icon

Rodinné stretnutia - nečakané výdavky

19. máj 2025

Ahojte idem sa vyrozprávať, pretože nechápem ako môže niekto takto využívať druhých. Išli sme na bowling - ja,manžel, jeho sestra s deťmi, jeho brat, moja sestra a moji rodičia. Samozrejme deti si naobjednávali jedlo, pitie, aj sestra manžela aj jeho brat. Keď prišlo na platenie, tak sa zobrali a odišli. Neviem, či som ja “iná” ale mne to príde ako využívanie až zneužívanie. Mali si svoju časť zaplatiť ale namiesto toho odišli. Keď som mužovi povedala, že nikdy viac už nepôjdem nikde s nimi ak mám platiť za nich, tak sa nahneval, lebo som si “dovolila” povedať niečo na jeho rodinu. Aký máte na to názor?

Strana
z3
elzena2
21. máj 2025

Tak "Nešli by ste s nami na bowling?" beru niektori automaticky ako pozvanie. Tak isto "stretnime sa v kaviarni" a pod. Aj keď to je pre nás logické, že to nehovori nic o tom, kto plati, ale niektori to tak proste chapu, takym treba na rovinu povedat.

hellionka
21. máj 2025

… jemine aj keby mi niekto z rodiny povedal, že POZÝVAM Ťa na Bowling tak si nemyslim automaticky že to za mňa a moje deti aj komplet všetko s jedlom a pitím zaplatí. Ved by som sa pod zem prepadla … Každý si mal zaplatit svoju útratu pokiaľ ste im tam jasne nepovedali že “nechajte tak my platíme”. Ale riešiš to neskoro. Teraz je to už trápnejšie. Trebalo sa im tam hneď ozvať, že majú tu účet alebo keď zdrhli skôr ako sa šlo platit zavolať im že majú tu útratu, či sa vrátia alebo to zaplatíte a pošlú vám peniaze … Teraz by som ich niekam zavolala a zdrhla takto ja 🙈 nech si užijú.

pikachu999
21. máj 2025

Nabudúce zdrhnite skôr a nechajte ho zaplatiť ich 🤷

bielasovicka
21. máj 2025

Posli jej bloček, a povedz ze nech ti pošle na účet peniaze, že ste museli zaplatiť aj za nich, keďže odišli pred platením. Ja by som to urobila. A už potom s vami nepôjdu nikam., lebo budú vedieť ze majú za seba zaplatiť. To nehorázne, nemám rada takých vychcancov co využívajú druhých. Je iné ak niekoho pozveš, tak zaplatíš samozrejme, ale toto? Nech idú do riti takýto ludia🤨

sidicek
21. máj 2025

Ja len nerozumiem ako mohli zdrhnut,to sa ani nerozlucili len zrazu ich nebolo? Inak problém je hlavne muž, lebo ako sorry ak platí tak za všetkých vrátane aj tvojej rodiny , nechať zaplatiť svagrinu a svokrovcov je riadne sedlactvo v tomto prípade.

lienka.7
21. máj 2025
@cyberk

normalne po zaplateni by som si odfotila blocek a poslala im to s IBANom, ze asi zabudli zaplatit, ale ze ste to zaplatili vy teda.. :D nech sa trapne citi ona a nie vy za nich :D

@autorka ako ti napísala @cyberk , odfot blok, vyznac ich náklady a posli cu.s tým, že ďakujes za úhradu.

brendaa
21. máj 2025

Pozri nabudúce keď pôjdete buď vysmiata a povedz muzovi, že keď zaplatí zas, tak presne za tú sumu si kúpiš ty napr. parfém, kozmetiku, nech je na to pripravený..
Alebo vezmeš - pozveš svoju rodinu na obed/večeru - welnes....
Noo nech sa rozhodne, treba nastaviť pravidlá, či on má peniaze a rozhoduje o nich ON?
Alebo hrá pred svojou rodinou divadlo?

vespertine
21. máj 2025

A ako ste sa k tomu dostali, že chcete ísť všetci na bowling? Koho nápad to bol a za akým účelom? Len tak, alebo niekto oslavoval, alebo ste sa dlho nevideli...čo bol ten spúšťač na pozadí je dôležité. Alebo sa tak zvyknete hocikedy niekam zavolať? Teda vy ich? Ak by ste ich nevolali, tak by ste sa vôbec nevideli? Tam je toľko neznámych premenných, že ťažko hodnotiť. Keď vravíš, že "teba nemusia", tak si vôbec chcela ísť? Alebo to vlastne tvoj muž chce ,aby ste mali lepšie vzťahy? Aj za cenu platenia za nich?

muchotrafka298
21. máj 2025

Napisem z vlastnej skusenosti, vela ludi berie akekolvek pozvanie tak, ze dotycny aj plati. ze ich to nebude stat nic. Proste sa ich niekto opyta "Nepojdeme do kina?" alebo "Nepojdeme na bowling?" a uz vopred rataju s tym, ze kto pozyva plati. V zahranici je uplne bezne to, ze tam sa blok rozratava na ludi a kazdy si svoje zaplati. Neberu to ako pozvanie bez platenia za seba.
Treba si to vopred jasne vykomunikovat, ze idete s nami, ale platite si vlastnu utratu, kazdy plati za seba. A s muzom si toto vydebatuj tiez a co najskor. Hlavne ak mas pocit, alebo ted nie je to pocit, je to fakt, ze jeho rodina je vzdy pozyvana, hostena z vasej strany a ty s muzom od nich na oplatku nedostavas nic a tvoja rodina si vsetko plati.

viera012345
21. máj 2025

... nabudúce budte šikovnejší pri odchode, odíďte ako prví.Clovek by povedal, že došlo k nedorozumeniu, ale ak sa táto situácia opakuje, tak to náhoda nebude

sidicek
22. máj 2025

Joj aj tu na MK je kopa tem ,aké úžasné rodinné vzťahy, každý víkend grilovacka, ale potom vysvitne, ze sa griluje vždy len u jedného a keď sa ma u súrodenca, tak hneď "neda sa ,mame iný program ....inokedy, rozumej nikdy , bohužiaľ rodina ta vie využiť najviac, a keď sa ozveš ešte si za lakomca co nezaplatí jeden bowling ci dieťatku obedik

mk1111111111
22. máj 2025

My sa riadime heslami.
Pozyvat Ta na obed - tak platim ja.
Ideme spolu na obed? - plati kazdy sam.
Ak su nechapavi, tak nabuduce, ked sa budete rozpravat, nepouzi vetu, podte s nami na bowling, ale povedz, ideme vecer na bowling. A vy? Co budete robit? Z toho si nemozu odvodit, ze ich nebodaj pozyvate.
A muzovi to doma vysvetli tiez. Aj ked, na druhej strane, jemu mozno nevadi, ze to platite vy

Strana
z3