icon

Rozpad vzťahu a život slobodnej matky

misickaa4
21. mar 2021

Ahojte, chcem sa spytat tych zien, ktore zazili rozvod a zostali s dietatom...
Ako ste to zvladali? Co pomaha? Prejde to niekedy? Je taky zivot tazky?
Dakujem

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
bennn
Odpoveď bola odstránená
misickaa4
autor
22. mar 2021

@bennn chlapi su nadseni, ze musia platit dlhy ..hm...ja ich platim tiez a zijem a som tu pre rodinu. Ked sa stane naozajstne nestastie, ze ja alebo maly, alebo on vazne ochorie, tak potom co? Polozi ho to? Ten byt som navrhovala aj ja, nebavi ma.naozaj ho do vsetkeho kopat, akoze oblozis tu vanu, prosim ta ? Porylujes zahradu? Nic mu necvakne same...drzi ma uz ozaj asi iba to, ako sa sprava k malemu, chvalabohu...a ten cas spolu to chvem aj ja, ale ako , ked pomaly kazdy den chodi behat a ja som s malym?

misickaa4
autor
22. mar 2021

@elizabet173 len co bude vediet maly potom v zivote , ked ho tatko nic nenauci? Nemusi byt uhladeny ...o tp mi vobec nejde...ale ci s ,,jeho zaujmom o vsetko" bude mat co malemu odovzdat, neviem

0silvia0
22. mar 2021

@misickaa4 necitala som celu diskusiu, ale podmienila som dalsie pripadne spoluzitie manzelskou poradnou

maximilie
22. mar 2021

@misickaa4 nemas náhodou v okolí nejaky novy objav? Mne sa nechce veriť ze matka s tak malym dieťaťom uvažuje nad rozvodom kvoli takým dôvodom.... nečudujem sa ked žena uteka od tyrana a psychopata, ale toto vidim uplne inak.

maximilie
22. mar 2021

@misickaa4 na všetky rady mas argumenty. Vlastne ty si chcela počuť aaano rozved sa , je to debil... ale ked ti tu radia aby si ostala a snažila sa udržať rodinu, tak to sa ti uz nepaci.
No tak odid, ale nebud v šoku, ked zistíš, ze nebudeš oveľa stastnejsia. Potom už moze byt neskoro.

0silvia0
22. mar 2021

@misickaa4 mne sa nepacia tie tvoje argumenty, ze nebude mat malemu co odovzdat... Mas svoj pohlad na vec a trvas na nom.
Moj muz napriklad je opak tvojho, je pracovity, postara sa, poryluje, urobi, opravi co treba atd. a aj tak minimum odovzdal nasemu synovi. Lebo nas syn nemal zaujem, je prave ten nezrucny typ, co sa nehrabe do domacich a zahradnych prac... A moj muz sa nevedel zapriet a pedagogicko-psychologicky tie prace nevedel synovi transformovat tak, aby ho zaujali. Vztahy nie su take, ake si ich predstavujeme, ale take, ako sa vykrystalizuju.
Ty si prehliadala vsetky varovne signaly tvojho chlapa, napriek tomu si si s nim zalozila rodinu a teraz sa hnevas, ze nie je taky, aky si si myslela ze bude. Nemyslis, ze tu mas svoj velky podiel chyby?
Neviem ci si citala prilis ruzovych zenskych romanov, ale zivot takto nefunguje.

maximilie
22. mar 2021

@0silvia0 👍👍👍
Najviac co mozme dieťaťu odovzdať je milujúca rodina. Podla mna.

misickaa4
autor
22. mar 2021

@maximilie nemam veru ziaden objav...a preco sa ti toto zda divne? Ty by si bola s muzom, co by poriadne nic nerobil, iba by bol nestastny, ze chodi do prace a plati hypo?

misickaa4
autor
22. mar 2021

@maximilie nie, nechcela som pocut, amo rozved sa. Chcela som pocut ostatme zeny, ci by takto zili. Ale podla toho mate aj vy podobnych muzov, co nic nerobia, lamentuju aku nahovno maju pracu, zivot a este vam pri hadkach aj dobre nadaju

misickaa4
autor
22. mar 2021

@0silvia0 necitam romany...samozrejme, ze mam.na tom.obrovsky podiel viny...nemala som s nim mat dieta ...mala.som vediet, ze z lenivca nic inr nebude

misickaa4
autor
22. mar 2021

@0silvia0 a ked je tvoj muz opak mojho a napriek tomu, akp vravis nic detom nedal, bola by si s takymto chlapom, ako opisujem.ja?

