Rozchod počas tehotenstva
Ahojte dievcata, idem si k vam pre radu lebo uz si neviem pomoct sam. Je toto forum asi len pre zeny, ale dufam ze mi aspon niektora z vas poradi. Kedze sa jedna o dietatko a tehotnu zenu.
Odisla odomna tehotna zena ktoru na dovsetko milujem, a potrebujem poradit ci mam nieco urobit, alebo jej dat len cas. Zili sme spolu 3 roky, byvali sme u mojich rodicov oddelene na poschodi. Vsetko sme mali zvlast samozrejme.
Mali sme krasny vztah a vsetko klapalo, samozrejme obcas hadky boli ale nikdy nic vazne. Dokonca sme sa 2 x aj pohadali tak ze sa zacala balit, ale nakoniec sme to ustali.
Problem bol s mojimi rodicmi, moja mama sa do vsetkeho starala a kontrolovala nas, aj napriek mojmu dohovoreniu.
Zena aj ja sme tuzili po babetku tak sa nam to aj podarilo na dovolenke v tatrach v auguste.
A vtedy to zacalo. Vkuse len stresovala za byvanie a za vsetko, rychlo sa chcela odstahivat do svojho, za vsetko len nadavala a naozaj prestala aj pracovat v domacnosti, tahala to z PNky do PNky, lebo ze ona uz robit nebude. Nervozita v dome stupala az kym sa nepohadala aj s mojou mamou a vykricali si vsetko mozne, ja som bol v praci.
Ked som prisiel domov, bola uz pobalena a ja v soku, ze ju odchadza a uz ma nechce nikdy vidiet.
Ja som jej este pomohol vsetko zobrat k jej mame a povedal som ze idem riesit byvanie a ozvem sa jej za par dni ze nech sa uklufni zatial.
Tych par dni mi vypisovala neskutocne velke mnozstvo sprav, vkuse pisala ze co bude atd. Ja som ten byt zohnal, ihned sme sa mohli prestahovat a zit v pokoji.
Ale ona mi teraz tvrdi ze nechce, ze som to mal riesit skor atd. Ze sa ma teraz starat iba o seba.
Jej mama ju v tom podporuje, samozrejme nechce jej dovolit aby sa vratila a ze vnuka alebo vnucku vychova ona. Vykrikovala mi ze ho nikdy neuvidim.
Nikdy som jej neublizil, nikdy som ju neudrel a vzdy sa o nu staral aj ked bola bez prace rok.
Nerozumiem tomu celemu, a neviem co mam robit. Prvy tyzden som jej poslal obrovsku kyticu ruzi, potom naramok a fotky nase.
Ale nic ona len vycitky a nadavky ze som jej znicil zivot.
Cim viac som sa prosil a chcel aby sa vratila, tak tym horsie sa spravala a nadavala mi.
Po dalsie mam dcerku 9. Rocnu z prveho manzelstva, ktora zije somnou viac ako s mamou. Mala snou velmi dobry vztsh, starala sa onu, ucila sa snou atd. Teraz mi napisala ze aj ju neznasa.
Odisla zaciatkom novembra, cize to je este cerstve, len mi prosim skuste poradit co sa snou deje a co mam robit ja.
Naozaj si vazim kazdy jeden nazor.
Presne toto je dovod, preco by mali mladi byvat od zaciatku sami. Raz ten pohar trpezlivosti pretecie a potom sa to uz tazko hasi.
@alexandra2468 samozrejme ze tie hadky neboli vkuse, to sa dialo poslednych par mesiacov. A mali sme dohodu ze byt budeme riesit az po novom roku, kedze sme cakali na schvalenie hypoteky. To ona vedela. Teraz som zohnal oba docasne najom len koli tomu aby sme boli sami ihned
@1marek1989 mal si už skúsenosti s manželstvom a predsa si zvolil bývanie u rodičov čo bola chyba. Treba čakať, ak sa narodí bábatko tak sa jej snaž pomáhať. Pomaly ďalej zájdeš.
