icon

Rozpad manželstva po desaťročí

22. júl 2025

10 ročné manželstvo , dve deti 7 a 5 rokov , postavený dom už len s malou hypotékou , a manžel ktorému doslovne preplo . Ženy prisahám , keď som si ho brala taký nebol pokiaľ od jeho brata neodišla žena s tromi deťmi a v rámci vysporiadania BSM jeho brat musel predať dom a vyplatiť bývalú manželku a platiť výživné na tri deti . Rozviedli sa pred štyrmi rokmi , chodil brata utešovať a odtiaľ pobral také rozumy ako hrom . Oddelil si účet od nášho , začal mi zatajovať koľko zarobí , koľko má odmeny , všetko chce na polovičku platiť, od dvojročného dieťaťa ma doslovne vyštval do práce, už som naozaj nemohla počúvať reči o vyciciavačkách , že sme všetky rovnaké a len máme mužov na peniaze . Dom máme v BSM , denne počúvam koľko sa on na ňom narobil , koľko peňazí do neho vrazil , čo všetko obstaral a vlastne dospel k názoru že ja som sa o nič na tom dome nepričinila a teda popráve by mal patriť iba jemu . Nie je dňa aby na mňa nevyvíjal nátlak aby sme zrušili BSM a v rámci vyporiadania aby dom pripadol výlučne jemu . Vznikajú medzi nami škaredé hádky , kde mi vykrikuje ako ma musel počas materskej živiť , že som len na riti sedela a jediná moja náplň bola hrajkať sa s deťmi a sem tam niečo upratať. Vzťah medzi nami dvoma na bode mrazu , často tie jeho vykrikovačky už ani nepočúvam. To čo teraz zažívam je úplne špička ľadovca a už sa chcem rozviesť, lebo takýto život je pre mňa zničujúci . Včera sa vrátil z Brna a po ceste kúpil 3 pagáče , tri moravské koláče , sebe a deťom ,ja si mám kúpiť sama . To bola tá pomyselná posledná kvapka, vyhodila som jeho prádlo pri praní z koša , nech si teda operie sám . Ráno si chcel obliecť oprané tričko a to bolo v koši hoci prádlo moje a detí bolo povešané , povedal som mu nech si teda operie sám a zároveň som mu povedala že sa chcem rozviesť, čo bola asi aj chyba, lebo mi začal vykrikovať že on to vedel aká som ja sviňa že ho chcem o všetko obrať , zničiť ho a doviesť pod most. Dá sa ešte vôbec existovať v takomto vzťahu? Je možné ešte toto všetko zvrátiť aby sa dostal do normálu v akom bol pred pár rokmi ?

mimacaci
22. júl 2025

je to urcite nieco strasne. ja sa vsak chcem opytat, lebo mi to nebolo z prispevkov celkom jasne.. ty si teraz doma alebo pracujes? myslim vseobecne, nie v tuto hodinu.

autor
22. júl 2025
@mimacaci

je to urcite nieco strasne. ja sa vsak chcem opytat, lebo mi to nebolo z prispevkov celkom jasne.. ty si teraz doma alebo pracujes? myslim vseobecne, nie v tuto hodinu.

@mimacaci konkrétne tento týždeň mám dovolenku , inak pracujem na TPP , nemám home office.

123profil321
22. júl 2025
@mimacaci

@mimacaci písala, že išlo od 2-ročného do práce. Tak ja predpokladám, že je zamestnaná

mimacaci
22. júl 2025
@anonym_autor

@mimacaci konkrétne tento týždeň mám dovolenku , inak pracujem na TPP , nemám home office.

@anonym_autor no a teda, co s tymto mienis robit? lebo toto vazne nie je OK. ja by som taky zivot nezniesla.

svetlonos
22. júl 2025

@anonym_autor
zacal sa chovat ako chxj a rozvod je len výsledok a "odmena" za pobrate rozumy!
Kreten je, pdid a bude mat presne to, čo si roky realizoval a "vysnival".
Ty odid čím skôr, usetri seba a deti! Ked chcel deti, mal si prenajať maternicu a zabezpečiť opatrovatelku!
Je to ozaj kus debila.

zltalienka
22. júl 2025

@anonym_autor toto zvladas 4 roky? To ako fakt? Toto bolo potrebne stopnut/riesit hned v zaciatkoch.

