icon

Rodinné napätie so sedemnásťročnou dcérou manžela

24. máj 2025

Ja na to už nemam nervy. Prosím odpustite si komentáre že som vedela do čoho idem
Nie nevedela. Človek si nevie predstaviť aké je to náročné ísť do vzťahu s mužom so záväzkami... Snažím sa robiť ústupky, prehliadam... Ale už nevládzem. Keď bola menšia muž má ubezpečoval že keď vyrastie bude to lepšie že mám vydržať. Dnes ma 15 rokov a je to len horšie. Ja už proste nevládzem... Nemám silu... Starám sa o ňu od jej 4 rokoch napriek tomu som pre ňu len handra, zlá pani čo jej odviedla otca, ktorá nič nerobí,.pre ktorú ju a jej matku otec odišiel
Pritom sme debatu o tejto situácii riešili viac krát že ja naozaj nie som dôvod a prišla som do života jej otca asi až rok po tom čo sa rozišli.
Dnes opäť vyčíhla situáciu keď muž nebol pri nás aby mi oznámila, že mama s otcom cez týždeň dva krát volala - len tak bez vážneho dôvodu a on sa s ňou v pohode rozpraval že ako sa ma a tak... Že stará láska nehrdzavie... Samozrejme som muža konfrontovala priamo pred ňou a zrazu z toho bolo úplne niečo iné ako mi povedala keď sme tam boli samé dve...
Robí na mňa podraz za podrazom.a som jej dobrá len vtedy keď jej treba niečo kúpiť/zaplatiť/ dať peniaze
Keď to poviem mužovi nie je to pravda, je to inak, mala by som mať viac pochopenia a rozumu
S ňou odmieta nejaký rozhovor konštruktívny má to ťažké keď nie je s ním každý deň a podobne kktiny
Ja už fakt nevládzem

Strana
z3
marca12
24. máj 2025

Skusala si na jej otravne kecy odpovedat srandou? Povie ti,ze otec volal s mamou,tak odpovedz nieco v zmysle,ze si rada,ze sa pekne porozpravali alebo nieco take. Ona vie,cim ta nastve a preto to robi. Alebo sa nauc techniku pocitania. Nieco ti povie,napocitaj do 10,20 kolko len bude treba na to,aby si dokazala byt ticho a usmievat sa. Vraj to funguje. Hadam raz dospeje,zalubi sa a zmeni sa. U vas je problemom tvoj muz a jeho ex. Keby bola jeho ex vysporiadana s rozvodom,neprenasa svoje stavy na dceru. Takisto muz by ti mal zacat verit a nie si slepo obhajovat dceru.

777januska777
24. máj 2025
@tykat

Este raz, s 15r nebojuj ako by si aj ty mala 15r.
Ona neklame, ona provokuje a ked jej chces podavat naboje tak hor sa do konfrontacii pred muzom. Nech vidi ako ta vytocila a ako sa pred muzom zhodis ked ho ides vypocuvat kvoli tomu ci si len tak telefonuje s byvalkou.

@tykat súhlasím, autorka sama dava mladej navod ako autorku dostať. Ale ak to trvá roky, tak je autorka asi už zúfalá a reaguje horšie a horšie.

Autorka vidíš, že to riešiš roky a nič sa nemení, neskúšala si zmeniť taktiku a hlavne zmeniť svoje nastavenie v hlave? Lebo mne to príde, že ona sa zábava na tebe a na tom ako ta dokaze naštvať. A čím viac ta dostane, tým si pre ňu menšia autorita. Fakt by si mala popracovať na sebavedomi a vlastnej hodnote, aby ta nejaká pubertiacka nedostala takto do kolien.

saraxyz
24. máj 2025

Nerob žiadne ústupky, len aby dobre bolo...a máš vybavenko...takéto ľahké to je 😉

betulinka1
25. máj 2025

15 tak to ste na vrchole 🤣🤣🤣 to ta vazne lutujem este pri dvoch malych detoch, muzovi bez podpory. Ale Kazdopadne plati co som napisala, ze nejake pravidla a mozno viac vtipu do toho. Moja zlata ty vobec netušíš o com hovoris, radsej vylož tu mycku. Pochopis to, ked budes velka. Mozno si myslis, ze si zjedla múdrosť sveta ale Skus to ukazat v skole. A potom klasika, správaj sa slusne ku mne, lebo potom to prehodnotíme, ked budes nieco chciet. ALE tvoj muz ti musi byt oporou . Ak sa mu nieco nepaci, nech ti to povie vecer a nie pred nou komentuje, ze je este mala a neviem co.

