Rozchod v 33 rokoch
Mam 33 rokov, s priatelom sme spolu dlhé roky, no stale si niesom istá ci s nim chcem prežiť život, či toto je to prave. Je zodpovedný, spoľahlivý, verný, no často sa s ním o hlbších témach nedá porozprávať, nemám pocit ze ho zaujímam ako človek, málokedy sa opýta ako sa mam atď, proste chyba mi také to hlbsie spojenie medzi nami, na druhej strane ale túžim po vztahu a som veľmi introvertnej povahy, ťažko sa zoznamujem a otvorene poviem ze sa bojím samoty a neviem si predstaviť hľadať ďalší vztah a ci by sa to vôbec podarilo. Sú lepšie aj horšie dní, no možno očakávam niečo co ani nie je reálne, a mala by som byť spokojna s tým ako to je ? Velakrat som uvažovala o rozchode, ale neviem sa reálne k tomu kroku odhodlať..keď som sa aj hrabala v tom co ma k nemu tiahlo tak je to asi to ze mi chýbala v detstve istota (nie financna), bezpečie a to som uňho asi nasla ale neviem ci to stačí.. a ci niesom stara na to aby som ukončila vztah a vstúpila úplne do neznáma ...boli ste niekto v podobnej situácii?
Keď ide o vek, rozviedla som sa krátko pred 40, a neľutujem, iba to že nie skôr. Ale my sme mali inú situáciu, ex bol čím ďalej tým viac problémový.
To ostatné ti poradiť neviem, nepoznám vás a neviem či máš nereálne očakávania typu Anny zo Zeleného domu " spriaznená duša" ale pre niekoho je to veľmi dôležité a obaja si sadnú
V pokročilejšom veku? Som myslela, že máš 50 a viac ….
Keby si bola moja dobrá kamoška alebo dcéra radila by som rozchod.
Nie, nemas byt spokojna s tym ako to je a 33 nie je pokrocily vek. Rozluc sa s nim a otvor dvere niecomu lepsiemu.
@pribinak presne

@pribinak dobre, nebolo to vhodné zvolene slovo, ale to snáď nie je dôležité na mojom príspevku:D
Nieco podobne mám v okoli.Dobreho pracoviteho chlapa schmatla skoro hned iná a dnes su sťastna rodina.Ta nespokojná doteraz lepsieho nenašla.
Tazko radit...
A tu spominanu istotu človek musi najst sam v sebe.
Predstav si,že si sama do.konca života. Ale je to život,kde sa máš rada.Kde si ráno spokojná s tým, že si chcela veci dobré nie len priemerné.
A druhá situácia. Si s ním celý život. S ním riešiš každý deň..
Ver mi,že toho čoho sa tak bojíš, že ostaneš sama je menej ťažké než život s niekým, s kým to je viac nepohoda než pokoj .
A nemáš pokročilý vek.Je reálna šanca nájsť niekoho pre teba vhodnejšieho
@pribinak normálne som sa zamyslela, že ak 33 je pokročilejší vek, čo my o 10r staršie? Senioris?
@pribinak normálne som sa zamyslela, že ak 33 je pokročilejší vek, čo my o 10r staršie? Senioris?
no po 30 už nie je mladučká dvadsiatníčka. Už sú viacerí rozvedení, s deckami na krku s otravnou ex
@billy_jean
Zamysli sa ci chces takto stravit dalsi rok, dva, pat, desat a potom zistis, ze si prezila zivot s nespravnym clovekom a vsetky sance najst ineho, ktory by ti viac vyhovoval si prepasla.
no po 30 už nie je mladučká dvadsiatníčka. Už sú viacerí rozvedení, s deckami na krku s otravnou ex
@billy_jean
@sisska96 moje 30tky boli the bet time of my life, najlepsia zivotna dekada 🙂.
@billy_jean ...a co my o 20r starsie? uz len to asi nejako doklepat 😅
Ja som ten pokročilý vek pochopila skôr ako “zlomový” na to znovu sa zoznamovať - hladat niekoho s kým bude vedieť založiť rodinu. Ale možno sa mýlim 🙂
V com mas pocit,ze ho nezaujimas ? Nemate spolocne aktivity,nevenuje ti cas? Z toho,co pises mi skor pripada,ze ty sama si nevysporiadana so svojim vnutrom. Prazdnotu ti nenaplni ziadny chlap. Kazdy vztah zovsednie a laska prejde do niecoho hlbsiemu,v parnerovi najdes najlepsieho kamarata,bezpecie,istotu,spolahnutie. Mozno mas len privela casu analyzovat vas vztah a preto snivas o niecom,co ti mozno ziadny chlap nesplni.
@pribinak ja tiež že 60+, fúúú už aj 50+ je pokročilý som v keli 😀
V com mas pocit,ze ho nezaujimas ? Nemate spolocne aktivity,nevenuje ti cas? Z toho,co pises mi skor pripada,ze ty sama si nevysporiadana so svojim vnutrom. Prazdnotu ti nenaplni ziadny chlap. Kazdy vztah zovsednie a laska prejde do niecoho hlbsiemu,v parnerovi najdes najlepsieho kamarata,bezpecie,istotu,spolahnutie. Mozno mas len privela casu analyzovat vas vztah a preto snivas o niecom,co ti mozno ziadny chlap nesplni.
