icon

Rovnocennosť vo vzťahu: Ako sa cítiť vyrovnanejšie?

vaclavvv
Dnes o 10:27

Ahojte... Chcel by som sa opýtať na názor... Mám priateľku, ktorá je proste úžasná, obľúbená, všetci ju majú radi, chlapi ju oslovujú na ulici a ľahko sa zoznamuje a nadväzuje kontakty... Ja som taký normálny chalan, riešim si svoje veci a nemám potrebu sa zoznamovať s cudzími babami... Necítim sa ale kvôli tomu dobre... Cítim sa pri nej taký menej cenný... A dosť nám to komplikuje vzťah... Paradoxné s bývalou priateľkou sme mali opačný problém... Ona si cítila menej cenná pri mne... A kvôli tomu sme sa rozišli... Myslíte, že sa s tým dá niečo robiť, riešiť to s odborníkom, psychológom alebo je proste lepšie, keď má každý takého rovno cenného partnera 😐 viem, že nikdy si nebudeme úplne rovný...

Strana
z2
patrike
Dnes o 10:29

Proste si neveris, ze by taka zena bola s tebou. Dlhodobo to nebude robit dobrotu, medzi riadkami tam aj vidim ziarlivost.

anonym_cfff6d
Dnes o 10:32

@vaclavvv a z coho prameni ta menejcennosti? preco by si sa mal zoznamovat s inymi babami? ona je zjavne viac spolocenska, ty introvert... je len na vas ako to sklbite... preco zrovna menejcennost s tym spominas?

anonym_2fe4c3
Dnes o 10:36

Po precitani nazvu diskusie som myslela, ze sa bude riesit ako si maju partneri rozdelit povinnosti alebo financovanie v spolocnej domacnosti a tu sa porovnava pocet zoznamenych z opacneho pohlavia. Preco mas pocit, ze si menejcenny ked si introvert? Ty to mas inac ako to ma ona, ak najdete stycne body a budete vediet spolu vychadzat aj s inym nastavenim, nie je dovod citit sa menejcenny. Si len iny ako ona. Ty akceptuj aka je ona, ona by mala akceptovat aky si ty. Ak to nepojde, tak to ukoncite.

vaclavvv
autor
Dnes o 10:36
@anonym_cfff6d

@vaclavvv a z coho prameni ta menejcennosti? preco by si sa mal zoznamovat s inymi babami? ona je zjavne viac spolocenska, ty introvert... je len na vas ako to sklbite... preco zrovna menejcennost s tym spominas?

@anonym_cfff6d asi preto, že keď ma niečo trápy, a poviem je to, tak ma proste vysmeje, že čo zase riešim, že som ja ten zlý a že mám niečo so sebou robiť 😐

petamich
Dnes o 10:40

Citis sa menejcenny lebo ona je mozno extrovertnejsia ako ty? Tak v tomto si naozaj nemusite byt rovni 🤷‍♀️ podla mna su ovela dolezitejsie veci, kde si maju byt patneri rovnocenni ale to ako a ako rychlo sa kto zoznamuje to naozaj nie je.

My sme s manzelom povahovo uplne odlisni, sme ale rovnocenni v respektovani toho druheho a jeho nazorov, rozhodovani, zodpovednosti, slobode a samostatnosti, starostlivosti o dieta a domacnost, ....

Podla toho co pises je problem niekde inde, ze ta skratka zhadzuje a nerespektuje. A na to nepotrebujes ty psychologa 🤷‍♀️ skor ona.

martinmmartin
Dnes o 10:43

Neviem ci menejcenny je spravny vyraz, skor ohrozeny a v panike ze pri prvej prilezitosti nejakeho nezdaru ta dokaze v mikrosekunde vymenit za mozneze aj lepsi model a bude mat pekny zivot (moznoze aj krajsi ako s tebou) kym tebe sa svet zruti a uz taku moznost mat hentaku super raketu nikdy viac mat nebudes....

vaclavvv
autor
Dnes o 10:47
@martinmmartin

Neviem ci menejcenny je spravny vyraz, skor ohrozeny a v panike ze pri prvej prilezitosti nejakeho nezdaru ta dokaze v mikrosekunde vymenit za mozneze aj lepsi model a bude mat pekny zivot (moznoze aj krajsi ako s tebou) kym tebe sa svet zruti a uz taku moznost mat hentaku super raketu nikdy viac mat nebudes....