darmasiswa
25. máj 2025

je velmi narocne mat muza alebo zenu s dietatom z predchadzajuceho vztahu. A je uplne jedno, ci je to zena, alebo muz. Niekto tu trefne napisal, ze na taketo provokacie staci odpovedat "Dobre", tiez je moj nazor, ze sa tym netreba nezaoberat a nerobit dramy. Treba normalne zit, a snazit sa vztahy upevnovat, na provokacie nereagovat a vonkoncom ich neriesit. Naco? Nic tym neziskas, iba sa zbytocne budete hadat, je uplne jedno, ci manzel telefonoval s ex, alebo ci mu ex poslala cokolvek, zite si svoj zivot, a to, ci on si pise s ex, je jedno, pokial to nie je na ukor vasho vztahu

petrofka
25. máj 2025

tieto dievčatá, všetky čo poznám v rovnakej situácii, vždy vy**bávali s otcovými ženami. Neprestane s tým. Celý život to bude robiť. A celý čas ti bude muž vyhadzovať na oči, že sa z nej nejdeš po*rať. Celý život z vás bude ťahať peniaze a to je jediné, na čo ste jej dobrí. Stále ťa bude balamutiť ako otec túži po jej mame. Ak sa nad to nevieš povzniesť, zasmiať sa, zblázniš sa. Daj mu prečítať túto diskusiu. Nech vie, ako sa cítiš. Ale na to odvahu asi nemáš. Možno to chce popracovať na vlastnom sebavedomí, nech ťa nerozhodí kravinami 15 ročné dieťa.

nikushka8
25. máj 2025

Ak jej kupuješ veci aj napriek jej zlemu spravaniu, robis sama sebe zle. Takto to nefunguje, pretoze vysielas signal,ze moze hocico a aj tak jej kupis/spravis,co len chce, stráca voci tebe uctu. V meritku tvojich malych deti je to akoby si dietatu dovolila vsetko, lebo inak zacne vrieskat alebo sa hodí o zem. Cize co spravi nabudúce, ked bude chciet nieco dosiahnut? Hodi sa o zem a dosiahne,co chce. Ako vstepujes hranice vlastnym detom, musis hranice ukazat aj jej. Blbe poznamky pubertaka je zbytocne pocuvat. Vravi to len,aby ta nastvala a zjavne sa jej to dari. Puberta,ci silne obobie vzdoru u mensich deti je hra na silnejsie nervy (kto viac vydrzi,ci rodic alebo dieta 😁). Pokial je tvoj vztah s muzom ok, zbytocne sa hadate kvoli puberte.

lujza123
25. máj 2025

My sme tiez takáto zmiešaná domácnosť, akurát pubertacka je moje dieťa.
Tiez to bolo od malička v pohode akurát teraz sa objavujú konflikty. Z môjho pohľadu fakt žabomyšie vojny, ale to proste nevysvetlíš 🤷🏼‍♀️
S pubertakmi je to tazke, vedia provokovať, byt protivní aj na svojich rodičov. Akurát na nich si toľko nedovolia, no na súrodencov či partnerov rodičov áno.
Nechytaj sa na takéto reči, jednym uchom dnu, druhým von, pripadne jej odpovedz niečo úplne od veci typu recept na segedín. Dcéra mava občas takéto dni kedy je protivná a hádavá, vtedy nemá zmysel akákoľvek koncerzacia s ňou.

Z tvojho príspevku celkom nechápem co je ten hlavný konflikt medzi tebou a mladou? Len to jej presvedčenie ze jej rodičia sa miluju ? Tak jej to neber, nevyvracaj, nepresviedcaj ju, naco. Ani nereaguj na to, ziadna emócia.
Je to jej pravda, alebo možno skôr pravda jej mami ktorou je očkovaná od malička. V tomto veku s tým nespravis nic, to môže pochopiť v dospelosti.

karolinakr
25. máj 2025

nepchaj sa jej do zadku , načo, takato opičia laska zo strany otca len škodi, bude využivať dcera každeho a tatik ju za to len pochvali

gov
Odpoveď bola odstránená
karolinakr
25. máj 2025

ked sa snažiš a si ozaj dobra, ako tvrdiš, tak potom manžel je na vine, lebo vlastne teba obviňuje, hoci chyba je inde..to ani pre duševne zdravie neni dobre, ja som sa tiež hadala ´, ukazovala, vysvetlovala, nevyhadala som nič, lebo kto pravdu vidieť nechce, ten ju vidieť nebude, z teba budu robiť debila..
najlepšie je odstrihnuť takych ludi,
čo je najväčšia sranda, ked sa rozideš s mužom, tak dcera vyhrala a bude si mädliť ruky
ty si v takej pasci, že nevidím svetlo na konci tunela

cafelatte
25. máj 2025

A prečo ju vychovavas od 4 rokov ty, mamu a otca ma kde?

aams
25. máj 2025

Ak tamto reagujes aj doma, ja sa necudujem,ze to nefunguje. Za tym je ovela viac ocividne ..

darmasiswa
25. máj 2025

aky navod by ste dali, ak by taketo chovanie mala dcera matky voci novemu matkinmu manzelovi?

karolinakr
25. máj 2025
@darmasiswa

aky navod by ste dali, ak by taketo chovanie mala dcera matky voci novemu matkinmu manzelovi?

@darmasiswa mne sa velmi pačilo v Krok za krokom, ako to riešili rodičia s detmi neuctu voči partnerovi, tak Carol trestala Danu dosť často

torysheer
26. máj 2025

Je to vek s ktorým sa neoplatí ,, bojovať ", vyvolá to len vzdor a chuť na protiutok. Najviac zaberie úsmev, vyrovnaný kľud, ukázať že Ťa nedokáže vyprovokovať , prípadne povedať ,,ak máš nejaký problém ktorý Ťa trápi, kľudne príď za mnou". A že otec volá s mamou? ,,som veľmi rada že majú taký dobrý vzťah aj po tom čo sa rozisli a ty si ich jediným putom, preto si dolezita, si súčasťou Môjho muža"

Strana
z3