Rozbroje v rodine a oslava
Ahojte. Zacnem asi tym, ze manzel ma 2 sestry, ktore sa pred par rokmi rozhadali na zivot a na smrt. Cast rodiny sa priklonila na 1 stranu a cast na 2. stranu. My s manzelom sme neutralni, bavime sa so vsetkymi. Manzel ide mat v novembri styridsiatku a chceli sme urobit oslavu niekde mimo domu, nech je to take slavnostnejsie. No teraz rozmyslame, ci to ma zmysel. Pozveme samozrejme kazdeho. Cast rodiny nepride, lebo tam bude ten a ten a druha cast zasa lebo tam bude ten a ten, neviem, ci by prisli vsetci, lebo je to rozhadane az tak, ze sa neznesu v 1 miestnosti. Doteraz, ked sme mali nejaku oslavu, robili sme na dvakrat, take posedenie doma, v sobotu prisli jedni, v nedelu druhi. A to ma uz nebavi, a na 40 nebudem robit dve oslavy niekde mimo domu.
Co by ste robili? Ci nerobit oslavu vobec?
Mozno tu vymyslime nieco spolocne, tak, aby dobre bolo 😀
Spravte jednu oslavu, pozvite všetkých ktorých tam muž chce mať... A bud prídu alebo nie. Ani by ma nenapadlo robiť 2 oslavy
Ja by som nerobila vôbec, neznášam oslavy 😅 ale ak by som mala rada, tak urobím jednu, akože nebudem riešiť to, že rodina sa nevie chovať dospelo a hada sa až tak že sa nebavia.. kto chce nech dôjde kto nie, tak nech ostane doma..
Aj tak neviem podľa akého kľúča by sa dohodli kto teda príde a kto nie. Aby sa nakoniec nestalo, že nepríde nikto kvôli tomu druhému. A potom sa Ti aj tak nanominujú domov. Lebo veď zagratulovať treba.
Ale chápem Ťa úplne. Ani ja nechcem robiť oslavu pre švagriné, ale tiež sa neviem cez to preniesť, že budú urazené. A potom sa budú iba ohovárať.
Ja som naposledy spravila doma oslavu, prišla mužova rodina, ony chodila skoro, tak okolo 1 h. To je čiste formalita a jedlo. A o 16 h prišla moja rodina a to už je aj zábava. Ale spolu nikdy naraz neprídu. Tiež nad tým uvažujem, že znova iba doma to takto spravím v jeden deň na dvakrát, keď aj niečo objednám domov nejaké jedlo.
@anetka34 ja by som ich už domov nezavolala, na autorkinom mieste. Majú možnosť prísť na riadnu oslavu, nech si nemyslia, že žena je na spagatiku. Že v sobotu bude oficiálna oslava, ale tam nepôjdem, ja prídem v nedeľu, ďalšia časť rodiny bude chcieť prísť v stredu. No to určite, takú nehrali, aby som ja skákala ako taký pajac.
@markaterka veď áno, určite nie, že jedny v jeden deň a druhí v ďalší. Ale myslím si, že to práve tak dopadne, že sa potom dotrepú v strede týždňa kvôli tomu, aby sa nestretli. Aj mne sa svokra dotrepala potom neohlásená v strede týždňa , lebo nechcela prísť na oficiálnu návštevu a aj tak prišla inokedy a čo som jej nemala odomknúť dvere? Dostala vodu, kávu. Jasné, že odutá potom bola.
Takto keď sme doma robili boli pozvaní v jeden deň, ony prišli skoro aby nemuseli vidieť toho a tamtoho. A ďalší prišli o tri hodiny. Ale jasné že ideálne by bolo všetci náraz, ale neviem či sa to podarí a ani si neviem predstaviť ako sa chcú dohodnúť kto teda príde.
Urobit oslavu v jednom termine, ale rozdelit ju casovo na dva useky. Napr. 16-19 a 19-22 hod. Zavazne nech mi do nejakeho datumu nahlasia, kto dojde na prvy turnus a kto na druhy.
Pre mna su oslavy zvytocnost. Este viac je zbytocne sa zaciatkom augusta zaoberat oslavou v novembri. Nerobila by som ziadnu, nebolo by to pre mna dolezite. Maximalne obed v restike len pre ozaj najblizsiu rodinu - manzel, ty a deti
Akože pri všetkej úcte, hrôza. Jedna oslava, nech dajú dopredu vedieť kto príde a kto nie a hotovo.
Pozvala by som všetkých. S tým, že do určitého dátumu (ktorý ty musíš nahlásiť počet hostí) ti musia záväzne povedať, či prídu určite. Komu záleží na tvojom manželovi, príde.
V prvom rade by si to nemala riesit ty, ale manzel, je to jeho rodina 🤷🏻♀️ V druhom rade neexistuje, ze by som robila dve oslavy. Ja osobne by som peavdepodobne nerobil ziadnu.