@martinmmartin Ja som ale nikdy po super rakete netúžil 😁 chcel som dievča, s ktorým budeme mať pekný život. To pravé ja som jej hovoril, že sa k sebe asi povahovo nechodíme ale ona vždy tlačila na to, aby sme boli spolu 😐 neviem nooo

anonym_2fe4c3
Dnes o 10:53
@vaclavvv

@martinmmartin Ja som ale nikdy po super rakete netúžil 😁 chcel som dievča, s ktorým budeme mať pekný život. To pravé ja som jej hovoril, že sa k sebe asi povahovo nechodíme ale ona vždy tlačila na to, aby sme boli spolu 😐 neviem nooo

@vaclavvv ona tlacila? Pistolou pri hlave ta donutila zacat si s nou vztah? Asi nie. Ked nie si spokojny, tak to kludne ukonci. S tvojim nastavenim to nebude mat dobry koniec. Skor ci neskor tvoja neistota vas vztah rozozerie. Alebo mas aj druhu moznost, zacat na sebe pracovat. Pracovat na svojej sebaucte, sebalaske a zacat si uvedomovat svoju cenu. Mozno po tom zistis, ze mas na viac ale mozno sa vas vztah posunie inde. Zacni od seba. Nepodcenuj sa, nelutuj sa, hladaj na sebe to dobre a na tom stavaj.

anonym_2fa7ce
Dnes o 10:57

Jednoducho si si nasiel polovicku na ktoru zjavne nemas. Neviem si predstavit sa citit menej cenno pri niekom s kym ocakavam, ze raz prezijem zvysok zivota. Cim skor to ukoncis tym lepsie pre vas oboch, kym ta to uplne neznici a nepodkope sebavedomie. Mozno, je jedna z tych ci rada sa citi, ze ma navrch. U chlapov je to beznejsie, ze skor oni flirtuju s inymi zenami a nemaju problem sa prihovorit ale to neznamena, ze nie su take zeny.

vaclavvv
autor
Dnes o 11:08
@anonym_2fe4c3

@vaclavvv ona tlacila? Pistolou pri hlave ta donutila zacat si s nou vztah? Asi nie. Ked nie si spokojny, tak to kludne ukonci. S tvojim nastavenim to nebude mat dobry koniec. Skor ci neskor tvoja neistota vas vztah rozozerie. Alebo mas aj druhu moznost, zacat na sebe pracovat. Pracovat na svojej sebaucte, sebalaske a zacat si uvedomovat svoju cenu. Mozno po tom zistis, ze mas na viac ale mozno sa vas vztah posunie inde. Zacni od seba. Nepodcenuj sa, nelutuj sa, hladaj na sebe to dobre a na tom stavaj.

@anonym_2fe4c3 Ja som to práve ukončil už niekoľkokrát, ale ona mi písala dovtedy, kým ma neprehovorila, aby sme to znovu skúsili 😁 a keďže ju mám rád, tak som to znovu skúsil... A keď znovu nastala situácia, že som od nej niečo chcel, aby mi niečo vysvetlila, a zase sa vykašľala na mňa tak sa to opakovalo 😐

anonym_3c10b6
Dnes o 11:18
@vaclavvv

@anonym_2fe4c3 Ja som to práve ukončil už niekoľkokrát, ale ona mi písala dovtedy, kým ma neprehovorila, aby sme to znovu skúsili 😁 a keďže ju mám rád, tak som to znovu skúsil... A keď znovu nastala situácia, že som od nej niečo chcel, aby mi niečo vysvetlila, a zase sa vykašľala na mňa tak sa to opakovalo 😐

