Rozchod po 8 rokoch vzťahu
Ahojte,
ani neviem co ocakavam ci rady, povzbudenie, nadej alebo sa potrebujem vyrozpravat. Priatel sa so mnou rozisiel po 8 rokoch vztahu. Povedal mi, ze nevie ci ma este miluje, ze mozno potrebuje cas aby to zistil a ze MOZNO sa ku mne este vrati. Ze si potrebuje sam vyjasnit co chce. Uprimne dost ma to polozilo, cely tyzden som poriadne nespala, nejedla proste nic akoby som ani nebola. Co mam robit ? Mate niekto podobne skusenosti ? Vratili ste sa ku sebe ? :(
@katkati dakujem ti krasne 🙂 super sa cita takato podpora aj vela z vas je uplne super, urcite mi to ze som to sem napisala a precitala vase rady a skusenosti o nieco pomohlo 🙂 aj ked myslim, ze kazda z nas vie, ze ked je clovek v porozchodovom stave tak to nie je nic prijemne. A dufam ze mas pravdu a nie ze dobre, ale este lepsie ako bolo 🙂
@lienoccka85 veru je akoze nemozem sa hrat teraz ze som vyliecena z toho, ze mi nechyba, ze mi je to jedno. To by som klamala len samu seba, lebo ani jedno z toho nie je pravda. Iba to, ze je o cosi lepsie ako bolo, ale zase ziaden nejaky velky prevrat 😁 A zabudnut nezabudnem nikdy urcite, len nech to uz aspon neboli a bude fajn. No uprimne, neratala som s rozchodom ale ze absolutne, bol to pre mna taky sok, ze az. V podstate doteraz tomu tak trocha neverim, ze sa to stalo. A toto iste mi povedala aj kamaratka, ze zjavne to bola velka a silna laska len z mojej strany a asi je to tak. V podstate je naozaj asi nieco pravda na tom co sa hovori : ze vo vztahu je vzdy stastnejsi ten, co lubi menej. A po vztahu vlastne taktiez 😁 Ale by ma strasne zaujimalo, ci mu chybam, alebo ci si aspon na mna spomenie, ale asi by som bola sklamana 😁
@marca12 toto, to mas svatu pravdu, vazne 🤔 ze aj ked vies, ze jasne bolo aj zle ale zrazu si tvoja hlava zmysli ze sak preco nespominat na vsetko co bolo take skvele, no ved preco nie, preco sa este sam nevytrapit 😁 alebo aj ked si spomenies, tak sa este sama seba presviedcas, ze ale ved to nebolo take zle, ved to bolo v pohode, aj by som prepacila 😁 je to zaujimave velmi jak sa vie s nami hlava aj srdce hrat, teda resp. jak vedia city tak strasne ovplyvnovat nas usudok. A ako si nakoniec dopadla ? Zaujimalo by ma 🙂
@victoriafreya velmi dobre. Po pol roku totalneho opustania sa,som sa jedneho dna zobudila a slnko svietilo nejako jasnejsie. Isla som dalej a zacala zit. Potom som stretla sucasneho a zistila,ze nic lepsie sa mi nemohlo stat ako to,ze ma odkopol bez akehokolvek varovania ex. Pre mna to bol neuveritelny sok. Keby sme mali problemy,hadame sa alebo povie niekedy,ze nie je spokojny,tak to lepsie znasam. Ale to,ze ja som cakala,ze ma poziada o ruku a namiesto toho mi povedal,ze si dame pauzu a chce cas,to bol taky uder,ze ja som si priala umriet vtedy,taka bolest to bola.
@victoriafreya
To je sila co ti urobili, hrozne a hnusne. Ja by som si poriadne zanadavala az z päty. Teraz sa z toho musis dostat, hovori sa ze za kazdy rok smutenie a spamatavanie 1 mesiac, co sedi, takze si dopraj cas. Venuj sa sebe ale nezanevri na muzov a obklop sa nimi a chod s nejakymi urcite von a vela sa smej. Ked je ta pseudokamoska na prachy (a teda riadne ked zavidi kabelocku (aspon to bola LV alebo Birkinka??)) musis to urobit tak ze budes super zarabat a bude lutovat aj on. Tak makaj dievca drzim palce.