anonym_7a34ed
22. júl 2025

@anonym_autor k tvojim otázkam. Myslím, že normálne a zdravo sa v takomto vzťahu nedá existovať dlhodobo. Psychický a fyzický je to nezvládnuteľné a nemá to ani zmysel. Či sa tvoj vzťah sa do normálu? No. Myslím, že tvoj muž je hlboko ovplyvnený detstvom, vzorom svojho otca a výchovou a asi aj genetikou. Čakať na zázrak sa podľa mňa nedá.Podla toho, čo píšeš je to primitívne, hlúpe a psychopatické zmýšľanie zo strany tvojho muža. Bol taký vždy tak trochu, len si si to nevšimla. Už by som na neho nereagovala, a pripravovala sa na odchod.

autor
22. júl 2025

ja som už dospela k rozhodnutiu rozviesť sa a odísť aj s deťmi . Veľmi ma to ničí ako psychicky tak aj fyzicky . Pôjdem naspäť k rodičom načas, kým sa rozvediem a kým vysporiadame majetok a potom do jednoizbového max dvojizbového bytu , podľa toho na aký budem mať. Je mi veľmi ťažko z toho , lebo v minulosti sme zažili veľmi pekné chvíle , ale zas nechať sa úplne dodeptať to nie, jednoducho on nabieha na vlnu otca a brata, nebudem čakať na prvú facku alebo kopanec.

pieksamaki
22. júl 2025
@anonym_autor

ja som už dospela k rozhodnutiu rozviesť sa a odísť aj s deťmi . Veľmi ma to ničí ako psychicky tak aj fyzicky . Pôjdem naspäť k rodičom načas, kým sa rozvediem a kým vysporiadame majetok a potom do jednoizbového max dvojizbového bytu , podľa toho na aký budem mať. Je mi veľmi ťažko z toho , lebo v minulosti sme zažili veľmi pekné chvíle , ale zas nechať sa úplne dodeptať to nie, jednoducho on nabieha na vlnu otca a brata, nebudem čakať na prvú facku alebo kopanec.

@anonym_autor. Na starobu sa tieto vlastnosti este viac ukazu....držím palce

grof_monte_christo
22. júl 2025

Už dávno by som bola emočne odpojena a pripravovala sa na rozvod.

autor
22. júl 2025

Tento týždeň mám dovolenku , zbehnem k právnikovi , úspory bokom nejaké mám. Rodičia bývajú 15 km od mňa vo väčšom dome , takže ani prácu meniť nebudem , auto mám , síce staršie ale ešte nejaký rôčik vydrží . 7 ročný ide do školy tam kde učím ja , takže toto je v pohode a škôlka je tiež v rámci školy kde učím . Aj tak som v podstate deti riešila iba ja , takže k nejakej extrémnej zmene u mňa nepríde .

anonym_4af992
22. júl 2025
@anonym_0908a3

akože ja nechápem čo si tí muži už fakt myslia, aby žena sa starala, mala deti, chodila do práce, financie na polovicu, a potom od muža vykrikovanie, že je vlastne na priťaž, že on všetko financoval, on sa staral....tak nech nám dajú také isté platové ohodnotenie ako majú muži, a na materskej plat, rovnaký ako muži.....ale veď keby sme to mali, tak načo by nám vlastne boli? ....no nič....tak nech si to tí muži skúsia namiesto nás, starať sa, zarábať almužnu, robiť celkový servis....aj ja od svojho počúvam, že sa staral, že všetko mám len vďaka nemu, ale čo som robila ja celé tie roky...neviem..a za čo..to tiež neviem...

@anonym_0908a3 ty nemas mojho chlapa? U nas presne do bodky to iste... kym som bola doma, tak som nerobila vlastne nic, lebo poriadok nikdy nebol. Vsetko, co vidim okolo seba, mame len vdaka nemu, lebo on zarabal...

elzu
22. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor první krok v odchodu od tyrana je vzdy ten nejtěžší, mam to za sebou, ty dalsi uz následují jako by samy od sebe, jednoduche to neni, ale jak ten prvni krok udelas, najdes v sobě tolik sily, ze ty dalsi s jistotou zvladneš- a pokud budes v urcitych momentech pochybovat o svém rozhodnutí - zeptej se sama sebe a vzpomen si na to, jak ti je ted- co bych poradila sve vlastni dceri, kdyby byla ve stejne situaci jako ja? A co chci, aby si me deti odnesly do zivota? Ze urazet, ponižovat a kricet na vlastni zenu, matku svych deti je normalni? Ze nechat si ublizovat- psychicky nebo fyzicky- je vporadku? Neni, tohle nechces pro sebe, ani pro sve deti. Drzim moc pesti.

rozculena
22. júl 2025
@dkethe

Chudak 😔 aj mi ho je luto, ze vidi ako mu brat zle dopadol, a vystresoval sa ze sa to stane aj jemu do takejto nepricetnej miery.

