Rozchod s priateľom
Ahojte. V novembri som sa po 2,5 roku rozisla s priateľom. Celý rok bol náš vzťah už zlý, ale rozchod inicioval on. Cez správu mi napísal že som úžasný človek a rad sa somnou niekedy stretne a blbosti, ale je koniec. Samozrejme ja som chcela, aby sme sa stretli a porozprávali, ale on že ma nemôže vidieť, lebo by do toho opäť vpadol ( že by sme sa zas dali dokopy). Ja som mu popísala hlúposti, vyplakala sa, vykricala, vysmutila a dala som sa pomaly dokopy. On bol v pohode ale potom sa v ňom niečo zmenilo. Keď som mu zavolala ako sa má, kričal namna že má neznáša, načo bol vzťah somnou dobrý a pod. Potom ma zablokoval, moje správy ignoroval, telefón nedvihal. Teraz v sobotu sa stala vážna vec. Musela som mu zavolať (medzitym ma odblokoval) a opýtať sa, či mi pomôže a či s ním môžem pocitat. Povedal že áno.O 2 dní som mu napísala správu, ze všetko dobre dopadlo, že mu ďakujem za ochotu, že ho mám stále rada a snáď budeme v budúcnosti vedieť vypiť spolu aspoň čaj. Že preto urobím všetko, aby sme ostali kamaráti.Odpisal mi že mám konečne pochopiť, že má už nikdy nechce vidieť, ani o mne počuť a že sa to nezmení ani o 100 rokov. Že má neznáša a ľutuje že bol somnou.Ja toto jeho správanie vôbec nechápem. Viem že ma veľmi miloval a chcel si ma vziať, ja jeho takisto. Bohužiaľ nám to nevyšlo,ale veľmi sa trápim jeho správaním ku ne a neviem sa s tym vysporiadať. Čo si o Tom myslíte? Mňa to veľmi trápi. Záleží mi na ňom aby bol spokojný a šťastný a aby sme si zachovali aspoň ako taký vzťah.
Ty si ides stale to svoje. Proste ho nekontaktuj a hotovo. Nechce byt v kontakte, nech s tebou nic mat. Naco sa mu vtieras, podlizujes? Otravujes ho?.
Toto fakt nepochopim. Ako ti ma dat jasnejsie na javo, ze nemas otravovat??
Hlavne si premysli, co spravis, ak sa k tebe bude chciet vratit naspat. Vezmes ho spat po tom co Ti urobil? Mam podozrenie, ze sa k tebe nespraval vzdy s respektom. Teba to k nemu napriek tomu pritahuje. Preco?
Inak nechapem načo toto je dobre Nikdy v zivote som nekontaktovala nikoho z minulosti, raz je rozchod tak koniec..Priatelov si hladam z inych kruhov..stretavat sa s byvalym milencom na čaji? nehrozi...Pozri to sa len Carrie zo Sexu ve meste podarilo z kamarata spravit frajera, potom milenca, potom najlepšieho kamarata a nakoniec manžela...Úprimne, podĺa mňa je to čistá fikcia...
Alebo mu len povedz ; Keby si niečo potreboval, vieš, kde ma nájdeš dvere maš vždy otvorené a viac ho nekontaktuj....!
@libi11 rozhodne je zjavné,že to v sebe nemáš vôbec uzavreté a nevieš pochpopiť,že je koniec.
Zmier sa s tým,že je koniec. Keď ťa nechce počuť,vidieť,rešpektuj to. Keď mu budeš písať volať,situáciu len zhoršíš. On to už uzavrel,spracúva to v sebe. Momentálne sa teba hnevá a nechce ťa vidieť ani počuť. Prosím rešpektuj to,nech to spracuje a ty rob to isté. Uzavri to v sebe,lebo kým to neurobíš,nebudeš mať pokoja ani ty,ani on. Potrebuje vychladnúť,a to potrebuje kopu času. Prestaň na ňom lipnúť,rozlúč sa s ním v duši,azavri to v sebe. Obaja potrebujete čas,a keď ho budeš kontaktovať,budeš to len predlžovať. Priateľmy už zrejme nebudete a ani kamarátmi,ale postupom času vychladne,pochopí mnoho vecí a čiastočne ti odpustí. Obaja potrebujete čas to v sebe uzavrieť,ake ty na to zrejme nie si odhodlaná. Kým nepochopíš,že je koniec,nepohneš sa vpred a nebudeš šťastná. Urob ten krok,pre pokoj v tvojej duši,pre pokoj oboch Vás.
@maruhalu presne to sedi na moj vztah..nebola som si ista ci nezijem v toxickom vztahu..po prečítaní tohto clanku uz som si ista ze ano..teda uz nezijem..v sobotu ma vyhodil aj s vecami ako odpad..ale asi mu este podakujem..sama by som nedokázala odísť kedze som ho lubila.boli to stale..aj ked sa zachoval, ako sa zachoval..ale verim ze to prejde
nechapem ako na co sa mu vobec ozyvas. mala by si sa proste zmierit s tym, ze nebude ani kamosmi a hotovo. nekontaktuj ho uz vobec pre nic

Mala by si rešpektovať, že už s tebou nič nechce mať, ani kamarátstvo.casom sa to môže zmeniť. Je pekne, že ty si s tým v pohode, ale on nie. Keby to bolo opačne a on by sa snažil kým ty by si chcela svoj kľud, spoznať niekoho iného, ist von s kamošmi a nevidieť bývalého? Možno sa ti ozve o rok, možno viac. Nechaj to na neho