Rozchod z rozumu
Mala som priatela 2,5 roka. Zaciatkom tyzdna mal narodeniny a povedal mi, ze uz vo vztahu so mnou nevidi perspektivu, ze sa citi ako vo vazeni.
Vcera sa so mnou rozisiel. Prisiel, zobral si vsetky veci a odisiel. Vecer sa este zastavil, objal ma, povedal, ze ma ma rad, ale on uz so mnou dlhsie nevydrzi. Ze mozeme byt kamarati, ze sa kedykolvek rad zastavi.
Ja neviem preco to tak zle prezivam. Mam zachvaty paniky (nemam rodinu, ani priatelov, iba deti a jeho som mala). Neviem sa z toho spamatat. Stalo sa to vcera a ja som uplne na dne z toho. Vymazala som si vsetky kontakty nanho aj jeho rodinu, aby som nemala nutkanie sa ozyvat.
Rozumom ho uplne chapem, ale tie telesne priznaky su priserne. Busi mi srdce, nespim, nejem, uplne panikarim. Neviem ako si ulavit 😔
Alkohol nepijem, kamosky nemam. Som cele dni sama
Naco rozoberat co mu vadilo?Co sa tym zmeni?
1.Tieto fyzicke prejavy po rozchode ktore zazivas su normalne.Ked clovek miluje a je zradeny,opusteny byva fyzicky zle,neda sa jest,spat,nocne mory.Proste to musis len prezit,ale este to nejaku dobu potrva.
2.Kup si magnezium,silne,odporucam tie sacky DR.Max,tam je Magnezko vo vysokej koncentracii aj B6.
3.Zameraj sa na deti a na uspokojovanie ich potrieb.Povedz im pravdu,ze ta opustil,bude ajntebe lahsienked im este popri avojom trapeni nebudes musiet vymyslat klamstva.
4.Pojde den za dnom,noc za nocou.Ak si veriaca modli sa.Len vydrz a najdes stratenu podu pod nohami.Len musis vydrzat.
Mnohe sme toto zazili a prezili.
Inak ten clovek to je podla popisu manipulator ako vysity.Vobec mi nepride taky dokonaly uzasny ako si to na zaciatku naznacila.Ty si ho tak zufalo chcela a potrebovala ze si podla mna prehliadala vsetky red flagy.Cisty manipulator.
Prešla som si niečim podobným....mne trvalo 2 roky, kým som sa z toho dostala. Ale ja som utala všetky kontakty a stretnutia, lebo mi to nerobilo dobre. Schudla som veľmi, denne som bola schopná zjesť 1 rožok. Ale poplakala som si každý deň a bolo vždy o kúsok lepšie. Zvolila som taktiku, že každý deň som si naplánovala cieľ a odmenu zaň. Ak sa mi podarilo napríklad, nejaký deň neplakat, odmena bolo niečo drobné napr. Nieco na seba. Našla som si podobnú kamošku cez net s rovnako starými deťmi. Chodili sme po robote s nimi na prechádzky, výlety a podujatia. Bolo to zo dňa na deň lepšie. Ale zo začiatku som brala 1/2 Neurolu na noc, aby som dokázala spať. Snažila som sa čítať knihy napr. Štyri dohody a sústredila som sa sa na to, aby som to nemyslela. Nakoniec ešte chlapec oľutoval, že ma nechal. Našťastie som za ten čas zo vzťahu vytriezveli a už ho späť nechcela. Ale akonáhle som ho videla alebo mi prezvanal...bola som tam kde predtým 🙈 preto radím ... nekontaktovať sa
@mircalla nie. Je rak. Neviem to posudit. Aky je. On ked sa zachoval v jeho ociach nespravne, tak vzdy prisiel a ospravedlnil sa sam. Nemusela som ani pol slova povedat. A ja som hned vzdy odpustila.
Ja ked som sa zachovala neprimerane, tak on bol vzdy nastvany aj den, dva. A kolkokrat slo podla mna ozaj o banality. Napr siel kosit zahradu a nedarilo sa mu nastartovat kosacku. Videla som ako ju steluje a povedala som, ze nieze mi tam vsetko poprestavuje. A uz bol nastvany. Ze mu nedoverujem.