Neverím tomu, že jedna žena by s bruchom odišla len tak. To si si len ty myslel, že je všetko ešte v norme.
Teraz len taký povzdych mimo autora, nechcem na teba útočiť - to aj vy máte doma takých chlapov, baby? Môj muž mi príde niekedy ako narušený, ja mám na to už alergiu - niečo mu hovorím nejakú dobu, že je niečo zle. Hovorím, hovorím, hovorím. A on ODPOVEDÁ niečo typu áno, máš pravdu. Zrazu tresk pretečie pohár, vrieskam a on sa na mňa diva ako vypatlane tela. A ešte vie povedať, že prečo sa neviem s ním normálne porozprávať a vtedy by som reálne už hodila čosi po ňom. 🤦🏼♀️
Tak som minule začala rovno ziapať a dosiahla som hneď, čo som potrebovala, ale veď to je choré.
@nominativ Áno každý chlap je miestami narušený
@1marek1989
Neviem ti zrejme poradiť, ale ženy v tehotenstve, zrejme pod vplyvom hormónov, dokážu urobiť úplne absurdné veci. Také ktoré by normálne neurobili. Viem veľmi presne, o čom píšeš...
Tiež som na začiatku tehotenstva (toho roku v apríli) spravila niečo, čo som myslela, že nikdy neurobím a, tiež to z obrovskej časti súviselo s tým, že mi niekto niečo sľuboval, sľuboval, pre mňa už veľmi dlhý čas, ale sa nevedel rozhýbať, mne zrazu preplo a všetko som od základu zmenila a odišla. Ten človek, zrazu hneď na druhý deň vedel všetko vyriešiť a urobiť tak, ako sľuboval, ale mne pod vplyvom hormónov, to už bolo jedno.
Takže, buď trpezlivý a čakaj, kým porodí, predpokladám, že začne potom trošku ináč rozmýšľať. Medzitým preukazuj záujem, nie doterne a príliš často, ale nech vie, že na ňu a na bábätko myslíš.
A popravde, je mi ťa úprimne ľúto.
My ženy vieme občas urobiť úplne nezmyselné a nelogické veci a tiež nám vie niekedy až príliš neskoro dôjsť, ako veľmi sme ublížili...
Ziadna zena s bruchom alebo bez opusti chlapa len tak z pleziru.
@1marek1989 najväčšia chyba bola alebo sú rodičia ... jednoducho sa s ňou skús stretnut a povedz jej že prerušíte kontakty s rodičmi... ty nemáš v láske jej mamu, ona tvoju a budete sa vždy hádať. Jedine keď odídete a začnete len vy 2 bez zbytočných kecov rodičov.
@1marek1989 tvoja zena ta teraz potrebuje este viac ako inokedy predtym. Ci tomu veris alebo nie 🙂
Mna zaujima este, ze odkial vies, ze ju jej mama nahovara aby s tebou nezila. Rozpraval si sa s jej mamou?
Ja ti radim aby si vam robil byvanie tak ako keby sa nic nestalo.
V zenskych tehotenskych ociach su chlapi taki trulovia 😁
Vies rozlisit podla spravania tvojej zeny kedy ma dostat svoje dni? Lebo teraz bude takato dlhodobo. Ano, pomoooc. Potom bude plakavat pri reklame s babatkami 🙂
Takze, chlape, rozum do hrsti. Neslubuj jej hory doly. Neslubuj, ze sa s tvojou mamou nebudes rozpravat. To ona nechce pocut. Ona chce pocut, ze nedovolis aby sa vasa mama do vas motala, ale ze ju budes respektovat, lebo je to tvoja mama. Bud chlap, bud ten, ktory sa postara o svoje dievca. Bud dospely. Teraz jej pis sms, ze ju milujes, ze si trubiroh, ze si bol slepy, ze nedoovolis aby sa vam ktokolvek staral do zivota, ze jej dakujes, ze ti otvorila oci. Dalej jej napis, ze je pre teba jedina a aj ty si pre nu jediny. Lebo si dobrak a iba ona ti rozumie, ze taketo dobreho trulka nenajde. Unavena je z tejto situacie a hlavne nasr@ta. Ona bude teraz ako taka vlcica. Chrani si dieta. Potrebuje stavat hniezdo.
