Rozchod z rozumu
Mala som priatela 2,5 roka. Zaciatkom tyzdna mal narodeniny a povedal mi, ze uz vo vztahu so mnou nevidi perspektivu, ze sa citi ako vo vazeni.
Vcera sa so mnou rozisiel. Prisiel, zobral si vsetky veci a odisiel. Vecer sa este zastavil, objal ma, povedal, ze ma ma rad, ale on uz so mnou dlhsie nevydrzi. Ze mozeme byt kamarati, ze sa kedykolvek rad zastavi.
Ja neviem preco to tak zle prezivam. Mam zachvaty paniky (nemam rodinu, ani priatelov, iba deti a jeho som mala). Neviem sa z toho spamatat. Stalo sa to vcera a ja som uplne na dne z toho. Vymazala som si vsetky kontakty nanho aj jeho rodinu, aby som nemala nutkanie sa ozyvat.
Rozumom ho uplne chapem, ale tie telesne priznaky su priserne. Busi mi srdce, nespim, nejem, uplne panikarim. Neviem ako si ulavit 😔
Alkohol nepijem, kamosky nemam. Som cele dni sama
@akiana ja som hlavne vobec necakala, ze by si myslel ze moze akymkolvek sposobom rozhodovat o tom, ako si mam dat opravit svoje auto. a este to otocit proti mne, ze ako som ho vytocila.
ešte aj auto máš lepšie, na to si chlapi veľmi potrpia... tak aspon buzeroval a mudroval.
Ty skratka nemozes davat vsetky svoje nadeje na naplneny socialny zivot do vztahu, pretoze potom sa upnes na akehokolvek luzra, ktory ti da akoze lasku. No a pri troche smoly pritiahnes zase narcistickeho luzra, ktory si na tebe este bude realizovat svoju poruchu, pretoze akokolvek hrozne ti moze byt, neukoncis to, len aby si preboha neprisla o iluziu vztahu. Hovoris, ze mas zahradu - boze, co ja by som dala za taku zahradu. No tak zacni tam - zacni sa venovat jej zveladovaniu, co by si si tam mohla vypestovat, daj si tam par sliepok a vcelin, budu ti robit radost. Do toho mozes pokojne zapojit aj deti. Co ta este bavi?
@la_dolce_vita on sa vzdy tvaril, ze mu to je jedno, ze ake mam auto, aky mam dom, aku mam pracu. vzdy sa tvaril, ze mi to dopraje a ze sa so mnou tesi z toho
takže pracujúca žena s 2 deťmi a domom s obrovskou záhradou sa prispôsobuje povaľačovi, vďačná za kúsok záujmu a voľného času, ktorého mal príveľa... celé zlééééé
@akiana nechcem uz ziadny vztah. dva krat som sa popalila a myslim, ze mi staci na dost dlho :(
ani sa nemam kde s kym ako zoznamit. pisala som, ze mam full home office.
na zahrade bohuzial nepestujem nic, nie su na to vhodne podmienky a ja nemam k tomu vztah.
mna bavi sportovat, umenie, koncerty, galerie, muzea, atd.
len mam na to proste popri detoch malo casu. ale kupila som si malovanie podla cisiel, tak mozno to ma bude bavit, to sa da robit vecer, ked deti spia.
a zacala som sa ucit dalsi cudzi jazyk. bavi ma vzdelavat sa a posuvat sa niekam.
spoznavat, cestovat, zoznamovat sa.
zdanie môže klamať, herec je očividne dobrý, ale vo vnútri musel trpieť, tomu ver... žena ako ty je výzva pre muža na inej úrovni...
autorka, deti vyrastú a príde tvoj čas, mám to rovnako, začala som si užívať život pred 50tkou a so správnym partnerom.. všetko má svoj čas. Toto nebol človek do života, opora ani perspektíva, ten ta mal len naučiť, ako je to nesprávne.