A z mojho okolia: poznam taky par co sa dal takto dokopy a zrovna najstastnejsi teda nie su. Lebo svedomie ma kazdy a vnutri to bude hryzt.
@marca12 tie posledne vety akoby som sama pisala. To ze sme sa rozisli bol pre mna taky sok ze az, plus ked som zistila ze som este aj zablokovana. Tiez mi bolo v prve dni tak strasne zle z toho, ze som si myslela ze umieram. Clovek caka krok vpred ze sa konecne posunieme a on si namiesto toho najde inu. Take sklamanie strasne ze az. Srdce ma stale z toho boli 😣 ale je dobre vediet ze sa ti podarilo najst niekoho noveho a lepsieho pri kom si zabudla a pochopila preco ste sa rozisli. Dufam aj ja ze sa mi to stane 🙂
@nypajuli Strasne, aj jeden aj druhy jak sa zachoval. Ktovie kolko to takto tahali potajme. Doteraz to nemozem ppriadne rozdychat ze za co sme sa rozisli a ze ta moja "laska" nemala ani gule na to sa priznat ale zatlkat so somarinami ako potrebuje cas a premyslat, a este ma balamutit s tym ze ved mozno. Neviem ci mi to schvalne povedal alebo co, nech sa o to dlhsie trapim aby som stale dufala ze je tu nejaka nadej.
Na muzov nezanevrem, aj ked ta dovera no to bude tazsie po takomto soku. Neviem ci budem schopna naplno doverovat, viem ze kazdy chlap nie je taky a je fost chlapov co by zene aj modre z neba dali. Ale bude to tazke.
A kdeze, obycajna kabelka za 20 eur ale ocividne pre to niekto nemohol spavat 😁😁 A on ocividne nelutuje nic, iba ten cas straveny so mnou.
No my ze sa dame dokopy, sanca uz nie je. Resp. je rovna nule. Asi to tak ma byt ale spracuva sa to tazko.
A baby je tu nejaka ktorej by som sa mohla vykecat v sprave ? Cosi som porobila a cil ma to stve a potrebujem sa vykecat a pocut nazor 😁
@victoriafreya ach moja zlata, je mi to ľúto ze po toľkých rokoch to takto skončilo. Ale vieš, ak to dokázal takto skončiť a nechať ta v neistote ci no ci nie a ze sam nevie, no vieš podla mňa aj jemu to prišlo ľúto ale nexcel na rovinu povedať ze je konec. Viem sa vžiť aj do jeho situácie trosku a nie je to ľahké byť tým ktorý sa odhodlá skončiť vzťah a vysloviť tie vety. Možno aj on si to v hlave inak predstavoval.
Ja som podobne zažila ako ty ale po 4 rokoch, a plakala som 3 tyzdne, bola som ako mŕtvola a potom zrazu to prestalo. Začala som sa venovať sama sebe, šport, jazyky, výlety s kamoškami a mala som aj novú prácu čiže zamestnala som si myseľ a nikdy ma už nenapadlo ze by som xcela ešte pokračovať. Práve s odstupom času som so aj ja uvedomila ze bol síce fajn clovek ale nie pre mňa. Bola som sama 2,5 roka a bolo to úžasné obdobie aj keď kamošky už tehotneli a svadby chystali. Aj na mňa došlo a dnes už mám svoju rodinku 🙂 hlavu hore a nezúfaj, boli to... Ale preboli časom. Drz sa 🙂
@wonder13 no podla mna aj ten rozchod hral 😁😁 lebo keby si videla a akou tvarou mi to vsetko hovoril, ja som mala pocit ze akoby ho tesilo mi tak ublizovat. A teraz sa mi to len a len potvrdzuje stale viac ze co je on za cloveka, nie nas vztah o tom svedcil aky je ale to ako sa chova po rozchode a veru nestacim sa cudovat 😁 On sa v hlave uz predstavoval s tou druhou, ja som ho doslova prosila nie ze nech sa nerozchadzame ale nech mi povie pravy dovod rozchodu. Keby mi to povedal hned, tak nehovorim ze by to nebolelo ale clovek by aspon nebol tak dlho v neistote a nadeji.