@vaclavvv evidentne chce frajera, ktory od nej nebude nic chciet a nebude potrebovat psychicku podporu.

sissy27
Dnes o 11:20
@vaclavvv

@vaclavvv nikto, naozaj nikto príčetný nechce zakomplexovaného ufňukaného partnera / partnerku. Čo také potrebuješ od nej vysvetľovať? Ak stále dookola nejaké nezmysly typu "kto to bol, čo od teba chcel, odkiaľ ho poznáš" a podobne, tak ďakujem pekne...
Byť introvert a byť zakomplexovaný sú dve rozdielne veci.

lindusss2016
Dnes o 11:26

@vaclavvv myslim, ze by si mal zapracovat na svojom sebavedomi. Napr.sa zacni venovat nejakemu sportu, alebk viac citaj, vzdelavaj sa, rob nieco, co ta posunie vpred. Z tohto by ma piclo 🫣

anonym_627f47
Dnes o 11:27

Mam partnera, s ktorym to mame podobne. On je silny introvert, nepotrebuje tak casto vyhladavat spolocnost, vystaci si sam so sebou vacsinou. Ja sa rada zoznamujem s novymi ludmi(aj muzmi, neriesim pohlavie), stretavam sa, robim aktivity, travim cas a uzivam si zivot v spolocnosti. Nikdy ale neflirtujem ani sa na travenie casu s kamaratmi nepozeram takouto optikou. Moj partner je s tym uplne ok lebo je vyrovnany clovek a vie, ze sme spolu preto, ze obaja chceme. Keby mi robil sceny alebo ma nerespektoval tak sa s nim rozidem. Je to strasne neatraktivne.

anonym_eed948
Dnes o 11:30
@vaclavvv

@anonym_cfff6d asi preto, že keď ma niečo trápy, a poviem je to, tak ma proste vysmeje, že čo zase riešim, že som ja ten zlý a že mám niečo so sebou robiť 😐

@vaclavvv no tak toto je "trochu" iny problem, nez to, ako si to popisal v uvodnom prispevku. A dost podstatnejsi, az zavazny problem, ked Ta "vysmeje". To nema s introvertnostou a extrovertnostou ani nic. Ty mas asi pocit, ze je s Tebou, kym nenajde nieco lepsie a ak si Ta nevazi a neprijima takeho, aky si, tak to je mega problem, no...☹.

anonym_cfff6d
Dnes o 11:33
@vaclavvv

@vaclavvv a riesis naozaj dolezite veci, alebo overthinkujes pri kazdej prilezitosti? nie je nemozne sklbit dve rozne povahy a dva rozne typy ludi... trochu iny popis ma tento prispevok a tu by som skor riesila nedostatocnu pritomnost pri pocitoch druheho... otvorene si jej povedal, ze bagatelizuje tvoj problem a emocne nastavenie? nie je to o menejcennosti, ale o tom, ze ju podla toho co pises moc netankuje to, co teba trapi a zakladom teda aspon za mna v kazdom vztahu by mali byt prave rozhovory, pretoze sex pominie, krasa telo a pritazlivost raz takisto a jedine co nam ostane je prave to puto budovane cez pritomnost...

anonym_cfff6d
Dnes o 11:34
@martinmmartin

anonym_cfff6d
Dnes o 11:35
@vaclavvv

@vaclavvv a svojpravny si?

anonym_cfff6d
Dnes o 11:37
@vaclavvv

@vaclavvv a vy uz chodite na strednu aspon? lebo toto mi pride ako rozhovory s 11 rocnou... sebaucta sa tvori aj uvedomenim si, ze nie je nevyhnutné byt niekde, kde byt nechces a vonkoncom ani s tym a tak ako zijes... ona ta prinutila- to mi az sankou pohlo... nakoniec si ju aj zoberies, lebo ona to chcela nie? trochu sa za seba postav... uz verim, ze nie si maly chlapec a najdi si zenu, ktoru budes mat nielen rad, ale nebudes jej gasparkom

vaclavvv
autor
Dnes o 11:38
@lindusss2016

@vaclavvv myslim, ze by si mal zapracovat na svojom sebavedomi. Napr.sa zacni venovat nejakemu sportu, alebk viac citaj, vzdelavaj sa, rob nieco, co ta posunie vpred. Z tohto by ma piclo 🫣

