Rozchod z rozumu
Mala som priatela 2,5 roka. Zaciatkom tyzdna mal narodeniny a povedal mi, ze uz vo vztahu so mnou nevidi perspektivu, ze sa citi ako vo vazeni.
Vcera sa so mnou rozisiel. Prisiel, zobral si vsetky veci a odisiel. Vecer sa este zastavil, objal ma, povedal, ze ma ma rad, ale on uz so mnou dlhsie nevydrzi. Ze mozeme byt kamarati, ze sa kedykolvek rad zastavi.
Ja neviem preco to tak zle prezivam. Mam zachvaty paniky (nemam rodinu, ani priatelov, iba deti a jeho som mala). Neviem sa z toho spamatat. Stalo sa to vcera a ja som uplne na dne z toho. Vymazala som si vsetky kontakty nanho aj jeho rodinu, aby som nemala nutkanie sa ozyvat.
Rozumom ho uplne chapem, ale tie telesne priznaky su priserne. Busi mi srdce, nespim, nejem, uplne panikarim. Neviem ako si ulavit 😔
Alkohol nepijem, kamosky nemam. Som cele dni sama
Ze ja si nikdy nepamatam, co ja hovorim. Napisala som hovoril
@majada35 rozmyslam nad tym obcas ze ak je skutocne narcista, ze preco to so mnou ukoncil. A potom mi napadlo, ze mozno som mu nedavala to co chcel. On sa casto stazoval na to, ze ma nicim nedokaze vytocit. On sa cielene snazil mi ublizit a zranit ma.
A este v tom clanku bolo, ze skryty narcista Ta uraza s usmevom na tvari. Toto presne on robil. A ja som bola zmatena, lebo som nerozumela, ci je naozaj vytoceny ked ma tak uraza, alebo o co vlastne ide. Nesedel jeho vyraz tvare s tym, co hovoril
Nemám veľmi skúsenosti s takýmto typom mužov, ale príde mi, ako totálne nespokojný človek... nespokojný so sebou, nespokojný s druhými..hľadá niečo iné, čo by ho uspokojilo, lebo sa zrejme domnieva, že keď nájde spokojného človeka - ženu, prenesie sa to na neho..no, aká naivita..pretože je to presne naopak..
@majada35 on sa praveze tvaril vzdy maximalne spokojny. Mne velmi vyhovovalo ze neriesil (navonok) ze zarabam viac, ze som dosiahla v zivote viac, ze mam dobru pracu. Lebo toto maloktory muz unesie. Ja som bola takmer vo vsetkom lepsia ako on ale on to otvorene nikdy neriesil
@anetkaadamko nechcem ho hned takto skatulkovat, ze ma nejaku poruchu. Su tam iste podobne znaky, ale to neznamena, ze naozaj ma dusevnu poruchu.
Aj ja mam narcisticke znaky, ale poruchu nemam
Ty si naozaj myslis, ze narcisti a manipulatori vedu celozivotne vztahy az kym ich smrt nerozdeli, a nikdy sa nerozchadzaju, vsak? Tu posielam clanok. Ale vidim, ze si sa zase prehodila na obhajovacnu vlny, takze asi to nebude mat zmysel. Ano, on je strasne dobry clovek.
Na to, aby sa dal oznacit za narcistu nemusi splnat uuuuplne vsetky znaky, staci, aby splnal vacsinu tych najhlavnejsich.
@akiana znie to ako obhajovanie, ano. ale to len preto, ze nerada urcujem ludom diagnozy. ako som pisala vcera, dost tych znakov ma.
kazdopadne, on bol jednoznacne na mna stale prisnejsi a prisnejsi. veci, ktore na zaciatku toleroval, tak postupne tolerovat prestaval.
Ale prosim ta. V kutiku duse dufas, ze on ziaden narcista nie je a vsetko je len nejake nedorozumenie. Suhlasim, ze sa netreba ohanat diagnozou na uplne vsetkych s ktorymi nesuhlasime, ale v tvojom konkretnon pripade sa da povedat, ze ak to robi ako kacka a chodi ako kacka, tak to asi nebude krokodil.