Ale kolkokrat bol uzasny. Napr som nemala ventily na radiatoroch, tak kym som bola prec, tak ich kupil a namontoval. On bol strasne prakticky a ja skor romanticka. Vedel mi kvety kolko krat doniest, ked videl, ze ma to tesi. Rozne dobrotky mi nosil casto. Myslel na mna a staral sa o mna 😔
@maminkadeticiek nemyslim si ze je manipulator. Skor ja to cele zle popisujem. Manipulator by sa so mnou nerozisiel
@evuska32 ano. To uz som tu pisala. Vymazala som vsetko. Aj ked to na mna pride, ze sa chcem ozvat, tak nemam ako
@maminkadeticiek povedal mi ze sa mam zamysliet nad tym co mu vadilo, lebo to bude vadit kazdemu. A ze sa mam zmenit.
Nechcem sa prilis zameriavat na deti, to je cesta do pekla dusit deti. Na seba by som sa mala zamerat. Ale to nejako nedokazem 😔
Dufala som ze dnes mi bude aspon o trosku lepsie. Ale nie je. Stale hrozne trpim. Spala som asi 4 hodiny. A stale dufam ze sa ozve 😔
Pozri urobila si chyby, ale chyba je aj v nom. Neozyvaj sa. Necakaj, ze sa ozve. Nehovorim, ze to je vylucene, ale bude to lepsie, ak sa neozve. Vzdy su za to zodpovedni 2, nepaci sa mi, ze vsetko hadze na teba. Ale samozrejme iste veci zmenit musis, to vies. A bude ti lepsie kazdy den. Boli to jak svina, ja viem. Tiez som prezila rozchody
@mircalla myslim ze hlavny problem je v tom, ze ma nikdy skutocne nemiloval. Alebo sme proste prilis rozdielny. To uz je vsetko jedno teraz. Ja mam nutkanie sa ozyvat, ale nemozem a viem, ze to aj tak nema ziadny vyznam. Ak bude chciet a bude to tak citit, ozve sa sam. Ale nemyslim ze sa dame este dokopy. Mam v sebe obrovsky zmatok, ani neviem poriadne co citim, mam pocit, ze som v nejakom sne
Je mi az smiesno ako ti krasne vtlkol do hlavy ze si vadna,ze sa mas zmenit a ze si taka ze by s tebou nevydrzal ziadny chlap.Chapem, ze nevidis co vidime mi,ze je este priskoro.Drz sa.
Presne tak, nema to vyznam a len by si potvrdila reputaciu stihacky. Uz len kvoli sebe sa neozvi. Viem, ze sa chces dat znova dokopy, ale neni to rozumne
Ked sa mu ozves, bude ti ovela horsie
Vydrz! Bude zasa dobre.. ale aby som mala pri niekom mat pocit, ze robim vsetko zle a ze sa mam zmenit, to by ma ubijalo. Vztah je o tom, ze toho druheho akceptujem aky je, aj s chybami. Ty si príliš vycitas, ale len si tym ublizujes. Neodohnala si ho, odisiel sam a vinu hodil na teba, mne toto pride slabosske.. ☹
@la_dolce_vita mne by sa strasne ulavilo keby som mohla vidiet chybu v nom. Ale tak to nie je. On mi vela krat hovoril, co mu vadi, co nedokaze prekusnut a vsetko to boli veci, na ktore sa stazoval pravom. Ja sama som si na vine
Daj tomu cas. Ozaj si urobila chyby, ale neznasam ludi, co vsetko zhodia len na druhu osobu s nulovou sebareflexiou. A staci ti chlap, co ta ma svojim sposobom rad, ale nemiluje ta celym srdcom?