A ja tiez kazdy den placem, ale vcera som sa cudovala. Bolo mi do placu strasne, ale proste uz slzy nechceli ist 😁 A ved toto ze keby mam s kym travit ten cas nejak, len aj moje kamosky uz vydate s detmi, cize ide to o to tazsie. Ale aspon by mi lepsie ten cas isiel, menej by to bolelo alebo aspon menej casu 😁
Tak pekne sa to ale cita, ze sa vam vsetkym podarilo najst niekoho lepsieho ako byvaleho, dufam ze ste stastne 🙂
@victoriafreya to je jasne ze to takto zaobalil ze chce cas to sa vzdy hovori, mozno ta aj nechcel viac ranit, plus nechcel aby si sa to dozvedela lebo je to hanba pre nho aj nu. Urcite by som to roztrubila po vsetkych vasich znamych ako sa zachovali nech si aj ine kamosky na nu daju pozor. A nech sa ti dvaja hanbia. Aj im by som napisala riadne stiplave spravy ak by nahodou zabudli co su.
https://zena.pluska.sk/bajecna-rodina/5-faz-kto...
Tento link je 5 faz smutku, je to z psychologie vseobecne, toto je konkretnejsie po rozchode. Tym si budes prechadzat.
Kazdopadne chodievaj von a maj kamaratov. Muzskych. Nie ze ostanes sama v ziali sa utapat. Akoze tymi fazami si musis prejst ale nebud sama.
A neboj, najdes si lepsieho.
@victoriafreya keby niečo, kľudne napíš aj súkromne 🙂
A inak presne ako tu niektoré baby písali, ja som sa tiež jedno ráno zobudila a z čistá jasna ta bolesť pominula, ako keby nastal v mojom živote reštart a telo si povedalo dosť, nedá sa smútiť naveky. Respektíve ani ráno, ale večer som bola vonku so svojou rodinou kde boli aj moji kamaráti a v ten večer som pochopila že som hrozne šťastný človek lebo mám okolo seba ľudí ktorí ma majú radi. A musím povedať že porozchodove obdobie bolo asi to najlepšie v mojom živote. Spoznala som nových ľudí, zrazu som mala x príležitosti cestovať čo dovtedy sme doslova sedeli spolu len na prdeli v rodnom meste. Fakt netreba nič z toho ľutovať, otvorili sa ti dvere pre ďalšie možnosti.
A ten pocit že zrazu nemám nikoho vedľa seba a nemám sa s kým stretnúť som mala tiež. Ale človek si to povie a nečakane stretneš nových ľudí ani nevieš ako. 🙂
@victoriafreya u nas v tom bol tiez niekto treti.mne povedal,ze chce pauzu,ze ma ma velmi rad,ale potrebuje cas. Sprosta som cakala tri mesiace a uz som to nevydrzala,tak som mu napisala a on mi odpisal len,ze sa uz nevrati. Dalsia dyka do srdca. Potom som sa dozvedela,ze este ked sme spolu chodili si zacal s nejakou. Ja som vytriezvela vtedy,ked som ho stretla s jednou babou,pozdravila som sa mu a on sa tvaril,ze ma nepozna. Vtedy som definitivne precitla a bol mi odvtedy ukradnuty. Potrebujeme nieco taketo,aby nam doslo,ze to nebol chlap pre nas. Drzim palce,nech cas rychlo plynie a uz to mas za sebou tu strasnu uzkost.
