icon

Rozchod po 20 rokoch

gala_gala
19. mar 2021

Ahojte,
chcem sa podeliť o svoj príbeh a budem vďačná aj za názor.
S ex manželom som sa zoznámila v r1999. Keďže bol s DD a prebýval po ubytovniach veľmi rýchlo sme vhupli do spoločnej domácnosti. Všetko bolo fajn cca 8 mesiacov a potom som ostala tehotná. Vzali sme sa . Narodila sa nám dcérka a tam som si začala všímať jeho nedostatky. Nezáujem pomôcť v domácnosti a s dcérkou už vôbec. Vyhovorky typu: je malinka bojím sa jej dotknúť, keby už vedela sedieť, kedy už chodila a kopec tomu podobných. Bývali sme sami. On riešil prácu a svoje koníčky. Keď som niečo vytkla Odpoveď bola okamžitá veď ti dám celu výplatu. (áno dal, ale aj ju celu vybral lebo on bicykluje a chce nové cyklo boty, tričko a podobne) keď už neboli peniaze vyčítal mne kam som ich dala. Podotýkam cele 4 roky som nebola ani u kaderníka kúpila som si obliecť iba keď to už bolo nevyhnutne.
cca 4 roky po svadbe som asi pochopila že je sebec. Reči sladké a skutok nikde. Reči že ja som toto v domove nemal tak teraz si to vynahrádzam. Začínal sa prejavovať agresívne. Nezbil
ma nikdy ale amoky mal desivé. Keď som povedala že má problém psychický , dovolila som si veľa a urážam ho. Sex bol len so zaťatými zubami že urob sa a daj mi pokoj. Uzavrela som sa do seba a začala som riešiť len dcérku a seba. Náš vzťah sa uberal opačným smerom až som po 9 rokoch povedala DOSŤ . Presťahovala som sa k rodičom a s nim som nerátala. Chodil za mnou prosil , sľuboval . Bola som neoblomná. No čo čert nechcel zistila som že som tehotná. Samozrejme to nie je jeho decko mi vyčítal. Celé tehotenstvo som strávila sama s dcérkou a verila že sama s 2 deťmi to zvládnem . Dcérku si brával každý 2 týždeň. (neboli sme rozvedení) Narodil sa nám syn. Keď som prišla z pôrodnice prišiel aj on pozrieť. Začal chodiť každý 2 deň ,prosíkal že sa zmení urobí čokoľvek vyhrážal sa mi že sa zabije že nevie žiť bez nás , až som mu dala druhú šancu. Vydržal 2roky. Finančne som bola na tom dobre, pracovala som počas celej materskej. Nebola som na nikoho odkázaná. On nastúpil na svoj vlak znova. Svoje koníčky svoj svet. Na deti nemal čas vôbec. Naša veškerá debata spočívala cestou domov v aute z práce. Doma sme si dali rozchod ja k deťom a domácim prácam on do svojho sveta PC - hry. Intímne sme už nežili vôbec proste už som mala blok. Vyčítal mi že som chladna neviem prejaviť cit. (Už nebolo aký) Deti od neho už ani nič nechceli nakoľko na nich len vybehol slovne POČKAJ nemôžeš trocha vydržať ?! A keď som vídala deti ako od neho odchádzajú zo slzami , rozhodla som sa mu povedať končím, chcem aby si odišiel a podala som na ROZVOD. A vtedy sme zažili peklo všetci. rozbíjal čo mu prišlo pod ruky , vyhrážal sa že sa otrávi skočí pod vlak aj pred deťmi . Že ja som zničila všetko 20rokov manželstva. Nič si nepriznal. Rozvod prebehol za 7 minút. na poslednú chvíľu bez jeho prítomnosti. Okolie ostalo v šoku nakoľko som nikdy nepovedala že máme problém a čušala som. Kopec ľudí mi vyčítalo že 20r som vydržala a už som musela byť zvyknutá.
Pýtala som sa sama seba , prečo . Prečo mám trpieť celý život v tichosti len kvôli zvyku? Som 2,5r. rozvedená Dcéra 20 s ex viac menej nekomunikuje len keď musí. Syn 10r s ním nikam nechce ísť. (to mi tiež vyčíta že to je moja vina ,že som ho nahuckala proti nemu. Nikdy som ho v očiach deti neočernila práve naopak som sa snažila ho zastávať . ) Ja keď ho vidím dodnes mám stiahnutý žalúdok strachom čo príde , čo mi zasa bude vyčítať. Začal ma kontaktovať a že chce byť aspoň kamarát že si veľa veci uvedomil že robil chyby. Neviem čo mám robiť kontakt s ním musím mať nakoľko máme ešte neplnoletého syna.
Bojím sa ho ale nechcem mu to povedať keďže hneď na mňa útočí že v živote ma nezbil.
😢

bozzie
19. mar 2021

Ja by som mu to povedala, ze v tebe neostal moc dobry pocit. Ak by sa choval normalne, chcela by si to? Tuto otazku si musis hlavne polozit a vsetko by som mu na rovinu povedala a uz je len na tebe, ci to risknes alebo nie

birika
19. mar 2021

@gala_gala vela zien je v tvojej situacii (pred rozvodom), len nenajdu silu a odvahu to urobit :( si silna, zvladnes zivot bez neho - komunikovala by som len co sa tyka deti, hlavne co najmenej. drzim palce a prajem pokojny zivot 🙂

sense
19. mar 2021

Obmedz kontakt lem na nevyhnutne ohladom syna... si silna ked si zvladla 4ozvod zvladnes aj toto.... nepusti si ho viac "k telu" dostal uz dalsiu sancu a nevyuzil ju

ckocka
19. mar 2021

Nereaguj na nič okrem riešenia praktických vecí ohladom detí. Keď začne s iným výlevom jednoducho povedz toto ma nezaujíma, nebudem to počúvať. Ako ťa donúti?

