icon

Rozchod kvôli neplodnosti

damian88
8. apr 2022

Áno je mi blbé to tu písať ale keď človek raz nemá s kým...... Som zničený. S priateľkou sme spolu boli 3 roky, bývalý sme spolu a plánovali sme bábo. Dlhšie sa Nám nedarilo, tak sme zašli obaja na vyšetrenie či je všetko OK, u nej bolo všetko v poriadku, takže chyba bola vo mne. Som neplodny. Ako povedala moja ex "nefunkčný"
Vraj je nejaká liečba tak som ju chcel podstúpiť ale moja priateľka len čo sme sa to v ten deň dozvedeli si zbalila veci a odišla. Každopádne ju chápem a rešpektujem jej rozhodnutie. Chce mať dieťa teraz a ja nie som schopný jej ho dať a z toho som zničený. Prešiel nejaký čas a som sa rozhodol že si nájdem priateľku už s dieťaťom
keďže si myslím že liečiť to asi nebude mať žiaden účinok. Chcem mať rodinu a chcem žiť už usporiadaný život. Podľa slov mojej ex ma žiadna žena nebude chcieť. Nájsť si ženu s dieťaťom mi prišlo ako najlepšie riešenie. Vedel by som prijať cudzie dieťa za moje keď vlastné dieťa nemôžem mať tak by som bol otcim. Moja ex sa dozvedala že som randil s ženou ktorú opustil muž má 11 mesačne bábo, začala mi to vyčítať že si takto chcem kompenzovať to že sám nemôžem mať dieťa. Ja viem že to dieťa bude mať stále svojho otca ale predsa ja sa o neho budem starať ja pri ňom budem keď ich manžel, otec opustil. Začala sa do toho pliesť ex a aj túto známosť mi pokazila. Už som s ňou prerušil kontakt všade ju blokol. Som z toho všetkého v depresii. Nemám právo mať normálny život? Viem že žiadna žena nebude chcieť neplodného chlapa...

Strana
z3
evaachesa
8. apr 2022

@damian88 Určite by som to riešila a liečila sa už teraz. Stále je veľká šanca že po liečbe vyprodukuješ zdravé spermie. Aj keď nebudeš mať žiadny vzťah, daj si spermie zmraziť a potom ak si nájdeš tu pravú, môžete riešiť prípadné umelé oplodnenie. 🙂 Držím palce 🍀❤️
https://www.reprogenesis.sk/liecba-neplodnosti/...

kiki68
8. apr 2022

Bud rad ze sa zbalila, vies si predstavit ju mat ako matku dietata? To by si mal este len peklo. Vies co, niekedy zivot vie co robi , mala som podobne opacny scenar, neustale ma obvinoval ze nedonosim jeho dieta a som neschopna. Rozisli sme sa a vtedy mi doslo, ze mozno aj dobre takto. Pretoze on by to dieta vyuzival ako vydieranie na vsetky sposoby. To by robila aj Tvoja ex. Po case som si nasla ineho muza a s nim mam zdrave dieta. Cize mozno liecba zaberie alebo to bude nahoda alebo budete mat adoptovane. Vzdy je kopec moznosti. Hlavne sa daj dokopy

dadka128
8. apr 2022

@damian88 určite ťa to trápi, verím tomu.. Ale teraz ide o teba.. Už nie o ňu.. Možno to robí pre nejakú pomstu, lebo možno jej dobre s tebou bolo len proste si jej nedal dieťa ale to nie je samozrejme dôvod na to ako sa chová a ze sa ti snaží stále pliesť do života.. Ale poviem ti takto,, aj keď si nájdeš ženu s dieťaťom, a bude ta ona mat rada, neodíde od teba a nepokazí vám nikto žiadny vzťah takže nebola to ta pravá 😉,

dudos
8. apr 2022

Autor, bývalá partnerka vás oboch týmto jej krokom vlastne urobila šťastnými. Keď uplynie čas, podľa mňa to aj ty sám takto vyhodnotíš. Ona si zariadi život po akom túži a ty tiež.
Urobil si správne, že si si ju "blokol". Nemá právo ti zasahovať do tvojho súkromia. Nič ju k tomuto neoprávňuje.
Máš veľa možností ako byť dobrým kvázi otcom, prinajmenšom správnym mužským elementom v živote dieťaťa/detí. Sú ženy, ktoré tiež nemôžu mať vlastné deti, sú tu slobodné alebo rozvedené matky a vdovy.
Chce to čas a hlavne komunikovať na rovinu s budúcou možnou partnerkou. Nezamlčovať tvoju neplodnosť. Práve ti slúži ku cti, že máš za sebou dlhodobejší vzťah s jednou partnerkou, tá sa žiaľ nevedela vyrovnať s touto životnou udalosťou a riešila to ukončením vzťahu.

