icon

Rozchod z rozumu

10. júl 2023

Mala som priatela 2,5 roka. Zaciatkom tyzdna mal narodeniny a povedal mi, ze uz vo vztahu so mnou nevidi perspektivu, ze sa citi ako vo vazeni.
Vcera sa so mnou rozisiel. Prisiel, zobral si vsetky veci a odisiel. Vecer sa este zastavil, objal ma, povedal, ze ma ma rad, ale on uz so mnou dlhsie nevydrzi. Ze mozeme byt kamarati, ze sa kedykolvek rad zastavi.
Ja neviem preco to tak zle prezivam. Mam zachvaty paniky (nemam rodinu, ani priatelov, iba deti a jeho som mala). Neviem sa z toho spamatat. Stalo sa to vcera a ja som uplne na dne z toho. Vymazala som si vsetky kontakty nanho aj jeho rodinu, aby som nemala nutkanie sa ozyvat.
Rozumom ho uplne chapem, ale tie telesne priznaky su priserne. Busi mi srdce, nespim, nejem, uplne panikarim. Neviem ako si ulavit 😔
Alkohol nepijem, kamosky nemam. Som cele dni sama

autor
16. júl 2023

Mne napr velmi imponovalo aj to, ze vobec na mna neziarlil. Ani trosku. Bud si bol mnou taky isty alebo som mu proste naozaj bola uplne ukradnuta

autor
16. júl 2023

Ale mna napr stale obvinoval ze ziarlim na jeho mamu.
Lebo som si dovolila mu vytknut, ze sobotne vecery radsej travi u rodicov nez so mnou.
Ze nedele radsej travi u rodicov nez so mnou a detmi.
Napr mi vycital ze sa nemoze s nikym stretavat lebo soboty venuje mne. Tak som sa ho opytala ze preco sa teda s kamosmi nestretne v nedelu. Ale tu alternativu odmietal. Nedela patrila rodicom.
Alebo v piatok poobede som sa nanho tesila. Povedal ze ide k holicke. Tak ja ze ok. A potom zavolal, ze ide od holicky este na hodinku dve k rodicom. A nastval sa, ze ma to zarmutilo a obvinil ma ze na nich ziarlim.

autor
16. júl 2023

Proste ja som mala casu bez deti velmi malo. A nechcela som ho travit sama. Vzdy som sa tesila ako budeme spolu. Ked som vedela ze nebudeme, tak som si bez problemov urobila iny program. Ale ked to takto menil na poslednu chvilu, tak ma to velmi ubijalo.
Ja som to potom riesila tak, ze som si proste planovala program bez neho. Aby som predisla situaciam, ze ostanem sama a budem nanho cakat.

autor
16. júl 2023

Mna frustrovalo jednoducho vedomie, ze vedel, ze som sama a ze mozme byt spolu a on to neriesil. Vzdy hovoril ze nie je vsetkym dnom koniec, ze vsak ked nebudeme spolu teraz, tak budeme inokedy, ze co riesim.

autor
16. júl 2023

Sorry za vylevy, snazim sa to v sebe vsetko nejako usporiadat a prijat, ze to jednoducho nebol dobry vztah a ze nie ja som bola jedina vinna

la_dolce_vita
16. júl 2023

Čudak, sebec, manipulator, neschopak bez ambicii, pecival, cholerik, ignorant, mamickar, samotar... absolutne nevhodny do vztahu! Nestoji za tvoje trapenie..

moonlight1210
16. júl 2023

Nema zmysel hladat vinnika. Ani si priznavat vinu.
Jednoducho ste sa k sebe nehodili.
To nerobi tu zlu z teba, ani toho zleho z neho.

Na zaciatku zaucinkovala tradicne chemia, chvilu vas to k sebe tahalo, oxytocin vam pomohol vybudovat nejake to puto, v podstate to fungovalo a naplnalo vase potreby, aj ked to od zaciatku nebolo celkom ono.
Ale pre tu chemiu a to puto ste akosi verili, ze “sa to casom da doporiadku, utrasie (k spokojnosti mojej - kazdy mal predstavu podla seba)”.

On bol priebojnejsi v plneni si predstavy, ty prisposobivejsia, vyckavala si viac, tak sa vytvoril priestor, aby to vydrzalo nejaku dobu a navodilo pocit, ze to predsa len ide, funguje. V tesnom zavese s povestnou vetou “Len keby…”.
Co je vzdy jasny signal, ze to vlastne nefunguje, len pred tym zatvarame oci.

Takze ak uz chces vinnika, tak to, ze ste sa k sebe nehodili, len ciastocne, ale kvoli hormonom ste nemali ochotu to nechat tak (mozno aj s myslienkou, ze treba tomu dat sancu, cas, ked uz sme ten polrok spolu, rok spolu, tri roky spolu,…).

Jednoducho obaja potrebujete niekoho pasentnejsieho k sebe. Vztah sa neda pretlacit silou. A v dnesnej dobe volnych vztahov (= nedohodnutych manzelstiev) to ani nie je nutne skusat.

