Rozpad manželstva po desaťročí
10 ročné manželstvo , dve deti 7 a 5 rokov , postavený dom už len s malou hypotékou , a manžel ktorému doslovne preplo . Ženy prisahám , keď som si ho brala taký nebol pokiaľ od jeho brata neodišla žena s tromi deťmi a v rámci vysporiadania BSM jeho brat musel predať dom a vyplatiť bývalú manželku a platiť výživné na tri deti . Rozviedli sa pred štyrmi rokmi , chodil brata utešovať a odtiaľ pobral také rozumy ako hrom . Oddelil si účet od nášho , začal mi zatajovať koľko zarobí , koľko má odmeny , všetko chce na polovičku platiť, od dvojročného dieťaťa ma doslovne vyštval do práce, už som naozaj nemohla počúvať reči o vyciciavačkách , že sme všetky rovnaké a len máme mužov na peniaze . Dom máme v BSM , denne počúvam koľko sa on na ňom narobil , koľko peňazí do neho vrazil , čo všetko obstaral a vlastne dospel k názoru že ja som sa o nič na tom dome nepričinila a teda popráve by mal patriť iba jemu . Nie je dňa aby na mňa nevyvíjal nátlak aby sme zrušili BSM a v rámci vyporiadania aby dom pripadol výlučne jemu . Vznikajú medzi nami škaredé hádky , kde mi vykrikuje ako ma musel počas materskej živiť , že som len na riti sedela a jediná moja náplň bola hrajkať sa s deťmi a sem tam niečo upratať. Vzťah medzi nami dvoma na bode mrazu , často tie jeho vykrikovačky už ani nepočúvam. To čo teraz zažívam je úplne špička ľadovca a už sa chcem rozviesť, lebo takýto život je pre mňa zničujúci . Včera sa vrátil z Brna a po ceste kúpil 3 pagáče , tri moravské koláče , sebe a deťom ,ja si mám kúpiť sama . To bola tá pomyselná posledná kvapka, vyhodila som jeho prádlo pri praní z koša , nech si teda operie sám . Ráno si chcel obliecť oprané tričko a to bolo v koši hoci prádlo moje a detí bolo povešané , povedal som mu nech si teda operie sám a zároveň som mu povedala že sa chcem rozviesť, čo bola asi aj chyba, lebo mi začal vykrikovať že on to vedel aká som ja sviňa že ho chcem o všetko obrať , zničiť ho a doviesť pod most. Dá sa ešte vôbec existovať v takomto vzťahu? Je možné ešte toto všetko zvrátiť aby sa dostal do normálu v akom bol pred pár rokmi ?
@maya_hi začala som už teraz , keď som rozhodnutá sa rozviesť. dnes ráno som mu nenachystala ani raňajky , ani desiatu a ani nezabalila obed do práce. Bol zaskočený , vyvedený z miery, a na otázku že prečo , len toľko že svine takéto veci nerobia, ale starajú sa o seba a svoje deti . Taktiež som mu povedala že starostlivosť o neho skončila a nech sa stará sám o seba, keď ja sa starám o seba a deti a ešte aj všetko 50:50, nič mi nekúpi , nedá . Obed som mu nenavarila , ja mám v práci , deti v škole a v škôlke , a on nech si kúpi ( na margo že nech si kúpim pagáč a moravský koláč ).
@anonym_autor výborne. Ja som toto urobila už v začiatkoch manželstva, prestala som žehliť a keď nechcel pochopiť, že by bolo fajn aby sa zapojil do upratovania, a povedal že "veď neperieš ty, práčka perie", tak som prestala aj prať. Potom s ním už bola rozumnejšia reč, leď zistil že čisté prádlo do skrine nedopĺňa čarovná víla 😏 A to je vzdelaný chlap. Žiaden (bez urážky) buran z traktora, ktorý chodí každý večer na pivo s kamošmi. Sme spolu 28 rokov. Ale aj tak mu treba veľa vecí povedať jeho jazykom. Dlho sme mali problém a vždy na mňa útočil. Až som si uvedomila z čoho to vzniklo. Zo vzoru, ktorý videl doma. Tak som mu to raz , keď mi čosi vykrikoval ohľadom detí, že ich huckám proti nemu, v pokoji po lopate povedala. "Ty si myslíš, že sa budem správať ako tvoja mama k tvojmu otcovi. Ale ja predsa taká niesom. Vieš dobre ako mi na vašom vzťahu s deťmi záleží, vieš čo všetko som preto robila." A on vtedy prestal a normálne som videla ako sa mu rozsvietilo. Tie rodiny si chtiac nechtiac ťaháme do partnerstva a pritom je to ich život, sú to oni. Vzťah dvoch ľudí je o tých dvoch. Chlapi si to často neuvedomujú a zničia všetko pekné.
