icon

Rozchod z rozumu

10. júl 2023

Mala som priatela 2,5 roka. Zaciatkom tyzdna mal narodeniny a povedal mi, ze uz vo vztahu so mnou nevidi perspektivu, ze sa citi ako vo vazeni.
Vcera sa so mnou rozisiel. Prisiel, zobral si vsetky veci a odisiel. Vecer sa este zastavil, objal ma, povedal, ze ma ma rad, ale on uz so mnou dlhsie nevydrzi. Ze mozeme byt kamarati, ze sa kedykolvek rad zastavi.
Ja neviem preco to tak zle prezivam. Mam zachvaty paniky (nemam rodinu, ani priatelov, iba deti a jeho som mala). Neviem sa z toho spamatat. Stalo sa to vcera a ja som uplne na dne z toho. Vymazala som si vsetky kontakty nanho aj jeho rodinu, aby som nemala nutkanie sa ozyvat.
Rozumom ho uplne chapem, ale tie telesne priznaky su priserne. Busi mi srdce, nespim, nejem, uplne panikarim. Neviem ako si ulavit 😔
Alkohol nepijem, kamosky nemam. Som cele dni sama

ropucha6
15. júl 2023

Necitala som vsetko, ale par bodov
- je normalne byt po rozchode down, kludne par mesiacov, takze to neries.
- snaz sa ho nekontaktovat, ani neodpisovat, ak sa ozve
- mali ste uplne opacne ocakavania, trocha mi pripomenul mojho exa 🙂 spatne hodnotim, ze rozchod bola najlepsia vec
- na kamosky nemas cas, ale jemu si robila sceny, ak ti menil plany? Preco si jeden z tych 4 dni, co si nemala deti, nezorganizovala kamosky? Ak by nemali oni konstatne cas, tak to je signal najst si ine kamosky. Neviem, ale my sa bezne navstevujeme aj doma s detmi, ak sa neda ist “von”
- dik za tento prispevok, pre mna signal, ze permamentny home office nie je vhodny

autor
15. júl 2023

@ropucha6 mala som volne vzdy jedno popoludnie v tyzdni, to som chodila sportovat. A kazdy druhy piatok az sobota. V piatky poobede som tiez chodila sportovat. A tie 4 dni v mesiaci som prirodzene chcela stravit s partnerom a nie s kamoskami, ktore maju rodiny a stastne manzelstva.
Problem bol, ze ja som automaticky ratala s tym, ze ked mam len tie 4 dni v mesiaci bez deti, tak budeme spolu. On nemal ziadne povinnosti. Ziadne zavazky. Tak jasne ze ma sklamalo ked to zrusil na poslednu chvilu bez stipku citu ci lutosti, stylom ze ci si nemozem urobit iny program. Ano, samozrejme, ze mozem, ale ked som na tuto jeho ponuku reagovala negativne, tak sa vzdy hrozne vytocil.
Ja som proste musela byt vzdy v pohode a strasne nad vecou, nikdy som nesmela dat najavo, ze mi vadi, ze spolu nie sme.
A podotykam, ze to som nerobila ziadne sceny, stacilo, ze som ostala chvilu ticho a povedala, ze ok smutnym tonom. A uz bol problem. Uz robim nanho citovy natlak a uz som mu otravila cely den svojim neznesitelnych chovanim.

S kamoskami a detmi sa obcas stretavam, ale casto je problem sa zladit casovo a ked uz sa stretneme, tak nie je priestor na rozhovor, kedze mame este male deti a musime okolo nich skakat.

Ano, permanentny home office je brutalna zataz na psychiku. Urcite to chcem zmenit, ked budu deti vacsie. Ale v sucasnej praci sa neda inak

ropucha6
15. júl 2023

Vies co, keby si tym kamoskam venovala aspon 1/10 z toho, co chlapovi, tak nehovoris teraz, ze nikoho nemas. Nie je priestor na rozhovor? To je vtip? Proste bohuzial, venovala si sa jemu, on to nebral velmi vazne a takto to dopadlo. Skus sa z toho poucit, ze chlap nemoze byt stred vesmiru.

trdelnik234
15. júl 2023

Ahoj, to sa velmi tazko cita.Velmi ma mrzi,ze toto prezivas a ze az teraz si prisla n'a to,ze ste sice mali vztah,ale IBA jednostranny. Ty si s nim bola vztahu,ale on nie. Jemu si bola "volna", teda podla toho,co pises.
Pride mi to ako "casual relationship",vztah a sex bez zavazku.