Ak s nou nepohnes telefonatmi, rozhovormi ani po 2 tyzdnoch tak sa jej opytaj ci je to jej posledne slovo, ze sa s tebou rozchadza.
Nech aj jej trochu zapne co vystraja.
Miluje ta. Neboj sa. Celym srdcom ta miluje.
V buducnosti sa viac s nou rozpravaj. Taketo veci sa stavaju. Drzim ti palce. Daj nam vediet 💕
Aj to chodenie z PN na PN vieš si predstaviť co žena prežíva? Ja mam napríklad tu smolu že trpím ťažkými tehotenskými nevoľnosťami. Tiež toho doma moc nespravím lebo sa mi nedá. Predstav si ze si po opici deň noc nonstop. Som rada ze horko ťažko prežijem ďalší deň. Prvé tehotenstvo som skoro cele bola na PN keby som nebola tak tu nemám synčeka
ja si myslim, ze keby ta milovala, tak by do vasho noveho bytu sla a obaja by ste mali moznost na vasom vztahu pracovat, bez zasahu rodicov ci z jednej alebo druhej strany. Nech urobis teraz cokolvek, bude to zle. Ci budes za nou "doliezat" ci jej das cas, nic z toho nebude vyhovovat. Spytaj sa jej, co potrebuje, ako si predstavuje vas vztah dobuducna. Pretoze ty s nou zit chces /dokonca aj vlastne byvanie si pozhanal/ ze popracujes na tom ,aby sa tvoja matka do vas tolko nestarala a teraz je rada na nej ako sa rozhodne.
@kristina2015 Hmm,take ,,skusenosti"?😎
@niekto2hy Áno 😁😎🤓😁😁
@1marek1989 najskôr som ten tvoj príbeh chcela chápať aj z jej strany, ale keď si napisal, ze ti napísala, ze tvoju prvú dcéru neznáša, tak už len poviem, ze je to vypočítava krava a ľutovať ju nebudem, keďže bude veľmi "pekný" kvietok. Mal si už dieťa, tak si si mal aj dávať pozor akú kravu si zavesíš na krk, ty si rozmýšľal asi niečim iným. Neviem co máš robiť, lebo toto už nevyriešiš k spokojnosti všetkých.
@1marek1989 ak si myslíš, že to, čo si opísal, je krásny vzťah a všetko klapalo, tak klameš sám seba. Hádky, dokonca dva krát v takej intenzite, že sa začala baliť? Problémy s tvojimi rodičmi si elegantne prehliadal a neverím tomu, že kým nebola tehotná, tak bola celá happy z toho, že nemáte vlastné bývanie. Nie je pekné, čo povedala na tvoju dcéru, ani to, že keď si zrazu zázračne našiel bývanie, tak tam nechce ísť, ale predpokladám, že to povedala v afekte a tehotenské hormóny kmášu so ženou neuveriteľne. Veľa možností nemáš, nechaj ju vychladnúť, nerieš jej mamu, ona je svojprávna a sama si musí uvedomiť, či sa stalo medzi vami niečo také, čo jej neumožňuje ďalej s tebou žiť, alebo urobíte za všetkým čiaru a budete robiť všetko preto, aby malo vaše dieťa kompletnú rodinu. Teraz má zrejme u mamy pohodlný život, nemusí robiť nič, nemusí sa starať o seba, ani o tvoju dcéru, ostáva dúfať, že počas Vianoc zmäkne a prehodnotí svoje rozhodnutie. Možno by som jej poslala darček s listom, v ktorom jej napíšeš, že ju aj vaše dieťatko máš rád a budeš ju vo vašom byte čakať. Že veríš, že chce pre vaše dieťa kompletnú rodinu.
