami uspokojis rodinu? To je nemožné. Často sa stáva, že len hľadajú zámienku. Teraz je na programe "mladá pani ostala doma". Ked to pominie, bude niečo iné... Je nemožné vychádzať s každým. Ži si svoj život a nad nimi mavni rukou. O dva roky pôjde do školy.

mima172
24. máj 2024

Autorka, ja mam tiež 4r dcéru a som doma po dohode s manželom. Mam na háku, kto si čo vraví a teda viem, že mnohí majú blbé reči 🙂 A koho je to problém? Ich 😃

30katrusa40
24. máj 2024

Odpoveď : a čo vás do toho keď nám je tam dobre ? Možno by pochopili že už preháňajú

veve_bety
28. máj 2024

Ja som tiež ostala dlhšie doma a po čase si všetci zvykli a prestali komentovať.

Strana
z2