0silvia0
22. mar 2021

@misickaa4 pozri, ruzove okuliare si si zlozila a ked to s nim nejde, tak sa s nim rozved. Nie, nebola by som s takym chlapom ale ani nie kvoli tej lenivosti, ale kvoli jeho vulgarnosti. Neznasam vulgarnych chlapov a nezniesla by som, aby mi chlap nadaval.
Moj muz detom vela dal, ale moj syn si z jeho zrucnosti nic neodpozeral, tak som to myslela.

misickaa4
autor
22. mar 2021

@0silvia0 no a ja to mam dokopy. Ak lenivost, aj vulgarnost

0silvia0
22. mar 2021

@misickaa4 urobila si chybu, ze si si s nim zalozila rodinu, ale zas kvoli tejto chybe to nemusis dalsich xy rokov znasat. Aspon vies, akeho muza uz viac nechces. Ta manzelska poradna by sa s nim nedala poriesit?

misickaa4
autor
22. mar 2021

@0silvia0 mozno, ked sa mu skonci ta depresia. Momentalbe sa s nim neda riesit nic...

cawes
22. mar 2021

@misickaa4 poradila by som aby si odisla na cas. Ze nesuhlasi? Nie si dieta aby si potrebovala suhlas. Proste ides na mesiac prec, sby ste si obaja uvedomili co chcete. Mozno zistit ze ti chby a mozno zistis ze ti je lepsie.
Ja som mozno sebec ale nebudem zit vo vztahu kde je x veci ktore nefunguju len preto lebo mam s tym clovekom dieta. Na druhej strane ja som od 18 na vlastnych nohach cize viem zabespecit aj seba aj maleho. Taktiez musia tam byt padne dovody nie len ze neupratuje. Ok no niektori chlapi su hold lenivi. Ale aby mi nadaval a bolo mu vsetko na haku? Ak trpi depresiami tak nech sa lieci ale nie si vybijat frustraciu na sebe, a ty sa pozri nato z druhej strany tak ako ty nechapes preco sa mu nieco nechce on nechape preco sa tebe stale nieco chce. Problem je ze posudzujeme ludi z nasho pohladu a cakame ze to co robime my budu aj oni. Bohuzial nie vzdy to tak je

maximilie
22. mar 2021

@misickaa4 nie, rozviedla som sa s nim, ale práve preto som s nim nemala deti, lebo som to videla. Vedela som aký je a preto som s nim deti nechcela a nemala . Teraz mam muža ktorý robí v domácnosti uplne vsetko- cez pratanie varenie žehlenie.... všetko a je dokonalý otec. Vlastne som si ho vybrala hlavne preto, lebo som vedela, ze bude skvelým otcom.
Keby som mala dieta s prvým mužom, urcite by som v manželstve ostala a snažila sa mu viac porozumieť.

misickaa4
autor
22. mar 2021

@maximilie hm..a kto by sa snazil porozumiet tebe? Nerozumiem niektorym nazorom...zena ma dokazat vsetko a muz nemusi nic?

misickaa4
autor
22. mar 2021

@cawes pekne povedane...nadava mi pri hadkach. Hlavne vtedy, ked chce byt sam a ja za nim idem, vtedy sa aj zahana a podobne ...ok, mam mu dat pokoj ale mohol by sa aj on trochu kontrolovat nie? Ja sa viem zabezpecit a aj maleho..ide sa liecit na depresiu ..uvidime, potom budem nastojit na poradni..

misickaa4
autor
22. mar 2021

@cawes pre neho to, ze by som nacas odisla by znamenalo koniec ..neuznava taketo ,,metody"

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
cawes
22. mar 2021

@misickaa4 nic v zlom ale tak bud sa mu podriadis a budes to akceptovat ze jednoducho je aky je , ze ma depky ale riesi neriesi, ze sa zahana a nadava alebo bude on alceptovat to ze odides aj ked neuznava taketo metody. Vzdy to bude o tom kto aky kompromis spravi

alvaluka
22. mar 2021

@misickaa4 pozri, moj partner je tiez lenivy, ciastocne tym, ze dom preraba uz dlho a vsetko takmer sam a robi to z vyplaty co sa nasetri aby nemal vysoku hypo. Tiez ho musim prosit a hovorit, ze toto a toto by sa uz konecne mohlo urobit a ciastocne som v sebe vypla gombik a snazim sa najmenej ako sa da riesit nedorobene veci.
Mame rovnako stare dieta a teda nejako extra pomoct mu neviem, mala az v poslednom case zacala spavat na obed 2 hodky a zas nemozem ju nechat samu na prizemi a ze pod laska idem ti pomoct somsadrokartonom. Kedze pandemia a rodina v zdravotnictve tak sa nestykame.
Naucila som ho uz po sebe spratat tanier, aj popratat si ponozky, ked mu poviem tak aj povysava, ale sam vysavac do ruky nevezme.

Ten tvoj nejaky extra velky kutil nie je, preto neviem, naco ste sli do domu namiesto do bytu. Vies moj oco je super ale on take tie muzske prace nevie, brat sa to naucil akosi sam, takze az taku tragediu by som z toho nerobila. Skor je tragedia, ked maly bude vidiet, ako ti manzel nadava.