54tinka54
8. apr 2022

@damian88 ak by ťa milovala, hľadala by riešenia, verila by, že sa ti výsledky liečbou zlepšia a vy raz budete mať dieťatko.. viem že sa mi to ľahko vraví, ale nebuď z toho v depke, buď rád že odišla z tvojho života.. keď nie kvôli tomu, tak by časom odišla kvôli inej “prekážke.” Aspoň už nestrácaš čas s tým nesprávnym človekom. 🙂

kitycat
8. apr 2022

@damian88 naco si v kontakte s ex, ktora ta odhodila ako derave ponozky? Zajdi si na dalsie vysetrenia aby si vedel na com si, aby si novej partnerke ci uz s detmi alebo bez mohol povedat ako sa veci maju.

Pary, ktore nemohli pocat tiez adoptovali, prijali ine vajicko a ine a samozrejme, ze to je urcity druh kompenzacie, ale nei je to dovod aby sa do teba ta mrcha obudala.

Nevybijaj klin klinom...daj cas tomu vsetkemu

mandarinka555
8. apr 2022

@damian88 Ako ti "pokazila" ten vzťah, čo si mal po nej ?

7lenka11
8. apr 2022

Prosím ťa, odpútaj sa od bývalky a ži si svoj život. Nám s mužom sa tiež nedarí, problém je na oboch stranách, ale ani jedného z nás nenapadlo opustiť toho druhého.. Neboj sa, nájdeš normálnu ženu, ktorá ťa bude ľúbiť takého, aký si.. Áno, veľa žien je automaticky nafixovaných na to, že musia mať rodinu a dieťa je povinnosť, ale prístup tvojej ex je zarážajúci. Najmä to, že sa hneď zbalila a zdúchla...

lavinis
8. apr 2022

@damian88 je kopec zien, ktore dieta nechce alebo uz deti ma a ďalšie neplanuju a budu vdacne za muza, ktori ich bude mat rad. Ex je psychopatka, ju neries

janetinka27
8. apr 2022

@damian88 este som chcela doplnit, ze bolo to sice od nej hnusne, ale... v podstate bola drsne uprimna. ak chce dieta a nema dostatok odhodlania hladat ine riesenia, potom by vas dalsi vztah bol trapenim. mozno by bolo horsie,keby ste to dieta mali a rozisla by sa s tebou takto lahko kvoli niecomu inemu. a trpel by si este viac.
mozno to bude zniet staromodne, ale isiel si do rizika, ked ste mozno nemali vyriesene niektore zivotne otazky a pritom ste sa pokusali o dieta,co je velky zivotny krok.
mozno v dalsom vztahu by nebolo zle navzajom sa uistit o laske a rozhodnuti zostat spolu. tiez si vyjasnit niektore temy buducnosti - ako budete vnimat vas majetok,kto ostane na materskej, ako casto sa budete stretat s rodinou, ako budete pomahat rodicom,ked budu starsi, co v pripade straty prace, co v pripadne neplodnosti, choroby atd.
a teraz ta staromodna vec: manzelstvo.

damian88
autor
8. apr 2022

@janetinka27 Veď ja na ňu ani slovo 🙂 ja som písal ze to rešpektujem. A náš vzťah bol super celé 3 roky. Len to čo robila keď som sa stretával s inou nebolo OK

damian88
autor
8. apr 2022

@damian88 Nechcem ex ohovárať bola to super žena mali sme dobrý vzťah a ja rešpektujem jej rozhodnutie. Aj po rozchode sme boli v kontakte ako kamaráti len keď som začal randiť tak sa do toho plietla a tak som s ňou zrušil kontakt.

ailiba
8. apr 2022

@damian88 pokial nie si uplne neplodny, tak sanca je vzdy. A nie je ani pravda, ze ta ziadna nebude chciet. Byvala proste chcela dieta viac ako teba, to je vsetko. Poznam pary, ktore idu na umele oplodnenie, s tym, ze pouziju darcovske spermie (alebo vajicka, zalezi na tom, kto je neplodny). My by sme to napr. V nasom vztahu tiez tak urobili.... Tak nam na nas zalezi. Takze podla mna tvoj postoj by si mal prehodnotit.
Nechapem, preco sa stale riesi tvoja ex? Rozisli ste sa, tak nech si zije svoj zivot a do teba sa nestara. Uplne ju ignoruj. A ries si svoj zivot. Hlavne by som ti odporucila hladat partnerku, kde bude silna laska, dôvera a s takou vyriesis vsetko👍. Drzim ti palce a prajem viac sebadovery.