Chudak 😔 aj mi ho je luto, ze vidi ako mu brat zle dopadol, a vystresoval sa ze sa to stane aj jemu do takejto nepricetnej miery.
Ale toto neni stratene. Ako, este ten pagac mohol kupit len sebe, aspon na deti mysli, kolki ani taki nesu 🙂
To je take hlupe, po 10 rokoch vysmarovat veci od pracky.
Skusala si monolog v style psychologickej terapie?
Chapem ze sa bojis. Chapem ze si sa nadrel a stale dries. Ja ta lubim stojim pri tebe, neboj sa. Nedovolim aby si mi uz ale take veci vykrikoval, skor sa bavme konstruktivne o tom co ta trapi, som tu pre teba.
Medzi nami - ak by aj k rozvodu doslo, potom sa nahadate dost (ako vsetci, aj bohati zdravi aj chudobni chori), naco teraz?
@dkethe presne ako hovoríš, súhlasím s tebou
@anonym_autor On sa nezmení, rozviedla by som sa. A určite si už rozhodnutá, že do toho pôjdeš, tak sa skús ovládať, neber si príliš jeho "výlev" k srdcu, nech je on ten, o kom budú ľudia hovoriť, že je to kôpka nervov. Veď on sa už asi ani inak správať nevie...
@anonym_autor no neviem bez ohľadu na to čo ti píšu že poradňa nemá zmysel, ja by som to ešte nevzdala. Poznám jedno manželstvo kde on mal frajerku, ona kariéru,nenávideli sa navzájom ale súd ich poslal do poradne najprv. A ustáli to. Stále sú spolu. A tam boli teda horšie veci ako u teba. Normálne sa bili navzájom. Kvôli deťom by som tu poradňu skúsila. Nikdy nevieš.
@123profil321 nie na tom nič hnusné, treba nastaviť poriadne zrkadlo, možno mu to pomôže si uvedomiť ako sa k žene správa
@anonym_291fdf veď ja chápem, len nemám rada, potlačenie zlého rovnakou kartou. Ale chápem, že tu to inak nejde, a že vlastne ona nerobí nič zlé, ukazuje mu, čo všetko robí a ako to bude vyzerať, keď prestane...
@anonym_autor lepšie ako manželská poradňa by fungovala kyanidová kapsula. Takémuto duševnému mrzákovi treba len poriadne pohroziť, lebo sú to zbabelci. Mimo detí, mimo svedkov mu povedať, že možno ten dom ani nebude potrebovať. Keď budú deti v bezpečí a odsťahované. A nech ma udrie. S tým si už súd poradí.
@mamka34 takému treba jed na potkany jedine už asi
@mamka34 takému treba jed na potkany jedine už asi
@pikachu999 neznášam, keď chlap posiela ženu od dieťaťa preč. Takémuto naordinujem 9 mesiacov tehotenstva, 20 hodinový pôrod, 1 hodinové zasivanie, 2 zlomené ihly a k tomu zlatú žilu. Ešte 6 týždňov vložiek v letných mesiacoch po pôrode a prípadne kyretáž pre zvyšky placenty v maternici. Inak nevraždim a aj potkanov mi je ľúto, že ich zabíjajú, lebo sú to inteligentné zvieratá.
@pikachu999 neznášam, keď chlap posiela ženu od dieťaťa preč. Takémuto naordinujem 9 mesiacov tehotenstva, 20 hodinový pôrod, 1 hodinové zasivanie, 2 zlomené ihly a k tomu zlatú žilu. Ešte 6 týždňov vložiek v letných mesiacoch po pôrode a prípadne kyretáž pre zvyšky placenty v maternici. Inak nevraždim a aj potkanov mi je ľúto, že ich zabíjajú, lebo sú to inteligentné zvieratá.
@mamka34 do bodky súhlasím 👍🫶
@mamka34 ale to by bolo v poriadku, ved v inych krajinach bezne zeny do prace chodia. Co nie je v poriadku, ze ti burani od zeny cakaju, ze bude tahat vsetko, aj domacnost aj deti aj pracu a este sa idealne starat aj o muzicka
@anonym_autor ahoj autorka, necitala som celu diskusiu, ale aj ja si myslim, ze mu brat premyva mozog a tu pomoze jedine poradna, psycholog mu otvori oci a dohovori mu. Musi sa uvedomit, lebo z tohto bude naozaj rozvod.
To co si mu neoprala veci bola najlepsia volba,par tyzdnov este pokracuj v tomto, ze o deti a seba sa postaras a nech on sa postara sam o seba, mozno aj to mu pomoze najst nove myslienky.
Je mi luto teba, ale hlavne deti, ze toto pocuvaju od otca ako kyda na maminu, chudatka.