chrobacik41
19. mar 2021

@gala_gala moja toto je príbeh ako by bol môj. Presne toto isté som mala ja s tým rozdielom ze môj ex manžel ma týral psychicky a ja sprostá som si to nechala až kým som pred 4 rokmi povedala dosť a rozviedla som sa. A to ešte bol aj alkoholik. Keď sme mali pojednávanie na sude ja som mala 39 horúčku bolo mi zle, ale povedala som si ze musim to vydrzat koli deťom. Nesmiem to vzdať. On bol samozrejme pod parou, navážal sa do sudkyne a to ked uz na ňu asi 3 krát zvýšil hlas hneď ukončila pojednávanie a boli sme rozvedení. A potom ešte len nastal cirkus. To co bolo pred rozvodom to bol len také akoze ticho pred búrkou. Po rozvode mi začal každý deň vypisovať od rána do noci nepríjemné a vulgárne sms. Keď som mu pohrozila políciou prestal na 3 dni pokoj a potom znovu. Toto trvalo 2 roky. Za deťmi nechodil ani sa na nich nepýtal. Jedine co chcel bol ze sa chce so mnou vyspať. A to stále. Teraz mame pokoj, 2 roky sa neozval , deti tie sa na neho nepýtaj lebo im veľmi ublizil!!! Nasluboval hory doly, výlety peniažky co si sporili im vsetky zobral. Takze tak. Ja nechcem ani výživné od neho keďže syn ma 14 rokov. Ani na dcéru neplatil. Ale dcéra mi povedala mami nechaj ho tak. Neudavaj ho zničil si život a zničil ho aj nám. Je potrestaný dosť. Pretože aj jeho rodina sa od neho odvrátila. Nikdy som naše deti voči nemu nehuckala jednoducho deti otvorili oči a povedali mu pravdu. A už dva roky sa neozval. Teraz mam partnera, s deťmi si rozumejú dokonca moja dcéra keď sa s nim spikne voči mne no komédia. So synom spolu majstrujú vonku lebo prerábame dom tak mu pomáha. Teraz som spokojná a šťastná. Daj tomu čas uvidíš ale už to nikdy nebude také pekné ako na začiatku. A myslím ze sa nezmení, ja som tiež naivne dúfala ze moj ex sa zmení , prerušila som koli nemu vysokú školu a všetko to bolo zbytočné. Ale každý z nás sa učí na vlastných chybách. Držím ti palčeky nech sa ti dá život doporiadku tak ako si ty predstavuješ 😊 ešte dopíšem ze odpisuj mu len co sa týka detí!! Pretože ja blbá tiež som mu najskôr odpisovala tak ako on chcel a ako to jemu pasovalo ale potom som urobila stop a to ho vždy tak nastartovalo ze začal byt vulgárny ale prestala som odpisovať na také sms len čo sa týkalo detí. Rázne som mu napísala ze na žiadne iné sms nebudem reagovať. A potom ma prestal kontaktovať.

gala_gala
autor
19. mar 2021

@bozzie ĎAKUJEM

gala_gala
autor
19. mar 2021

@birika ĎAKUJEM

gala_gala
autor
19. mar 2021

@sense ĎAKUJEM

gala_gala
autor
19. mar 2021

@ckocka ĎAKUJEM

gala_gala
autor
19. mar 2021

@chrobacik41 ĎAKUJEM

birika
19. mar 2021

@gala_gala vaz si samu seba 🙂

deti95060810
19. mar 2021

ani by som sa neozvala. potrebuješ zas mať peklo? nepoučila si sa ešte? on sa nezmení nikdy. Najlepšie by bolo keby si niekoho našiel a ty by si mala od neho pokoj...

gala_gala
autor
19. mar 2021

@deti95060810 ja sa k nemu neplánujem vrátiť radšej ťažšie sama ako v pekle . dlho som čušala .Len voči nemu už mám strach akokoľvek mu protirečiť. ☹

petrisa213
19. mar 2021

@gala_gala ani sa nesnaž mu protirecit. Míňať energiu na tupca, ktorý si nevie dať rady je úplne zbytočné. Ty a tvoje deti ste veľmi silní a rozumní. Vy viete svoje, nech si ex trepe co chce, vy vždy budete vedieť kde je pravda. Kyvni rukou, pousmej sa, alebo mu len jednoducho povedz "ako myslíš" a jedným uchom dnu a druhým von. Keď nebudeš reagovať, bude to len tvoj prejav sily a rozumu. Sustred svoje sily radšej inde. Obdivujem veľmi, že si sa sama s deťmi postavila na vlastne nohy a jemu pekne ukaz ako si dobre žijete bez neho a kam dospel on. Napokon, on to veľmi dobre vie, preto takto reaguje ako píšeš, snaží sa ti podkopat nohy, lebo vie ze nič iné nezmoze. Tak držím silno palce 😉

sara07
19. mar 2021

v podste robi psychicky tlak aby si sa podvolila a by bol klud aby aby aby, a dostane ta tam kam chce
to čo píšu baby sucho vyhradne len čo musiš pre syna nič viac a upozorni že žiadna ina komunikacia nebude
nezabudaj že jemu život manželka hotel all inclusive dokonale vyhovoval