Ale toto neni stratene. Ako, este ten pagac mohol kupit len sebe, aspon na deti mysli, kolki ani taki nesu 🙂
To je take hlupe, po 10 rokoch vysmarovat veci od pracky.

Skusala si monolog v style psychologickej terapie?
Chapem ze sa bojis. Chapem ze si sa nadrel a stale dries. Ja ta lubim stojim pri tebe, neboj sa. Nedovolim aby si mi uz ale take veci vykrikoval, skor sa bavme konstruktivne o tom co ta trapi, som tu pre teba.

Medzi nami - ak by aj k rozvodu doslo, potom sa nahadate dost (ako vsetci, aj bohati zdravi aj chudobni chori), naco teraz?

@dkethe ty o čom trepeš? aký je on chudák?

maury
22. júl 2025

Uff to mi je ľúto, ale klobúk dolu autorka ako to berieš a ako to zvládaš. Držím palce.

zmrzlinka2021
22. júl 2025
@anonym_autor

Tento týždeň mám dovolenku , zbehnem k právnikovi , úspory bokom nejaké mám. Rodičia bývajú 15 km od mňa vo väčšom dome , takže ani prácu meniť nebudem , auto mám , síce staršie ale ešte nejaký rôčik vydrží . 7 ročný ide do školy tam kde učím ja , takže toto je v pohode a škôlka je tiež v rámci školy kde učím . Aj tak som v podstate deti riešila iba ja , takže k nejakej extrémnej zmene u mňa nepríde .

@anonym_autor skús si s ním sadnúť a všetko do detailov rozobrať, čo ťa trápi, čo sa ti nepáči, čo chces zmeniť a reálne sa ho spýtaj, či si chce zničiť rodinu, manzelstvo

rozculena
22. júl 2025
@zmrzlinka2021

@anonym_autor skús si s ním sadnúť a všetko do detailov rozobrať, čo ťa trápi, čo sa ti nepáči, čo chces zmeniť a reálne sa ho spýtaj, či si chce zničiť rodinu, manzelstvo

@zmrzlinka2021 on to už ničí 4 roky

som_realistka
22. júl 2025

Najdi si pravnika. Vsetko mu povedz a muza pri rozvode ohol o vsetko co sa da aj neda. Nech ma pravdu. Blbec. Vycislila by som mu bolestne za porody, cenu za domace prace a vsetko mozne, opatrovanie deti nskupy aj priplatky za vikendovu pracu a pracu vo sviatok. Boze to su blbci.

zelenina1
22. júl 2025

Je radost vidiet, ze decka maju dobru mamu. Zatial si urobila vsetko spravne, teraz to bude trochu tazsie ale zvladnes to. Vies co mas robit. Good luck

elisebah91
22. júl 2025

Asi by som sa hneď nerozvadzala ale na čas s deťmi odišla niekde ak by sa dalo...dať si od seba pauzu.

zelenina1
22. júl 2025
@elisebah91

Asi by som sa hneď nerozvadzala ale na čas s deťmi odišla niekde ak by sa dalo...dať si od seba pauzu.

@elisebah91 typek sa akurat utvrdi v tom, ze zena je ku**a na peniaze 🙂 ten chlap je uz strateny, to nepujde... Ak by sa aj na chvilu zmenil - bolo by to len naoko. Do roka by to tam bolo opat.

mimacaci
22. júl 2025
@dkethe

Chudak 😔 aj mi ho je luto, ze vidi ako mu brat zle dopadol, a vystresoval sa ze sa to stane aj jemu do takejto nepricetnej miery.

Ale toto neni stratene. Ako, este ten pagac mohol kupit len sebe, aspon na deti mysli, kolki ani taki nesu 🙂
To je take hlupe, po 10 rokoch vysmarovat veci od pracky.