@777januska777 môže to byť tak, ako píšeš, ale môže v tom byť ešte niečo, čo nám nenapísal, vieš, ako to tu na MK chodí - po deviatom príspevku sa konečne dozvieš všetko. Že by sa začala len tak baliť po bežnej hádke? A to dva krát? Ak by to bola ozaj len hádka pre banality tak byť ním, druhý krát jej s tým balením pomôžem a dieťa s ňou neplánujem.
@elizabet173 no začala, poznám také, co chlapa vydieraju, tým, ze odídu a snažia sa ho zmanipulovať. A stačí blbý chlap a urobi všetko co ta baba chce. Ja poznám par takýchto babeniek a takých tajtrlikov, ktorí im to všetko žerú. A myslím si, ze toto je presne ten prípad, lebo normálna žena nebude písať ako neznasa jeho dcéru z prvého manželstva. Par takych príbehov tu už bolo, ako tie baby nemôžu vystáť iné deti a nikdy to neboli dobre zeny.
Kazdy ma svoj podiel viny, baba nemala pristupit na tehotenstvo, ked nie je (zatial) spokojna s byvanim. Mala pracovat a setrit kym si obaja nenadobudnu byt. Nie ze “zozen nam byvanie”, to sa takto nerobi, dnes to neutiahne jeden clovek.
@1marek1989 čomu konkrétne nerozumieš? Chcela, aby ste bývali SAMOSTATNE ako rodina, nie s tvojou matkou za zadkom. Mal si tri roky čas to zariadiť a tebe to ani len nedocvaklo, hoci ti to povedala úplne na rovinu.
Nie, nemali ste idylický vzťah, keď to vyústilo do toho, že sa 2x pobalila na odchod. Buď to museli byť naozaj vážne veci, alebo je ona zbytočne hysterická - ani jedno z toho v idylickom vzťahu nemá miesto.
Že neznáša tvoju dcéru boli buď prehnané slová v afekte, aby ti ublížila, alebo si opäť niečo dlhodobo prehliadal tak ako to samostatné bývanie.
@sissy27 alebo je len krava. Netreba zabúdať aj na takúto možnosť.
@namornicka ona môže pracovať a šetriť koľko chce, keď on je spokojný u rodičov, veď “všetko je oddelené”.
@777januska777 nuž ale sám si ju vybral, hádam mu ju nenanútila mamička, že? 🙂
Ale teda z mojich aj osobných skúseností, aj čo vidím okolo seba, tak kým chlapom sa zdá všetko v poriadku a nechápu, prečo žena odchádza / podáva žiadosť o rozvod, veď všetko bolo super, tak tie ženy vedia úplne presne, prečo odchádzajú. A nikdy to nie sú maličkosti.
@sissy27 vieme aki su chlapi blbí, stačí ak sa usmeje a otrci a chlap skoci ako poslušný psicek. Takze ak už ideme kritizovať len chlapa, tak netreba zabúdať aj na zenu. Chyba je vždy na oboch stranách.
Chce to hodne času, určite velku pomoc s dietatom, zo zaciatku moc nebude chciet, ale casom bude rada, ked vezmes malé na prechadzku aby si ona mohla odpocinut, mozno by som jej aj ponukla, že by mohla byvat v tom tebou prenajatom byte, ked jej zacne byt pri mame tesno a ver ze zacne byt, najneskor pol roka po porode.. prispej sam od seba na vybavu a nenut ju, aby sa k tebe vratila hned.
@sissy27 moze pracovat kolko chce, ked on sa nevie pohnut, to mas pravdu. Len mi to nesedi na babu, ktora sa hodi na PN hned ako otehotnie a povie, ze ona uz robit nebude.
V kazdom pripade, zle nastavene, zbytocne tu teoretizujene.
@namornicka Áno nebude kým neporodi 😁

Poviem ti to velmi strucne.
Pretiekol pohar jej trpezlivosti.
Snazis sa tu ukazat, ze si do par dni zohnal byt a hned ste mohli ist byvat, ze vlastne “ty spravis pre nu vsetko”, no ale neskoro... byvanie si mal zhanat a riesit hned, ked si videl, ze sa hadate kvoli tvojej mame a kvoli tomu, ze nemate sukromie.