Rozmýšľam nad rozvodom. Čo by ma čakalo?
Ahoj, opíšem svoju situáciu. Mam 2 deti, 4r a 1,5r. Rozmýšľam nad rozvodom s manželom. Nemam prácu ,som na RD aktuálne a ked sa mi skončí budem musieť nieco nájsť.. do pôvodnej sa nemôžem vrátiť. Byt je jeho,bral hypo pred svadbou a napísaný je len on. V podstate si to cele zariadil tak,ze ja nemam nič .. ja hlúpa som si to uvedomila az neskôr,ze ma vyšachoval a zariadil sa.
K téme.. čo ma caka ak by som podala žiadosť o rozvod? Mal by platiť na deti aj na mna? Dokázala by som z toho utiahnuť podnájom? Ako to reálne chodí? Ci lepšie riešiť rozvod ked si nájdem ja prácu?
Ked ste chcela byt silna a odhodlana zena ako kedysi preco ste sa nechala vmanipulovat do vztahu kde vam fakticky nic nepatri ? Ano, mate narok na polovicu splatok, ale pri « rychlosti « slovenskych sudov by som necakala skory plusovy obrat na ucte 😜
Skús sa informovať , sa mi zdá, keď si na rodičku alebo materskej , tak máš nárok aj na bezplatné právne poradenstvo (prednedávnom sa takto rozvadzala sesternica , tak viem, že nejaký nárok mala, že právnicku neplatila ) len si musíš za tým chodiť a informovať sa, právnik ti najlepšie povie na čo máš a nemáš nárok, aj keď sesternici bolo povedané , že ma nárok aj na výživné pre seba. Či to sama utiahnes no to je druhá vec ... Zisti si cenu nájom + strava+ všetky poplatky + rezerva a koľko reálne mesačne potrebuješ , kto bude s deťmi , keď budeš v práci atď

@zuzka1117 To je isté, že bez práce a vlastného príjmu sa nedá ísť bývať do podnájmu s malými deťmi
(keď si vypočíta približné výdavky bude to určite minimálne okolo 800-1000€) ,
rozvod a vysporiadanie BSM trvá dlho, výživné hlavne pri stried.starostlivosti je nízke a ešte aj to obyčajne muži neplatia včas a na manželku (jedna známa to chcela pri rozvode, tak kým to všetko vybavila malo dieťa už 3 roky a nedostala nič, že po troch rokoch dieťaťa už nie.