@anonym_autor to je nejaká paranoja spustená. Inak nepíšeš, ako on reagoval na to, že si sa prestala oňho starať. Ani o tom , že určite si to s nim vselijak za tie 3 roky riešila, nie? Povedala si mu, že toto ma od brata? A že dovtedy vám bolo fajn? Že či si uvedomuje že práve tými rečami a podozrievanim sa začalo všetko kazit? Nemáš nahrané tie jeho reci? Niekedy vo veľmi kľudnej chvíli by sommu to poslala, nech si to pusti, čo rozpráva a ako sa správa. Možno by ho to zahanbilo pred ním samým, keby sa zrazu počul v kľudnom stave mysle. Videla si za 3 roky aj zlepsenie? Napr keď sa s bratom 1, 2 týždne nevidel, nepočul? Ty si s detmi od neho nebola preč napr že idete pozrieť na týždeň rodicov? Ci nenastala nejaka zmena potom?
@mamka34 ale to by bolo v poriadku, ved v inych krajinach bezne zeny do prace chodia. Co nie je v poriadku, ze ti burani od zeny cakaju, ze bude tahat vsetko, aj domacnost aj deti aj pracu a este sa idealne starat aj o muzicka
@majlo1234 ano mas pravdu, ale pozri sa aka je mladez v takych krajinach, ze tie deti su zakomplexovane, vyrastaju na mobile, pc hrach ... nedostavaju potrebnu lasku a starostlivost v rannom veku a potom sa cudujeme, preco su deti sikanovane, preco nesu zbran do skoly, preco niektoremu prepne a vystriela polku skoly.
Pises, ze vsetko je na muzovi, ale aj zena sa vacsinou uskromni, znizi si vydavky na seba a prvoradi je manzel, dieta a domacnost. Ano, su aj vynimky, ale vynimka potvrdzuje pravidlo.
akože ja nechápem čo si tí muži už fakt myslia, aby žena sa starala, mala deti, chodila do práce, financie na polovicu, a potom od muža vykrikovanie, že je vlastne na priťaž, že on všetko financoval, on sa staral....tak nech nám dajú také isté platové ohodnotenie ako majú muži, a na materskej plat, rovnaký ako muži.....ale veď keby sme to mali, tak načo by nám vlastne boli? ....no nič....tak nech si to tí muži skúsia namiesto nás, starať sa, zarábať almužnu, robiť celkový servis....aj ja od svojho počúvam, že sa staral, že všetko mám len vďaka nemu, ale čo som robila ja celé tie roky...neviem..a za čo..to tiež neviem...
@anonym_0908a3 mne by ani nevadilo, ze zena nech ide naspat pracovat pocas MD, a mat financie na polovicu, ale nech aj domace prace su na polovicu.
Ocakavanie doma: nech je navarene, upratane, naucene s detmi...ako keby ste nemali pracu.
Ocakavanie v praci: nech je praca spravena na 100%, ako keby si nemala deti a domacnost
Ocakavanie spolocnosti: bud mila, vzdy upravena, usmiata ako keby si nemala pracu ani rodinu.
Muzi, chcu financie na polovicu, ale ked treba navarit, vyprat, upratat, vyzehlit, naucit sa s detmi...to uz na polovicu nechcu. Smutne :(
@anonym_autor dobre si urobila. Spýtaj sa ho, či ťa ešte lúbi.
Škoda , že ho brať naiinfikoval. Čo čakal, keď sa chová ako kreten.
Na rozvod sa treba poriadne pripravit. Zabezpecit si originaly, alebo aspon kopie vsetkych dokumentov, listov vlastnictva, zmluv. Zaroven s podanim ziadosti o rozvod, podat neodkladne opatrenie o zverenie deti do svojej starostlivosti a urcenie vyzivneho na deti.
@anonym_autor choďte do poradne, preplo mu
Na rozvod sa treba poriadne pripravit. Zabezpecit si originaly, alebo aspon kopie vsetkych dokumentov, listov vlastnictva, zmluv. Zaroven s podanim ziadosti o rozvod, podat neodkladne opatrenie o zverenie deti do svojej starostlivosti a urcenie vyzivneho na deti.
@marisha1982 rozvod a bsm su 2 rozdielne veci, najprv nech sa rozvedu poriesia deti a vyzivne, potom vyporiadanie BSM.
@anonym_autor Myslím,ze dotyčný pán si zaslúži,aby ste jeho osočovanie naplnili,ved to, čo tvrdil,nech je aj pravdou
Chudak 😔 aj mi ho je luto, ze vidi ako mu brat zle dopadol, a vystresoval sa ze sa to stane aj jemu do takejto nepricetnej miery.
Ale toto neni stratene. Ako, este ten pagac mohol kupit len sebe, aspon na deti mysli, kolki ani taki nesu 🙂
To je take hlupe, po 10 rokoch vysmarovat veci od pracky.
Skusala si monolog v style psychologickej terapie?