Suhlasim s pani vyssie, boli ste spolu uz velmi dlho a on bol taky asi stale, dieta vztah nenapravi a casto ani cloveka nezmeni. Ty si s dietatom nonstop, aj pracujes popri tom, si aktivna a tvoj muz presny opak. Ciastocne to mozno bude aj jeho depresiou, mozno aj neschopnost rozhybat sa a zmenit pracu. Ty uz si v prvom rade frustrovana a nastve ta hocijaka malickost si typnem.

Mas tazku situaciu, mozno manzelovi pomozu lieky, mozno by vam obom pomohla terapia, ale zas nemyslim si, ze z neho sa stane kutil, kedze k tomu nema vztah a tym padom ho to nebavi. Mozno bude trochu aktivnejsi ale vies, ak 14 rokov nebol na vyletovanie terapia ho nenauci milovat vylety. Mozno pochopi, ze aj on musi nieco obetovat, pre blaho vsetkych, ale pochybujem, zeby sa on nejako radikalne zmenil.

Cize, asi by ste sa mali aj poriadne pohadat ak to bude nutne, aby sa mu ako introvertovi rozviazal jazyk, mozno aj odlucenie, mozno aj terapia ale ak ty uz nemas neladu, chut a silu nieco zachranovat tak aj rozvod.

stanulienkat
22. mar 2021

Ako som vyrozumela, táto téma nie je tvoja prvá. Zrejme nad tým uvažuješ už dlhšie, očividne to nie je z rozmaru. Skús si ešte porozmýšľať plusy mínusy, ale keď máš pocit, že ťa ten človek ťahá dolu, prestáva ťa baviť život, máš pocit, že je to úplne zbytočný člen tvojej domácností a máš pocit, ako by si mala ďalšie dieťa na krku, tak to ukonči. Myslím, že aj pre tvoje dieťa je najlepšie, keď sa rozvediete, keď bude ešte bábätko. Cim bude to dieťa staršie, tým horšie to bude znášať. Ak máš pocit, že bez neho bude ľahší život, budeš mať menej stresov, menej nervov, menej depresii, tak sa rozved, lebo to, aby si zachránila manželstvo, si zrejme už dlho uvažovala. Ale keď to nejde, tak to nejde. Takto budete dvaja nešťastní, keď sa rozvediete, tak bude o jedného nešťastného menej. Ale tvoja chyba,ze ked si vedela aky je, aj tak si si s nim urobila dieta. Chlapa proste nezmenis.

misickaa4
autor
22. mar 2021

@stanulienkat samozrejme, ze toto nie je len nejake zbrkle rozhodnutie...pasujem sa s tymto problemom uz dlho..ano, bola som hlupa, ze som si s nim spravila dieta ..proste sme mali problemy uz vtedy a ja som si ozaj naivne myslela, ze dieta ho zmeni . No nezmenilo. Takze to vo mne nejako vyvrcholilo. Velmi nad tym rozmyslam...kvoli malemu ..taha ma dolu svojou necinnostou.. hovori sa, ze protiklady sa pritahuju, no ale neviem veru . Uz by som asi rada mala niekoho po boku, kto bude mat take iste nazerania na zivot, ako ja..

stanulienkat
22. mar 2021

@misickaa4 to nie je protiklad. To je uplne pasivny,lenivy chlap. Ja by som nemohla takeho mat. Asi ti zo seba nic nedava. Taky tvoj spolubyvajuci, co ma servis. Nie je opora... Drzim palce v rozhodovani. Len si poloz otazku,ci by si vedela takto zit dalsich 30 rokov. Nemyslim, ze sa manzel zmeni.

rmm
Autor odpoveď zmazal
kittykat22
22. mar 2021

@misickaa4 precitala som diskusiu. Misicka podla mna tebe netreba rozvod ale zabavu. Pomylila si si manzela s automatom na stastie. U nas doma je to take iste ako u vas. Ja som sedemhlavy drak a moj manzel robi v IT. Keby som cakala ze ma niekde zoberie, nieco vytvori, nieco vymysli tak zostarnem a zomriem. Tak ako tvoj muz, aj ten moj sa hra s dietatom, a partner je fajn. Ale co sa tyka zabavy a hluposti tak na to mam svoje nekonecne plany, kamaratky a kruzky. Sme s muzom velmi spokojny par - aj ked mame o volnom case ine predstavy. Samozrejme spolocne vylety sem a tam, spolocne vecere, sem tam kamarati su - ale je to prilezitostne, ze to nikomu nevadi. Ale vesely cirkus mi manzel nikdy robit nebude. Tak som sa naucila si tieto veci vytvarat sama 😀 a je mi super.