Skusala si monolog v style psychologickej terapie?
Chapem ze sa bojis. Chapem ze si sa nadrel a stale dries. Ja ta lubim stojim pri tebe, neboj sa. Nedovolim aby si mi uz ale take veci vykrikoval, skor sa bavme konstruktivne o tom co ta trapi, som tu pre teba.

Medzi nami - ak by aj k rozvodu doslo, potom sa nahadate dost (ako vsetci, aj bohati zdravi aj chudobni chori), naco teraz?

@dkethe o ano, chudak je to. nema mu autorka - manzelka nahodou vyholit chlpy okolo ritneho otvoru, aby sa jej donho lepsie vchadzalo?

anonym_a65949
22. júl 2025

@anonym_autor ten môj este povie ze ked budem chcieť môžem ostať doma koľko chcem .....strašne by klesol už len vtedy kedy by mi vykrikoval ze ma živý pritom sa staráš aj o jeho deti.....ty si musíš povedať ci chceš zachrániť manželstvo....ked sa rozvedies dom sa predá a budeš si snáď môcť kúpiť byt kde by si bývala s deťmi lebo on asi taky charakter nebude aby vás nechal bývať tam kde majú deti domov.....ťažká situácia držím ti palce

dorinecka45
22. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor zelam ti vela sil, mas toho pred sebou vela.ale ako si sama napisala, ze deti si aj tak obstaravala sama, uvidis ze organizacne to budes mat jednoduchsie.odpadne to povinnost cakat ho doma s teplou vecerou, prat mu s prepacenym osrate trenky a podobne.ked sa ti podari osamostatnit, k comu ti velmi drzim palce, uvidis ze si celu domacnost budes vediet nastavit lepsie a bez stresu.mas to premyslene a to je super, ja viem ze to nie je lahke zahodit tie pekne roky, ale rozhodla si sa spravne.budem rada ak sem obcas napises ako sa ti dalej dari, inspirujes tym aj ostatne zeny, ktore maju strach a vahaju.silno dufam ze mas vo svojom okoli podporu kamosky,sestry,rodiny a ze tym nemusis prechadzat sama.vidis ze tu mas podporu vzdy.zeny by si mali navzajom pomahat.ked to zvladla svagrina, zvladnes to aj ty.

anonym_268838
22. júl 2025

@anonym_autor s takýmto chrzňom by som už nič riešiť nechcela. Rovno by som rozbehla rozvod a bolo by mi fuk, čo okolo toho melie.

anonym_268838
22. júl 2025
@elisebah91

@elisebah91 absolútne nič tým nezíska, keď odíde len na čas, iba odsunie to, čo aj tak príde. Ty by si s ním ešte dokázala existovať? Ako dlho by trvalo, keď by jej zase začal vyčítať, ako nič na MD nerobila, ako ho vyciciava.

pikachu999
23. júl 2025

Držím palce v rozvode a stastnom živote bez neho 🫶💞

noneda
23. júl 2025

Ahoj. Vo svojom srdci, kdesi hlboko.... máš ho ešte rada? Ak áno, napíš mu na papier 10 veci, ktore mas na ňom rada. A daj mu ho. Je to sakra ťažké. Ja som to po jeho nevere skúsila a pomohlo to. Ja by som teda vyhľadala pomoc. Ak si veriaca skús aj možnosť mstretnutia.sk
Rozvod podľa mňa nie je riešenie ale utek a potvrdenie jeho myšlienok, ktoré prevzal od brata. Brat závidel, že vaše manželstvo funguje a tak sa ho snaží ničiť. Držím palce a modlím sa za vás. Eli

enmery
23. júl 2025
@noneda

Ahoj. Vo svojom srdci, kdesi hlboko.... máš ho ešte rada? Ak áno, napíš mu na papier 10 veci, ktore mas na ňom rada. A daj mu ho. Je to sakra ťažké. Ja som to po jeho nevere skúsila a pomohlo to. Ja by som teda vyhľadala pomoc. Ak si veriaca skús aj možnosť mstretnutia.sk
Rozvod podľa mňa nie je riešenie ale utek a potvrdenie jeho myšlienok, ktoré prevzal od brata. Brat závidel, že vaše manželstvo funguje a tak sa ho snaží ničiť. Držím palce a modlím sa za vás. Eli

@noneda 🤦‍♀️

adonish
23. júl 2025

@anonym_autor ťažký príbeh, odišla by som hneď a určite nepodpisovať zrušenie BSM! Silno držím palce a prajem veľa síl ♥️