Ahojte, tak slubila som, ze sem dam priebezne vediet. Presiel vyse mesiac od rozchodu. Celkovo mi je urcite lepsie, tie prve dni to uz nechcem prezit nikdy, fakt to akoby clovek umieral 😣 Naladovo byvam na tom ako kedy - niekedy som ako uplne iny clovek, az sa nespoznavam uvolnenejsia, priatelskejsia skvela nalada, este si pomyslim, ze co ten rozchod spravil 😁 Avsak na druhej strane, stale mavam aj chvilky kedy to na mna dolahne a par slz vypustim. Ale nie je to take intenzivne ako na zaciatku, nastastie, klop klop 😁 Taktiez som zistila, ako velmi som sa mylila v tom, ze je v tom druha - nie je, je sam, nema nikoho. Ale za cely ten cas mu ani nenapadlo sa mi ozvat, neviem smutne, ze som mu ukradnuta po takom case. Dufam, ze to aj dalej bude lepsie a lepsie, ze nepride zase nejaka faza. Mozno aj druhym poradim ked budu hladat rady, co po rozchode - myslim, ze je naozaj fajn, ak toho druhejo neuvidite, nestretnete sa, nebudete o nom nic pocut. Zije sa tak lahsie 😁 Taktiez mi pomaha, ze som skusila nove cvicenie, ja fajn a bavi ma. A taktiez co mi pomaha asi najviac, ze sa nebranim muzskej spolocnosti. A verim, ze na mna caka niekto naozaj skvely s kym budem stastna 😊
@victoriafreya Ahoj, akurat včera som na Teba myslela, ze ako sa Ti asi dari. Som rada, ze Ti je už lepsie a uvidiš stale sa Tvoje nalady budu zlepšovat. A co sa týka toho, ze sa vobec neozyva buď rada, aspoň do toho nevhupneš znova. Ano je smutne, ze sa neozyva - ja som to mala podobne, tiež mi to bolo skor luto, ze či sa človek dokaze, tak rychlo odmilovat. Ale nech si zije 😁 Tebe sa otvorili nove dvere, takze netreba dlho hladiet na tie zatvorene. 😁 Drž sa, želam Ti všetko dobre 🙂
@victoriafreya mňa vždy toto prekvapuje,ako bývalé vedia,že ich ex je sám,pokiaľ sa nekontaktuju? Ja keby som nebola s exami v kontakte,tak o nich neviem absolútne nic,ani by som nemala šancu získať akékoľvek info. Príde mi to preto zvláštne,ako ste mnohé v obraze.
@bee822 jeej dakujem, to je mile od teba 🙂 no hej aj ja sa cudujem, ze to tak rychlo dokazal, aj ked ako mi povedal kamarat - on ma uz asi nemiloval dlhsie, cize za to mu to islo/ide s takou lahkostou. Ale co s tym spravim, nic. Len teraz zase od piatku mi napadol a nie a nie ma to prejst. A dakujem ti krasne, ja verim ze naozaj mi bude super (insie mi ani neostava :D).
@anita6666 aj mna to vzdy prekvapovalo, naozaj :D Budeme tu mat teda aspon jedno objasnenie odo mna, ze ako to viem. Nie sme v kontakte vobec v ziadnom, nepiseme si, nevolame si, dokonca som ho od rozchodu (nastastie) ani nestretla. Dozvedela som sa to od jednej velmi dobrej kamaratky, nepytala som sa jej a aj ona vahala, ci mi to ma vobec hovorit. Stretli sa, nahodne, pokecali a on jej povedal, ze vie, ze ja uz sa stretavam s niekym inym, vraj nas spolu videl, dokonca nevahal povedat, ze som to s tym druhym musela isto tahat este pocas nasho vztahu ( co ma naozaj zamrzelo, ze ma za tie roky pozna a dobre vie, ze toho by som schopna nebola ale taktiez aj za to, ze to nezabudol vsetkym oznamit a spravit v podstate zo mna tu zlu). Na to jej povedal, ze ostal prekvapeny, ze ma naozaj nema ani chut uz vidiet, ci kontaktovat a ze on je sam a nikoho nema ani nechce. Takze, takto o nom ja viem, aj ked radsej by som uprimne ani nevedela.
