icon

Rozišli sme sa a ex nedodržiava dohodnutú synovu večierku

25. aug 2022

Išli sme s manželom od seba. Teda ja som ho opustila. Pre neprekonateľné dlhoročné konflikty. Manžel stále dôležitý on nadriadený a ja podriadená. Tak to bolo. Mame 5 a pol. r.skolkara.. Syna vída kedy chce zatiaľ máme.ustnu dohodu.. Nič písomne. Ani rozvod zatiaľ nie.. Ale.. Vadí mi ze nedodržiava dohodnutú večierku. Ma výhovorku ze sú prázdniny. Synčeka mi dovedie o. 21h.ci o. 21.30h..navyse mu mesiac dozadu ukázal na počítači počítačové hry ako sa.hraju. Ja s tým nesúhlasím aby to hral čoby len 15 minút. Je malý na takú zábavku. Malý navyše začal byť drzý ku mne. Odpovedá premudreto. Preberá akoby otcove dominantné správanie voči žene. Co robiť aby som dala manželovi a synovi jasne pravidlá co je správne. Prísť načas domov a nehrať počítačové hry. Hrajú vaše deti občas skolkari počítačové hry? A kedy vám chodia späť?

Strana
z2
antonia15
25. aug 2022

Ak nemáte v pláne sa vrátiť k manželovi, riešila by som styk aj súdnou cestou, súd určite neurčí čas návratu dieťaťa tak neskoro...s tým ako trávia čas spolu, žiaľ veľa neurobíte a dovolím si povedať, čím viac budete do otca "hucat" tým viac bude robiť presný opak ..

luccija
25. aug 2022

@reanda ano, naivne.Tak mu dam dieta na vikend kazdy druhy tyzden, ked sa s nim neda dohodnut normalne.Aj tak by som nepristupila na taku dohodu bez papiera nicoho a, ze moze prist kedy chce...posadit 5 r dieta pred PC je zaciatok zla.

luccija
25. aug 2022

@antonia15 ano, lebo EGO ocko je lepsi mame to nepovieme, ze si sa hral bude to nase tajomstvo.X kamaratiek mi cez to preslo.Deti mozu jest v mekaci, kupuju sa hracky, vsetko sa dovoli...je to zle, lebo mama z toho potom vyjde ako stihacka, ktora vsetko zakazuje.

antonia15
25. aug 2022

@luccija žiaľ presne tak to je ... žiaľ mám to isté...a v našom štáte sú takéto mamičky v tomto bezradné...

reanda
25. aug 2022

@luccija ty mu nemas co 'davat' dieta.. je to aj jeho dieta.. on by si ho tiez mohol zobrat a urcit si sam, kedy ti ho bude 'davat' a co ti dovoli s nim robit.. ano, ak sa rodicia nevedia dohodnut, nastupuje sudna cesta, preto sa to aj tak robi..

gleep1
25. aug 2022

Ja sa tiež čudujem tomu, ako tolerantne sú tie ženy čo ti odpísali. Maly je k tebe drzý na spôsob otca a oni by boli určite spokojne a mávli by rukou, lebo veď aj tak nič nezmozu. Neskoré príchody ak to obmedzuje teba a tvoj režim a cyklus spanku by mi vadili. A to že ma spat 8 hodín ma skoro prekotilo, to je pre dospeleho človeka a nie pre 5 ročne dieťa . 10 hodín ma spat minimálne ak ho dá autorka spat o 10 tak by mal chlapec vstávať o 8. To asi žiadnej pracujúcej žene nevyhovuje, že? A dieťaťu a jeho vývinu už vôbec nie.
Hry by mi tiež vadili, ale nahakazivala by som, dala by som hodinu denne s tým že žiadny iný čas pred obrazovkou nebude a ja sama by som určovala (u mna doma) ake hry bude hrať. Keď máš takého muža tak v očiach syna budeš harpia- aj preto že nebudeš dovoľovať to čo on a aj z reci otca ktoré bude chlapec počúvať.
Musíš byt mimoriadne láskavá matka (to nie je taká čo všetko dovolí ale taká, ktorá milo a s láskou vysvetli prečo nie a nájde vhodnú náhradu) a musíš dať chlapcovi najavo že ho miluješ čo najviac a stále každý deň. Aby časom videl, je otec nemá pravdu keď na teba nadáva. Môžeš byt prísna ale stále láskavá. A nenadávaj pred synom na jeho otca. Ani pred ním mu nenadávaj, dieťa tak veľmi trpí.
Byt tebou isla by som dohodnúť styk a pravidla na súd. Bude sa ti ľahšie dýchať

sense
25. aug 2022

Stretávanie poroes súdom. Keď sa neviete dohodnúť a dieťaťu treba vysvetľovať ze u teba doma sú iné pravidlá a u otca iné. Prestala som riešiť ci u ex pozerá pol hodinu Youtube alebo pol dňa a mam jednoduchší život, dcéra vie co si a koľko môže dovoliť doma a vie co u otca.