@mircalla on bol tym najlepsim, co ma v zivote stretlo. ja som mu ozaj ako partnerovi nemala co vycitat. :(
@autorka chyby ste spravili obaja, nikto nie je dokonaly, ani on. problemy vo vztahu sa neriesa tak, ze sa mas zmenit. nemyslim si, ze si vadna, alebo prilis pushy. ak by chcel byt s tebou, tak nemas dovod citit frustraciu z jeho nepritomnosti. ale on nechcel a z toho vyplyvali tvoje frustracie. nema zmysel nikomu hovorit, aby sa zmenil (ani on by nevedel zmenit to, ako casto tuzi byt v tvojej pritomnosti, ako casto ti volat), jednoducho necitili ste to rovnako a preto to skripalo. ziadna tvoja chyba. ten vztah by skoncil aj pri zene s menej uzkostnou citovou vazbou, skoncil by z dovodu chybajucej pritomnosti, nedostatocnej intimity a kontaktu. ja som napriklad nikdy nebola ziarliva, ani dozadovacna pozornosti. zrazu som po 18 rokoch zacala byt,moj ex ma za to stale kritizoval, ze sa pri mne neda zit, ze som otrasny typ zeny. A vies preco to bolo? Lebo si nasuel milenku (o com som nevedela) a dynamika v nasom vztahu sa zmenila, prestal mi davat tolko pozornosti, chcel travit viac casu sam a pod. teraz mam dalsi vztah a nemam vobec ziadne naznaky ziarlivosti, nevolam po pozornosti - lebo ju dostsvam uplne automaticky. mna to poucilo v jednom, uz nikdy nechcem vo vztahu byt v roli, co prosika o pozornost a city. jednoducho z takeho vztahu odidem a budem hladat taky, v ktorom mi toto partner bude davat automaticky.
@dadis on so mnou chcel byt, ale ked on to tak citil, ze chce. ja by som s nim bola aj stale, ale prenho bolo prekazkou byt so mnou aj to ze mal alergiu. ale on je vo vseobecnosti taky, nielen voci mne a ja som to stale brala strasne osobne :(
proste som to cele pokaslala a teraz trpim, dobre mi tak :(
nechapes, ze nic si nepokazila. konala si ako si citila v tej chvili. chcela si byt s nim stale, in len ked mu to vyhovalo...sorry, ale kvoli alergii nebyt s partnerom? mne to teda uplne ok nepride..
@dadis on sa vzdy strasne nahneval, ked som prejavila smutok z toho, ze spolu nebudeme. stacilo, ze som ostala ticho v telefone, ked mi to oznamoval a uz bol problem. ja ked som jemu hovorila, ze som si urobila program, vzdy povedal dobre, v poriadku. a to iste cakal odo mna. ale ja predsa nemozem za to, ze som sa tesila na spolocne straveny cas a prislo mi to luto, nie? ja som mu to nevycitala, len som bola sklamana. a on sa hneval, ze som sklamana, lebo ze on potom citi vycitky kvoli mne :(
@evuska32 v com presne? v tom ako to tazko prezivam? :(
Tak dobre bude ak nepríde... Ja len pre istotu...
@macekovam myslis on za mnou spat? Ze chce byt so mnou? To sa nestane
@macekovam on aj co mal predtym frajerku a sa pohadali, tak on nemal problem sa jej 3 mesiace neozvat
@autorka on ta uplne zmagoril, ten clovek ma uplne narcisticke crty a ty to nevidis? nebavit sa s frajerkou 3 mesiace? tak to ju teda vytrestal. stale sa ti vyhrazal odchodom, stale si sa necitila pre neho dost dobra, teraz ta opustil, lebo si uz pre neho nebola zaujimava - precitaj si, ci sa v tom nenajdes https://vedanadosah.cvtisr.sk/ludia/psychologia...
Zrejme to nebol ten pravy a mozno ich bude viac kym najdes toho praveho a v prvom rade najdi kamosku nemozes byt upata iba na chlapa.
@dadis to si presne vystihla, absolútny súhlas!
Ked je on to najlepšie, čo ta v živote stretlo, tak potom nič moc chlapov si stretavala.Lebo ked sa naštval kvôli kosačke, to zas mne vadia taketo buzeracie a ja by som napomenula jeho

Myslim, ze sa zbytocne trapis. Ako si uz pisala, vzdy bola chyba v tebe, tak si to zhodnotil. Takisto aj rozchod. Ty mas az moc sebareflexie, on ziadnu. PS: Nie je nahodou znamenie panna?