Rozchod

29. dec 2023

Poradte ako sa zmieriť s rozchodom s človekom, ktorého som milovala a predstavovala si s ním celý život. Prvá láska, veľká láska. Z mojej strany určite. Trvala 5 rokov. Potom prišiel rozchod, bolo to moje rozhodnutie. Ma veľmi zložitú povahu a je to jeden z tých, ktorému jedna nestačí. Ja som stále dufala, že sa časom zmení, dospeje. Problém je, že síce som sa s ním rozišla ale od prvého dňa som nevedela, či je to to, čo chcem. Jednoducho povedané nechcela som sa rozísť ale ani za ten čas sa vôbec nezmenil, čiže ine riešenie som nevidela. Už je to nejaký čas a každý mame svoj život, občas si napíšeme ale mne veľmi chyba. Neviem presvedčiť samu seba, že to bolo dobre rozhodnutie, že by som nebola šťastná. Mám pocit, že som spravila chybu a teraz neviem ako ďalej.

sima338
29. dec 2023

Koľko máte rokov? Ste ešte mladí, že si chce ešte užívať alebo je proste taký? Ako vyzeral váš vzťah? Za rozchodom bola nevera?

autor
29. dec 2023

@sima338 mám 24 on 29. Mala som 17 keď sme sa spoznali, on 22. Rozumeli sme si, zo začiatku bolo všetko fajn. Vždy vravel, ze si uz užívať nechce, ze toho postihal dosť a ze by chcel rodinu. Len to sa celkom vylučovalo s tým ako sa správal. Spätne viem, ze bol dosť manipulatívny čo som nevidela alebo skôr nechcela vidieť, Nevera tak bola opakovaná z jeho strany. Viem, ze niekto by to hneď skončil ale ja som to chcela pochopiť, zistiť či mu niečo nechýba. Vraj mu nechýbalo nič, len sa uz nudil. To som sa dozvedela ale až po rozchode. Vo vzťahu mi pokazde vravel, ze sa to viac nebude opakovať a podobne veci. A kedze po x krat som uz prestala dúfať, ze by sa niečo zmenilo, rozhodla som sa s ním rozísť.

dion287
29. dec 2023

Ach jaj kde si mala hrdosť žena? Viackrát nevera? A ty naďalej s nim vo vzťahu. Ja som tiež mladá, mala som už manžela aj dom sme mali vysnívaný a všetko bolo okej a raz prišla nevera, zbalila som si veci a dovidenia . Ani som nerozmýšľala nad tým ze by som sním zostala a to sme už boli manželia a mali hypo dom a všetko. Neexistuje! Spraví to raz Spraví to viackrát... takže pozbieraj hrdosť odvahu a chod ďalej si mlada. A hlavne si začni vážiť samu seba.

sima338
29. dec 2023

Vieš čo, tak ti poviem, kašli nato, resp. naňho. Si mladá baba, píšeš a posôbíš inteligentne, na teba určite čaká niekto iný, lepší a najmä niekto, kto chce v živote to, čo chceš ty. Predpokladám, že nevera ťa sklamala a nechceš byť jedná z xy žien. Ono, nejaký čas spolu žiť ,,nadivoko" sa asi dá, len ty chceš viac a najmä niečo, čo bude mať pre teba reálnu hodnotu. Možno on si nájde frajerku, ktorá mu bude tolerovať mimo vzťahy a možno v živote sa ženiť nechce, lebo toto mu vyhovuje. Smútok z toho celého chápem, rozchod aj mňa dlho bolel, ale ver mi, spravila si dobre a raz si zato poďakuješ.

betulinka1
29. dec 2023

Este si mlada aby si riesila neveru partnera a kadejaké blbosti. Vztah ma byt pekny a mas si ho uzivat. Prve starosti maju prist az s detmi. Takze si spravila dobre a teraz sa venuj sebe a uzivaj si svoju mladosť.

autor
29. dec 2023

@sima338 ja som veľmi naivná. A keďže som ho naozaj veľmi lubila tak som stále verila, že s tým raz skončí. Len tie preplakane noci, že kde je a čo robí sa už viac nedali vydržať. Nie sme spolu 2 roky a uz sa s ním stihli rozísť ďalšie 4 ženy, čo ma len utvrdzuje v tom, že som spravila správne rozhodnutie. Ale ako píšeš, boli to a veľmi by som si priala aby sa dokázal zmeniť. Snáď jedného dna ma to prejde, predsa raz určite musí 🙂

monikkatt
29. dec 2023

Otvor oci, on sa nezmeni... a otvor aj sampanske ze si sa ho zbavila skor ako bolo neskoro... 😉

hipuska
29. dec 2023

Spomienkový optimizmus. Cítiš sa sama,.tak ti chodí po rozume to pekne,.co ste spolu zažili. Vraví sa, polovica času je potrebná na zabudnutie. Takže u teba 1,5 roka. Zameraj sa na seba, cvic, vzdelávaj sa, pracuj na svojej sebahodnote.