sima338
8. apr 2022

Vieš, pre každého je niečo iné prekážka vo vzťahu, ktorú neunesie. Napr. môj partner ma opustill, lebo sa vraj po nevydarenom manželstve už necítil na plnohodnotný vzťah, ale už chce len príjemnú partnerku, tráviť spolu pekný čas, dovolenky, výlety, zájsť na obed, večeru atď. Povedal, že ja som chcela od neho príliš a on mi to nebol schopný dať. To isté si asi povedala tvoja ex - nemôže mať s tebou čo chce - teda bábätko a tak to chce nájsť v niekom inom. Mrzí ma to, lebo viem, aké to je, keď ťa opustí niekto koho ľúbiš a nechce s tebou zdolávať prekážky a tak to radšej vzdá...Prajem veľa síl a šťastia pri hľadaní nového vzťahu, lásky, partnerky...

lilyianka
8. apr 2022

@damian88 tvoja ex je riadne primitívna krava. Ci už kvôli tomu,že ťa opustila keď zistila ze si neplodny a aj preto,že sa stará do toho,do čoho ju nič.
Hlavne hlavu hore! My sme sú tiež prešli všeličím, tiež sme sa snažili o dieťa rôznymi spôsobmi a nepodarilo sa. Nikdy sme jeden druhého neobvinovali, koho je "chyba",že dieťa nemáme. Proste to nešlo.
Určite na teba čaká niekde dobra žena, možno s dieťaťom alebo taká, ktorá bude pri tebe stáť a skúsite nejakú firmu ako k dieťaťu prísť

akinom0077
9. apr 2022

@damian88 Fu :( Mrzi ma co sa ti stalo:( Za mna poviem tolko, ked niekoho milujem a rozumiem si s nim tak s nim budem aj napriek tomu ze je neplodny. Moze kto chce co chce hovorit rozist sa za to ze “ ona chce dieta” je sebecke do urcitej miery. Neuznavam to taky clovek nemiluje skutocne.
Aj keby som akokolvek tuzila po dietati keby je moj partner neplodny nerozidem sa, zmierim sa s tym aj keby to je akokolvek tazke

damian88
autor
9. apr 2022

@akinom0077 😒😞 Tak už asi nešlo o lásku...

bluehorsee
9. apr 2022

@damian88 nemáš vôbec za čo ďakovať. Navyše akurát pozerám tvoje foto a ty sa teda vôbec nemusíš obávať toho že by si si nenašiel nejakú fajn žienku. Ešte sa o teba strhne bitka neboj😃a tvoja ex si bude hlavu o stenu búchať.
Inak ešte som ti chcela povedať, že aj ja s mojim priatelom sme mali problém otehotnieť. Obaja mame za sebou svoje ex manželstva a aj deti z nich. A nikdy sme ani jeden nemali problém. Až keď sme sa začali snažiť spolu. Takmer dva roky sme sa trápili až sme sa nakoniec vybrali do iscare. Tam sme sa dozvedeli ze dráhy ma len veľmi málo funkčných spermii(aj vďaka jeho práci). Odporúčali nám len umelé oplodnenie. Už sme boli rozhodnutí ze do toho pôjdeme ale dohodli sme sa ze skúsime najskôr nejaké prírodné veci a vitaminy. "nasadila" som mu Inositol(to je na zdravé spermie ale aj pre ženy na zdravé vajíčka), Maca prášok a Tribulus. Precitaj si o tom niečo na nete a uvidíš ze nájdeš veľa článkov ale aj príbehov o tom ako sa vďaka týmto preparátom párom podarilo otehotnieť. K umelé u oplodneniu sme sa ani nedostali lebo po cca 3 mesiacoch som otehotnela a čakáme naše vytúžené babatko. Preto ma hneď zaujal tvoj príbeh. Tvoja ex podľa mňa len hľadala zámienku na rozchod. Keď si aj prečítaš príbehy žien tu na MK tak baby bojujú tak ako som bojovala aj ja. Hľadajú alternatívy, bylinky, cesty ako otehotnieť....tvoja ex ta zdupala ako rohozku a odkopla ta v ťažkej chvíli. Pre ňu viac cesty nebolo, ale akko som napísala predtým do príspevku, ty šance mas a veľké tak bojuj aj ty. Napríklad aj o priateľku ktorú si mal a ex ti to pokazila. Verím tomu ze sa coskoro do čítam, aký si šťastný a čakáš aj ty svoje vytúžené dietatko.

nica15
24. okt 2022

Ahoj damian88, ak mas zaujem, mozes mi napisat na nica15@azet.sk.Som zena, mam rovnaky problem. Mozno si sadneme 🙂 Ak sa ozves, budem rada 🙂
@damian88

Strana
z3