akiana
15. júl 2023

Aj keby to bolo tak ako vravis, ze len nechce vztah - ok tak potom preco ho 2,5 roka udrziava so zenou, o ktorej vie, ze ona ten vztah chce, je to pre nu na prvom mieste, a vodi ju za nos s nezmyselnymi poziadavkami? To co je za cloveka?

trdelnik234
15. júl 2023

@ropucha6
Presne.

trdelnik234
15. júl 2023

@akiana
Neviem,ci to bolo adresovane mne,ale mozem odpovedat.
Z pohodolnosti,kvoli dobremu sexu atd.
Skus sa opytat rozvedenych alebo slobodnych chlapov okolo 40 preco su s niekym,aj ked ho nemiluju.
Minule SME boli s kolegami n'a pive,tak som sa n'a ferovku opytala jedneho.
Odpoved: "ona ma chce,rad s nou travim cas,netlaci n'a mna,v posteli urobi,co chcem atd".
Plus samozrejme narcistickej povahe robi dobre,ked ma v niekom istotu, plus jak si super vysvetlila vyssie su v tom jasne manipulativne sklony.

autor
15. júl 2023

@ropucha6 uz som to tu pisala. Mam kamosky. Ale vsetky su stastne vydate a nechapu ake to je byt rozvedena. Volame si samozrejme ale ziadna mi nie je uplne blizka. Nie je uplne lahke najst blizku kamosku v strednom veku. Ja som sa ako dieta vela stahovala, takze taku tu naj kamosku som sice mala ale po odstahovani sa vzdy ten kontakt prerusil.

akiana
15. júl 2023

@trdelnik234 No dobre a je to podla teba korektne, ked ten druhy ten vztah chce? Nie je ovela jednoduchsie, najst si niekoho podobne nezavazne nastaveneho? Toto podla mna dokaze len totalne sebestredny sebec. A aby to udrzal, tak manipuluje.

autor
15. júl 2023

@akiana ano. Vodil ma za nos. Aj ked sa stale ohanal tym, ze on ma za nos vodit nechce a nebude. Tak v skutocnosti to robil. Ja som mu hovorila na zaciatku ze mame nevztah, dlho som ho mala v telefone ulozeneho ako friend with benefits. Ale postupne som sa uplne namotala. Som hlupa. On mi vysielal jasne signaly cely cas.

trdelnik234
15. júl 2023

@akiana
Suhlasim. Je to patologicke spravanie.Mozno cakal,ze to ukonci ona.

ropucha6
15. júl 2023

Tak neviem, ako blizka musi byt kamoska, aby som sa jej mohla vyrevat, ze ma frajer pustil k vode. To ako vydata kamoska uz nemoze? Porev si, potom sa daj dokopy, aby si uz proste nikdy nenapisala, ze si sama a nikoho nemas (a nemyslim teraz chlapa).

trdelnik234
15. júl 2023

No vidis.... A tu je t'en problem. Tu si chcela budovat vztah,on nechcel.Namiesto toho,aby bol chlap a povedal rovno,ze z toho vztah nikdy nebude,tak s tebou manipuloval.
Som rada,ze ùz to zacinas vidiet.
Ked ta Budé pokusat mu vypisovat,napis radsej mne.
By si neverila, aki su chlapi hovada.

autor
15. júl 2023

@trdelnik234 ano. Je to tak. On nikdy nechcel ziadne zavazky. On o tom len rozpraval. Ale pritom cely cas kopal sam za seba. Stale mi hovoril ze nemam nanho v tomto smere tlacit. A ked som prestala, aj tak sa nic nezmenilo v jeho chovani. To mi hovoril casto. Netlac na mna a ja sa rozhodnem sam. Ale to ze nebudes tlacit neznamena ze Ti urobim po voli. Cize ma stavial do pozicie, v ktorej som nemohla nic chciet od neho. Lebo ked som nieco chcela, tak som tlacila. A ked som len spomenula ze nieco chcem, tak to aj tak ostalo nevyslysane.
A ked uz to ostalo vyslysane, tak to bolo velmi jasne odprezentovane, ze to robi pre mna, nie preto, ze on chce

autor
15. júl 2023

@trdelnik234 on mi stale hovoril ako vztah budovat chce. Hovoril ze si predstavuje ako budeme spolu byvat. Dokonca bol so mnou pozerat dom! S tym, ze mu tam mam vytvorit priestor a on sa potom rozhodne ci sa nastahuje alebo nie

ropucha6
15. júl 2023

Nemyslis vazne s tym domom! To je pako.

autor
15. júl 2023

@trdelnik234 nie. Nebudem mu pisat. Ja som vsetko zmazala. Celu jeho rodinu. Na fb som vsetkych zablokovala. Vsetky cisla vymazala. Len email mam. A na ten pisat nebudem.