Podobnu syt.máme v rodine (asi 10r) a na 50 prisli vsetci. Sedelo sa za dvoma stolmi 🤣 tancovali uz spolu.
Mame trosku podobne, v ziadnom pripade som nikdy nerobila 2oslavy,kto nedosiel, jeho smola😊
Chvalabohu nech sa serie doma a nie na oslave, a nech si pohladka svoje urazene ego doma sam😂
Na oslavu snad kazdy potvrdzuje ucast.
Pridu aj aj a budetectam mat hadky a dusnu atmosku. Nerobila by som rodinnu oslavu, iba s kamaratmi.
A čo tak sa konečne uzmieriť ako tá rodina navrhnúť im to .čo tak im v tom trochu pomôcť. Možno potrebujú pomôcť postrčiť .viem o čom hovorím .tiež som bola pohadana zo svokrom 3 roky sme neboli v kontakte počúvala som stále že by to trebalo prehriznuť atď vinna nebola na mojej strane ale svokor vybehol a on ten prvý krok neurobil tak som ho urobila ja listom .do minulosti sa vôbec nevraciame tak isto to bolo aj zo švagrinú .proste snaha z jej strany teraz bola no očakávala niečo úplne iné .nakoniec sme si napísali povedali že nebudeme žiť minulosťou ale prítomnosťou a budúcnosťou . Rodina má držať pokope nie sme tu večne skús sa porozprávať s manželom ako by ste im pomohli buď ich postrčite a bude to ok alebo to bude tak ako to je teraz nič s tým nestratíte ale rodina sa dá možno dokopy
Toto je riesenie vyborne. Musia potvrdit ucast do nejakeho terminu a presne budes vediet pocot. To nepovazujem za radikalne riesenie. Vzdy sa na oslavy potvrdzuje ucast.
pozvala by som vsetkych-ziadne delenie a je uz na nich ci pridu ..ale pod pozvanku by som dopisala aby potvrdili ucast kvoly rezervacii a jedlu nech vam neostane vela jedla
U nás v širšej rodine bola taká situacia - povedali sa, že bude iba jedna oslava v reštaurácii. A vieš ako to dopadlo? Jedna urazená polovica rodiny neprišla a o týždeň sa ozvali, že prídu v sobotu gratulovať len tak domov k oslávencovi. Aj tak urobili. Čiže oslava bola v podstate aj tak na dvakrát.. :( akurát, že druhá domáca bola len s pár chlebickami
No nie je lepšie byt jedináčik? Ja by som sa na celú 40tku vybodla ale obavám sa že ak ste “oslavujúca rodina” že ti budú lozit domov po jednom lebo ako pisali vyššie osláviť treba. Tak asi pozvať všetkých a žiadať oficiálne potvrdenie účasti a počet osôb.
Všetkych si obvolaj aby potvrdili učast koli nahlaseniu počtov do reštiky. Urob jednu oslavu kto pride pride kto nie nie. A možno tato oslava bude prvym krokom na urovnanie sporov.
@elviku11 ja by som im narovinu povedala, že oslava už bola a návštevy nepríjmam
@markaterka oni prišli akože na bežnú návštevu... a popritom zagratulovali oslávencovi... akože medzi rečou...čo ti poviem, tragikomedia
Ako male deti. Mozno je nacase, aby sa niekto prestal prisposobovat ich zabomysim vojnam. Ktovie u kolkych z nich to uz ani nie je o rozhadani, ale len o solidarite s ostatnymi a takuto prilezitost uvitaju. Spravte jednu oslavu. Teraz nepride 12 ludi, na dalsiu nepride mozno uz len 5.
Keď im záleží na oslavencovi tak prídu. Ja by som robila jednu oslavu dala by som včas dopredu vedieť a ked neprídu smola. Keby prišlo potom napr domov k Vám nečakane gratulovať urobila by som im max kávu a dovi dopo
@zeldia pri tychto diskusiach si vzdy spomeniem na tie nareky, ze detom treba surodenca, aby chudiatka neboli samo na svete a bolo im veselsie! 🤣🤣🤣
@maranta_leuconeura magorom moze byt kludne aj jedinacik. A vacsinou to tak aj je.
pozvať všetkych naraz, možno prvy krok k zmiereniu. Kto príde bude tam, kto nie má smolu.

Nerobila by som žiadnu oslavu. Rodinná oslava je pre rodinných príslušníkov, ktorí sa medzi sebou bavia. Výsledok môže byť taký, že zo slušnosti prídu obe rozhadane strany, na oslave bude dusná atmosféra a nikto sa tam nakoniec nebude cítiť dobre. A nie je to lacná záležitosť, či to v konečnom dôsledku stojí za to.