@akiana ano. mas pravdu. v kutiku duse dufam, ze nie je narcista
No tak sa preber z hypnozy a pozri sa pravde do oci. Sama si to stazujes tym, ako si ho idealizujes. Cim skor pochopis, ze tento clovek na zdravy vztah skratka nie je stavany (nie, cluster B ludia nedokazu mat zdrave vztahy) a kazdym dnom by ta len viac nicil, tym lepsie pre teba.
@akiana snazim sa si ho neidealizovat. preto tie vcerajsie vylevy, aby som sama seba utvrdila v tom, ze sa proste ku mne naozaj choval skaredo, aj ked ma presviedcal o opaku.
A neopovaz sa ho volat zajtra na tu oslavu, dufam, ze si to pozvanie zrusila.
@akiana ano, jasne, zrusila som ho. este v piatok. a ja uz nanho nemam ziadny kontakt. takze pokial sa on neozve ako prvy, tak ja ho nemam ako kontaktovat.
autorka, uprímne... žasnem. Mne by sa uľavilo na tvojom mieste. Nechápem, ako si to zvládala a ešte za ním plačeš, veď on ťa len deptal a ponižoval. Ty vyzeráš ako pohodová, šikovná, inteligentná žena. On zakomplexovaný magor, normálne mám nervy na neho. Naozaj radšej byť sama, ako takéto niečo pri mne.. uff. Som prekvapená z vývoja tejto debaty, na začiatku takmer svätec, na konci totálny magor. Som rada, že otváraš oči...
@la_dolce_vita este stale som velmi zmatena. on bol vlastne jediny dospely clovek, s ktorym som komunikovala na pravidelnej baze. velmi ma matie to, ze ma neustale obvinoval ako ho trapim a nicim.
je rozdiel medzi tym, co robil a co hovoril a snazim sa v tom nejako vyznat.
vyznat sa aj sama v sebe. je to stale iba tyzden od rozchodu a boli sme spolu 2.5 roka.
kazdy den sa mi zda nekonecne dlhy, len sa to snazim nejako prezit a samu seba presvedcit, ze nestal za moje trapenie.
citim sa strasne menejcenne, ze som sama a mam pocit, ze proste uz nikdy s nikym nebudem. proste silno trpim osamelostou. ale to som trpela aj s nim, len som stale dufala, ze to bude lepsie.
V akej sfere pracujes?
chápem, neboj... časom to aj ty uvidiš, ale vzťah by nás mal napĺňať, robíť štastným... Niekde aj na teba niekto čaká. Ja som si toto hovorila roky a toho pravého som stretla pred 50tkou, viem, že to znie hrozne 🙂
@akiana to nechcem pisat. je to dost specificke, ale je to nadnarodna sfera, so slovakmi pri praci do kontaktu neprichadzam vobec.
Ahoj,vcera som si precitala tvoje diskusie, kde si o nom pisala a vravim si,ze jak je mozne,ze za hentakym niekto smuti.
Ak si aspon spolovice taka, ako si sa opisala,tak fakt si isla velmi dole z tvojich narokov
Ved on je uplne tvoj protiklad.
IT korporacia?
Nemusis odpovedat
@trdelnik234 nemam dovod prehanat pri svojom ci jeho opise. snazim sa vsetko opisovat co najvernejsie, aby som dostala co najviac objektivne nazory.
asi za nim smutim, lebo bol niekym, kto ma vypocul a casto mi bol oporou.
a ano, boli sme ako z inych svetov. ja uspesna, nezavisla, samostatna, zodpovedna, s vybudovanou karierou a zazemim, ale sucasne psychicky velmi zranena a ublizena.
on bez kariery, manualne pracujuci, zadlzeny, vsetko co mal, mal od rodicov, nikdy nic sam nedosiahol, ale psychicky sa prezentoval ako vyrovnany a laskavy clovek.