@lindusss2016 Tak ja robím, čo ma baví... Idem si za svojim... Rozbieham svoju firmu... Mám taký život, aký som chcel... Ale mám pocit, že moja polovička chce, aby som sa do nej vôbec nestaral...

sissy27
Dnes o 11:38
@anonym_eed948

@vaclavvv no tak toto je "trochu" iny problem, nez to, ako si to popisal v uvodnom prispevku. A dost podstatnejsi, az zavazny problem, ked Ta "vysmeje". To nema s introvertnostou a extrovertnostou ani nic. Ty mas asi pocit, ze je s Tebou, kym nenajde nieco lepsie a ak si Ta nevazi a neprijima takeho, aky si, tak to je mega problem, no...☹.

@anonym_eed948 alebo jej on robí dramatické výstupy na tému "kto to bol, určite s ním niečo máš" a ona mu na to povie "prosím ťa prestaň už zase, problém je akurát tak v tvojej hlave" a ešte on sa cíti ublížený...

anonym_cfff6d
Dnes o 11:39
@vaclavvv

@lindusss2016 Tak ja robím, čo ma baví... Idem si za svojim... Rozbieham svoju firmu... Mám taký život, aký som chcel... Ale mám pocit, že moja polovička chce, aby som sa do nej vôbec nestaral...

@vaclavvv a zmysel vasho vztahu tkvie potom v com?

vaclavvv
autor
Dnes o 11:43
@anonym_cfff6d

@vaclavvv a svojpravny si?

@anonym_cfff6d však áno

vaclavvv
autor
Dnes o 12:06
@sissy27

@anonym_eed948 alebo jej on robí dramatické výstupy na tému "kto to bol, určite s ním niečo máš" a ona mu na to povie "prosím ťa prestaň už zase, problém je akurát tak v tvojej hlave" a ešte on sa cíti ublížený...

@sissy27 Však ja jej nechcem ubližovať... Ja budem iba rád, keď si nájde niekoho sebe rovného... Také úžasného aká je ona 😐 Preto som sa chcel opýtať, či je lepšie to nechat tak alebo sa o niečo snažiť

oliolijanka
Autor odpoveď zmazal
anonym_3f7f90
Dnes o 12:13

Po citani prispevku aj Tvojich komentarov sa mi natiska dolezita otazka, kolko mate rokov? Ak 20, tak ok.

vaclavvv
autor
Dnes o 12:16
@anonym_3f7f90

Po citani prispevku aj Tvojich komentarov sa mi natiska dolezita otazka, kolko mate rokov? Ak 20, tak ok.

@anonym_3f7f90 Pätnásť... Ale čítať viem ako dvadsať ročný 😁

anonym_3f7f90
Dnes o 12:19
@vaclavvv

@anonym_3f7f90 Pätnásť... Ale čítať viem ako dvadsať ročný 😁

@vaclavvv tak potom je Vas vztah a nekonecne rozchadzanie sa aj s tym dotahovanim a prehovaranim v poriadku, ked mate 15. 😉😉😉

sissy27
Dnes o 12:23
@vaclavvv

@sissy27 Však ja jej nechcem ubližovať... Ja budem iba rád, keď si nájde niekoho sebe rovného... Také úžasného aká je ona 😐 Preto som sa chcel opýtať, či je lepšie to nechat tak alebo sa o niečo snažiť

@vaclavvv veď jej neubližuj. Daj si do poriadku svoje nízke sebavedomie a buď normálnym funkčným partnerom.
A keď ti je tak strašne táto žena na obtiaž, tak sa s ňou proste rozíď.

anonym_9a7f26
Dnes o 12:24

Ak sa necítis pri nej dobre,tak to nebude to pravé orechové 🙂

Strana
z2