Až príliš vela myšlienok venuješ tomuto čudu a rozpitvavaš dokola..Treba si uznat, že to bol velky fail..vzhladom na tvoje peniaze by som mala v paži, čo si o mne nejaky alkoholik myslí..Kolko maš tych deti? chodte na masaž, kupalisko, opalovat sa..a čo s tou zahradou? tam by som si taky maly raj vybudovala, ak fakt maš peniaze, ty take detstvo možeš deckam poskytnuť, že budu same sebe závidiet..
Vies, preco si tam, kde si? Lebo sa nic neda. V zahrade sa neda, popri detoch sa neda, popri praci sa neda. Tak bud mas 10 deti, z ktorych je 8 postihnutych, k tomu 24/7 hodinovy pracovny cas, alebo plnu kapsu vyhovoriek. Pretoze ja sice deti nemam, ale amm vo svojom okoli plno zien, ktore maju aj deti, aj narocnu karieru, aj konicky, aj kamaratov, aj zaluby, aj sa venuju sebe. Tebe toto vsetko nespadlo z neba co mas - musela si sa zapriet a investovat kopec casu a energie, aby si mala to, co mas.
Odrazu to nejde. Mas home office, takze minimalne 1-2 hodiny z dna usetris na cestovani. Mas dve deti, ak tomu spravne rozumiem - neviem, ake su stare, ale snad dost na skolu a skolku kym ty pracujes. Preco si pri svojom prijme nenajdes niekoho na strazenie par hodin v tyzdni, pripadne aj na upratovanie (ja som mala so sestrou cele detstvo gazdinu, ktora nam chodila upratovat a bola s nami), aby si mala cas na seba?
Dnes sa mozes naucit cokolvek a kdekolvek s appkami, ja pouzivam kazdy den Duolingo. Nestoji to takmer nic, nemusis ist na nijaky kurz, mozes tomu dat denne 5 minut alebo 2 hodiny, ako ti vyhovuje. Takze najprv zmena v hlave, potom zmena v zivotnom style, a potom ani nebudes vediet, ako si sa z tohto debila vyliecila. No a potom budes pripravena na novy vztah.
@la_dolce_vita no vsak prave to, ja som pre vacsinu muzov vyzva. este aj dobre vyzeram (nie som vyslovene krasna, ale taky lepsi priemer), to proste ozaj malokto ustoji. ani moj exmanzel to nevedel ustat, citil sa pri mne velmi menejcenny, pritom ja si nepripadam ziadno vynimocne a ani sa tak nereprezentujem.
a to si do 50 nemala ziadneho partnera?
ja si hovorim, ze v mojom veku uz su vsetci rozvedeni (vadne kusy :( ) alebo stari mladenci, co su tiez vadne kusy. ze nemam sancu uz na normalneho chlapa
Naozaj musiš zmenit mindset...nič nejde, nič sa neda..Ty samu seba brzdiš, samu seba ohraničuješ, ty si sama sebe najväčšia prekažka
A čo sa chlapov tyka, potrebuješ niekoho, kto bude na teba hrdý a nie ti už z tak biedneho sebavedomia ukrajovat
Dobre vyzeraš, pri peniazoch a takáto kôpka nešťastia? 🙀
@akiana v zahrade ma to skor nebavi, nez sa neda. a pisala som, ze cudzi jazyk sa ucim 🙂
nechcem specifikovat preco sa niektore veci nedaju, ale ver mi, nie su to iba vyhovorky,
a som z maleho mesta, tu nie je tolko moznosti.
hlavne sa musim dat psychicky dokopy, aby som mala energiu na nieco.
@karolinakr no. uplna hanba, ja viem :(
ako bolo spomenute, je to vela o mojom detstve. o rodicoch. ktorym som nikdy nebola dost dobra, ktorym som sa snazila cely zivot zavdacit.