ja som to brala tak, ze on nemoze za to, ze bol zavisly na alkohole, ze praveze je super, ze sa snazi teraz postavit na nohy a podporovala som ho v tom.
vobec nikdy som neriesila, ze zaraba menej ako ja, nikdy som mu ani naznakom nenaznacila, ze mi "nestiha" alebo ze je menej ako ja.
gro konfliktov/frustracie z mojej strany bolo kvoli tomu, ze mi nedaval tolko lasky kolko som potrebovala, ze nikdy som nemala pocit, ze som unho na prvom mieste, ze neustale potreboval cas pre seba. ze ja som mala asi tak o milion povinnosti viac ako on a aj tak som si nanho dokazala urobit viac casu nez on mna.
toto by bolo ale v poriadku. kazdy moze mat inu predstavu o traveni volneho casu. co vsak nebolo vobec v poriadku bolo to, ze on mi nedovolil prezivat moje emocie. ja som podla neho nemala byt pravo smutna, ked so mnou nebol, lebo bol unaveny.
on to okamzite vnimal ako vycitku a chcel po mne, aby som sa pretvarovala, ze mi nevadi, ked spolu nie sme.
Toto ked si prečitaš za rok, sa zasmeješ alebo zaplačeš, toto už ide do absurdna, hlavne ten posledny post

@karolinakr ano, urcite sa o rok budem na to pozerat s vacsim nadhladom, zatial toho nie som schopna.
Akože ty uspešna, nezavisla so zazemim, s peniazmi v nadnarodnej spoločnosyi si sa menila podla obrazu a požiadaviek alkoholika, gemblera zadlženeho, ničoho nevlastniaceho a skakala, ako on piska. a potom mesiac plakala až tak, že sa ti nechce žiť..A on čoteraz? Narastie mu sebavedomie do nebies, pojde oslovit a komandovat topmodelku, lebo zistil pri tebe, že na to ma, ona mu ani usmev neopätuje a zabuchne dvere pred nosom a on precitne do reality, ze z toho tronu, kam si posadila, ho ostatni zosadia a zrazu zisti, ze ten sen o jeho velkosti bol len klam
@karolinakr no, znie to dost absurdne ked to takto napises. je to cele o tom, ze nemam sebahodnotu. tam je hlavny problem.
co on teraz, netusim. on je uplne spokojny aj sam. nepotrebuje vztah.
teraz nedavno zdedil nejake peniaze, dalsie este zdedit ma (kludne si za ne kupi byt), takze on sa nepotrebuje nejako extra snazit. nema potrebu nieco budovat. hovoril casto, ze chce rodinu a vlastne dieta, tak mozno taku stretne, ktora mu bude vyhovovat.
on bol v tom, ze ked sa narodi dieta, tak ze on sa zmeni, ze bude mat motivaciu sa v zivote viac snazit. ale ma 40 rokov, neviem, ci to dokaze.

Citam si o tom gaslightningu. Boze. Aj toto presne robil. Naposkedy pri tom bicykli. Ked som mu hovorila ze ma zavolat ked pride k rodicom.
Najprv ma obvinil ze som nic take nehovorila a ked som povedala ze ano, hovorila som to dva krat, tak ma uplne zhodil, ze ja si aj tak nikdy nepamatam co hovoril.
Ked som ja urobila chybu, tak on sa do mna uplne pustil a hovoril, ze kto seje vietor tak zne burku.
A on ked urobil chybu, tak sa tiez do mna pustil, ze som mala reagovat na jeho zlyhanie inak.
Ked som ja pochybila, a ospravedlnila sa napr po hodine, tak sa zdul, ze to sa uz nerata, lebo mi to dlho trvalo.
A on ked urobil chybu a ja som odmietla priznat svoj podirl viny a nemal mi ako vycitat moju reakciu, tak sa neozval 1-3 dni. Az potom prisiel s ospravedlnenim a vyhovorenim sa na unavu alebo na mna.