icon

Rôzny režim partnerov

30. aug 2023

Ahoj
Máme s priateľom taký menší problém 😄 bývame spolu skoro rok a stále sa nám nepodarilo zjednotiť režimy. Ja som nočná sova, rada som hore do 1-2 rána a vstávam okolo 8mej. Priateľ je zas ranné vtáča najradšej by spal už o 22hej a vstával o 5tej. S čím ja problém nemám, problém nastáva večer keď on nejde spať lebo ma čaká kým si pôjdem ľahnúť aj ja ak si ľahnem o 22, 23 tak kukam do stropu pár hodín a keď on nejde spať lebo čaká kým sa bude chcieť aj mne tak je ráno unavený a vraví mi že sme šli spať neskoro 😒 máte to niekto takto doma ako ste si rokmi na to zvykli?

Strana
z2
mandzula
30. aug 2023

My takto fungujeme uz vyse 10 rokov a uprimne ti poviem, ze je to niekedy dost zlozite. U nas sa to ciatocne vyriesilo velkym bytom, kde ma kazdy svoju izbu, no aj tak je to niekedy zlozite, lebo nejde len o to spanie, ale aj o rozne rozdelenie energie pocas dna. Ja frcim skoro rano a poobede, manzel sa pracovne rozbieha az okolo obeda.
Rokmi sme to vyladili tak, ze ja chodim spat o hodinu neskor, ako by som potrebovala, a on zas rano vstane o hodinu skor, ako by sa mu ziadalo.

tiezjedna
30. aug 2023

tak o tom sú kompromisy v partnerskom vzťahu... evidentne je ten malý priestor pre vás problém, osobne by ma asi jeblo, nedala by som to, pretože súkromie 0 🙈

canany
30. aug 2023

10 rokov sme zili v garsonke. Ja som zaspavala o osmej, exmanzel byval do jednej hore. ja som vstavala o siestej, ex o jedenastej.
Mali sme poschodovu postel z ikei. Pod nou tv a pocitac. Cize svetlo ma neosvetlovalo. Ex si daval na usi bezdrotove sluchadla. Ja som rano robievala take tichsie prace, len pri exovi mohli aj traktori padat a nic ho nezobudilo.
Rozvadzali sme sa az v dvojizbaku, az prisli deti, takze fungovalo to v garsonke, len mna obcas stvalo, ze vyspava tak dlho a polka dna zabita, lebo ja som.uz bola poobede kaput.

lujza123
30. aug 2023

Autorka veľa zvukov sa dá úplne eliminovať, napríklad záchod môžeš zaklopit misu a spláchnut až ráno (je pravda ze niektoré WC brutálne hlasno napúšťajú vodu) ak si bola len cikať tak to vydrží. Všetko si pripraviť ešte pred tým než ide priateľ spat - zasvietit lampicku, nachystať si čaj, deku, všetko čo by si mohla potrebovať atd. Nechodit v papuciach a šľapkach (vydávajú taky zvláštny zvuk)... Skratka daju sa všetky zvuky naozaj stíšiť keď nad tým považuješ...

Ale aj priateľ by sa mal trochu uvedomiť zas nastojcit na tom aby si šla spat skôr lebo jeho budí zvuk lampy je sebecké. Musí si aj on zvyknúť, zrejme nikdy s nikým nežil iba sám vo svojej detskej izbe keď je takýto precitlively. Sú aj štuple do uší keď je moc fajnový... Ako pochopila by som ze vadi pustena TV ale ofrflat zvuk lampy ci splachnutia WC to je trochu príliš..

jana0215
30. aug 2023

Tak v tom prípade by nemal byť problém, keby ste sa jeden druhému trochu prispôsobili, ak by to bola pre vás cesta. 🙂

autor
30. aug 2023

@jana0215 áno jasne stále hľadáme to ako spolu fungovať nechcem prerábať byt ani sa sťahovať len som chcela počuť skúsenosti od ľudí čo to majú podobne

Ďakujem za všetky postrehy 🙂

akbara77
30. aug 2023

1. Kúpte si väčší byť
2. Najnižšia nočnú sovu a tohto vtáka vypusti na slobodu

lili1313
30. aug 2023

"Aby sa panko vyspinkal"... No ty ho musis ozaj milovať.

janickacrazy
30. aug 2023

Tak nech chodí spať k rodičom, keď ty vlastne nič nechceš meniť. Môžeš prenajať svoj byt a ísť do prenájmu 2-izboveho, možno by to pomohlo. Lebo dlhodobo sa takto fungovať nedá.

babydesire
30. aug 2023

Muz chrni uz o deviatej a ja do polnoci aj dlhsie tukam do mobilu... 😀 a este - ja mam radsej chladnejsi a cerstvejsi vzduch, hlavne pocas spanku a zobudzania kym on potrebuje mat teploooo - tak toto je zdrojom nezhod ktore asi nijak nevyriesime :-/

gta5man
2. dec 2023

Ale nechápem to “čakanie sa na seba” veď každý spite kedy chcete. A že bývate v jednej miestnosti a nevieš zabezpečiť ticho a tmu? Ja keď som ospalý, tak zaspím aj v hluku a svetle.

gta5man
2. dec 2023

Ja ešte skôr zaspím pri pustenej telke a svietiacej lampe ako keď je ticho a tma.

sabinami
19. dec 2024

My sme to presne takto mali 😃 časom a nejak nevedomky som sa ja prestavila na ten jeho rezim a ja to naozaj lepšie skoro vstavat a neponocovat respektive rano nevyspavat 😅

Strana
z2