Neviem, ale nikto, koho poznam, nezije tak ako ty, len deti a robota a deti a robota, a potom nejaky totalne nedostupny chlap. 99% problemu je v tvojej hlave a v tom ze si sa nevyrovnala s detstvom, nie ze si az taka krasna a uzasna, ze sa ta chlapi boja. Oni sa neboja, oni ta tyraju, lebo si to zamienas za lasku.
som rozvedená, deti dospelé, partneri boli kadejakí, aj totálne omyly, takže chápem ťa... ale buď mám šťastie alebo som zmenila zmýšľanie a aj seba v niečom a teraz mám najkrajšie obdobie v živote. Mne naozaj časom došlo veľa vecí, z ktorých som sa poučila, pretože každý robíme chyby, len ich nesmieme opakovať. Ty buď hrdá na seba, máš na čo byť , to je základ.. Ak by si bola hrdá, sebavedomá žena, tak takýto exot si netrúfne ani pozrieť na teba.
@akiana nie len deti a robota. este aj sportujem a cestujem. ked som bez deti. bavi ma pecenie, tak stale nieco vypekam. ale ano, chyba mi pozornost, laska, uznanie. co patri medzi zakladne ludske potreby.
@la_dolce_vita ano. musim pracovat na svojej sebahodnote. to je absolutny zaklad.
potrebujem zmenit nieco v sebe.
takze nakoniec mal pravdu v tom, ze sa musim zmenit ja 🙂
No vidis, a hned mas aktivity, na ktorych mozes stavat osobnostne naplnenie, aspon pre zaciatok. Mas obrovsku vyhodu prace z domu, teda mozes ist z malej dediny do vacsieho mesta. Preco sa to neda?
Urcite nie si najhorsia osoba na svete. Potrebujes len najst cloveka ktory ta bude mat rad taku aka si a nie ta chciet menit.
@majkamasar Ale jasne ze nie je, to len henten padebil ju o tom presvedcil, lebo potreboval byt vyssie, lenze to je u neho problem, lebo sam je uplne na dne. Takze si vies predstavit co musel spravit z nej. No v podstate toto.
chcel ťa zmeniť, ale k obrazu svojmu... ty sa ale zmeníš tak, že takéto typy hneď odhalíš a kopneš do riti 🙂
@akiana nebyvam na dedine ale v malom meste. A momentalne sa odtialto nemozem pohnut kvoli exmanzelovi. Musela by som detom menit skoly a na to mi on svoj suhlas neda. A nemame ani bsm doriesene
@la_dolce_vita to vopred nevieš, ako sa prejaví. Ona ako pracujúca žena a matka nemala veľa času tráviť s ním, tak to zisťovala až postupne, rečami ju zmagoril, a precitla až teraz.
Verím že bude dobre, to je len ten prvý pocit, trvajúci pár týždňov. Taká prudká zmena , také chrapunstvo zakolise s každým.
@cacianka jasné, súhlasím, ale za taký čas už sa ukáže dosť, proste keď máš pocit, intuíciu, že to nie je to pravé orechové, tak to dobré nebude. Indícií bolo viac ako dosť. Precitla až po rozchode z jeho strany, sama by pokračovala ďalej...
@cacianka ano, ja som pisala, ze som do toho vztahu neskocila hned po hlave. proste sa objavil niekto, kto mi robil spolocnost, bol voci mne laskavy, planoval so mnou buducnost. problem zacal byt, ked som od neho zacala cakat viac, ked som s nim chcela plnohodnotny vztah.
a do toho on uz ist nechcel, co pre mna bolo zmatocne, kedze mi viac krat hovoril, ako mam nieco zmenit v domacnosti a pod, inak nemozem cakat, ze sa ku mne nastahuje.
@la_dolce_vita ano, ja by som pokracovala dalej, aj ked som sa velmi trapila a trapil sa aj on.
Nemam ani deti, ani nebyvam na Slovensku, ale to vazne ti musi uraceny pan exmanzel dat povolenie, aby si si mohla zariadit zivot?? To kde sme? Vie mi to niekto vysvetlit?

@akiana ja som isla proste z extremu do extremu :( exmanzel bol pravy opak tohto navonok a obaja zle. v skutocnosti boli v podstate rovnaki.