mircalla
15. júl 2023

Prezila som tazke rozchody, ale tolko som sa nelutovala. S tym rozdielom, ze ma ti dvaja partneri nemali v pazi ako teba ten tvoj. Ty uz tyzden dokola nik ma nema rad...Deti su pre teba nic? Mam dojem, ze tento clovek pre teba znamenal asi viac ako oni. Uz som hnusna, ale s tebou to inak nejde

autor
15. júl 2023

@ropucha6 on proste nechcel ziadny zavazok so mnou. Aby mohol hocikedy bez ujmy vycuvat. Tym padom nemal ziadnu motivaciu sa snazit lebo nas nic nespajalo. A aj mi to stale hovoril. Ze on nechce so mnou ziadne zavazky kym si nebude isty ze to bude dobre

katkami123
15. júl 2023

“ Ja som lovebombing zazila pri exmanzelovi a to je riadna zavislost. Odpustala som mu opakovane nevery, lebo ta zavislost bola silnejsia nez ja.
Zaprisahala som sa, ze uz do takeho vztahu znova nepadnem a vidis. Stalo sa. ”

- takze si si našla druhého takého istého problémového, čiže ťa priťahujú problémové typy chlapov. Lebo podľa tvojho opisu mi tvoj terajší ex príde ako despota, ktorý sa vyžíval v tvojom deptaní a ponižovaní. Utni to, všetky kontakty, všetko, jeho baví vieť ťa trápiť sa, hlavne za ním, to mu dvíha ego, neurob mu takú radosť.

mircalla
15. júl 2023

To ze si vsetkych blokla si uz hovorila predtym. Aj tak si ho kontaktovala

autor
15. júl 2023

@mircalla kazdy z nas je iny. Ano, ja sa potrebujem polutovat a prezit si ten smutok, nedokazem to len tak hodit za hlavu. Ak mi uz nevies napisat nic, cim mi pomozes, tak nemusis na mna mrhat svojim casom. Nie je to k mojmu ani k Tvojmu prospechu.

katkami123
15. júl 2023

Autorka prečo svoju energiu radšej neprenesieš na hľadanie niekoho iného, napr. na zoznamke? Alebo na terapie? Lebo nie je normálne, aby si už druhého takého mala, potom je chyba aj v tebe, že si vyberáš take vadné kusy.

autor
15. júl 2023

@katkami123 on sa tiez trapi. ale menej ako ja. este ma presviedcal, ze ja sa budem trapit menej, ze budem hned v pohode. prislo mi to strasne krute od neho mi hovorit taketo veci pri rozchode 😔

katkami123
15. júl 2023

Ako vieš, že sa trapi a kvôli tebe? Čo ak už sexuje niekde dávno s inou? Ten chlap je čisto chladnokrvý vypočítavý psychopat. Určite sa zariadil tak, aby sa mal zase dobre.

autor
15. júl 2023

@katkami123 uz mam dohodnutu terapiu. Na tyzdennej baze. A ano, samozrejme, ze je chyba vo mne. Verila som, ze on je iny. On ma o tom dokonca sam presviedcal, ze ake mam stastie, ze som po rozvode natrafila zrovna nanho

autor
15. júl 2023

@katkami123 nie. Nesexuje. On nie je ziadny hajzel. Len sa tiez trapi sam so sebou. Ale na rozdiel odo mna, on ma sebalasky dostatok. Az prilis. Preto sa so mnou rozisiel. Lebo usudil ze vztah so mnou mu viac berie nez dava. Lebo ma nedokazal akceptovat taku aka som. To z neho nerobi zleho cloveka

katkami123
15. júl 2023

A aké si mala detstvo? Lebo väčšinou si vyberáme životných partnerov po vzore našich rodičov a ich chovania k nám. Asi nebolo všetko ok, že? Keď je tvoja konfortna zóna partner psychopat.

akiana
15. júl 2023

Nie, praveze ti nevysielal jasne signaly. Jasny signal je nie, nechcem vztah a ty ano, teda utnime to na zaciatku. On ti uplne zamerne daval nadeje, ked urobis toto a hento, ked sa zmenis, ked budes lepsie vychovavat deti, ked naprsi a uschne. To je vsetko ine, len nie jasne signaly. To by sa namotal kazdy,

trdelnik234
15. júl 2023

Ale figu borovu.
Iba ta chcel mat v hrsti.
Ako a KDE ste sa zoznamili? Co ta n'a nom uputalo a kto zacal balit koho?