@anita6666 ja som sa po rozchode take veci dozvela,ze som nechapala. Znamy ti povedia aj to,co nechces pocut. Len je smutne,ze ti nepovedia vela veci este ked ste spolu,alenpo rozchode ti zrazu oznamuju vsetko o nom,kde a s kym ho videli a podobne. Ja som vzdy kazdeho stopla. Zo zaciatku som chcela vediet,ale nerobilo mi to dobre,tak ak mal niekto snahu zacat o nom hovorit,vzdy som ich stopla.
@marca12 ved prave, ze aj ked clovek nie je v kontakte tak sa to nejak ku nemu dostane. A zvlast ked zijete v malom meste, tam sa to proste vsetko rychlo siri a clovek sa dozvie, aj ked nechce.
A toto ani ja nechapem, ze preco maju zrazu potom takuto potrebu. Ved mali hovorit vtedy, ked trebalo nie zbytocne rany otvarat. Dobre si spravila, lepsie nevediet, nepocut a zit si svoj zivot. Mna tiez sklamali veci co som sa o sebe dozvedela ze o mme hovori, hoci nechapem preco kedze on bol ten co sa rozisiel. Ale co uz.b
@victoriafreya za všetkým hľadaj ženu. Tymto som si prešla aj ja a bola v tom ina zena. Nastastie sme sa k sebe už nevrátili, lebo som stretla mojho milovaného muža, ktoreho by som za nic na svete nevymenila... rozchod bol veľmi ťažký, bolestivý, ale prešlo to a ja som veľmi šťastná...či aj on, to je už je jeho problem. Jeho voľba, či správna, to už vie len on...
Lebo tié jeho blokacie može byť urazena hrdosť, že ty si sa vyspala s inym on je na prášky tak ta už nechce ani vidieť, a ked hovoríš, že ina žena v tom neni...
@victoriafreya my sme sa rozisli po 12 rokoch, mala som uz 33! Co ti poviem...do roka som bola zasnubena,do dvoch sa narodila dcerka. Uz tahame 10 rok.
@victoriafreya uff 8 rokov je veľmi veľa. Nabudúce už budeš vedieť že netreba dlho čakať a tresnut do toho - svadba,deti. Kľudne aj po roku. Uprimne- v každom jednom vzťahu si raz hore raz dole, aj na najdokonalejšom človeku Ta niečo irituje a vadí a niekedy to vystúpi a človek má potrebu riešiť to. Nehovoriac o fyzickej príťažlivosti. Asi si teraz budeš musieť pár mesiacov zvyknúť na ten blbý porozchodovy pocit...ale prejde,ako keď sa zahojí jazva po operácii. Pomôžu nové podnety, šport kde sa vylučujú endorfíny atď. Je to na Tebe...držím palce 🍸
@lucimax pekne si to napísala a pravdivo že proste príde stereotyp a tam už je práva láska a nie to co je na začiatku zamilovanosť a chémia fakt. Ja som s manželom od mojich 15 stich sme spolu 13 rokov a proste aj keď je to stereotyp aj keď kričím aj keď si neraz poviem ze ma to nebaví ale v kútiku duše viem ze to nieje pravda ze ho milujem a ze by som si bez neho nevedela predstaviť žiť.

@victoriafreya najhorsie je,ze po rozchode si zrazu nevies spomenut na nic zle,len to pekne sa ti vynara a o to je to tazsie. Aj ja som to tak mala,ze som bola presvedcena,ze mame byt spolu,dokonale sa k sebe hodime este aj vyzorovo. Dostanes sa z toho a budes znova stastna