Chapem ze sa bojis. Chapem ze si sa nadrel a stale dries. Ja ta lubim stojim pri tebe, neboj sa. Nedovolim aby si mi uz ale take veci vykrikoval, skor sa bavme konstruktivne o tom co ta trapi, som tu pre teba.
Medzi nami - ak by aj k rozvodu doslo, potom sa nahadate dost (ako vsetci, aj bohati zdravi aj chudobni chori), naco teraz?
@dkethe ste pojedla vtipnú kašu dúfam 🤣
@marisha1982 rozvod a bsm su 2 rozdielne veci, najprv nech sa rozvedu poriesia deti a vyzivne, potom vyporiadanie BSM.
@mira0611 veď je jasné aký je postup, a proces, ale takýto chlap má našliapnuté svoju ešte manželku poriadne ojebabrať o majetok, a hlavne keď mu radí a asistuje ožratý agresívny brat. Tak je namieste a úplne legitímne si dať pozor a pripraviť si pevnú pôdu pod nohami, a hlavne v záujme detí. aby neodišla s povestnou igelitkou a holou onou, keď mužovi prepína a je schopný ukradnúť všetko čo sa dá.
@majlo1234 iné je, keď spolužiačka žijúca v NY šla od šesťtýždňového dieťaťa sama, lebo jej to za tie doláre stalo a chcela kariérne stúpať. Úplne iné, keď chlap pošle matku malého dieťaťa do práce a chce, aby robila navyše obvyklé domáce práce. To je idiot, lebo v rámci súčasných platových a daňových nastavení je to poväčšinou veľmi neefektívne zaťaženie rodiny.
@anonym_autor možno by som ho skúsila vytrucovať...navarím sebe ,deťom....operiem sebe deťom....zruším mu akýkoľvek servis možno si potom uvedomí ,že žena musí stíhať všetko popri domácnosti.. resp.domácnosť popri všetkom...nechať deti na víkend... prísť a vyčítať,že nie je urobené čo treba...potom sa porozprávať a dúfať,že zistí,že ženy nie sú na materskej lenivé svine...ale v plnohodnotnej práci (a možno si naozaj nič neuvedomí)...ale s kľudom angličana by som sa opýtala aj švagra...či už je spokojný,že keď sa rozviedol on ,dopomohol k tomu aj bratovi....možno je to všetko detinské...ale niekedy to na chlapov platí...a keď nie ,potom už asi treba hľadať iné riešenie....veľa šťastia a trpezlivosti prajem
tak ja som sa dnes odsťahovala ráno k rodičom , pobrala všetky nutné doklady , nabalila deťom veci do auta , nechala mužovi odkaz , že odchádzam od neho a deti sú so mnou u mojich rodičov. Včera som bola za právničkou , takže step by step. Ale že by mi bolo dobre, to sa ani zďaleka nedá povedať, je mi ťažko že mám tak dosraný život . Zostala som sama , učiteľka s dvoma malými deťmi .
tak ja som sa dnes odsťahovala ráno k rodičom , pobrala všetky nutné doklady , nabalila deťom veci do auta , nechala mužovi odkaz , že odchádzam od neho a deti sú so mnou u mojich rodičov. Včera som bola za právničkou , takže step by step. Ale že by mi bolo dobre, to sa ani zďaleka nedá povedať, je mi ťažko že mám tak dosraný život . Zostala som sama , učiteľka s dvoma malými deťmi .
@anonym_autor wau! Si fakt silná žena!! Držím palce, neboj, už len kvôli deťom to má zmysel! 👌Som zvedavá na jeho reakciu. Len sa prosím ťa nedaj ukecat na sľuby a pekné reči. Nech už tvoj stav teraz vyzerá akokoľvek, nemysli na to. Venuj sa deťom a sebe, relaxuj, daj si psychiku dokopy.
@anonym_autor dobre bude potom, neboj sa! Si silná žena 💪 hlavne sa ale prosím nedaj odprosit.... 🙏🙏🙏
Jemu je 10x horšie,neboj. Aj keď bude robiť hrdinu, vnútorne troska. Máš môj obdiv, že si to takto dokázala riešiť. Držím palce a bude dobre, si silná 💪
@anonym_autor zvládneš to bude to chvíľu trvať kým sa dá všetko do poriadku ale skončí to dobre neboj ❤️ držím ti veľmi palce aj deťom , veľa šťastia v novom živote 🤗
@anonym_autor 🍀🤍 držím palce

@anonym_autor lepšie ako manželská poradňa by fungovala kyanidová kapsula. Takémuto duševnému mrzákovi treba len poriadne pohroziť, lebo sú to zbabelci. Mimo detí, mimo svedkov mu povedať, že možno ten dom ani nebude potrebovať. Keď budú deti v bezpečí a odsťahované. A nech ma udrie. S tým si už súd poradí.