Ak vidis na sebe chyby, popracuj na nich, to ti moze byt len na prospech. Ale prestan sa vinit a prestan hladat jeho podiel viny.

autor
16. júl 2023

Vsak on ma dokonca zmanipuloval do toho aby som kupila gauc! 🙈 lebo ze jemu sa zle lezi na tom co mam a ze ked chcem, aby sa u mna citil dobre, tak potrebuje iny 🤯

autor
16. júl 2023

@moonlight1210 ja sa citim vinna, lebo on to ukoncil s tym, ze cele to je moja chyba. Ale inak ano, mas pravdu. Nehodili sme sa k sebe, aj ked ja som ho urpimne lubila a verila, ze spolu mozeme byt.
Ale neboli to o nic menej 😔

autor
16. júl 2023

@la_dolce_vita ano. Samotar. Introvert. Mamickar. Sebec. Bez cielov a ambicii. Ktory ma nikdy nemiloval. Potrebujem to nejako prijat a akceptovat. Je to tazke 😔

autor
16. júl 2023

Ja som casto nad tym rozmyslala, ze aka zena by jemu vlastne vyhovovala. Vsak ja som mu tolko veci tolerovala, cele som to vlastne iba ja tahala. A ked som si zacala nieco narokovat, tak cuvol.

autor
16. júl 2023

On je byvaly alkoholik a gambler inak. A mne imponovalo, ze s tym dokazal seknut zo dna na den. Kvoli sebe. On prezil 20 rokov ako alkoholik, takze asi sa tiez este len hlada.

anetkaadamko
Autor odpoveď zmazal
mondolina
16. júl 2023

áno chúďatko, ktoré sa hľadá.
proste je na hlavu. a ty buď rada, že si rada a že ťa nechal.
začni pracovať na svojom sebavedomí, a do života ti príde ten správny. a nie tento🙈

katkami123
16. júl 2023

Tvoj najväčší problém je v tom, že si stále nechceš pripustiť, že to bol len vypočítavý narcis, bez empatie, chladnokrvný kalkul.

Aj ten pán v tých videách popisuje presne to, čo robíš teraz ty, v zmysle, že jeho normálne vlastnosti, keď sa zachoval dobre l zbožšťuješ na niečo nevídané, pritom pri inom človeku by si to brala ako samozrejmosť. Tak škaredo sa k tebe správal, že keď občas urobil niečo dobré, ten skutok si pomaly považovala za modlu a všetko to zlé hneď zahodila za hlavu.

dadis
16. júl 2023

@autorka Ty si samostatna, inteligentna zena, tento ti ani po paty nesiaha, mamickar. Aj keby sme sa mylili a nemal narcisticke crty, tak spokojna by si s nim nikdy nebola. To, ze si s nim bola, bolo z dovodu tvojho nizkeho sebahodnotenia, ktore on este pekne pomalicky znizoval. Gratuluj si, ze mas sancu ho neprijat spat a hrat mrtveho chrobaka (ver mi, ze to este na teba bude skusat, ved to bola "tvoja chyba" a on ti bude chciet dat este velkodusne sancu sa polepsit- toto bude na 100%), alebo sa vyhovor, ze si sa uz medzitym zalubila do toho kamosa, co spominas a ze ste zacali spolu nieco riesit (ale toto neodporucam, lebo potom sa ukaze jeho urazene ego)

katkami123
16. júl 2023

To čo tu píšeš aj z tvojej strany vyznieva zúfalo. Ono, žiaľ, asi to necgceš počuť, ale na taký typ chlapa sa naviaže presne taký typ ženy ako si ty. Zúfalá žena bez sebavedomia túžiaca až priveľmi po laske. Keby si sa mala z polovice rada tak ako ma rád on sám seba, v živote by si o neho nezakopla a nedovolila mu, aby sa k tebe choval tak, ako sa choval a dávno by si sa TY s ním rozišla. Ja osobne ti radím, na veľmi dlhu dobu, nezačínaj si už vzťah friend with benefits, aj tak sa vždy na toho chlapa naviazeš a navyše to len ubytočne degraduje tú ženu. Ber taký vzťah, kde ten chlap ponúka všetko, alebo buď radšej sama. Za ďalšie, mala by si viac rozmyslat pri výbere partnera už len kvôli tvojim deťom, tu nejde už iba o teba, potom sa aj oni naviažu na kreténa, bohužiaľ kvôli vzorcom z tvojho detstva si tých kreteniv rada vyberáš a trápiš sa vo vzťahoch, ale teraz sa budú už aj deti s tebou. Ešte sa chcem opýtať, to on ti dával tieto svoje výstupy aj pred tvojimi deťmi, čiže aj oni videli ako sa k tebe chová?

katkami123
16. júl 2023

@dadis
Áno, toto sa volá hoovering.

https://nikdyviac.com/2023/01/19/ako-narcisti-v...

Hoovering (hú v rin) – manipulačná technika, ktorou sa ťa narcista pokúša vtiahnuť späť do vzťahu.

Toto slovo doslova znamená vysávanie – ako vysávanie vysávačom. Tým vysávačom je v našom prípade magor, a namiesto vrecúška a elektriny využíva sériu manipulačných techník.