bbshop
29. dec 2023

Autorka, nulový kontakt je základ. Absolútne žiaden kontakt..nemôžeš si pozerať jeho profily na soc.sietach, nemôžeš si s ním písať, čítať staré správy atď atď atď. Nič absolútne. Ako keby neexistoval. Lebo takto sa z toho nedostaneš ani o 20 rokov, keď budeš jatriť staré rany. Bez úplného kontaktu by si už bola z toho vyliečená za 2 roky. Vôbec sa nezaujímaj o to ako žije (len ti to ubližuje, predstavuješ si ho s inými ženami), vôbec neodpisuj a už vonkoncom mu nepíš prvá. Iná cesta von z toho nevedie. Len zabudnúť, že existuje a UPLNE ho vymazať zo života. Zablokovať, nekontaktovat sa. Začni si počítať dni ako dlho si si nepozrela jeho FB, ig..ako dlho ste neboli v žiadnom kontakte a potom už nebudeš chcieť do toho spadnúť znova, keď uvidíš cestu, ktorú si už prešla. Zíde z očí, zíde z mysle.

dharmasanata
29. dec 2023

Presne, tebe pomôže ten nulový kontakt. A hlavne nesledovať ho. Začni žiť..

gab1sol
29. dec 2023

Zažívala som niečo podobné. 7-ročný vzťah som ukončila a to tam nebola ani nevera. Trápilo ma to, občas aj ľutovala. Ale stále som si opakovala to, prečo som to ukončila. Nenahovarala som si, že som urobila chybu, že by to bolo dobré, lebo proste to tak nebolo… Ale zlom prišiel až potom, čo som zistila, že má inú, išli sme spolu na kávu a chcela som ešte poslednýkrát za neho zabojovať. On svoju vtedy aktuálnu priateľku zaprel a so mnou si nechal pootvorené zadné vrátka. Vtedy som si definitívne uvedomila, že je koniec, že moje rozhodnutie bolo správne a že je to tak, ako to má byť. Pár mesiacov na to mi do života prišiel už teraz môj manžel a otec mojich detí a viem, že ukončiť vtedy ten vzťah bolo to najlepšie, čo som mohla urobiť.

Hlavu hore, nezabúdaj na to, prečo si to skončila a ver, že príde niekto iný, ktorý ťa urobí šťastnou… ❤️

domkakvet
29. dec 2023

Dobre si urobila, nevera sa neodpusta a uz vobec nie v tak mladom veku.

vorkola
29. dec 2023

On sa nezmeni,viac by si plakavala, ked by ste boli spolu ,ty a deti a on u druhej, neboj zabudnes,si este mlada, ale s tymto by som uz nacisto skoncila ,ani keby sa vratil a na kolenach prosil.Mala by si s nim hrozostrasny zivot,za rok by si poziadala o rozvod, Znicil by ta.fyzicky aj pschicky ,A toto chces radcej sama ,a este mozno aj nejakeho aicka (HIV),co kde nachyta.Este teraz buda teba chod na gyndu a daj sa vyssetrit,,Vsak on je kurevnik jak vysity,Fuj,ze sa ti nezhnusil,No mne by aj smrdel.Ani po dvere by som ho nepustila,lebo by som hned utierala klucku

autor
30. dec 2023

@vorkola strach z pohlavných chorôb bol ďalší dôvod prečo som to ukončila. Dala som si spraviť testy a našťastie som zdravá. Máš pravdu, nestojí mi za to. Taký život ozaj nechcem a myslím, že mám aj na viac. 🙂

absolventka
16. feb 2024

Ja som sa rozviedla lebo som myslela že z rozumu . Ale pútal poslednú šancu ako aj x krát predtým .. lenže on to myslel vážne a zmenil sa a dnes je šťastne ženatý a ja s dvoma deckami u rodičov plačem do vankúša lebo mi chýba. Uvedomis si čo máš až keď to stratis a také mi ženy sme . Nikdy som sa z rozchodom nezmierila.