@marca12 prídem domov, neopyta sa nič, skôr len pasívne počúva, nemáme spoločne témy na rozhovor, keď mu niečo hovorím, vypocuje si ale nič moc reakcia, keď rozoberam nejaku temu , moc ho nezaujima co mu hovorím, casto ma preruší, nevieme sa spolu na nicom zasmiat..riešime väčšinou veci okolo domácnosti, kam pôjdeme atď.. áno možno som nevysporiadana, ale aj tak mam tieto pocity...ja nehľadám motýle v bruchu ani šialenu zamilovanosť ale práve ze sa nemôžem s nim porozprávať ani ako s kamarátom..
Si bojko zbabelec ostavas vo vztahu len koli tomu ze si neveris. Hladas istotu v partnerovi ked by si ju mala byt schopna citit sama v sebe . Nie je najhorsia varianta ked je clovek sam ale ked je clovek vo vztahu ktory ho depta kde neciti lasku . Uz nie si male dieta co potrebuje tu istotu od rodica . Toto nie je laska ale zavislost . Sama seba robis neschopnou odist. Strach je ale casto horsi ako realita . Mala by si pracovat na sebe mevyhovarat sa ze som “ introvert .” Clovek sa musi premoct . Si strojca svojho stastia /nestastia. Bud pracuj na zlepseni vztahu komunikacie ( ale to by musel byt ochotny aj on ) alebo to ukonci. A uc sa hladat pocit istoty sama v sebe .
Tak to by mi vadilo.. určite je dôležité len tak sedieť a debatit..aj opýtať sa..aky si mala deň..
Nikdy nemôžeš byt stará na zatvorenie jedných dverí, ak môžem zhodnotiť vlastnú skúsenosť
Ked je koze dobre, isla tancovat na lad.A co ak dostanes horsieho ? A co tak manuelstvo ? toto mas len vztah..Statut manzestva ti asi chyba.
33 rokov je v pohode, radšej teraz ako prežiť ďalších xy rokov a potom odísť...lebo to asi lepšie nebude...hlavne, keď sa už ani spolu neviete zasmiať...my sme spolu 25 rokov a ešte stále popri dennej rutine ma dokáže môj muž rozosmiať... nečakaj, buď sa s ním porozprávaj alebo choď ďalej...možno o mesiac stretneš niekoho, s kým sa ti bude chcieť prežiť život alebo ďalšiu etapu....
alebo si nájdi nejakú novú záľubu a nebudeš mať čas premýšľať nad vašim vzťahom 😁
takisto si nemyslim, ze si v pokrocilom veku 😀 ale bud rada, ze si to uvedomujes teraz, ako by si mala na to prist az po svadbe ci potom, ked sa vam narodia deti. Lepsie neskoro ako nikdy 👍
@pribinak ja tiež že 60+, fúúú už aj 50+ je pokročilý som v keli 😀
@janettdamian a ja som kde ? 60+
Šetriť na truhlu...🤣
Vyšumelo to, vzťah splnil účel aký mal (dokážeš si veci rozanalyzovať a áno aj byť sama už, a utvoriť si bezpečie sama v sebe, už len tym že si toto vieš zdovodnit je 1.krok). Niektoré vzťahy majú svoj dátum spotreby. A to je aj Váš prípad. "PROJEKT DETI" by Vás možno na chvílu zamestnal, ale potom by tento pocit prišiel znova. Čiže moja odpoveď je: nie, nepokračovsla by som vo vzťahu kde ste intelektuálne a mentálne každý inde
@sisska96 moje 30tky boli the bet time of my life, najlepsia zivotna dekada 🙂.
@billy_jean bohužiaľ to je realita. Čím staršie, tým ťažšie si nájsť partnera. Potom v 40 ostane sama bezdetná bez muža
Musíš sinircit priority vo vzťahu, máloktorý chlap je na hlboké a neviem aké rozhovory.
Moja matka sa rozvádzala prvýkrát v 34, druhýkrát v 50tke a v 55 sa zas vydala. Takže vždy sa nájde nejaký vhodný kus.
Ste spolu veľa rokov, ja som bola s ex 13, ale my sme mali problémy, že dlabal na mňa aj na deti. Žil si svoj svet, a ja nie som sprostá, aby som čakala v poradovniku, tak sme sa vzali s deckami a išli. Dnes mam skvelého chlapa (nie dokonalého, ale taky neexistuje) a ďalšiu malú blchu. Rozvadzala som sa v 31.
Každopádne, nespadli ste len do stereotypu? Možno by to chcelo skúsiť nejak ozvlastnit. Tura, wellness, šport. Niečo iné ako robíte bežne.

lepsie skor ako neskor ked pridu deti...
ale casom kazdy vzťah istym sposobom zovsednie.
napis si pre a proti
a hlavne musis s nim komunikovat. vyrozpravat sa.