Buď ti posiela správy naďalej, ako keby sa nič nestalo, alebo zneužije blížiaci sa sviatok alebo udalosť na nadviazanie kontaktu.

Opýta sa ťa úplne náhodnú otázku, aby v tebe vzbudil zvedavosť a potrebu odpísať. Predstiera, že sa zaujíma o to, ako ti je a či si v poriadku a v bezpečí, vtiahne ťa do debaty pomocou detí.

Bude si u teba vyzdvihovať „zabudnuté“ veci ešte mesiace po rozchode a stále niečo zabudne, aby mal dôvod chodiť znova a znova.

Požiada ťa o pomoc s niečím, s čím si akože nevie dať rady, a povie ti, že jedinou osobou, ktorá mu s tým môže pomôcť, si ty.

karolinakr
16. júl 2023

Už len za alkoholikom a gemblerom a egoistom by som horuce slzy ronila...Toto je najhoršia kombinacia, za nimi uz len nasilnik a vrah..Nikdy som nechapala, ake baby na nich letia, teraz vidim, ze sa aj trapia, a pomaly umieraju za ním. .Proste alkohol, gembler - to moc ide do peňazí..toto by mi nevyhovovalo..Ja do tych narcistickych veci moc nevidim, a neviem si celkom vyskladat obraz tvojho priatela, ale skor si myslim, ze vztah mal v paži, išlo mu o sex, možno mal popri tebe dalšie, a ty si sa zamilovala a tahas za kratši koniec..ale on to tak važne neberie

karolinakr
16. júl 2023

Inak chcela by som mat tu moc, ze muži by plakali a klačali na kolenach kvôli rozchodu so mnou..Čo som si všimla, taketo vašne nikdy nevyvola dobry človek, vzdy len sebec bezohladny..to su chlapi, za kt.ženy pobežia na kraj sveta..Je to sice nelogicke, ale tak to funguje..

autor
16. júl 2023

@dadis nemyslim ze on sa este niekedy ozve. Ako som pisala aj predtym, on nemal problem ani s byvalymi sa nebavit tyzdne ci mesiace. On vzdy zil iba sam pre seba

autor
16. júl 2023

@katkami123 ja som si ani s nim nechcela zacat. Cca rok som to brala velmi nezavazne. Problem zacal byt az vtedy, ked som to prijala, ze mame vztah a zacala som mat naroky. Cize to nebolo tak ze som do toho skocila po hlave. Lebo presne toto som nechcela. Zatahovat do toho deti. Ale po roku stretavania sa sa tomu uz nedalo tak uplne vyhnut.

autor
16. júl 2023

@karolinakr byvaly alkoholik a gambler. Ja som ho prijala takeho aky bol. So vsetkymi jeho chybami a obmedzeniami. Ale on ma v skutocnosti nikdy nemiloval a ja som sa namotavala viac a viac. A ked mi nieco na jeho spravani nesedelo, tak ma proste vzdy presvedcil, ze problem je na mojej strane. Takze ja som sa urputne snazila menit seba a veci, tak aby vyhovovali jemu. Ale bolo to stale malo a stale mi hovoril, ze snaha nestaci

autor
16. júl 2023

@katkami123 ano. On tie prve dni so mnou komunikoval. Ci som v poriadku. Ako mi je. Chcel prist na navstevu so synovcom, na synovu narodeninovu oslavu. A ked som mu napisala ze nestojim o kamaratstvo, tak napisal ze dobre. On mi hned v den rozchodu navrhol, ze sa o par dni stretneme a v klude sa o vsetkom porozpravame. A ja som to brala ako nadej, ze este sa mozme dat dokopy.

autor
16. júl 2023

@katkami123 a ano. Vidim ze problem je vo mne. Na zaciatku tohto vztahu som to ale nevidela. On ma presviedcal ze som nikoho lepsieho ako on nemohla stretnut.

autor
16. júl 2023

A ja si urcite neplanujem nikoho hladat. Vzdy som preferovala dlhodobe stabilne vztahy. Na zaciatku aj tento na mna tak posobil. A myslim praveze na deti stale. Nechcem im pliest hlavy roznymi muzmi v mojom zivote.
A prave preto, ze si to uvedomujem, tak ma chyta zufalstvo, lebo to viac menej znamena, ze ostanem sama 😔

autor
16. júl 2023

A ano. Placem za nim a smutim. Chyba mi. Bez ohladu na to, ako som sa trapila v tom vztahu, tak mi chyba. Verim, ze to prejde. No contact pomaha

akiana
16. júl 2023

Ja to vzdavam. Ok, obhajuj ho a cakaj nanho kludne aj naveky.

autor
16. júl 2023

@akiana ja ho uz neobhajujem. ale je normalne ze mi chyba. aj ked sme boli spolu malo, tak som si uz nanho zvykla.
Snazim sa postavit celom samote. To som nikdy nezvladala. Najvyssi cas sa to naucit. Zit sama pre seba a podla seba

autor
16. júl 2023

Ja si praveze hovorim ze mozem byt kludnejsia a nemusim byt frustrovana z toho ze je nedela a on je u rodicov kym ja som sama s detmi