reanda
25. aug 2022

@ckocka sprosto napisane, ale je to pravda

vilma7
25. aug 2022

Žiaľ veľmi ťažko ovplyvníš výchovu syna tvojim bývalým. Žiaľ je dospelý a tiež môže vychovávať svoje dieťa, ako uzná aj on za vhodné. A mal by ho popri Tom doprevádzať jeho zdravý rozum.
Neuznávam a nedávam deťom hry na počítači, tablete. Ak chce, môže sa hrať so mnou, otcom, sestrou, kamarátmi...bol u nás má návštevu švagor a keď zabil, že tomu aj tak neunikne, hneď mi zdvihlo tlak. Jasné že sa tomu v budúcnosti nebránime, ale kvôli čomu začať v predškolskom veku? K životu tie hry určite nie sú nevyhnutné.

A áno, cez prázdniny majú deti večierku neskôr, ale do 21.30 nebehajú po dvore, ale najneskôr dovtedy sú aspoň v posteli

h2
25. aug 2022

Že mu dovolí byť dlhšie hore, alebo hrať PC hry, keď je uňho, by mi nevadilo. Ale ak sa dohodneme, že syna dovedie povedzme o 19:00 a on ho namiesto toho dovedie o 21:30, tak to by ma naštvalo, lebo to je nedodržanie dohody, ty čakáš, si nervózna... Toto sa proste nerobí.

ukulela
25. aug 2022

Ociam to neskodi. Deti treba zoznamovat s technikou. Kontrolovane, pod dozorom, ale treba. A moji v lete o pol 10 nespia. Moja chyba, no mame velky dvor, bazen, do sumraku su von.... vyries stretavanie sa sudom a hotovo.

zanka777
25. aug 2022

@ukulela ????????.to ako fakt??? očiam to neškodí???to snáď nemyslíš vážne toto čo píšeš..... Vezmi si koľko % deti už veľmi malé deti dnes majú problémy s očami..... Aj môj syn nosí okuliare ... On ma aj dedične problémy ale dr na očnom mi jasne povedala že koľko detí k nim chodí a potrebujú okuliare ... Že 90% tých detí to má z bieleho svetla ktoré VEĽMI ŠKODÍ OČIAM... A biele svetlo je samozrejme tv... telefóny... tablety atď... Takže keď už toto očiam neškodí tak už neviem čo.... A po ďalšie (a to už je mimo tvoj komentár) tak isto je to o závislosti.... Potom že deti musíme palicou hnať ísť sa hrať aj von na vzduch .... Pretože sú fakt závislé cumenim do mobilov a tabletov......

ukulela
25. aug 2022

@zanka777 pozri, my mame filter na modre / nie biele svetlo. To uz ma hadam kazdy tlf.... nejdem sa hadat. Ale pol hodina aktivita za obrazovkou s ocami neurobi nic. Ak s tym dieta nezoznamim a neukorigujem, najde si sam a vymkne sa spod kontroly.

ahhola
25. aug 2022

Zvykaj si, horšie bude. Mali sme v rodine... manželia sa rozkmotrii tiež vo veku, aky ma váš syn. Ten chodil od tatka pekne protivny, vo dverách hlásil, ze baba smrdi, baba, co ho mala od pol roka, lebo obaja mali superfleky na ministerstve... on vedel, ze ona je šetrná, tak soplosovi kúpil tenisky za 1000 sk, vlacil ho po mcdonald... na queen mary...
Dnes je z neho relatívne normálny 20.tnik,nato,aki otitulovani blbci ho vychovali a kupodivu už sa oňho nebiju a nestojí oňho ani jeden... a ako si ničili navzájom život 💔

dilino
25. aug 2022

Bude ti robiť na nervy a naschvál. Ked je u neho nech ho má ON a ked je u teba nech má tvoju výchovu. Aby si nedopadla ako moja kamarátka mala dcéru a otec ju tak zblbol po rozvode že skončila u otca a svoju mamu nehce ani vydieť. A to že vydí a začina sa správať ako jeho otec je tým že už je veľký a vydel to ako sa tvoj muž správal k tebe tak si myslí že je to správne. Deti napodobňujú rodičov tak ani mu nič nemusí hovoriť ON vydel že ako sa ak tebe choval mysli si syn že je to správne. Podaj o rozvod,určite budete mať striedavku podľa toho čo píšeš a bude TI robiť na nervy to mi ver.To sú také typy.

mogaa
26. aug 2022

otec je rovnaký rodič ako ty, má rovnaké práva ako ty a nie je povinný vychovávať dieťa podľa teba.....čiže ak neohrozuje dieťa, máš smolu.....

timing
26. aug 2022

Nadych, vydych. Musis trosku povolit oprati co sa tyka vychovy podla TEBA lebo sa o par rokov nervovo zrutis.
Obaja ste rodicia,obaja budete vychovavat tak ako chcete, dieta bude mat v hlave gulas a vyberie si tu alternativu,ktora sa jemu bude pacit.
Cim viac budes pretlacat svoju vychovu,tym to bude horsie pre Teba

Strana
z2